Skocz do zawartości

Wymiany Wolves Brauna i Hayesa

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, january napisał(a):

Dla mnie oddanie Harta za Edeya+Brogdona jest jak najbardziej przynajmniej na poziomie oddania Brauna za Hausera.

dopiero teraz siadam do kompa, no i dzieje się

na bazie tylko tego można z czystym sumieniem wycenić Edeya na przynajmniej dwa pierwszorundowe picki i to jest sprawiedliwa wycena. na ile mam wycenić Harta na 3, 4? Pacers musieli przejąć większy kontrakt by dopiąć deal, poza tym Brogdon wciąż ma szansę wrócić do regularnej gry, to nie jest casus Issaca sprzed kilku sezonów

słabe to jest Jasiek

co do wymian Wolves, to też bym raczej nic nie cofał tylko zabrał zabawkę LAFowi, te ruchu nie są jeszcze na tyle dramatyczne by robić takie stanowcze ruchy

w realu Nuggets dopłacili pickiem do Śliwiki oddając Nurkicia, skoro w realu dzieją się takie rzeczy, to u nas tym bardziej, problem jest taki, że ruchy LAFa nie wyglądają na przemyślane, a jakby robione na złość, tak to z boku wygląda, ciężko to ocenić, bo komunikacja z GMem Wolves jest specyficzna 

Ogólnie dziwnie to wygląda a sytuacja jest trudna. 
Po pierwsze miałem inne oferty za Hayesa więc taki blok po czasie sprawia że nie mogąc już robić wymian obie potencjalne strony alternatywnej wymiany mogą być rozczarowane. O Hayesa przez pół roku dopytywał sam zainteresowany a dziś krytykowany GM i nawet teraz złożył ofertę z klubu rodzimego. Jeżeli cofnięcie wymiany sprawi że ostatecznie trafi on do Charlotte to też nie jest to przejrzysta i czysta sytuacja. 
Jeżeli ten pick ostatecznie będzie wyborem 2-3 dziesiątki to bym nie przesadzał z krytyką. Bonusem jest szansa na coś lepszego a ryzykiem na coś po 25 wyborze na co dziś bym się nie zgodził. 

Matematycznie to #16 wybór ale ze Minny to silny klub z zachowanymi assetami na przyszłość to bardziej prawdopodobne jest to że będzie to gorszy wybór a nie lepszy. 

No i ekipa bez wyboru nie tankuje więc o top topów poza trafem nie ma szans. 

przede wszystkim jeśli ruchy tymczasowego GMa do tej pory nie podlegały ocenie Rady, to nie można tego zmieniać dzień przed końcem okienka, dodatkowo drużyny dealujące z Wolves nie dostają żadnej rekompensaty, a czasu jest bardzo mało

to się nie klei tak życiowo po prostu, trzeba odsunąć LAFa od funkcji i tyle możemy zrobić

50 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

dopiero teraz siadam do kompa, no i dzieje się

na bazie tylko tego można z czystym sumieniem wycenić Edeya na przynajmniej dwa pierwszorundowe picki i to jest sprawiedliwa wycena. na ile mam wycenić Harta na 3, 4? Pacers musieli przejąć większy kontrakt by dopiąć deal, poza tym Brogdon wciąż ma szansę wrócić do regularnej gry, to nie jest casus Issaca sprzed kilku sezonów

słabe to jest Jasiek

Kurczę, wychodzi na to, że mnie źle zrozumieliście i Ty i Ronnie. Co oznacza, że pewnie źle to sformułowałem:)

W skrócie - ja oceniam ten deal Pacers jako taki, którego bym nie klepnął jakbym był GMem Pacers.
Podobnie - oceniam deal Soty na taki jakiego bym nie klepnął gdybym był GMem Wolves.

I to, że tego bym nie klepnął jako GM danych drużyn nie oznacza dla mnie, że takie deale są do zablokowania.

I tyle.

