Skocz do zawartości

Nagrody 2025

BMeF

MVP  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. MVP

2. 2. DPOTY

3. 3. COTY

4. 4. MIP

5. 5. ROTY

Rekomendowane odpowiedzi

tez uwazam ze Shai jest fajny

ale sa levels to this shit

i Jokic zjada wszystkich obecnie

wiadomo ze tez duzo rzeczy mu sprzyja, usage, ilosc ile ma pilki w tym systemie, ale no on jest systemem jak mowi klasyk

sa jakies staty jesli chodzi o usage i touches jokica vs shaia?

a no i Jokic w tym sezonie nic nie broni.

6 godzin temu, lorak napisał(a):

Jokic skończy sezon z triple double (top 3 w każdej kategorii + drugi w STL), do tego trafiając 2 trójki przy ponad 40% skuteczności, a nuggets będą mieć 60% wygranych. nie wiem, czy ktoś kiedyś rozegrał lepszy regular (szczególnie nie będąc ball dominant klepaczem) i jak dla mnie, to powinien właśnie dostawać piąte MVP z rzędu.

3 godziny temu, rw30 napisał(a):

w poprzednich tez nie bronil i co? :P 

Ale w tym broni na poziomie Kevina Love z czasów Wolves i kilka często latają highlights z jego akcji defensywnych. Zupełnie odpuszcza. 

Był czas, że bronił solidnie. Teraz to nie wiem czy nie broni najgorzej w karierze. 

31 minut temu, january napisał(a):

Troszkę dziwi mnie opinia BMFa na temat słabych w tym sezonie kandydatów do nagrody rezerwowego roku. Ja właśnie mam odwrotnie, jest spora liczba mocnych rezerwowych w lidze, których nawet nie jestem w stanie umieścić w naprawdę solidnym top5 6manów tego sezonu. Ale ja za to nigdy nie lubiłem czystego ppg jako wyznacznika tej nagrody, puncherzy z ławki wcale nie dawali takiego impactu jaką mieli renomę w mass mediach (Lou Williams, Jamal Crawford).

Miałem na myśli, że w przeszłości przy niższym pace/scoringu/gorszej głębii regularnie mieliśmy pewniaczków robiących 18-20ppg w mocnych teamach/contenderach do nagrody 6th mana - a teraz paradoksalnie trzeba wybierać wśród typowych rolesów na podobnym poziomie, gdy overall produkcja w ataku w całej lidze poszła niesamowicie do góry. 'Słabi kandydaci' =/= 'słabi gracze', bo Pritchard to lepszy gracz od np. Crawforda. 

Ale to zapewnie kwestia ballhandlerów bez mocnych offball skillsów, którzy nadawali się tylko do prowadzenia 2nd unit + masa graczy do touches w mocnych teamach, więc pewnie nie powinno mnie to dziwić.

W dniu 12.04.2025 o 07:33, lorak napisał(a):

Jokic skończy sezon z triple double (top 3 w każdej kategorii + drugi w STL), do tego trafiając 2 trójki przy ponad 40% skuteczności, a nuggets będą mieć 60% wygranych. nie wiem, czy ktoś kiedyś rozegrał lepszy regular (szczególnie nie będąc ball dominant klepaczem) i jak dla mnie, to powinien właśnie dostawać piąte MVP z rzędu.

Trible double w sezonie to nawet Russell Westbrook miał. ;]

Za to Oklahoma ma 15 wins przewagi nad drugą ekipą w konferencji grając pół sezonu bez Holmgrena. Takiej dominacji nie mieli ani Bulls Jordana ani Lakers z czasów Shaqa czy Magica.

W dniu 12.04.2025 o 20:36, january napisał(a):

natomiast to jak poprawił (wraz z dobrym systemem coacha) swoją defensywę jest równie imponujące, ale o tym kiedy indziej – przy opisie nagród defensywnych

tak mu się dzisiaj przyglądam, i wiem że przeciw Stephowi i z Hardenem w ekipie to nie jest prosto wysokiemu ogarniać obronę i łatać błędy i być w odpowiednim miejscu - ale o ile on pod obręczo jest niezły, to trochę dalej i w szeroko pojętej team D zdaje się dzisiaj potwierdzać to co od dawna o nim myślę: że jest przeciętny

24 min eye test że sie przyglądam, więc nic wielkiego, no ale: prove me wrong

16 minut temu, the_secret napisał(a):

i do tego nawet nie jest czarny. kolejny bialas który nienawidzi swojej rasy i sie wyżywa na Jokiciu

Broussard urodził się w Baton Rouge w Luizjanie i jest Afroamerykaninem pochodzenia kreolskiego z Luizjany .

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

1 godzinę temu, the_secret napisał(a):

i do tego nawet nie jest czarny. kolejny bialas który nienawidzi swojej rasy i sie wyżywa na Jokiciu

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Broussard urodził się w Baton Rouge w Luizjanie i jest Afroamerykaninem pochodzenia kreolskiego z Luizjany .

Jak na razie jako jedyny nie dał Pritcharda na pierwszym miejscu :)

Ale może to tylko koincydencja.

to też dobre

Cytat

In addition to his work as a sports commentator, Broussard is the Founder and President of The K.I.N.G. Movement, a national Christian men's organization that seeks to strengthen men in their Christian faith and lifestyle by providing support, accountability, teaching, fellowship and brotherhood. K.I.N.G. is an acronym that stands for Knowledge, Inspiration, and Nurture through God. It has chapters in various cities.

In 2023, Broussard collaborated with The Institute of World Politics Chair of Law and Human Rights Matthew Daniels to release a six part Bible study based on the life, teachings, and biblical principles of Martin Luther King Jr. endorsed by Andrew Young and distributed by Urban Ministries and a subsidiary of HarperCollins.

1326895.jpg

ciekawa sytuacja w walce o MiPa

na chwilę obecną Daniels i Zubac po 5 pierwszych miejsc, Cade ma tylko jedno

o tyle zaskakujące, że Cade przez większość sezonu był faworytem buków

nawet mi udało się coś tam zarobić

Screenshot-20250417-012335.png

fajnie jakby wygrał Zu, ale może być ciężko w tym roku, chyba, że na G1 sie wysmaruje pastą Kiwi

całość można śledzić tu, przypominam

https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1KMzwRcilLDej0BWl7eYE_OYC9Tx9olI_Ptn-nHjKfpQ/htmlview