Skocz do zawartości

Simbasket - lockout

Cichy

Cofnięcie trejdu-wypożyczenia Hawks - Hornets  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Cofnięcie trejdu-wypożyczenia Hawks - Hornets

2. 2. Nowy zapis w regulaminie: "Zakaz powrotu wytransferowanego rookie do klubu macierzystego w trakcie obowiązywania kontaktu rookie (propozycja - czas do ustalenia)"

3. 3. Nowy zapis w regulaminie: "Możliwość blokowania trejdów przez komiszy + opcje odwołania w przypadku braku bloku, lub nieuzasadnionego (wg ligi bloku)

4. 4. Jestem za przywróceniem pendingu do transferów

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Qcin_69 napisał(a):

Imo jeśli ma dojść do takiego precedensu to należy cofnąć wyniki całej ligi do momentu wklepania tego dealu. 

Moim zdaniem nie trzeba cofać wyników. Jeśli znajdzie się większość, która będzie oczekiwała tego to zobaczymy czy znajdzie się sejw.

4 godziny temu, Qcin_69 napisał(a):

wnioskuje o przeprowadzenie głosowani czy oby na pewno Krzemo i Julek powinni nadal tymi komisarzami być 

ale nie musisz wnioskować o przeprowadzenie głosowania, każdy ma prawo zrobić sobie ankietę na forum

4 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

bo prawo nie działa wstecz.

nie jestem prawnikem, ale :)

1. regulamin simki jest ponad naszą konstytucją 

2. działa wstecz, np reprywatyzacja, np tarcze antykryzsowe w pandemii, pewnie znajdzie się masa innych przykładów

3. jeśli chodzi o interes publiczny może działać wstecz

4 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

I bardzo mi się nie podoba następujący sposób działania:

Mi się niepodoba to co zrobił Qcin i to co zrobił Julek akceptując ten trejd. Serio szantaż? kurde chodzi o rozwiązanie problemu który powstał inaczej niż bekowa ankieta z filmikami z gwiezdnych wojen :P

4 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Nie widać kto jak głosuje, więc czy dla transparetności zostanie to na koniec ujawnione? 

Rozumiem, że komisze mają pogląd na nielegalne głosy 

Zamiast snuć domysły o braku transparentności polecam doczytać to co napisałem:

5 godzin temu, Cichy napisał(a):

na razie info kto glosowal jest ukryte - bo tak sie kliknelo;) odkryje glosy jak zobacze za ktoras z opcji ma 16 glosow - wtedy spradzi sie prawilnosc glosowania;)

Można też założyć sobie temat i sprawdzić, że po nie zaznaczeniu opcji o publicznej widoczności wyników, nie widzi nawet tego twórca ankiety;)  - nie wiem jak Reikai to widzi:D

@Cichy oczywiście że można zadziałać wstecz 

po pierwsze regulamin takiej gierki to żadne prawo które należy z całą powagą chronić. Na gdy ktoś jest niepoważny to wręcz wskazane jest zastosowanie równie niepoważnego rozwiązania.  Zasada wzajemności. 

Dodatkowo jeżeli byśmy już się wygłupiali dalej i udawali że to prawo to nie widzę sankcji za złamanie zasady prawo nie działa wstecz. W sądach powszechnych przysługuje skarga w takim przypadku. A tu nie ma kary to i zakazu łamania zasady nie widzę. 

Trochę absurd, skoro poddaliście to pod głosowanie publiczne, ale skoro trójka przechodzi i macie możliwość blokowania dealów powrotnych podejrzanych, to może warto zastanowić się czy punkt drugi ma sens i warto usuwać tych wszystkich rookie z rynku.

Ja zagłosowałem dwójka NIE, ale trójka TAK. Jakby było pytanie o wolny rynek to bym się wahał, ale tak jak pisałem. Nie widzę sensu w półśrodkach.

Teraz, gdy ktoś będzie chciał zrobić deal powrotny, nieważne czy rookie czy Michael Jordan będzie miał nad sobą topór w postaci "bloka komiszów".

Chyba dzisiaj simka wróci. Nawet kwestia pendingu dostała nowy oręż w postaci "opcji odwołania"

Jak jesteśmy przy punkcie 3., to z ciekawości się zapytam komiszów @Cichy @julekstep @Krzemo, które jeszcze wymiany z przeszłości byście zablokowali? Tylko te Scottiego czy coś jeszcze?