4 minuty temu, january napisał(a):

Kurczę, wychodzi na to, że mnie źle zrozumieliście

napisałeś, że to dla Ciebie taka sama wymiana jak Braun za Hausera (swoją drogą wczoraj było widać przepaść między nimi)

na dziś deal dla Pacers jest ryzykowny, ale wystarczy spokojny, zdrowy rozwój Edeya i powrót do regularnej gry Brogdona (pewnie od następnego rs) by wymiana zwróciła się z miejsca, a wszystko inne będzie już tylko bonusem

sam nie mogłem dać więcej, ruszane 1st picków w takim dealu byłoby już przepłaceniem z mojej strony, tak przynajmniej uważam

16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):
25 minut temu, january napisał(a):

napisałeś, że to dla Ciebie taka sama wymiana jak Braun za Hausera (swoją drogą wczoraj było widać przepaść między nimi)

Napisał ze conajmniej tak samo zły deal, czyli w domyśle, ze nawet jest gorszy. A później udaje głupiego że nie miał nic złego na myśli, że źle to sformułował xD

No, january w pigułce.

braun jest moim zdaniem drugim najlepszym graczem nuggets w tym sezonie, bo na pewno jest rowniejszy od jamala który jest sinusoidą w tym roku i pewnie Braun jak sam zauważyłeś na priv kręci się koło top50-60 ligi, jest młody, na rookie kontrakcie, gołym okiem widać tez ze nadal się rozwija i dokłada do gry coraz to nowe rzeczy. Oddawanie go za 8-9 gracza do rotacji który umie tylko rzucać za trzy nie ma absolutnie żadnego  usprawiedliwienia, a jasiek zrównał to z dealem hart za edeya + 3x2nd, to jest serio niesmaczne. No ale wiadomo co się za tym kryje, zwykła zawiść że nuggets się wzmocnili w tym sezonie.

Serio myślałem że january trochę wyciągnął wnioski ze swoich odpałów, kiedy włamywał się na konta innych i że się uspokoił, ale jak widać nie ma szans żeby chociaż czasem racjonalizm wziął górę nad brudnymi zagrywkami i liczy się tylko własny interes, smutne że dla niego jakaś internetowa gierka jest ważniejsza od honoru i dobrej opinii. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

Napisał ze conajmniej tak samo zły deal, czyli w domyśle, ze nawet jest gorszy. A później udaje głupiego że nie miał nic złego na myśli, że źle to sformułował xD

Ronnie w opisie Pacers piszesz, że Hart to obecnie gracz z top30 impactem ligi, po czym oddajesz go (i jego solidny deal) za Edeya, mając Aytona i Sharpea, a ten Edey jakoś nie wymiata jako rookie, biorąc jeszcze dodatkowo fatalny kontrakt Brogdona. I uważasz, że to dobry deal dla Pacers. Jednocześnie oburzasz się oddaniem Brauna (według Ciebie top 50-60 gracz ligi), którego po sezonie (RFA) czeka gruba wypłata za sprawdzonego rolesa na poziomie NBA finals z długą umową poniżej MLE.

Zarzucasz mi jednocześnie, że jestem interesowny, bo nie chcę cofnięcia dealów Wolves i dlatego że zazdroszczę Nuggets, bo się wzmocnili. No WTF.

A tak naprawdę wychodzi z tego, że plujesz na mnie żółcią, bo skrytykowałem Twój deal. Słabiutkie bardzo. 

Czy klepnąłbym te deale jako GM Nuggets/Bulls? Tak. Czy jako GM Pacers/Wolves? Nie. 

Czy to deale do cofnięcia w mojej opinii? Nie. Bo jestem przeciw cofaniu wymian prawomocnych GMów z zasady - ktoś musi deale przegrać, by ktoś wygrał, na tym polega ta gierka, by być tym GMem, który deale wygrywa. Niezależnie od tego czy moi główni rywale (Wolves wielokrotnie w przeszłości, teraz Nuggets ściągając Harta) koszą rywali w wymianie, czy odwrotnie - przegrywają deale.

I tyle, a Twoja reakcja jest paskudna, w myśl zasady "ktoś coś złego napisze o moich ruchach to go obsobaczę" Odechciewa się cokolwiek pisać, bo jak ktoś Jegomość Ronniego nie pochwali to od razu Ronnie hurr durr na niego.

Czy zazdroszczę Nuggets wzmocnienia? Świetny deal dla LBSa i gratki dla niego. A to co wypisujesz to po prostu wjazd z Twojej strony na mnie bez sensu. Słabe deale/ wygrane deale zawsze będą w tej grze, każdy próbuje je wykonać.

Edytowane przez january

27 minut temu, january napisał(a):

A tak naprawdę wychodzi z tego, że plujesz na mnie żółcią, bo skrytykowałem Twój deal. Słabiutkie bardzo. 

Ty się zastanów chłopie, to o moim dealu powstał temat czy go cofamy, czy o LAF-a ? To mój deal i moją osobę pół ligi wyśmiało publicznie czy deal lafa ? Umiesz  obiektywnie na to spojrzeć i napisać ze mam racje, czy będziesz dalej brnął w bronienie laf-a i się ośmieszał ? 

Bo mi owszem, Np. Dużo osób napisało ze mogłem wycisnąć jeszcze więcej z LBS-a, bo jest na musiku, ale też że generalnie win-win deal bo Hart się tylko marnuje, a ja muszę zmienić kurs. Nie mówiąc o tym, że zaraz Hartowi może trafic się jakieś injury, gdzie jego wartosc już nigdy nie wróci na poziom, na którym jest teraz.

I ja,w odróżnieniu od lafa, zrobiłem też rundkę z zapytaniami po contenderach, powiem szczerze sam byłem zaskoczony jak bardzo małe było zainteresowanie Hartem, a ty sam rownież na priv nie wykazałeś ani grama zainteresowania nim. Bezczelne jest to co ty teraz tutaj insynuujesz i tyle. Nie dostałem lepszej oferty za Harta ani wlasciwie żadnej innej konkretnej oferty, jak zapytalem np koladera o Keegana to knie wysmial. Takie sa fakty. I Trzeba być po prostu kretynem, żeby nie ogłosić na forum ze chce się sprzedać Brauna, gdy gra tak jak gra ostatnio. Mysle ze za Brauna lecialyby lepsze paczki niż za Harta, ze wzgledu na wiek i fakt, ze bedzie jeszcze lepszy za jakiś czas. 

27 minut temu, january napisał(a):

Bo jestem przeciw cofaniu wymian prawomocnych GMów z zasady

To może najwyższy czas pomyśleć o tym, czy dawanie contendera lafowi to był racjonalny pomysł? Bo chyba widać, że nie. 
czy może interes lakers liczy się bardziej niż interes gry? Bo tak to wyglada z boku, a dochodzą mnie też słuchy co tam się dzieje u was na radzie i to jak zapierasz się rękami i nogami, żeby tylko nie zastąpić laf-a kimś bardziej kompetentnym. 
chcecie ratować grę ale robicie same karykaturalne ruchy, jak jawne łamanie regulaminu, żeby jedna łamaga-gm nie zakopała swojej drużyny doszczętnie, a później przyznajecie team w super stanie kolejnej, największej łamadze wszechczasów, chyba właśnie po to, żeby ten team zaorać i żeby konkurencja dla Lakers się zmniejszyła. Ja naprawdę nie widzę innej opcji niż oficjalna zmiana nazwy gry  na „beClown”, wtedy wszystko

sie bedzie zgadzać. 

Też jestem za zmianą nazwy. Jak gość, który tankuje bez własnego picku, łaskawie może przejąć contendera :)

No k**** farsa. Jak Laf nie ma skilla, to co doprowadziło, że Indiana jest w tył miejscu, w którym jest? Twoje wizjonerstwo. Gościu masz nietrejdowalnego Aytona i bierzesz Edeya z kontraktem Brogdona na osłodę? Po tej wymianie wygląda na kolejny tank bez własnego picku w następnych sezonach.

A to aż szkoda komentować:

20 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Przecież ja zapowiadałem od razu jak Laf dostawał wolves ze bedzie cyrk, gość ma mózg wielkości orzeszka i chyba nie jest to tajemnica. 

47 minut temu, january napisał(a):

a ten Edey jakoś nie wymiata jako rookie

https://www.nba.com/stats/player/1641744/advanced

wiadomo jest, że nie jest jeszcze gotowy do gry na sporych minutach i ma wahania formy, ale nawet jak spojrzy się na te kilkanaście meczów w listopadzie i grudniu, to jest to poziom, który tylko nieliczni, doświadczeni środkowi mogą w tej lidze dać, niezależnie od tgo jakby się nie prezentował, to cena nie byłaby ani niższa ani wyższa, bo ciężko zarówno przeceniać te 20mpg na mecz jak i nie doceniać tych momentów gdy jest w najlepszej dyspozycji

natomiast co do Brogdona, to on w zeszłym sezonie jak tylko grał był najważniejszym graczem Blazers, teraz jest słabo, co chwilę coś łapie nowego, ale nie wiem jak można zakładać, że chłop się nie odbuduje skoro nie miał tak naprawdę żadnego poważnego urazu, który mógłby rzutować na resztę kariery, spokojnie może grać jeszcze 2-3 lata na dobrym poziomie, Pacers pewnie nie będą chcieli się ładować w drogie umowy i zbierać młodzież, te 20M Brogdona spokojnie można zmagazynować w rosterze drużyny w przebudowie, sracie się o to jakby to co najmniej Randle był

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

25 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Umiesz  obiektywnie na to spojrzeć i napisać ze mam racje, czy będziesz dalej brnął w bronienie laf-a i się ośmieszał ? 

