Skocz do zawartości

Rada transferowa

Pablo81

Rada transferowa  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za stworzeniem pięcioosobowej Rady transferowej?

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam ten temat, żeby aneksować punkt 3. regulaminu lockoutowego. Są tam w mojej opinii dwa niepokojące zapisy. Pierwszy to, że tylko komisze mogą blokować wymiany. O ile o @Cichy się nie boję, bo jest dość liberalny, to @julekstep i jego ego mogą wiązać ręce innym GMom, a @Krzemo może - nawet nieświadomie - rozstrzygać przez pryzmat własnych interesów. Proponuję dokooptować do Rady transferowej jeszcze dwie osoby z grona aktywnych GMów, co pozwoli na stworzenie bardziej obiektywnej komórki opiniującej/blokującej. Ktoś może pomyśleć, że mamy przecież odwołanie od blokady wymiany, ale tu mamy drugi problem.  Kłopotliwa może być i zapewne będzie niska frekwencja (teraz wszyscy głosują, żeby nie przedłużać lockoutu), która uniemożliwi odwołanie blokady.

Podam przykład. Tak realnie patrząc, to przebudowa Bulls poszła sprawnie i nowe Byki dobrze sobie radzą. A gdyby podczas przebudowy komisze mieli takie uprawnienia, o jakich mowa w punkcie 3., to jestem w stanie się założyć, że GM Bulls byłby zablokowany.

Reasumując: proponuję dokooptowanie dwóch aktywnych GMów do rady transferowej. Będzie bardziej obiektywne i mniejsze ryzyko kreowania rzeczywistości przez komisarzy.

Ja w Radzie widziałbym: @kuba2419 @Reikai @Koelner @profesora@elwariato @Szulim @Roger @MarcusCamby Jeżeli będzie taka wola ludu, to można wybrać.

Edytowane przez Pablo81

ahahaha

było 9 głosów na NIE w poprzedniej ankiecie (pyt. 1 odnośnie cofnięcia transferu)

Pablo (inicjator ankiety) wskazuje 7 kandydatów do swojej wersji 'rady transferowej' z czego 5 (!!!) było w tej mniejszości (tak samo jak sam Pablo ofc) i teraz to oni mają stanowić o 'woli ludu' będącej w opozycji do tyranii komiszów

czy da się tendencyjniej? nie sądzę

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

ahahaha

było 9 głosów na NIE w poprzedniej ankiecie (pyt. 1 odnośnie cofnięcia transferu)

Pablo (inicjator ankiety) wskazuje 7 kandydatów do swojej wersji 'rady transferowej' z czego 5 (!!!) było w tej mniejszości (tak samo jak sam Pablo ofc) i teraz to oni mają stanowić o 'woli ludu' będącej w opozycji do tyranii komiszów

czy da się tendencyjniej? nie sądzę

Możesz zaproponować swoich. Mogę dopisać w każdej chwili. Nie wiedzę problemu. 

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

I tego chciałbym uniknąć właśnie. 

ja bym chciał uniknąć zbędnych komplikacji i opóźnień

a argument o tym jak to ego Julka i interesowność Krzemo będą wiązać ręce biednym GMom - w momencie kiedy do próby zablokowania jakiegoś transferu potrzeba było kilkunastu sezonów qcina w simce - jest tak nietrafiony jak tylko się da

aha -> chciałem zauważyć że przeze mnie nie przemawia ego, przeze mnie przemawiają fakty. Zawsze.

CZOŁEM WIELKIM MAGIC! (AUU!)

Edytowane przez julekstep

17 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Zakładam ten temat, żeby aneksować punkt 3. regulaminu lockoutowego. Są tam w mojej opinii dwa niepokojące zapisy. Pierwszy to, że tylko komisze mogą blokować wymiany. O ile o @Cichy się nie boję, bo jest dość liberalny, to @julekstep i jego ego mogą wiązać ręce innym GMom, a @Krzemo może - nawet nieświadomie - rozstrzygać przez pryzmat własnych interesów. Proponuję dokooptować do Rady transferowej jeszcze dwie osoby z grona aktywnych GMów, co pozwoli na stworzenie bardziej obiektywnej komórki opiniującej/blokującej. Ktoś może pomyśleć, że mamy przecież odwołanie od blokady wymiany, ale tu mamy drugi problem.  Kłopotliwa może być i zapewne będzie niska frekwencja (teraz wszyscy głosują, żeby nie przedłużać lockoutu), która uniemożliwi odwołanie blokady.

Podam przykład. Tak realnie patrząc, to przebudowa Bulls poszła sprawnie i nowe Byki dobrze sobie radzą. A gdyby podczas przebudowy komisze mieli takie uprawnienia, o jakich mowa w punkcie 3., to jestem w stanie się założyć, że GM Bulls byłby zablokowany.

Reasumując: proponuję dokooptowanie dwóch aktywnych GMów do rady transferowej. Będzie bardziej obiektywne i mniejsze ryzyko kreowania rzeczywistości przez komisarzy.

Ja w Radzie widziałbym: @kuba2419 @Reikai @Koelner @profesora@elwariato @Szulim @Roger @MarcusCamby Jeżeli będzie taka wola ludu, to można wybrać.

images.jpeg

Ale po co taka rada? Komisze mają jedynie blokować skrajne przypadki jak "wypożyczenie Scottiego" aby te wymiany były w miarę fair, przecież nie będą analizować każdej wymiany jaka zostanie wrzucona.

