fluber Opublikowano 26 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2 minuty temu, ignazz napisał(a): I tyczy się to sporej ilości dziedzin a nie tylko dodatku do przedszkola. Np brak ochrony własności w przypadku złego najemcy Wśród 100 najbogatszych Polaków, 100 to przedsiebiorcy, wszyscy mają minimum miliard majątku. Nie uważasz, że w obliczu tych danych można stwierdzić, że prawo w Polsce stawia przedsiębiorców w uprzywilejowanej pozycji pod kątem budowania majątku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Teraz, julekstep napisał(a): niepracujący również nie dostają państwowych produktów a pieniądze, które w większości ostatecznie trafiają do psiembiorców a to wszystko z moich podatków (już o różnej maści tarczkach to nawet nie będę wspominał) No i widzisz zrównujesz tysiące wykorzystujących system jak nie setki tysięcy do tych biznesmenów Januszów których jest dużo mniej niż tych uczciwych zwykłych przedsiębiorców których opluwasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Teraz, fluber napisał(a): Wśród 100 najbogatszych Polaków, 100 to przedsiebiorcy, wszyscy mają minimum miliard majątku. Nie uważasz, że w obliczu tych danych można stwierdzić, że prawo w Polsce stawia przedsiębiorców w uprzywilejowanej pozycji pod kątem budowania majątku? no nie bo przecież 100 randomowych żuli ma lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Teraz, fluber napisał(a): Wśród 100 najbogatszych Polaków, 100 to przedsiebiorcy, wszyscy mają minimum miliard majątku. Nie uważasz, że w obliczu tych danych można stwierdzić, że prawo w Polsce stawia przedsiębiorców w uprzywilejowanej pozycji pod kątem budowania majątku? Wśród 100 miss nastolatek ilu było przedsiębiorców z miliardem na koncie. Tak się możemy bawić. Trudno zarabiać nie będąc przedsiębiorcą. Teraz, julekstep napisał(a): no nie bo przecież 100 randomowych żuli ma lepiej Nie pisałem że ma lepiej tylko że państwo ich lepiej traktuje choć społecznie na taką przewagę nie zasługują. A już na pewno nie kosztem stolarza który pracuje od 6 rano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca Teraz, ignazz napisał(a): Trudno zarabiać nie będąc przedsiębiorcą. No właśnie. Czy to nie świadczy o tym, że prawo umożliwia tylko jednej grupie ludzi bycie miliarderem? I że ta grupa jest faworyzowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Nie walczę aby kulczyki mieli najłatwiej od państwa a bezrobotni najtrudniej. Walczę aby nie gnojono tych uczciwych przedsiębiorców a takim jest chociażby stolarz z którym obecnie współpracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Teraz, ignazz napisał(a): No i widzisz zrównujesz tysiące wykorzystujących system jak nie setki tysięcy do tych biznesmenów Januszów których jest dużo mniej niż tych uczciwych zwykłych przedsiębiorców których opluwasz. Mordo, Ty ludzi którzy w większości skończyli jak skończyli ze względu na fatalną sytuację życiową od day1 (albo jakieś dramaty na późniejszym etapie) określasz mianem 'obszczymurów' zrównując ich z faktycznymi bezelami których jest zdecydowanie mniej wśród grupy którą obrażasz. Więc nie pisz mi nic o opluwaniu bo jesteś ekspertem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 1 minutę temu, fluber napisał(a): No właśnie. Czy to nie świadczy o tym, że prawo umożliwia tylko jednej grupie ludzi bycie miliarderem? I że ta grupa jest faworyzowana? Ty serio takie głupie pytanie zadajesz? Masz pretensje że Lewandowski w lidze mistrzów strzelił więcej goli od Ciebie? Bo ma czelność być piłkarzem zawodowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca Teraz, ignazz napisał(a): Ty serio takie głupie pytanie zadajesz? Nie wiem czy głupie, ale pytam serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Cytujac No właśnie. Czy to nie świadczy o tym, że prawo umożliwia tylko jednej grupie ludzi bycie łowcą bramek ? I że ta grupa jest faworyzowana? A ja goli nie strzelam w LM Teraz, fluber napisał(a): Nie wiem czy głupie, ale pytam serio Nie rozumiesz serio o co mi chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca (edytowane) 3 minuty temu, ignazz napisał(a): Ty serio takie głupie pytanie zadajesz? Masz pretensje że Lewandowski w lidze mistrzów strzelił