Skocz do zawartości

Simbasket - lockout

Cichy

Cofnięcie trejdu-wypożyczenia Hawks - Hornets  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Cofnięcie trejdu-wypożyczenia Hawks - Hornets

2. 2. Nowy zapis w regulaminie: "Zakaz powrotu wytransferowanego rookie do klubu macierzystego w trakcie obowiązywania kontaktu rookie (propozycja - czas do ustalenia)"

3. 3. Nowy zapis w regulaminie: "Możliwość blokowania trejdów przez komiszy + opcje odwołania w przypadku braku bloku, lub nieuzasadnionego (wg ligi bloku)

4. 4. Jestem za przywróceniem pendingu do transferów

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

dawaj reikaileaks jakies 

Poki co mamy jeden glos nie GMa.

W porownaniu do poprzedniej ankiety to chyba nawet sukces!

Godzinę temu, profesora napisał(a):

Ja mam problem z punktem 2, bo czemu jakiś zawodnik z picku 15+ nie może wrócić, grajkowie tacy mogą byc traktowani jako fillery do tradow będąc na rookie kontakcie... 4 lata to długo.

Ja bym tutaj zastrzegła że zawodnicy z loterii?

No ten zapis jest glupi, a zdecydowanie prowadzi :)

16 minut temu, julekstep napisał(a):

jak się czujesz w roli Harley Quinn?

Śmieszki, śmieszkami, a ja zadaje wciąż pytania i nie dostaje odpowiedzi. Dobrze wygląda ten pomysł z rookie, sam go miałem dzisiaj zaproponować by przyszedł mi do głowy podczas drogi do pracy. Ale dałem trochę pytań i mój głos zupełnie zginął i został pominięty, nawet nie dostałem odpowiedzi typu "odpiszę później". Jeśli nie chcecie odpisać to chociaż powiedźcie, że albo to jest początek większych zmian albo po prostu to co pisze macie w dupie.

Mogę to co pisałem połączyć od razu z zapytaniem @Alonzo

Tak, wymiana DeRozana miała cechy wypożyczenia. Kiedy Rockets handlowali Nim do Bulls za Hardena, nie był już ujemnym assetem, a fillerem, bo 90% ligi wiedziało, że DeRozan w to dokładnie okienko wróci za cap space. Sprawdźcie sobie deal za Hardena i Robin Lopeza. Fakty są takie, że Sonics wypożyczyli zły kontrakt DeRozana na dobry Robina Lopeza. Tak to pod względem technicznym wygląda. Samo oddanie DeRozana nie było tak kosztowne, bo było wiadome, że wróci.

Połączmy na chwilę dwie linie czasowe i zastanówmy się nad taką sytuacją. Qcin ma Michaela Jordana i podobnie jak swego czasu Ice chce zatankować. Oddaje go więc za DeRozana, gdzie zdesperowany Alonzo chce uratować wynik dla Sonics, a potem oddaje z powrotem na mniejszej ilości picków. Czy to jest niemożliwe? Czy wypożyczenie Michaela Jordana będzie stanowiło mniejszy problem niż Barnesa? Mamy deale powrotne Westbrooka, Jrue Holidaya i nikt nie sprawdza i nie weryfikuje czy to było tymczasowe wypożyczenie czy po prostu rynek. Po prostu nikt nie nazywa tego głośno w eter wypożyczeniem, bo może one nie miało takim być, ale faktem jest, że nie ma tego jak zweryfikować. Tu mógłby pomóc pending.

Z drugiej strony blokujemy wszystkich rookie. Podejrzewam, że taki Kira Lewis i Killian Hayes to już z 3-4 razy obskoczyli Pacers - Spurs tam i z powrotem. Są jakimiś assetami, ale głównie robią za fillery. Mi tam nie przeszkadza, bo rzadko handluje, ale Pablo to mocno ograniczy. Ewentualnie będzie musiał częściej puszczać w obieg tego typu graczy za podobnych, ale to też jest problematyczne. Nie mówiąc o tym, że rookie mają bardzo mocno zmienne trade value, więc Killian Hayes jako rookie może mieć totalnie inną wartość niż w trzecim sezonie gry. Ale Pablo z Wariatem są już zablokowani, by służył on jako część wymiany, bo wymienili się trzy sezony temu... 

Sam pomysł dwa to za mało. Jest dobry, jeśli chcemy ograniczyć Barnesa, ale nie zabrania innych praktyk tego typu. Także albo powinno wejść całkowita regulacja rynku czyli opcja trzecia na zdecydowane TAK albo zostawienie wolnego rynku i zastanowieniem się bardziej nad polityką antytankerską. 

@Cichy ja tu liczę mocno na Ciebie, ale nie chowaj głowy w piasek :) Zrobiliście dobry początek, ale ciągle są dziury. To ja już otwarcie mówię, że lepiej byłoby wziąć całą ligę za mordę, bo obecnie to w sumie Qcin dalej może handlować Jarrettem Allenem w ramach wypożyczenia... :)

9 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Śmieszki, śmieszkami, a ja zadaje wciąż pytania i nie dostaje odpowiedzi. Dobrze wygląda ten pomysł z rookie, sam go miałem dzisiaj zaproponować by przyszedł mi do głowy podczas drogi do pracy. Ale dałem trochę pytań i mój głos zupełnie zginął i został pominięty, nawet nie dostałem odpowiedzi typu "odpiszę później". Jeśli nie chcecie odpisać to chociaż powiedźcie, że albo to jest początek większych zmian albo po prostu to co pisze macie w dupie.

