Skocz do zawartości

Recepta na sukces finansowy

fluber

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

I tyczy się to sporej ilości dziedzin a nie tylko dodatku do przedszkola. Np brak ochrony własności w przypadku złego najemcy 

Wśród 100 najbogatszych Polaków, 100 to przedsiebiorcy, wszyscy mają minimum miliard majątku. Nie uważasz, że w obliczu tych danych można stwierdzić, że prawo w Polsce stawia przedsiębiorców w uprzywilejowanej pozycji pod kątem budowania majątku?

Teraz, julekstep napisał(a):

niepracujący również nie dostają państwowych produktów a pieniądze, które w większości ostatecznie trafiają do psiembiorców

a to wszystko z moich podatków (już o różnej maści tarczkach to nawet nie będę wspominał)

No i widzisz zrównujesz tysiące wykorzystujących system jak nie setki tysięcy do tych biznesmenów Januszów których jest dużo mniej niż tych uczciwych zwykłych przedsiębiorców których opluwasz. 

Teraz, fluber napisał(a):

Wśród 100 najbogatszych Polaków, 100 to przedsiebiorcy, wszyscy mają minimum miliard majątku. Nie uważasz, że w obliczu tych danych można stwierdzić, że prawo w Polsce stawia przedsiębiorców w uprzywilejowanej pozycji pod kątem budowania majątku?

no nie

bo przecież 100 randomowych żuli ma lepiej 🙃

Wśród 100 miss nastolatek ilu było przedsiębiorców z miliardem na koncie. Tak się możemy bawić. Trudno zarabiać nie będąc przedsiębiorcą. 

Teraz, julekstep napisał(a):

no nie

bo przecież 100 randomowych żuli ma lepiej 🙃

Nie pisałem że ma lepiej tylko że państwo ich lepiej traktuje choć społecznie na taką przewagę nie zasługują. A już na pewno nie kosztem stolarza który pracuje od 6 rano. 

Teraz, ignazz napisał(a):

No i widzisz zrównujesz tysiące wykorzystujących system jak nie setki tysięcy do tych biznesmenów Januszów których jest dużo mniej niż tych uczciwych zwykłych przedsiębiorców których opluwasz. 

Mordo, Ty ludzi którzy w większości skończyli jak skończyli ze względu na fatalną sytuację życiową od day1 (albo jakieś dramaty na późniejszym etapie) określasz mianem 'obszczymurów' zrównując ich z faktycznymi bezelami których jest zdecydowanie mniej wśród grupy którą obrażasz.

Więc nie pisz mi nic o opluwaniu bo jesteś ekspertem!

1 minutę temu, fluber napisał(a):

No właśnie. Czy to nie świadczy o tym, że prawo umożliwia tylko jednej grupie ludzi bycie miliarderem? I że ta grupa jest faworyzowana?

Ty serio takie głupie pytanie zadajesz? 

Masz pretensje że Lewandowski w lidze mistrzów strzelił więcej goli od Ciebie? Bo ma czelność być piłkarzem zawodowym? 

Cytujac

No właśnie. Czy to nie świadczy o tym, że prawo umożliwia tylko jednej grupie ludzi bycie łowcą bramek ? I że ta grupa jest faworyzowana? A ja goli nie strzelam w LM 

Nie wiem czy głupie, ale pytam serio

Nie rozumiesz serio o co mi chodzi?

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Ty serio takie głupie pytanie zadajesz? 

Masz pretensje że Lewandowski w lidze mistrzów strzelił więcej goli od Ciebie? Bo ma czelność być piłkarzem zawodowym? 

czyli porównujesz bycie psiembiorcą do grania w lidze mistrzów jakieś 5 min po tym jak dowodziłeś jak to im źle? 🙃

i jeszcze masz pretensje że oni grają z sędziami, kiedy plebs na podwórku gra bez? xDDD

Edytowane przez julekstep

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Dlaczego pretensje? Stwierdzam fakt. Piłkarze zawodowi są np. Faworyzowani względem zawodowych szczypiornistów a przedsiębiorcy względem etatowcow czy żuli 

Życie składa się z wielu aspektów. Chcesz mieć tytuł naukowy idź na uczelnię. Zostań studentem doktorantem naukowcem. Chcesz być społecznikiem idź do organizacji pro publico bono. Chcesz zarabiać załóż biznes. Jak możesz podnosić problem braku zarobku poprzez fakt nie bycia w grupie która tym się zajmuje. A co lepsze. Dam tipa. Nie potrzebujesz zgody aby zostać przedsiębiorcą. Nikt tego nie zakazuje. Więc gdzie nierówność? 

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

czyli porównujesz bycie psiembiorcą do grania w lidze mistrzów jakieś 5 min po tym jak dowodziłeś jak to im źle? 🙃

i jeszcze masz pretensje że oni grają z sędziami, kiedy plebs na podwórku gra bez? xDDD

Mało błyskotliwe. Nie twierdzę że mają źle tylko że są nierówno traktowani. Przez państwo. 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Mało błyskotliwe. Nie twierdzę że mają źle tylko że są nierówno traktowani. Przez państwo. 

państwo wydaje masę kasy (z moich podatków - przypominam!) żeby im wyrównywać 'playing field' ponieważ mają jakieś 1000x większy impakt na to państwo od przysłowiowego Józia a historyczne przypadki pokazują że deregulacja to zło

faktycznie bidulki!

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

śmiechłem matc***ąc treść z autorem

(w tym momencie wjeżdża Pablo z inkubatorami)

Ja nie mam tyle szczęścia. Twoje wpisy mnie przerażają. I nie wiem skąd mają swoją genezę że masz tyle nienawiści do pracującej grupy społecznej. Nawet jeżeli są tam czarne owce ( procentowo niewielki udział) nie upoważnia Ciebie do takiego oczerniania całości. A zajadliwosc w tej materii jest wspólna z tym co reprezentuje PiS poprzez prawodawstwo i ogólną praktykę. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

I widzę że obraźliwe przekręcenie rzeczownika ma pokazać pogardę jaką masz do ciężko pracującego stolarza. Miłe   i ludzkie. Takie w twoim stylu 

stolarz to stolarz -> jak sam robi na fakturkę dobre produkty to git

jak przy okazji zatrudnia kilku łebków i na nich 'januszuje' to już jest psiembiorcą

myślę że nie jest to ciężkie do zrozumienia lol

Teraz, ignazz napisał(a):

Twoje wpisy mnie przerażają.

Scary Face GIF - Scary Face Jumpscare - Discover & Share GIFs

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

stolarz to stolarz -> jak sam robi na fakturkę dobre produkty to git

jak przy okazji zatrudnia kilku łebków i na nich 'januszuje' to już jest psiembiorcą

myślę że nie jest to ciężkie do zrozumienia lol

Scary Face GIF - Scary Face Jumpscare - Discover & Share GIFs

Wiesz ile jest firm zatrudniających a ilu z JDG? Potrafisz zestawić te dane? I wykazać jaki procent „januszowacieje”?

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Wiesz ile jest firm zatrudniających a ilu z JDG? Potrafisz zestawić te dane? I wykazać jaki procent „januszowacieje”?

Mozna zatrudniac i nie byc januszem!

Btw - smieszne ze przerazaja Cie wpisy zawierajace slowko 'psiembiorca' kiedy sam opisujesz ludzi mianem 'obszczymurow'

W skali ignazzowania mocne 7/10