Skocz do zawartości

Wymiany Wolves Brauna i Hayesa

Alonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Jest gorąca prośba:

W Radzie rozmawiamy o ostatnich wymianach  TYMCZASOWYEGO GMa Minnesoty Wolves i szukamy najlepszego w tej sytuacji rozwiązania. W związku z kryzysem jaki nasza gra przechodzi nie chcemy żadnych kolejnych dram i niepotrzebnych konfliktów, ale też nie możemy obojętnie przejść obok problemu.

Nie zakładam żadnej ankiety, ale chcielibyśmy, żeby każdy wypowiedział swoje zdanie, co z tym robimy.

Do końca okienka na Wymiany, gdyby GM Minnesoty chciał jeszcze jakąś przeprowadzić, to musi ona uzyskać akceptację Rady, zatem przed wrzuceniem ewentualnej Wymiany, prosimy @LAF o przedłożenie jej najpierw Radzie do akceptacji.

Czekamy na Wasze opinie i sugestie.

Też tak uważam,

Za Brauna Wolves powinni dostać jeszcze przynajmniej 1st pick. Dodatkowo tam idzie jeszcze Hauser na nowym, wysokim i długim kontrakcie.

Natomiast za Hayesa wg mnie mógłby iść future 1st pick 21-30 przechodzący w 2nd - ale to tylko moje zdanie.

Natomiast obie wymiany są tragiczne dla Wolves, którzy będąc contenderem na tu i teraz osłabiają się po nich.

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

To sobie anulujcie. Bulls też weźcie pod opiekę, bo nie rozumiem na jakiej podstawie.

Czy mógłbyś odpowiedzieć na pytanie, gdzie widzisz w dealu Brauna jakiś pozytyw dla Wolves?

13 minut temu, Alonzo napisał(a):

Czy mógłbyś odpowiedzieć na pytanie, gdzie widzisz w dealu Brauna jakiś pozytyw dla Wolves?

Szczerze to jako GM Bulls widzę pozytywny dla Bulls, a takie dziwne cofanie wstecz wymian jest totalnie z dupy.

Na tej zasadzie mogę podesłać listę wymian, które mi nie wyszły i je cofnięcie sobie, bo nie ma korzyści dla Bulls?

Poza tym, to Rada umocowala obecnego GMa Soty na stanowisku, więc do kogo macie pretensje? Może być GMem, robić opisy i wymiany, ale tylko te wymiany, które uznacie za stosowne, bo inaczej je cofniecie? Nie widziałem takich zastrzeżen, kiedy Laf obejmował stanowisko.

Proszę mi cofnąć wymiany z Lamelo i Mobleyem, bo nie ma korzyści dla Bulls jak się okazuje. Powód taki jak wasz, czyli z dupy.

Edytowane przez Pablo81

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Szczerze to jako GM Bulls widzę pozytywny dla Bulls,

I to jest oczywiste.

Jednak ponawiam pytanie -  czy dostrzegasz jakiś plus wymiany dla Wolves?

Minnesota jest teamem tymczasowym dla LAFa. Jego macierzystym jest Charlotte - i tam może robić wymiany jakie uważa za stosowne, podobnie jak Ty w Chicago.

Jednak pełnienie roli tymczasowego GMa ma polegać przede wszystkim na nie szkodzeniu temu klubowi. GMowie tymczasowi oczywiście powinni mieć jakąś wizję na te drużyny, ale jak zostanie ona zaorana, to kto będzie chciał taki klub przejąć? Zadaniem Rady jest pilnowanie dobra gry. LAF znany jest z kontrowersyjnych decyzji, ale gdy stoją one jawnie przeciwko dobru klubu my jako Rada interweniujemy.

Twoje zdanie Pablo na temat wymiany  jest zrozumiałe.

Czekamy jednak na opinie innych GMów. Jeżeli nie będzie zainteresowania tą kwestią, to Rada po prostu puści te wymiany w takim kształcie w jakim są. Dajemy sobie na tą kwestię czas dziś i jutro, i jutro w zależności od odzewu i opinii GMów podjęte zostaną stosowne decyzje. Na pewno nic na siłę sami nie będziemy robić.