więcej goli od Ciebie? Bo ma czelność być piłkarzem zawodowym? czyli porównujesz bycie psiembiorcą do grania w lidze mistrzów jakieś 5 min po tym jak dowodziłeś jak to im źle? i jeszcze masz pretensje że oni grają z sędziami, kiedy plebs na podwórku gra bez? xDDD Edytowane 26 Marca przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 3 minuty temu, ignazz napisał(a): Masz pretensje że Lewandowski w lidze mistrzów strzelił więcej goli od Ciebie? Bo ma czelność być piłkarzem zawodowym? Dlaczego pretensje? Stwierdzam fakt. Piłkarze zawodowi są np. Faworyzowani względem zawodowych szczypiornistów a przedsiębiorcy względem etatowcow czy żuli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Życie składa się z wielu aspektów. Chcesz mieć tytuł naukowy idź na uczelnię. Zostań studentem doktorantem naukowcem. Chcesz być społecznikiem idź do organizacji pro publico bono. Chcesz zarabiać załóż biznes. Jak możesz podnosić problem braku zarobku poprzez fakt nie bycia w grupie która tym się zajmuje. A co lepsze. Dam tipa. Nie potrzebujesz zgody aby zostać przedsiębiorcą. Nikt tego nie zakazuje. Więc gdzie nierówność? 2 minuty temu, julekstep napisał(a): czyli porównujesz bycie psiembiorcą do grania w lidze mistrzów jakieś 5 min po tym jak dowodziłeś jak to im źle? i jeszcze masz pretensje że oni grają z sędziami, kiedy plebs na podwórku gra bez? xDDD Mało błyskotliwe. Nie twierdzę że mają źle tylko że są nierówno traktowani. Przez państwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca (edytowane) 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Więc gdzie nierówność? śmiechłem matc***ąc treść z autorem (w tym momencie wjeżdża Pablo z inkubatorami) Edytowane 26 Marca przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca (edytowane) I widzę że obraźliwe przekręcenie rzeczownika ma pokazać pogardę jaką masz do ciężko pracującego stolarza. Miłe i ludzkie. Takie w twoim stylu Edytowane 26 Marca przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2 minuty temu, ignazz napisał(a): Mało błyskotliwe. Nie twierdzę że mają źle tylko że są nierówno traktowani. Przez państwo. państwo wydaje masę kasy (z moich podatków - przypominam!) żeby im wyrównywać 'playing field' ponieważ mają jakieś 1000x większy impakt na to państwo od przysłowiowego Józia a historyczne przypadki pokazują że deregulacja to zło faktycznie bidulki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 1 minutę temu, julekstep napisał(a): śmiechłem matc***ąc treść z autorem (w tym momencie wjeżdża Pablo z inkubatorami) Ja nie mam tyle szczęścia. Twoje wpisy mnie przerażają. I nie wiem skąd mają swoją genezę że masz tyle nienawiści do pracującej grupy społecznej. Nawet jeżeli są tam czarne owce ( procentowo niewielki udział) nie upoważnia Ciebie do takiego oczerniania całości. A zajadliwosc w tej materii jest wspólna z tym co reprezentuje PiS poprzez prawodawstwo i ogólną praktykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 1 minutę temu, ignazz napisał(a): I widzę że obraźliwe przekręcenie rzeczownika ma pokazać pogardę jaką masz do ciężko pracującego stolarza. Miłe i ludzkie. Takie w twoim stylu stolarz to stolarz -> jak sam robi na fakturkę dobre produkty to git jak przy okazji zatrudnia kilku łebków i na nich 'januszuje' to już jest psiembiorcą myślę że nie jest to ciężkie do zrozumienia lol Teraz, ignazz napisał(a): Twoje wpisy mnie przerażają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 3 minuty temu, julekstep napisał(a): stolarz to stolarz -> jak sam robi na fakturkę dobre produkty to git jak przy okazji zatrudnia kilku łebków i na nich 'januszuje' to już jest psiembiorcą myślę że nie jest to ciężkie do zrozumienia lol Wiesz ile jest firm zatrudniających a ilu z JDG? Potrafisz zestawić te dane? I wykazać jaki procent „januszowacieje”? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Wiesz ile jest firm zatrudniających a ilu z JDG? Potrafisz zestawić te dane? I wykazać jaki procent „januszowacieje”? Mozna zatrudniac i nie byc januszem! Btw - smieszne ze przerazaja Cie wpisy zawierajace slowko 'psiembiorca' kiedy sam opisujesz ludzi mianem 'obszczymurow' W skali ignazzowania mocne 7/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi