Skocz do zawartości

Simbasket - lockout

Cichy

Cofnięcie trejdu-wypożyczenia Hawks - Hornets  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Cofnięcie trejdu-wypożyczenia Hawks - Hornets

2. 2. Nowy zapis w regulaminie: "Zakaz powrotu wytransferowanego rookie do klubu macierzystego w trakcie obowiązywania kontaktu rookie (propozycja - czas do ustalenia)"

3. 3. Nowy zapis w regulaminie: "Możliwość blokowania trejdów przez komiszy + opcje odwołania w przypadku braku bloku, lub nieuzasadnionego (wg ligi bloku)

4. 4. Jestem za przywróceniem pendingu do transferów

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

@Qcin_69 Jokerze! Patrz do czego doprowadziłeś! Lockdown w simce! 

ale szybko się skończy xd Trochę za mało funu, a było blisko peaku BeGM, jakbyś nie był na wakacjach to może więcej by tam kurew poleciało i by było zabawniej! 

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Dealu nie można cofnąć, bo prawo nie działa wstecz. To jest oczywiste.

I bardzo mi się nie podoba następujący sposób działania:

1. Robię ankietę, żeby mieć więcej władzy.

2. Wyniki nie są satysfakcjonujące i zaczynam udawać, że to żart.

3. Przechodzę do metody szantażu blokując grę.

klasyczny Julek i Alonzo to przecież xd 

Stawiam prawe jajo, że Julek miał PMy od Alonzo że on odejdzie z gry, lewe że na jakimś kanale simowym Krzemo zaczął też krzyczeć że to robienie farsy z gry i że trzeba to ukrócić (bo od robienia farsy tylko oni tutaj mogą być!)

No we tymi screenami się już Julek z nami nie podzieli, bo to nie takie nośne jak osadzanie LAFa o wykorzystywanie wpływów!

8 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

ale szybko się skończy xd Trochę za mało funu, a było blisko peaku BeGM, jakbyś nie był na wakacjach to może więcej by tam kurew poleciało i by było zabawniej! 

klasyczny Julek i Alonzo to przecież xd 

Stawiam prawe jajo, że Julek miał PMy od Alonzo że on odejdzie z gry, lewe że na jakimś kanale simowym Krzemo zaczął też krzyczeć że to robienie farsy z gry i że trzeba to ukrócić (bo od robienia farsy tylko oni tutaj mogą być!)

No we tymi screenami się już Julek z nami nie podzieli, bo to nie takie nośne jak osadzanie LAFa o wykorzystywanie wpływów!

Zmień sobie ksywę na Kastrat_96 xD

Że tyle ludzi się tu dało wkręcić w Twój prank to ręce opadają..

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Zmień sobie ksywę na Kastrat_96 xD

Że tyle ludzi się tu dało wkręcić w Twój prank to ręce opadają..

ręce opadają że w 2025 straszenie odejście z gry jeśli się jakiegoś dealu nie cofnie wciąż przechodzi xd 

Simbasket to klub działający na chęci wspólnej zabawy uczestników i pracy komisarzy. Tym drugim nikt nie płaci i rzadko docenia. Częściej dostają zjeby i fochy za ludzkie błędy, które każdemu mogą się przytrafić. 

Nie da się literalnie przewidzieć każdej sytuacji i kreatywności po czym zapisać odpowiedni paragraf. Skoro gramy tu dobrowolnie to chyba wszystkim powinno zależeć na dobru ligi. Śmieszą mnie te wszystkie zdania: nie ma  konkretnego zakazu to jest dozwolone.

Halo, tu nie ma my i oni. Nie ma devsów, którym płacisz za grę. Jak robisz syf to nie u sąsiada tylko w naszym wspólnym mieszkaniu. Róbmy tak, żebyśmy wszyscy czerpali przyjemność z gry. Jeśli nie da się to niech to będzie większość a nie pojedynczy G-Memowie. Jak ktoś chce wygrywać za wszelką cenę to zawsze można robić to offline.

AD 1. TAK

Cała idea działania dążyła do obejścia zasady zabraniającej sadzania gwiazd więc z góry powinna być wrzucona do śmietnika a G-Memowie biorący w niej udział wystawieni pod pręgierzem jako przestroga. (Tak tak, Alonzo się wymienił, wszyscy słyszeliśmy...)

AD 2. TAK

To role-playing game po trosze więc mnie to pasuje.

AD 3. TAK

Wygląda ok skoro nie jest to decyzja ostateczna i można to veto obalić.

AD 4. TAK

Nie mam problemu z pendingiem. Jeśli ktoś chce się wymienić z konkretnym kontrahentem to zdania nie zmieni. Inny, może mniej doświadczony lub nisko oceniający swojego gracza skorzysta z lepszej kontrpropozycji. Czekamy jako całość na wybory w drafcie to pojedyncze drużyny mogą zaczekać na pending.

AD1  - NIE 

było dużo czasu by zadać te pytanie, ale ważniejsze były inne pytania jak się okazuje - deal powinien zostać zgodny z zasadą, że prawo nie działa wstecz - nawet jeśli okaże się jedynym legalnym wypożyczeniem w historii. 

Tak jak w przypadku katastrofy promu Enterprise - jeśli potrzeba było takiego zamieszania i skandalu by doszło do jakiś sensownych działań, to super, cieszę się, że wraz z Cambym mogliśmy współdziałać na tej płaszczyźnie. 

Jesli dodatkowo nie chcecie cofnąć całej ligi do momentu wprowadzenia draftu - co uważam za zupełnie niezrozumiałe- to tym bardziej nie ma żadnego powodu by te wypożyczenie uznać za nieważne. 

