RappaR Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 1 minutę temu, P_M napisał(a): Wasze argumenty sprowadzają się do: "Nie czy, a kiedy?" To akurat nie podlega dyskusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 1 minutę temu, P_M napisał(a): Wasze argumenty sprowadzają się do: "Nie czy, a kiedy?" lol, przecież od obejrzenia Jetsonów za dzieciaka każdy wiedział że to jest kwestia 'kiedy' a tutaj podnietka bo robot składa ręczniki gorzej niż ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 12 minut temu, RappaR napisał(a): To akurat nie podlega dyskusji Ale ja z tym nie dyskutuję, tylko stwierdzam bezsensowność argumentów Memento i Ronniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 11 minut temu, julekstep napisał(a): lol, przecież od obejrzenia Jetsonów za dzieciaka każdy wiedział że to jest kwestia 'kiedy' a tutaj podnietka bo robot składa ręczniki gorzej niż ja No i pytanie, ktore firmy przepala $500mln+ na robota/prototyp ktory mial peak skladajac reczniki gorzej od Ciebie 3 minuty temu, P_M napisał(a): Ale ja z tym nie dyskutuję, tylko stwierdzam bezsensowność argumentów Memento i Ronniego. Timing dla np Ronniego ze bedzie najpewniej na emeryturze jest bezsensowny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 9 minut temu, memento1984 napisał(a): Timing dla np Ronniego ze bedzie najpewniej na emeryturze jest bezsensowny? W kontekście podważania czy technologia to ogarnie - tak. W kontekście jego życia - nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2 minuty temu, P_M napisał(a): W kontekście podważania czy technologia to ogarnie - tak. W kontekście jego życia - nie. Ja przynajmniej nie mialem wrazenia ze on kwestionuje czy to tech ogarnie, tylko timing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2 godziny temu, P_M napisał(a): Ale ja z tym nie dyskutuję, tylko stwierdzam bezsensowność argumentów Memento i Ronniego. ja jestem zdecydowanie optymista tak btw -> tylko najszybciej rozwijaja sie takie mono-narzedzia/rozwiazania. zobacz jak szybko udalo sie wprowadzic zupelnie autonomiczne taksowki - wiem, ze z perspektywy EU to tego nie widac i nie czuc, bo dla "bezpieczenstwa" to pewnie jeszcze zajmie pare lat (rok+?). cos ala "humanoid" to zupelnie inna skala skomplikowania i jak bardzo widocznie sie one poprawily, to nadal wdrozenie tego to nie to samo co "robotyczne ramie" do jakiejs mniej lub bardziej skomplikowanej czynnosci, czy agent AI do wyeliminowania jakiejs powtarzalnej czynnosci w biurze/home office'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 3 godziny temu, memento1984 napisał(a): wiem, ze z perspektywy EU to tego nie widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Chyba wersja komercyjna i wersja dla elit zaczynają się coraz bardziej rozjeżdżać. Nowy chat jest autentycznie głupszy niż poprzednie, a wersja pro, jak widać powyżej, rozwala system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 5 minut temu, fluber napisał(a): Chyba wersja komercyjna i wersja dla elit zaczynają się coraz bardziej rozjeżdżać. Nowy chat jest autentycznie głupszy niż poprzednie, a wersja pro, jak widać powyżej, rozwala system No zauważam, że chat plus jest mocno średniawy i się gubi w prostych sprawach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 19 godzin temu, P_M napisał(a): W kontekście podważania czy technologia to ogarnie - tak. W kontekście jego życia - nie. Nie ma wątpliwości, że ogarnie, ja tylko pytam kiedy to będzie faktycznie tańsze i wydajniejsze ( we wszystkich możliwych sytuacjach i scenariusza) od człowieka. Poza tym zawsze ktoś będzie musiał tym robotem sterować i zarządzać. no ale nie ma co się łudzić, ta rewolucja rozwiąże chyba mocno problem dzisiejszej demografii i stawiam, że za 100 lat populacja ludzi naprawdę sporo się zmniejszy. O ile do tego czasu nie wykończy nas jakieś szatańskie AI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a): Poza tym zawsze ktoś będzie musiał tym robotem sterować i zarządzać. No właśnie nie, tym robotem z filmiku nikt nie steruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 14 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 5 godzin temu, fluber napisał(a): No właśnie nie, tym robotem z filmiku nikt nie steruje. Moze to byl skrot myslowy - ktos zawsze bedzie na backendzie, naprawa/wymiana komponentow, baterie, czy jakis 24/7 gosciu co go bedzie mogl zdalnie wylaczyc/reset whatever. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 15 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 16 godzin temu, memento1984 napisał(a): ktos zawsze bedzie na backendzie tak, ale co stoi na przeszkodzie, aby i tą rolę z czasem przejęła maszyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 15 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 3 godziny temu, lorak napisał(a): tak, ale co stoi na przeszkodzie, aby i tą rolę z czasem przejęła maszyna? Nic. Tylko czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Jeżeli biegasz 1,5km ponizej 7 minut to jesteś szybszy niż najszybszy robot humanoidalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Godzinę temu, fluber napisał(a): Jeżeli biegasz 1,5km ponizej 7 minut to jesteś szybszy niż najszybszy robot humanoidalny C-3PO ma farta ze to nie Minister Zurek tam szedl bo by sie nie wyplacil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 15 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia (edytowane) 4 godziny temu, fluber napisał(a): Jeżeli biegasz 1,5km ponizej 7 minut to jesteś szybszy niż najszybszy robot humanoidalny “@RonnieArtestics gladzi wąs gardzi nim oraz nią”, humanoidy (chinskie )“bez operatora” faken przed moja emerytura xD Edytowane 15 Sierpnia przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 21 godzin temu, lorak napisał(a): tak, ale co stoi na przeszkodzie, aby i tą rolę z czasem przejęła maszyna? Człowiek. https://x.com/growing_daniel/status/1956422343858794966?t=l9i62sE9n73GnGE_QGwEzA&s=19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 19 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia W dniu 13.08.2025 o 02:51, fluber napisał(a): @wiLQ patrz co już potrafi sieć neuronowa w robocie: Nawet hydraulik się nie ostanie Czasem mam wrazenie, ze zyjemy w jakims innym swiecie. Ponownie wrzucasz filmik z tonem, ktory chyba ma imponowac postepami[?], a ja tu widze bardzo slabe demo produktowe. Bo nawet jak pominiemy szczegol wolnego tempa [zakladajac, ze sie rozwinie w przyszlosci] to sklada czyste jednokolorowe koszulki w idealnych warunkach przestrzeni i oswietlenia. Daj mu mieszanke brudnych, kolorowych i bialych, a pewnie sie zatnie. Daj mu jeansy z dziurami [w sensie tymi "modnymi" nastolatkowymi] przy gorszym oswietleniu, a je rozerwie itp itd. Jak chce sie pokazac rozwoj technologii to przy duzej roznorodnosci produktow, oswietlenia, warunkow, wielkosci itp, a nie jak zlozy kilka szarych tshirtow wolniej niz 95% ludzi! [@RonnieArtestics juz poruszyl oczywisty temat ekonomiczny, ze dowolny imigrant z kraju 3 swiata zrobi to szybciej i duzo taniej, wiec tego nie bede powtarzal.] A juz absurdem jest dopisek o hydrauliku gdzie kazdy dom i mieszkanie ma swoje osobliwe specyfikacje gdzie co jest i jak jest polaczone ze soba. Ten filmik pokazuje, ze technologia ma lata swietlne zanim zacznie byc asystentem hydraulika! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi