Skocz do zawartości

Wymiany Wolves Brauna i Hayesa

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Reikai napisał(a):

Przeciez jakby Wolves byli na wschodzie, to bys tu piorunami rzucal :) a ze oslabil sie mocny rywal, to pasuje. Oj Jasiek...

Ja jestem przeciwko cofaniu czegokolwiek, ale nie udawajmy ze to to samo, co deal po Harta lol.

Ja cisnąłem słabe/mocne deale jak coś niezależnie kto je robił. Ale na tym polega szukanie wymian - dla siebie jak najkorzystniejszej. I potem nagle ktoś chce to cofać? Mnie by szlag trafił;)

Dla mnie oddanie Harta za Edeya+Brogdona jest jak najbardziej przynajmniej na poziomie oddania Brauna za Hausera.

8 minut temu, ignazz napisał(a):

Dziękuję za ofertę typu Hayes za potencjalnie 2x2rd

Akurat poprzez przyjście luki do lakers a odejście AD otwiera się przed nim niesamowita szansa. Może z niej skorzysta może nie. Talent mimo wszystko ma, młody jest 23 lata i został wybrany z #8 draftu. Oddawanie go na tanim kontrakcie za 2rd nie ma kompletnie sensu. 

Ale wiesz, że Hayes tu nie jest na rookie kontrakt tylko na minimalnym, bez praw Birda, bo w stykowym głosowaniu wybrał player option niż zostanie bez kontraktu?

Wolves nie mają żadnych praw do Niego. Jak to się mówi w simce? Wypożyczenie gracza? :)

Zepsuje to grę moim zdaniem. @Alonzo serio nie widzisz szans przed Hayesem? Sam byś się radował jakby rzeczywistość tak aż pomogła 23 letniemu twojemu graczowi. Za to się płaci bo tu los pomógł. I z AD i z kasowaniem tej wymiany z ChAR i z tym że jest luka.  

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Ale wiesz, że Hayes tu nie jest na rookie kontrakt tylko na minimalnym, bez praw Birda, bo w stykowym głosowaniu wybrał player option niż zostanie bez kontraktu?

Wolves nie mają żadnych praw do Niego. Jak to się mówi w simce? Wypożyczenie gracza? :)

early birds, umowa jakoś 10-12 mln w 1 roku umowy.

Sytuacja z Wolves jest o tyle specyficzna i nieporównywalna z żadną inną, że to jest drużyna będąca faworytem do mistrzostwa, ale z tego co widać to nikomu tak naprawde nie zalezy, żeby to mistrzostwo zdobyli, a wręcz przeciwnie, dlatego Rada musi być tu nadzwyczaj wyczulona na te wymiany.

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Tani podkoszowy który jeżeli zagra jak Lively masz mistrza w tym roku. Alternatywnie można trzymać pick 2030. Zawsze jest to pomysł. Zły na dziś ale co tam. 

Za jakikolwiek pick 20-30 czy 2x2rd nie oddałbym go 

Teraz, ernie9005 napisał(a):

To a propos Brauna jak rozumiem?

Hayesa i nie żartuj. Braun poszedł tanio. 

No ale ktoś zyskał ktoś stracił. 

Nie będę blokował brauna a miałem go na stole tylko GM wycofał. Chętnie spróbuję jeszcze raz. 

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Zero zasad :)

Nowy GM, dobre sobie.

Każda moją wymiana musiała wtedy przejść przez Radę. 

Drugi raz mi zarzucasz kłamstwo. Trochę słabo, zważywszy na fakt, że nie masz racji.