Edytowane przez Alonzo

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

I to jest oczywiste.

Jednak ponawiam pytanie -  czy dostrzegasz jakiś plus wymiany dla Wolves?

Minnesota jest teamem tymczasowym dla LAFa. Jego macierzystym jest Charlotte - i tam może robić wymiany jakie uważa za stosowne, podobnie jak Ty w Chicago.

Jednak pełnienie roli tymczasowego GMa ma polegać przede wszystkim na nie szkodzeniu temu klubowi. GMowie tymczasowi oczywiście powinni mieć jakąś wizję na te drużyny, ale jak zostanie ona zaorana, to kto będzie chciał taki klub przejąć? Zadaniem Rady jest pilnowanie dobra gry. LAF znany jest z kontrowersyjnych decyzji, ale gdy stoją one jawnie przeciwko dobru klubu my jako Rada interweniujemy.

Twoje zdanie Pablo na temat wymiany  jest zrozumiałe.

Czekamy jednak na opinie innych GMów. Jeżeli nie będzie zainteresowania tą kwestią, to Rada po prostu puści te wymiany w takim kształcie w jakim są. Dajemy sobie na tą kwestię czas dziś i jutro, i jutro w zależności od odzewu i opinii GMów podjęte zostaną stosowne decyzje. Na pewno nic na siłę sami nie będziemy robić.

Tworzysz dziwny precedens, a nie masz ŻADNYCH formalnych podstaw, żeby to cofnąć. Jedyne, co mozesz, to odrobić lekcje i stworzyć takie podstawy na przyszłość. Nic więcej.

10 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Tworzysz dziwny precedens, a nie masz ŻADNYCH formalnych podstaw, żeby to cofnąć. Jedyne, co mozesz, to odrobić lekcje i stworzyć takie podstawy na przyszłość. Nic więcej.

Reasumując:

Zdajesz sobie sprawę, że Wolves na tym bardzo mocno tracą i nie przeszkadza to Tobie wcale. Ok

12 minut temu, Alonzo napisał(a):

Czekamy jednak na opinie innych GMów.

Jak pisałem w Radzie - nie uważam, by anulowanie wymian było w porządku względem kontrahentów Soty (Bulls i Spurs). Ba, byłoby kuresko nie w porządku względem nich.

Zawsze są wymiany dla jednego teamu lepsze, dla drugiego gorsze. Wolves na tym się kiedyś zbudowali (Booker pozyskany za Tobiasa Harrisa, ba deal z Pablo - White pozyskany za ohydną umowę PG13 nie tak dawno). Te wydają się na teraz wielu GMom lepsze dla Bulls i Spurs niż dla Wolves, ale są do obrony argumentacyjnej. W sensie - nie jest to oddanie Tatuma za Bradleya Beala przykładowo.

Na przyszłość można jak ktoś chce pomyśleć nad jakimiś rozwiązaniami (ja nie widzę takiej potrzeby), natomiast jestem bardzo przeciw jakiemuś cofania dealów prawnie umocowanych GMów. Nie widzę, by były bardziej kontrowersyjne od oddania Harta za jednego Edeya + wzięcie umowy Brogdona, a tam nikt nie grzmi o cofaniu wymiany.

Nie widzę tu żadnego powodu do cofnięcia wymian. Znacznie gorsze przechodziły w beGM.

Teraz, Alonzo napisał(a):

Reasumując:

Zdajesz sobie sprawę, że Wolves na tym bardzo mocno tracą i nie przeszkadza to Tobie wcale. Ok

Co to jest za argument?

Nie ja obsadzielm obecnego GM Wolves na stanowisko dając mu, bez żadnych zastrzeżeń, pełnię władzy.

Jedyne, co możecie zrobić, to wprowadzić ograniczenia dla tymczasowych GMów na przyszłość.