Pamiętam jak pozyskałem Gaya, stając się głównym rywalem Denver i Krzemo wyklinał te wymianę na prawo i lewo. Pamiętam, jak Julek pisał, że Scottie w Hornets to jeszcze luz, ale jakby był w Spurs, to byłby kryminał, bo Orlando przestaliby być głównym kontenderem.

Tak więc byłbym wdzięczny za odpowiedź, żeby mieć +/- pogląd na to co nas czeka i jak głęboka będzie ingerencja w rozgrywkę.

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Pamiętam, jak Julek pisał, że Scottie w Hornets to jeszcze luz, ale jakby był w Spurs, to byłby kryminał, bo Orlando przestaliby być głównym kontenderem.

ale czemu przekręcasz?

kryminał byłby i w tym i w tamtym przypadku - po prostu jakby Barnes trafił do Spurs (i to nie obecnych Spurs ale takich sprzed trejdu Brick - Siakam, o czym też 'zapomniałeś') to to przestępstwo miałoby dużo większe konsekwencje dla ligi

jazda po pijaku - czy to vespą czy hammerem to przestępstwo ścigane tak samo -> po prostu hammer może narobić więcej szkód

10 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

warto usuwać tych wszystkich rookie z rynku.

Proszę, nie rób sobie jaj. Jakie usuwanie rookie z rynku?

znajdz mi przykład jakiegoś rookasa który miał taki trejd powrotny jak ma mieć Barnes, a później pomyśl o wszystkich pozostałych trejdach rookie (z loterii) którzy przeszli i nie wrócili do swoich pierwszych ekip 

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

które jeszcze wymiany z przeszłości byście zablokowali?

Magic - Bulls:D

2 - może z czasem da się poluzować tę zasadę, istotne jest żeby ta miała charakter antytankowy;

3 - imo wyłącznie jako wentyl bezpieczeństwa, a nie typowa rada transferowa, tj. możliwość interwencji w patologicznych sytuacjach, chociażby wywalenie drużyny na fa w wyniku dramy, czy jakimś totalnie dziwnym rozdaniu za darmo rosteru; przez ostatnie kilkanaście sezonów nikt tutaj nie blokował trejdów, nawet jeśli było trochę trash talku, że ktoś kogoś dyma i nie sądzę, że tutaj ma się coś zmienić;

tutaj będzie większa presja GMów, żeby jednak jakieś deale blokować, niż chęć roztrząsania trejdow przez komiszy, 

4 - dla mnie niepotrzebne, jak ktoś chce wyciągnąć jak najwięcej, to i tak ogłasza czym handluje, albo że zaraz kogoś odda, jak ktoś śpi to trudno. 

Edytowane przez Krzemo

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Jak jesteśmy przy punkcie 3., to z ciekawości się zapytam komiszów @Cichy @julekstep @Krzemo, które jeszcze wymiany z przeszłości byście zablokowali? Tylko te Scottiego czy coś jeszcze?

Pamiętam jak pozyskałem Gaya, stając się głównym rywalem Denver i Krzemo wyklinał te wymianę na prawo i lewo. Pamiętam, jak Julek pisał, że Scottie w Hornets to jeszcze luz, ale jakby był w Spurs, to byłby kryminał, bo Orlando przestaliby być głównym kontenderem.

Tak więc byłbym wdzięczny za odpowiedź, żeby mieć +/- pogląd na to co nas czeka i jak głęboka będzie ingerencja w rozgrywkę.

Krzemo będzie na NIe w każdym przypadku gdzie coś będzie sprzeczne w jego interesie 

Julek będzie na NIE zawsze jak będzie wymiana Spurs albo Hawks, która w jego opinii będzie dla tych zespołów korzystna 

Cichy to tam c***, raczej nie będzie robił problemów.

Stad jak wspomniałem wcześniej, Krzemo do wyjebania z tej rady jest z miejsca

1 minutę temu, Cichy napisał(a):

Proszę, nie rób sobie jaj. Jakie usuwanie rookie z rynku?

znajdz mi przykład jakiegoś rookasa który miał taki trejd powrotny jak ma mieć Barnes, a później pomyśl o wszystkich pozostałych trejdach rookie (z loterii) którzy przeszli i nie wrócili do swoich pierwszych ekip 

Przecież podałem chociażby przykład Kira Lewis i Killian Hayes. Widać nie czytasz nawet moich wpisów :)

Taki Garuba też już do Spurs nie może wrócić.

O takie przykłady chodziło.

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

czemu już tylko Krzemo? :( 

bo Ty jesteś faja, ale tylko 1 raz imo przekroczyłeś granicę bezczelności i popsułeś grę, Krzemo robił to już wielokrotnie i nie wierzę że poprzestałby