W sumie to średnio chce mi się z Tobą i twoimi imaginacjami dyskutować, więc EOT :)

Edytowane przez Pablo81

Serio nie czujecie że w NBA jest czasem 200 porównywanych atletów i tylko szczęście czasem jednemu pomaga a drugiemu nie? Ja nie twierdzę że w jakimś Bostonie jakiś skrzydłowy na 2wayu nie ma podobnych cech do takiego Hayesa. Tylko że jeden zagra w PO jako pierwszoplanowy podkoszowy z Doncicem a drugi będzie podawał Gatorade Tatumowi i Brownowi. Nasza gra to wiele aspektów. Jednym z nich jest obecnie wyższa wartość Hayesa tylko przez ślepy traf co wydarzyło się w lakers. Tyle. Ja nie twierdzę że on to Wemby. Tylko z na wiosnę będzie mógł więcej niż Wemby pokazać. 

LAF to tymczasowy GM Wolves także każda jego wymiana powinna przechodzić przez Radę. Tu jest zupełnie inna sytuacja niż w Hornets gdzie jest pełnoprawnym GM. Dodatkowo oba deale są negatywne dla Minnesoty, więc jeśli TYMCZASOWY GM je przeprowadza to trzeba tu zadziałać systemowo.

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Każda moją wymian musiała wtedy przejść przez Radę. 

Drugi raz mi zarzucasz kłamstwo. Trochę słabo, zważywszy na fakt, że nie masz racji.

W sumie to średnio chce mi się z Tobą i twoimi imaginacjami dyskutować, więc EOT :)

Bo jesteś kłamcą i oszustem :)

Również EOT, aczkolwiek dobrze by każdy to wiedział :)

1 minutę temu, Sylvinho. napisał(a):

LAF to tymczasowy GM Wolves także każda jego wymiana powinna przechodzić przez Radę. Tu jest zupełnie inna sytuacja niż w Hornets gdzie jest pełnoprawnym GM. Dodatkowo oba deale są negatywne dla Minnesoty, więc jeśli TYMCZASOWY GM je przeprowadza to trzeba tu zadziałać systemowo.

Skoro było powiedziane/napisane, że działania tymczasowego GMa przechodzą przez radę, to jak najbardziej - działajmy systemowo. 

No chyba, że nie było o tym mowy.

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Bo jesteś kłamcą i oszustem :)

Również EOT, aczkolwiek dobrze by każdy to wiedział :)

Po tym jak zwyzywałeś ostatnio po pijaku kilku GMów Simki kręcąc swoją dramę, myślę, że nie powinieneś pisać po alkoholu :)

Zasada tyczyła się zawsze nowych w grze. Nikt znany grający chyba pół roku wcześniej z nami parasola nie miał. A jak już tak literalnie podchodzimy do ochrony trzeba było to ogłosić. 

16 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Na pewno? 

3 minuty temu, Sylvinho. napisał(a):

No, ale to musi być zmiana ogólna w takim razie od kolejnego okienka, że wymiany tymczasowego GM puszczane są przez Radę. Jak dotąd takiego przepisu nie było.

Propozycja jest, by taką zasadę w przyszłości (możliwość zablokowania dealu tymczasowych GMów przez Radę wprowadzić)

Do dyskusji - ja jestem sceptyczny, ale warto dyskutować:)

cofnąć wymiany i nie wykonywać żadnych ruchów w Minnesocie bo… nie ma takiej potrzeby, tak był ten zespół skonstruowany przy moim odejściu by nie było trzeba nic w nic robić (jo jk jo, zejść z jakiś tam 3 mln przy hardcapie jeśli dobrze pamiętam ale no nie oszukujmy się, nawet małpa by sobie z tą dramatycznie trudna sytuacja poradziła xd) - wiem że działania na szkodę są tutaj mile widziane przez niektórych, no ale miejcie  chociaż odrobinę przyzwoitości w tym xD 

Cofnijcie deale, usuńcie Lafa z tego stanowiska, niech zostanie drużyna bez GMa bo będzie to znacznie korzystniejsze niż to co wyprawia Laf, niewiadomo nawet w imię czego xd  Chyba tylko by zwrócić uwagę na siebie xd 

W PO niech @RonnieArtestics zajmie się pisaniem opisów, czy ktokolwiek inny kto taką chęć wyrazi, a Laf niech sobie robi te wymiany w Hornets a nie psuje coś co było mozolnie budowane przez wiele lat, a co w tym sezonie nie wymagało żadnych ruchów (no chyba że były okazje typu Zion do wzięcia za damski c*** to można było pomyśleć xd) 

Miałem w ogóle się nie wypowiadać, ale 5 osób czy to mnie oznaczyło czy napisało że  Laf cyrki odpierdala więc macie moje zdanie xd 

Ku chwale Wielkim Wolves auuu!

