Skocz do zawartości

Simbasket - lockout

Cichy

Cofnięcie trejdu-wypożyczenia Hawks - Hornets  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Cofnięcie trejdu-wypożyczenia Hawks - Hornets

2. 2. Nowy zapis w regulaminie: "Zakaz powrotu wytransferowanego rookie do klubu macierzystego w trakcie obowiązywania kontaktu rookie (propozycja - czas do ustalenia)"

3. 3. Nowy zapis w regulaminie: "Możliwość blokowania trejdów przez komiszy + opcje odwołania w przypadku braku bloku, lub nieuzasadnionego (wg ligi bloku)

4. 4. Jestem za przywróceniem pendingu do transferów

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Jak jesteśmy przy punkcie 3., to z ciekawości się zapytam komiszów @Cichy @julekstep @Krzemo, które jeszcze wymiany z przeszłości byście zablokowali? Tylko te Scottiego czy coś jeszcze?

Pamiętam jak pozyskałem Gaya, stając się głównym rywalem Denver i Krzemo wyklinał te wymianę na prawo i lewo.

Nie przypominam sobie, żebym cokolwiek chciał kiedyś blokować. Czułeś się kiedykolwiek pod presją zablokowania wymiany? 

Nie tylko ja komentuje wymiany. 😉 Wiele Twoich wymian chwaliłem. 

W stosunku do mojego teamu przez kilka sezonów część gm stosowała coś w rodzaju zmowy antytransferowej (z nuggets się nie trejduje niech oddają za darmo) publicznie do takiej zmowy nawoływano. Na GMow którzy wchodzili z Nuggets trejdy bkuzgano. Utrudniano mi działanie na FA. Just Simbasket. 

29 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Krzemo będzie na NIe w każdym przypadku gdzie coś będzie sprzeczne w jego interesie

Ignoruję twoje wycieczki, ale stale mnie zaczepiasz. Skąd ta paranoja?

Przestań pisać bzdury. 

Porzuciłeś PTB, skladałeś oferty na FA dla jaj, teraz patologicznie wypaczasz transfery i pucujesz się jeszcze na sędziego simkowej moralności. 

Decyzje dot. różnych kontrowersji, w tym dotyczących bezpośrednie ciebie, zapadły co do zasady po dyskusji w gronie komiszy i zazwyczaj były zgodne. 

No, ale jak ktoś tu wierzy, że jednoosobowo o wszystkim to ja decyduje, a @julekstep tylko udaje dyktatora, żeby kryć moją żądze władzy to proszę bardzo 😏

Edytowane przez Krzemo

55 minut temu, Krzemo napisał(a):

Przestań pisać bzdury. 

Porzuciłeś PTB, skladałeś oferty na FA dla jaj, teraz patologicznie wypaczasz transfery i pucujesz się jeszcze na sędziego simkowej moralności. 

Decyzje dot. różnych kontrowersji, w tym dotyczących bezpośrednie ciebie, zapadły co do zasady po dyskusji w gronie komiszy i zazwyczaj były zgodne. 

No, ale jak ktoś tu wierzy, że jednoosobowo o wszystkim to ja decyduje, a @julekstep tylko udaje dyktatora, żeby kryć moją żądze władzy to proszę bardzo 😏

1. Nie Blazers, tylko forum wówczas :) 

2.Wielokrotnie działałeś przeciwko moim drużynom - z pamięci :

* zamiecenie pod dywan lewego przedłużenie Randolpha przez Boston - twierdząc, że to moja osobista wojna z Januarym 

* zamiecenie pod dywan samowolki Julką w ustawieniu mojego składu , cytując :”eh, nie widzę problemu, zwykłe przeoczenie komisza - tak bym to traktował” vs robienie powtórki z mecz 53 RS gdzie został pominięty 3 PG w rotacji u Ciebie 

* przywrócenie oferty dla Fraziera usuniętej po minucie od złożenia mimo że nawet Julek tam już machnął ręką na tego trolla o 8 rano w sobotę wstawionego po melanżu 