Z czym masz rację? Że to słaby deal? Tak, nawet sam to napisałem. Czy bardziej kontrowersyjny od dziesiątek, które przechodzą/przeszły? No nie. Tego, że deal nie powinien być cofnięty będę jak najbardziej bronił (nie ze względu na LAFa, tylko na to, że cofanie wymian innym GMom, bo je wygrywali negocjując z prawomocnym GMem to absurd).

25 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

To może najwyższy czas pomyśleć o tym, czy dawanie contendera lafowi to był racjonalny pomysł? Bo chyba widać, że nie. 
czy może interes lakers liczy się bardziej niż interes gry? Bo tak to wyglada z boku, a dochodzą mnie też słuchy co tam się dzieje u was na radzie i to jak zapierasz się rękami i nogami, żeby tylko nie zastąpić laf-a kimś bardziej kompetentnym. 
chcecie ratować grę ale robicie same karykaturalne ruchy, jak jawne łamanie regulaminu, żeby jedna łamaga-gm nie zakopała swojej drużyny doszczętnie, a później przyznajecie team w super stanie kolejnej, największej łamadze wszechczasów, chyba właśnie po to, żeby ten team zaorać i żeby konkurencja dla Lakers się zmniejszyła. Ja naprawdę nie widzę innej opcji niż oficjalna zmiana nazwy gry  na „beClown”, wtedy wszystko

sie bedzie zgadzać. 

Oj Ronnie, Ronnie. I kto tu rzuca insynuacje? Ja rzeczy z Rady wynosić nie będę, nawet by się bronić przed Twoimi nieprawdziwymi atakami, wiadomo że w niej nie chcę być, tylko nikt nie chce:) . Ale - tylko, gwoli ścisłości - to nie ja dałem LAFowi Wolves. Tylko tak nawiasem mówiąc to bez urazy, nie masz lepszego CV w beGM do prowadzenia Wolves niż LAF tbh.

24 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Gościu masz nietrejdowalnego Aytona

Mocne słowa jak na kogoś kto siedzi na umowach Randla, Middeltona czy Harrisa i w ogóle ciężko się w Twoim rosterze dobrej umowy na pierwszy rzut oka doszukać, lol

jak rozumiem Twoje podejście Pablo do kwestii cofania dealu, to już załamuje ręce jak Wy nie potraficie wytrzymać bez rzucania w siebie gównem choć kilka miesięcy, to jest dramat i mówię tu do wszystkich, też czasem jestem zły na siebie i idealny nigdy nie byłem, ale Wy naprawdę stare konie z rodzinami, a vibe gimbazy dramatyczny po prostu

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Mocne słowa jak na kogoś kto siedzi na umowach Randla, Middeltona czy Harrisa i w ogóle ciężko się w Twoim rosterze dobrej umowy na pierwszy rzut oka doszukać, lol

I jak ma się to, że ww. gracze grają w Bulls do tego, że Ayton jest nietrejdowalny? :) 

Czy ja wiedząc, że zostanę z Randlem robię wymianę po gracza z tej samej pozycji oddając zawodnika z innej (Harris był częścią dealu po mój pick i operacją zejscia z PG, a nie próbą wzmocnieni)a? Ayton pewnie zostanie w Pacers, a został zakupiony Edey kosztem dwudziestuparu baniek w salary (Brogdon póki co to dead money). Po prostu trochę wstyd obrażać Lafa samemu mając takie CV.

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jak rozumiem Twoje podejście Pablo do kwestii cofania dealu, to już załamuje ręce jak Wy nie potraficie wytrzymać bez rzucania w siebie gównem choć kilka miesięcy, to jest dramat i mówię tu do wszystkich, też czasem jestem zły na siebie i idealny nigdy nie byłem, ale Wy naprawdę stare konie z rodzinami, a vibe gimbazy dramatyczny po prostu

Czy ja napisałem, że ktoś ma mały mózg? Trochę słabo, że nikt się nie odezwał jak to padło.

Edytowane przez Pablo81

Zupełnie Cię Jasiek nie rozumiem z oceną tego dealu. 