W dniu 23.02.2021 o 00:21, MarcusCamby napisał(a):

POPRAWIONY DEAL PO ZATWIERDZENIU PRZEZ RADĘ.

New Orleans Pelicans IN: Nerles Noel, Cody Zeller, 1st pick Magic 2021, 1st pick Bulls 2025 (protected TOP5 -> unprotected 2026)

New Orleans Pelicans OUT: Blake Griffin, 1st pick Bulls 2022 

Chicago Bulls IN: Blake Griffin, 1st pick Bulls 2022

Chicago Bulls OUT: Nerles Noel, Gorgui Dieng, 1st pick Magic 2021, 1st pick Bulls 2025 (protected TOP5 -> unprotected 2026), 2nd pick Rockets 2021,

Los Angeles Clippers IN: Gorgui Dieng, 2nd pick Rockets 2021

Los Angeles Clippers OUT: Cody Zeller 

@Pablo81 @Braveheart22 podziękowania za negocjacje. I osobiste ukłony dla Pablo, który mimo podburzeń innych GMów zachował się z ogromną klasą. Dealu już nie musicie potwierdzać.

-----------------------------------

Od Eld: wprowadzony

W dniu 6.08.2020 o 12:45, Pablo81 napisał(a):

Chcę przywitać się, jako nowy GM Chicago Bulls, z bardziej znanymi, renomowanymi i doświadczonymi sternikami pozostałych organizacji.

Wraz z szefami poszczególnych pionów opracowujemy kompleksowy plan odbudowy potęgi chicagowskich Byków.

Głównym zadaniem sztabu trenerskiego jest zidentyfikowanie przyczyny słabszej dyspozycji Lonzo Balla. Ze wstępnych ustaleń wynika, iż zawodnik będzie mógł liczyć na przedłużenie umowy, lecz, jeżeli jego gra nie ulegnie poprawie, na nieco gorszych warunkach.

Pion scautingu z pełną stanowczością podkreśla, że ogromnym atutem organizacji jest fakt, iż Bulls należą do Big Market, co pozwoli na przyciągnìęcie największych gwiazd ligi.

Z audytu przeprowadzonego przez dział finansowy wynika, iż sytacja organizacji jest dobra, a w pszyszłym sezonie będzie wręcz znakomita, co pozwoli nam na dużą aktywność na rynku transferowym. 

Byki zamierzają być wiarygodnym partnerem i chcąc zbudować swoją renomę oferują pomoc zespołom, które mają problem z salary cap.

t_1515581001146_name_ct_remembering_jerry_krause_20170321_scaled.jpg

W pierwszym sezonie musiałem mieć wszystko akceptowane przez RADĘ. Nawet wtedy dostałem podziękowania od GMa Pelicans.

Jak ja k**** nie lubię kłamców!

Edytowane przez Pablo81

32 minuty temu, january napisał(a):

Ja cisnąłem słabe/mocne deale jak coś niezależnie kto je robił. Ale na tym polega szukanie wymian - dla siebie jak najkorzystniejszej. I potem nagle ktoś chce to cofać? Mnie by szlag trafił;)

Dla mnie oddanie Harta za Edeya+Brogdona jest jak najbardziej przynajmniej na poziomie oddania Brauna za Hausera.

XD 

zero obiektywizmu, tylko mistrzostwo dla lakers się liczy, jak zawsze. Czego innego można się po tobie spodziewać. Żenujący typek z ciebie, serio. 

Ja proponuje żeby zagłosować w sprawie deali lafa, oraz tego mojego jesli january sobie tego życzy :) 

niech zdecyduje demokracja.