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Też tak uważam,

Za Brauna Wolves powinni dostać jeszcze przynajmniej 1st pick. Dodatkowo tam idzie jeszcze Hauser na nowym, wysokim i długim kontrakcie.

Natomiast za Hayesa wg mnie mógłby iść future 1st pick 21-30 przechodzący w 2nd - ale to tylko moje zdanie.

Natomiast obie wymiany są tragiczne dla Wolves, którzy będąc contenderem na tu i teraz osłabiają się po nich.

Dziękuję za ofertę typu Hayes za potencjalnie 2x2rd

Akurat poprzez przyjście luki do lakers a odejście AD otwiera się przed nim niesamowita szansa. Może z niej skorzysta może nie. Talent mimo wszystko ma, młody jest 23 lata i został wybrany z #8 draftu. Oddawanie go na tanim kontrakcie za 2rd nie ma kompletnie sensu. 

Chcecie blokować taki ruch nie mam z tym problemu bo nie chce kręcić jakiś dram i na pewno się dostosuję. Ale co jak zaraz pod okiem luki z przymusowym +25 MPG gość nagle pójdzie drogą Livelego. Podobne oczekiwania były w noc draftu i identyczny teraz podający. Luka co by nie pisać jak i niespodziewanie szansa przed Hayesem czasem i 30 minut regularnie we fleszach lakers gdzie więcej ludzi ogląda sprawia że to nie musi okazać się słaby deal.  

Jeżeli już taki kaliber trzeba ręcznie poprawiać to ta gra traci sens. Co innego oddać Duranta za grosze a co innego pójść po Hayesa. 

co ja wybiorę z tym 28 numerem lub 2x2rd? Trafić takiego gracza z warunkami i szansa na minuty w oglądanym zespole i dobrymi podającymi chyba ciężko?

nie przesadzacie z interwencją?

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Reasumując:

To czemu nie cofnięto Jalen Williams Sochan? 

;)

Każdy napisał że fatalna wymiana i szło to dalej. 

Przecież tu jest po prostu ryzyko. Ale mające podstawy. Bo kto wie gdzie lakers dojadą? Co jak on w PO będzie grał ponad 30 minut z musu i zrobi karierę 

4 minuty temu, january napisał(a):

Jak pisałem w Radzie - nie uważam, by anulowanie wymian było w porządku względem kontrahentów Soty (Bulls i Spurs). Ba, byłoby kuresko nie w porządku względem nich.

Zawsze są wymiany dla jednego teamu lepsze, dla drugiego gorsze. Wolves na tym się kiedyś zbudowali (Booker pozyskany za Tobiasa Harrisa, ba deal z Pablo - White pozyskany za ohydną umowę PG13 nie tak dawno). Te wydają się na teraz wielu GMom lepsze dla Bulls i Spurs niż dla Wolves, ale są do obrony argumentacyjnej. W sensie - nie jest to oddanie Tatuma za Bradleya Beala przykładowo.

Na przyszłość można jak ktoś chce pomyśleć nad jakimiś rozwiązaniami (ja nie widzę takiej potrzeby), natomiast jestem bardzo przeciw jakiemuś cofania dealów prawnie umocowanych GMów. Nie widzę, by były bardziej kontrowersyjne od oddania Harta za jednego Edeya + wzięcie umowy Brogdona, a tam nikt nie grzmi o cofaniu wymiany.

Nie widzę tu żadnego powodu do cofnięcia wymian. Znacznie gorsze przechodziły w beGM.

Przeciez jakby Wolves byli na wschodzie, to bys tu piorunami rzucal :) a ze oslabil sie mocny rywal, to pasuje. Oj Jasiek...

Ja jestem przeciwko cofaniu czegokolwiek, ale nie udawajmy ze to to samo, co deal po Harta lol.

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Kiedy Bulls oddadzą mi assety za cofnięcie dealu Blake Griffina?

Yyy, co?

Przecież ja bylem wtedy, jako nowy GM, pod osłoną Rady i było to wcześniej oficjalnie powiedziane/napisane.

Tak więc NIGDY.