Ludzie niechętnie oddają topowe picki za superstarów, a co dopiero za bardzo mocnego rolesa, bo nie oszukujmy się, że Hart jest kimś więcej, nawet jeśli jego impact w tym sezonie jest na poziomie all-star

Czy Josh Hart da Indianie Pacers miejsce w Playoffs? Nie. Ten sezon jest dla Nich już spalony, więc zostaje JEDEN sezon gry 30-letniego Josh Harta przed potencjalnie sporą wypłatą. Ciężko raczej o lepszy moment sprzedaży dla klubu z kiepskimi perspektywami niż obecny. Wyjęcie topowego prospekta Zach Edeya w tej sytuacji to bardzo dobry ruch.

Zastanów się czy Ty sam byś położył Lively za Harta, a Edey i Lively mają zbliżone trade value. Absolutnie, ty takie mocne assety to trzymasz na "okazyjne" superstary jak Curry czy Durant. Przecież ty za Claxtona wziąłeś Duranta i jeszcze robiłeś z siebie Świętego Mikołaja :) O kilku dealach z Eldem tutaj nie wspomnę, co by wszystkim ciśnienia nie podnosić.

Bardzo, bardzo słaby deal @LAF, czy do cofnięcia? Pewnie nie.

Mnie bardziej martwi sama postawa @LAF. Ze mną zwykle miał postawę mocnego, twardego negocjatora, kłócącego się o ćwierć drugorundowca, a tu, nie pierwszy raz już, lekką ręką oddaje assety warte dużo więcej bez nawet słowa. Ma gorsze dni? Jak w nie trafić zastanawiają się zazdrośnicy 😂

Tylko najpierw trzeba by było by @LAF odbierał wiadomości, bo mam wrażenie, że w stosunku do niektórych, nawet mu się nie chce.

Godzinę temu, january napisał(a):

Z czym masz rację? Że to słaby deal? Tak, nawet sam to napisałem. Czy bardziej kontrowersyjny od dziesiątek, które przechodzą/przeszły? No nie. Tego, że deal nie powinien być cofnięty będę jak najbardziej bronił (nie ze względu na LAFa, tylko na to, że cofanie wymian innym GMom, bo je wygrywali negocjując z prawomocnym GMem to absurd).

Mam racje Z tym ze na temat dealu lafa powstał specjalny temat a na mój i dziesiątek deali które były nierówne ale  przeszły nie. 

Tak już bez emocji to. Nie rozumiem jak można być tak perfidnym żeby próbować bronić tego dealu lafa i tyle ode mnie.  

@january

Wizards in: Bojan Bogdanovic, Landry Shamet, 1st IND/POR worse 2025, 2nd MIL 2025, 2nd IND 2027

Wizards out: Josh Hart 

to było latem. 
czyli 1st rounder ( Edey) i jakieś śmieciowe kontrakty ( Brogdon) oraz 2x2nd.

Wychodzi na to, że de facto po 7 miesiącach ja sprzedałem go z zyskiem, a jeśli się nie zgadzasz, No to sorki, napisz mi: let’s agree to disagree, ale nie używaj proszę moich ruchów do porównywania z absolutnie debilnym ruchem, na temat którego musiał powstać specjalny temat, bo ludzie się aż tak obruszyli tą głupotą. 

5 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

natomiast co do Brogdona, to on w zeszłym sezonie jak tylko grał był najważniejszym graczem Blazers, teraz jest słabo, co chwilę coś łapie nowego, ale nie wiem jak można zakładać, że chłop się nie odbuduje skoro nie miał tak naprawdę żadnego poważnego urazu, który mógłby rzutować na resztę kariery, spokojnie może grać jeszcze 2-3 lata na dobrym poziomie, Pacers pewnie nie będą chcieli się ładować w drogie umowy i zbierać młodzież, te 20M Brogdona spokojnie można zmagazynować w rosterze drużyny w przebudowie, sracie się o to jakby to co najmniej Randle był

Z drugiej strony też trochę pudrujesz słaby kontrakt Brogdona, Randle jest i bardzo przepłacony ale przynajmniej gra czego o Brogdonie powiedzieć nie można, w ostatnich trzech sezonach tylko raz przekroczył barierę 40 rozegranych meczy w sezonie i jak na razie to Brogdona jest raczej z tych ujemnych do których musisz dopłacać aby się go pozbyć albo zamienić na coś pozytywnego, podobnie jak Khris.