Skocz do zawartości

AI, AGI, SI - bańka czy nowy rozdzial w historii ludzkosci czy nasz ostatni?

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, julekstep napisał(a):

lol, przecież od obejrzenia Jetsonów za dzieciaka każdy wiedział że to jest kwestia 'kiedy'

a tutaj podnietka bo robot składa ręczniki gorzej niż ja 🙃

No i pytanie, ktore firmy przepala $500mln+ na robota/prototyp ktory mial peak skladajac reczniki gorzej od Ciebie

3 minuty temu, P_M napisał(a):

Ale ja z tym nie dyskutuję, tylko stwierdzam bezsensowność argumentów Memento i Ronniego.

Timing dla np Ronniego ze bedzie najpewniej na emeryturze jest bezsensowny?

2 godziny temu, P_M napisał(a):

Ale ja z tym nie dyskutuję, tylko stwierdzam bezsensowność argumentów Memento i Ronniego.

ja jestem zdecydowanie optymista tak btw -> tylko najszybciej rozwijaja sie takie mono-narzedzia/rozwiazania. zobacz jak szybko udalo sie wprowadzic zupelnie autonomiczne taksowki - wiem, ze z perspektywy EU to tego nie widac i nie czuc, bo dla "bezpieczenstwa" to pewnie jeszcze zajmie pare lat (rok+?). cos ala "humanoid" to zupelnie inna skala skomplikowania i jak bardzo widocznie sie one poprawily, to nadal wdrozenie tego to nie to samo co "robotyczne ramie" do jakiejs mniej lub bardziej skomplikowanej czynnosci, czy agent AI do wyeliminowania jakiejs powtarzalnej czynnosci w biurze/home office'u.

5 minut temu, fluber napisał(a):

Chyba wersja komercyjna i wersja dla elit zaczynają się coraz bardziej rozjeżdżać. Nowy chat jest autentycznie głupszy niż poprzednie, a wersja pro, jak widać powyżej, rozwala system 

No zauważam, że chat plus jest mocno średniawy i się gubi w prostych sprawach. 

19 godzin temu, P_M napisał(a):

W kontekście podważania czy technologia to ogarnie - tak.

W kontekście jego życia - nie.

Nie ma wątpliwości, że ogarnie, ja tylko pytam kiedy to będzie faktycznie tańsze i wydajniejsze ( we wszystkich możliwych  sytuacjach i scenariusza) od człowieka. Poza tym zawsze ktoś będzie musiał tym robotem sterować i zarządzać. 

no ale nie ma co się łudzić, ta rewolucja rozwiąże chyba mocno problem dzisiejszej demografii i stawiam, że za 100 lat populacja ludzi naprawdę sporo się zmniejszy. O ile do tego czasu nie wykończy nas jakieś szatańskie AI ;)