AD 2- TAK 

Pełna zgoda, bez względu czy to gracz który jest fillerem czy jest potencjalną gwiazdą, gracze na RC powinni reprezentować 1 klub maks 1 raz, to jest imo wystarczając zabezpieczenie by się sytuację z punktu 1 nie powtarzały w przyszłości. 

AD3 - NIE 

Absolutna głupota wprowadzanie tego dealu, każdy powinien mieć prawo decydować samodzielnie o swoim zespole i wizji na przyszłość, w simce gdzie 1 klik może stworzyć z superstara rolsa, albo z rolsa superstara nie ma żadnego powodu by nie pozwalać niektórym ryzykować, a już na pewno nie powinno o tym decydować grono 3 osób z czego 2 uważam za niegodne tego przywileju przez dotychczasowe działania w simce i szemrane ruchy- tyczy się to przede wszystkim Krzema, gdzie uważam że jeśli ten punkt przejdzie to powinno się poddać jego obecność w roli Komisza poddać glosowaniu

AD4- NIE 

jak wyżej, często ludzie poświęcają sporo czasu na negocjowanie jakiegos dealu i jest on zależny on wielu innych mniejszych wymian np. zostawianie pendingu uważam za totalnie niedorzeczne, tak jak w przypadku rl NBA i trasy Luki, tak samo w simce uważam „dałbym więcej” za psujące grę. Jeśli się godzisz na transfer to podnoś pełnię odpowiedzialności za to, a nie rozpoczynaj licytację 

Godzinę temu, Cichy napisał(a):

na razie info kto glosowal jest ukryte - bo tak sie kliknelo;) odkryje glosy jak zobacze za ktoras z opcji ma 16 glosow - wtedy spradzi sie prawilnosc glosowania;)

Chyba nie czytacie ze zrozumieniem. Ja nie widzę kto i jak głosował.

2 minuty temu, profesora napisał(a):

Też widzę, wystarczy spojrzeć mężowi przez ramie i widać :P

Poprawione :P

12 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

AD3 - NIE 

Absolutna głupota wprowadzanie tego dealu, każdy powinien mieć prawo decydować samodzielnie o swoim zespole i wizji na przyszłość, w simce gdzie 1 klik może stworzyć z superstara rolsa, albo z rolsa superstara nie ma żadnego powodu by nie pozwalać niektórym ryzykować, a już na pewno nie powinno o tym decydować grono 3 osób z czego 2 uważam za niegodne tego przywileju przez dotychczasowe działania w simce i szemrane ruchy- tyczy się to przede wszystkim Krzema, gdzie uważam że jeśli ten punkt przejdzie to powinno się poddać jego obecność w roli Komisza poddać glosowaniu

Wystarczy wprowadzić funkcję nadkomisarza. 

Co @elwariato będzie blokował trade bo wzmacnia rywala jego zespołu ? No dajcie spokój.

17 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Tak jak w przypadku katastrofy promu Enterprise - jeśli potrzeba było takiego zamieszania i skandalu by doszło do jakiś sensownych działań, to super, cieszę się, że wraz z Cambym mogliśmy współdziałać na tej płaszczyźnie. 

nie no brawo

stworzyłeś problem i teraz próby jego rozwiązania doprowadziły do wyzwisk i spowolnienia ligi a w konsekwencji do lockoutu

gratulacje Prometeuszu! 

Godzinę temu, Qcin_69 napisał(a):

to ja wnioskuje o przeprowadzenie głosowani czy oby na pewno Krzemo i Julek powinni nadal tymi komisarzami być 

zapraszam do stworzenia ankiety!

Edytowane przez julekstep

34 minuty temu, kahR napisał(a):

Cała idea działania dążyła do obejścia zasady zabraniającej sadzania gwiazd więc z góry powinna być wrzucona do śmietnika a G-Memowie biorący w niej udział wystawieni pod pręgierzem jako przestroga. (Tak tak, Alonzo się wymienił, wszyscy słyszeliśmy...)

ja się właśnie zastanawiam o co chodzi z tym przykładem DeRozana?

Oddałem go z 3 1st pickami za Robina Lopeza. Oddałem go nie dlatego że chciałem, a dlatego że musiałem bo inaczej nie dałoby się przeprowadzić dealu.

Powiedziałem Kubie, że chce go odzyskać pewnie w cap space jak tylko będę miał ten cap space.

Kubie to też było na rękę, bo pozbywał się przepłacone go już wtedy gracza, natomiast ja odzyskiwałem DeRozana szybciej nie czekając jak jego kontrakt spadnie.

Kwestia DeRozana nie miała żadnego wpływu na ilość pickow, które oddawałem. Jak bym nie chciał odzyskać DeRozana, to też nie było żadnego musu.

Gdzie tu jest wałek się pytań?

DeRozan był fajny jak go oddawałem, ale niemiłosiernie przepłacony na 5-letnim kontrakcie. 

Dla Wszystkich balast, a dla mnie mój gracz, którego dzięki temu przeplaceniu mogłem odzyskać za free po prostu w cap space.

Niby każdy to rozumie, ale on tu z jakiegoś powodu jest wymieniany jako przykład.

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

nie no brawo

stworzyłeś problem i teraz próby jego rozwiązania doprowadziły do wyzwisk i spowolnienia ligi a w konsekwencji do lockoutu

gratulacje Prometeuszu! 

patrząc po reakcji forum, to jednak więcej osób doceniło, że otworzyłem co niektórym oczy, niż widziało problem z tego co zrobiłem ;) 

To, że najgłośniej płakał Alonzo, a najbardziej się zaangażował niezaangażowany w grę Ignazz, nie oznacza, że stworzyłem problem :)