To tylko z pamięci odnośnie mojej drużyny, ani razu nie było decyzji na korzyść Hawks lub też neutralnej w stosunku do nas :) 

Nawet tutaj przy tej inbit Twoja reakcja to było zadanie usunięcia nas (mnie i Cambyego) z gry 

Więc sorry Krzemo, ale pozwól mi mieć wątpliwości czy oby na pewno Twoje decyzje w stosunku do Hawks są na pewno neutralne :)

Ukręce se bat na siebie bo po tym jak Lbj mi spierdolił na emeryturę, a Irvinga nie byłem w stanie utrzymać (obowiązki w życiu wygrały) mam cienką drużynę ale c***. To tylko zabawa a inba trwa tu od paru dni.

Może warto by odpuścić już najbliższy draft z rl a wprowadzić draft losowy. Czyli ktoś celowo tankuje a tu c*** bo najlepszy grajek ma 800 overalla i 80 potencjału. 

Jak to widzę? Tworzymy bazę draftow (w c*** roboty dla kogoś), przykładowo: 3 drafty dobre, 3 średnie i 3 c***owe. Gramy nie wiedząc który draft ma być. A jakimś programem po zakończeniu rs lub nawet po losujemy który draft będzie teraz. Co 3/4 sezony uzupełniamy bazę draftow (ubyło nam 1 dobry 2 średnie 1 c***owy to uzupełniamy bazę takimi samymi draftami). 

2 godziny temu, Qcin_69 napisał(a):

* zamiecenie pod dywan lewego przedłużenie Randolpha przez Boston - twierdząc, że to moja osobista wojna z Januarym 

Sytuacja sprzed 13 sezonów simkowych :)? 

Ostateczne rozwiązanie tego przedłużenia, nie było wyłącznie moją jednoosobową decyzją.

Januray tak skorzystał, że zaraz zrezygnował z gry, a AR grał na tym nielegalnym kontrakcie w Hawks :). Tamten okres był trudny, walka z masą wałów i naciągania zasad. Przyciągnięto z BeGM toksyczny klimat. Pewnie nie wszystko zrobiliśmy wówczas dobrze, ale klimat był taki, że się nam czasami odechciewało w to brnąć. Grunt, że simbasket to wytrzymał i gramy dalej. 

I tak, część różnych kontrowersyjnych decyzji ja ogłaszałem, czy firmowałem, bo tak się czasami umawialiśmy, że to ja biorę na siebie ewentualne konflikty vs userzy w związku z interwencyjnym wprowadzaniem zasad.  

* zamiecenie pod dywan samowolki Julką w ustawieniu mojego składu , cytując :”eh, nie widzę problemu, zwykłe przeoczenie komisza - tak bym to traktował” vs robienie powtórki z mecz 53 RS gdzie został pominięty 3 PG w rotacji u Ciebie 

Jak mogłem podważać decyzję dyktatora simbasketu :)? Julek potraktował to jak celowe ustawienie meczu i zagranie nie fair. LAF chciał wystawić totalne rezerwy, poleciała auto, tak czy siak przegrał.

Docelowo po dyskusji ustaliliśmy, że to był błąd i dopóki takie ruchy nie przekraczają puli do TR, to nie powinniśmy jako komisze ingerować. 

U mnie ten 3PG robił za podstawowego SFa.

przywrócenie oferty dla Fraziera usuniętej po minucie od złożenia mimo że nawet Julek tam już machnął ręką na tego trolla o 8 rano w sobotę wstawionego po melanżu 

To była jednogłośna decyzja 3 komiszy. 

Nawet tutaj przy tej inbit Twoja reakcja to było zadanie usunięcia nas (mnie i Cambyego) z gry 

Nie żądałem. Pisałem wspólnym zastanowieniu się na tym :P, w sytuacji kręcenia z premedytacją inby i przepychania transferu, gdy toczyła się dyskusja jak rozwiązać. Jednozdaniowa wrzuta - widzisz żebym to ciągnął w kolejnych postach i kręcił dramę, mimo że wylała się tutaj cysterna szamba? 

Edytowane przez Krzemo