Skocz do zawartości

Recepta na sukces finansowy

fluber

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, julekstep napisał(a):

czy Ty aby próbujesz mi dokuczać?

Rozmowa zaczęła się od tego, że młodzi nie mają kasy na start. Co okazało się oczywiście bzdurą. Dalej to już typowe pi****lenie o niczym.

7 minut temu, julekstep napisał(a):

a myślisz że Pablo za darmo będzie wymyślał?

pls! xD

To jest kwintesencja dyskusji z tobą. Co mam zmyślać? Nie znam jej rozliczenia, wiem czym jeździ i ile mi płaci. Wystarczy.

Dziś luźniejszy dzień? Nikt z batem nie stoi?

7 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Wiem, że każdy prywaciarz i osoba, która zainteresowala zarobione przez siebie pieniądze jest be :) Korpo-kołchoz to jest sól tej ziemi ❤️

Tak było od zawsze w tym kraju. Jak to Jarosław Kaczyński powiedział- Prywaciarz to złodziej, kombinator" co  żyję z cwaniactwa" Ja jak poszedłem do naczelnika wydziału handlu i powiedziałem że chcę otrzymać zezwolenie na otwarcie warzywniaka, to usłyszałem wykład o tym że handel to powinien być tylko państwowy, i nie wyda mi takiego pozwolenia bo takie są trendy. Za dwa tygodnie poszedłem drugi raz, wziąłem dwa upolowane zające dla pana naczelnika i $150 w kopercie. Powiedziałem że zające na pasztet a w kopercie jest trochę grosza na wódkę weselną (bo wydawał za mąż córkę ) i miałem pozwolenie za 5 minut. Wtedy to było kupę kasy, dwadzieścia dolarów to zarabiał na miesiąc robotnik, a pół litra Bałtyckiej kosztowało w PEWEX-ie 69 centow , Żyto 80 C , a Wyborowa była po $1 .I warzywniak otworzyłem za tydzień 

4 minuty temu, mayor napisał(a):

Tak było od zawsze w tym kraju. Jak to Jarosław Kaczyński powiedział- Prywaciarz to złodziej, kombinator" co  żyję z cwaniactwa" Ja jak poszedłem do naczelnika wydziału handlu i powiedziałem że chcę otrzymać zezwolenie na otwarcie warzywniaka, to usłyszałem wykład o tym że handel to powinien być tylko państwowy, i nie wyda mi takiego pozwolenia bo takie są trendy. Za dwa tygodnie poszedłem drugi raz, wziąłem dwa upolowane zające dla pana naczelnika i $150 w kopercie. Powiedziałem że zające na pasztet a w kopercie jest trochę grosza na wódkę weselną (bo wydawał za mąż córkę ) i miałem pozwolenie za 5 minut. Wtedy to było kupę kasy, dwadzieścia dolarów to zarabiał na miesiąc robotnik, a pół litra Bałtyckiej kosztowało w PEWEX-ie 69 centow , Żyto 80 C , a Wyborowa była po $1 .I warzywniak otworzyłem za tydzień 

Kolega zna tylko życie ze zmywaka w GB i korpokultury. Ciężko zrozumieć inne rzeczy.

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Rozmowa zaczęła się od tego, że młodzi nie mają kasy na start. Co okazało się oczywiście bzdurą. Dalej to już typowe pi****lenie o niczym.

To jest kwintesencja dyskusji z tobą. Co mam zmyślać? Nie znam jej rozliczenia, wiem czym jeździ i ile mi płaci. Wystarczy.

Dziś luźniejszy dzień? Nikt z batem nie stoi?

Czy Ty aby dalej próbujesz mi dokuczać? Bo jest tu pewien szkopuł :) 

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Próbuje w logiczny sposób wyjaśnić twoja na pozór irracjonalną niechęć do przedsiębiorców :) Chce dla ciebie dobrze, żebyś nie wyszedł na zazdrośnika.

ale wymyślanie rozwiązań zmyślonych problemów zmyślonymi rozwiązaniami to nie jest 'logiczne wyjaśnienie' :( 

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Oooo :(

Wymyślanie rozwiązań rozwiązaniami ;)

Jak na humanistę to tak średnio.

merytorycznie!

Teraz, fluber napisał(a):

@Pablo81 w Twoim przykładzie , w którym przedsiębiorczyni robi na czynsz dla etatowca przecież jest jasne, że Ty etatowiec>Pani z salonu 

daj spokój

ja jestem ciekaw czy cokolwiek z trójki -> przedsiębiorczyni, lokal, etat nie jest zmyślone xD

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

merytorycznie!

daj spokój

ja jestem ciekaw czy cokolwiek z trójki -> przedsiębiorczyni, lokal, etat nie jest zmyślone xD

To w sumie komplement dla mnie, że w ramach swojej percepcji uważasz to za tak mało prawdopodobne. Jest to oznaka sukcesu :)

6 minut temu, fluber napisał(a):

@Pablo81 w Twoim przykładzie , w którym przedsiębiorczyni robi na czynsz dla etatowca przecież jest jasne, że Ty etatowiec>Pani z salonu 

Niemcy - kraj wielu możliwości :)

Teraz, fluber napisał(a):

Czyli odpowiadając na pierwsze pytanie z tematu - wciąż jednak emigracja to najpewniejszy sposób na sukces finansowy?

Jak na zmywak to średnio.

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

jeśli dla Ciebie oznaką sukcesu jest komplement ode mnie to proszę bardzo!

Najbardziej lubie, jak jesteś zazdrosny i dochodzimy do momentu: "nie pokazał zeznania podatkowego najemczyni to kłamie" :)

Teraz, julekstep napisał(a):

ale o co mam być zazdrosnym?

o brak zażenowania jeśli chodzi o zmyślanki w internecie?

Dyskutuje, dyskutuje -> brak argumentów -> "zmysliles wszystko" :)

Przez x czasu dopieprzales się, ze wynajmuje nieruchomości, ale dziś cię olsnilo, że to fikcja. 

Zaraz wrzucę zdjęcie umowy najmu. Może być? :)

13 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Dyskutuje, dyskutuje -> brak argumentów -> "zmysliles wszystko" :)

Przez x czasu dopieprzales się, ze wynajmuje nieruchomości, ale dziś cię olsnilo, że to fikcja. 

Zaraz wrzucę zdjęcie umowy najmu. Może być? :)

Aha aha

Idz tam wynajmnij mayorowi lokal na warzywniak lepiej

Edytowane przez julekstep