Teraz, julekstep napisał(a):

ja bym chciał uniknąć zbędnych komplikacji i opóźnień

a argument o tym jak to ego Julka i interesowność Krzemo będą wiązać ręce komiszom - w momencie kiedy do próby zablokowania jakiegoś transferu potrzeba było kilkunastu sezonów qcina w simce - jest tak nietrafiony jak tylko się da

Co?

Przecież uprawnienia blokady chcecie sobie TERAZ nadać. Jak ich nie mieliście wcześniej, to co mają do rzeczy poprzednie 13 sezonów?

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Co?

Przecież uprawnienia blokady chcecie sobie TERAZ nadać. Jak ich nie mieliście wcześniej, to co mają do rzeczy poprzednie 13 sezonów?

i w sensie myślisz że te uprawnienia nie są po to żeby w przyszłości z miejsca ubijać takie rzeczy jak to co odwalił qcin, ale po to żeby dokuczać Tobie i innym dealującym? :) 

5 minut temu, julekstep napisał(a):

i w sensie myślisz że te uprawnienia nie są po to żeby w przyszłości z miejsca ubijać takie rzeczy jak to co odwalił qcin, ale po to żeby dokuczać Tobie i innym dealującym? :) 

W sensie, że wielokrotnie po moich wymianach padały z ust osób, które teraz mają autonomicznie decydować, wyrażenia typu: "rozbój", "paranoja", "spółdzielnia", "dymanko" itp. Możecie teraz podciągnąć sobie wszytsko pod nieuczciwe. Mam przeczucie graniczące z pewnością, że z aktywnym pkt 3. JRue nie grałby w ostatnich PO w barwach Spurs.

Ja dziękuję za nominacje 💕 nie chce niszczyć swojego małżeństwa, już i tak nie zawsze mam to samo zdanie w tej grze co Piotrek @Cichy

Dlatego muszę zrezygnować z nominacji. 

Ja widzę @Pablo81 w takiej roli i już wcześniej uzasadniłam czemu. 💪

Edytowane przez profesora

W sensie, że wielokrotnie po moich wymianach padały z ust osób, które teraz mają autonomicznie decydować, wyrażenia typu: "rozbój", "paranoja", "spółdzielnia", "dymanko" itp. Możecie teraz podciągnąć sobie wszytsko pod nieuczciwe. Mam przeczucie graniczące z pewnością, że z aktywnym pkt 3. JRue nie grałby w ostatnich PO w barwach Spurs.

i dalej będą padać, co z tego miejsca obiecuję!

jednak nie kojarzę żeby po żadnym Twoim trejdzie miały miejsce takie inby jak w ostatnich kilku dniach

15 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

do rady zgłaszam siebie

Dziękuję Przyjacielu za piękne podsumowanie tej ankiety!

26 minut temu, julekstep napisał(a):

i dalej będą padać, co z tego miejsca obiecuję!

jednak nie kojarzę żeby po żadnym Twoim trejdzie miały miejsce takie inby jak w ostatnich kilku dniach

Były zarzuty o spółdzielnię. I też były inby. W przyszłości to może być powód dla cofnięcia wymiany. Jak każdy inny, bo będziecie sobie autorytarnie decydować. A odwołanie może upaść przez niską aktywność userow np. 

Były zarzuty o spółdzielnię. I też były inby. W przyszłości to może być powód dla cofnięcia wymiany. Jak każdy inny, bo będziecie sobie autorytarnie decydować. A odwołanie może upaść przez niską aktywność userow np. 

W Twoim przypadku jedyne imby jakie kojarzę to te które sam kręciłeś bo ci się wyniki nie zgadzały z 'próbnymi' albo gracz ci się łamał (ofc afery były tylko przy moim kliknięciu, jak ci Cichy zabił Giannisa w PO to było uczciwie połamane!).

Godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

Twoje przypuszczenia jako przykład? :)

Co do samej Rady. Nie jestem zwolennikiem. Skoro (według wcześniejszej ankiety) będą narzędzia do kontroli poczynań Komiszów, to po co powoływać Radę Transferową? 

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

Twoje przypuszczenia jako przykład? :)

Co do samej Rady. Nie jestem zwolennikiem. Skoro (według wcześniejszej ankiety) będą narzędzia do kontroli poczynań Komiszów, to po co powoływać Radę Transferową? 

Yyy, napisałem o tym w poście?

Nie no Panowie to trzeba inaczej. 

Obecnie to w “Radzie” zasiadają @Krzemo , @julekstep oraz @Cichy

Najpierw @julekstep chciał większej władzy dla siebie , ale że to się nie udało to znalazł obejście. 

@Cichy to komisz o nieskazitelnej postawie dlatego on w radzie może być. Oczywiście mając na uwadze zespół na M raczej wątpię aby kierował się dobrem ich. Po prostu będzie neutralny i co najważniejsze obiektywny.

Skoro już w radzie zasiadają @Krzemo oraz @julekstep to Ja proponuję trzech od ludu. 

Moje nominacje to @Qcin_69 , @Pablo81 oraz @elwariato

Wtedy większość wynosi 4:2 i ma to sens. W przypadku dodania dwóch tak naprawdę cała odpowiedzialność spada na @Cichy