Tak, wymiana DeRozana miała cechy wypożyczenia. Kiedy Rockets handlowali Nim do Bulls za Hardena, nie był już ujemnym assetem, a fillerem, bo 90% ligi wiedziało, że DeRozan w to dokładnie okienko wróci za cap space. Sprawdźcie sobie deal za Hardena i Robin Lopeza. Fakty są takie, że Sonics wypożyczyli zły kontrakt DeRozana na dobry Robina Lopeza. Tak to pod względem technicznym wygląda. Samo oddanie DeRozana nie było tak kosztowne, bo było wiadome, że wróci.

Połączmy na chwilę dwie linie czasowe i zastanówmy się nad taką sytuacją. Qcin ma Michaela Jordana i podobnie jak swego czasu Ice chce zatankować. Oddaje go więc za DeRozana, gdzie zdesperowany Alonzo chce uratować wynik dla Sonics, a potem oddaje z powrotem na mniejszej ilości picków. Czy to jest niemożliwe? Czy wypożyczenie Michaela Jordana będzie stanowiło mniejszy problem niż Barnesa? Mamy deale powrotne Westbrooka, Jrue Holidaya i nikt nie sprawdza i nie weryfikuje czy to było tymczasowe wypożyczenie czy po prostu rynek. Po prostu nikt nie nazywa tego głośno w eter wypożyczeniem, bo może one nie miało takim być, ale faktem jest, że nie ma tego jak zweryfikować. Tu mógłby pomóc pending.

Z drugiej strony blokujemy wszystkich rookie. Podejrzewam, że taki Kira Lewis i Killian Hayes to już z 3-4 razy obskoczyli Pacers - Spurs tam i z powrotem. Są jakimiś assetami, ale głównie robią za fillery. Mi tam nie przeszkadza, bo rzadko handluje, ale Pablo to mocno ograniczy. Ewentualnie będzie musiał częściej puszczać w obieg tego typu graczy za podobnych, ale to też jest problematyczne. Nie mówiąc o tym, że rookie mają bardzo mocno zmienne trade value, więc Killian Hayes jako rookie może mieć totalnie inną wartość niż w trzecim sezonie gry. Ale Pablo z Wariatem są już zablokowani, by służył on jako część wymiany, bo wymienili się trzy sezony temu... 

Sam pomysł dwa to za mało. Jest dobry, jeśli chcemy ograniczyć Barnesa, ale nie zabrania innych praktyk tego typu. Także albo powinno wejść całkowita regulacja rynku czyli opcja trzecia na zdecydowane TAK albo zostawienie wolnego rynku i zastanowieniem się bardziej nad polityką antytankerską. 

@Cichy ja tu liczę mocno na Ciebie, ale nie chowaj głowy w piasek :) Zrobiliście dobry początek, ale ciągle są dziury. To ja już otwarcie mówię, że lepiej byłoby wziąć całą ligę za mordę, bo obecnie to w sumie Qcin dalej może handlować Jarrettem Allenem w ramach wypożyczenia... :)

Jeżeli twoje wiadomości na priv odbijają się od ściany to dlaczego nie założysz tematu i nie napiszesz tego na forum, gdzie każdy będzie mógł się ustosunkować plus może to wymóc na komisach jakieś dodatkowe zmiany.

Teraz, kuba2419 napisał(a):

Jeżeli twoje wiadomości na priv odbijają się od ściany to dlaczego nie założysz tematu i nie napiszesz tego na forum, gdzie każdy będzie mógł się ustosunkować plus może to wymóc na komisach jakieś dodatkowe zmiany.

Bo pisałem już sporo na forum i miałem wrażenie nie wiele z tego wynika. Od komiszów wydaje się, że mogę oczekiwać odpowiedzi, kiedy pytam bezpośrednio, a oni konsultują znaczące dla rozgrywki zmiany.

Bo chciałem uniknąć sytuacji, gdy wymieniam konkretnych graczy jako przykład i ktoś czuję, że to jest jakiś atak na Niego.

Trzeba podejść do problemu pod kątem głównie polityki antytankowania czyli tak, by w tym konkretnym przypadku Qcin nie chciał oddawać. 

Może ograniczenie możliwości oferowania QO lub zastrzegania Birdów? Coś w stylu, że jak Barnes wróci do Hawks to nie może już od Atlanty dostać maksymalnej umowy. Qcin by wiedział, że taki ruch mocno mu zbije trade value na Scottiego. 

Podobnie można by było procentowo zbijać większych kozaków. Dwa mln mniej od maksa, dwa mln mniej od poprzedniej umowy?

Tak sobie głośno myślę :)

29 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

To jest obrzydliwe co piszesz o DeRozanie 

Nie mieszaj mnie w swoje chore teorie.

Każdy mierzy drugiego miarą siebie.

Tyle ode mnie i nie zamierzam już się tłumaczyć, bo zawsze znajdzie się jakiś foliarz.

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

jak bym miał wpływ TAKI JAK QCIN to biada tej gierce

Widzisz on kształtuje, po swojemu, ty jestes tylko biernym obserwatorem

5 minut temu, ignazz napisał(a):

Kiedy będą znane kary?

Julek przyjmnie karnego qtasa w dowolnym czasie i miejscu😛

6 minut temu, Reikai napisał(a):

Serio 11 osob jest za

Nowy zapis w regulaminie: "Zakaz powrotu wytransferowanego rookie do klubu macierzystego w trakcie obowiązywania kontaktu rookie?

Przeciez to ultra glupie I problematyczne.

oczywiście że jest problematyczne

było jedno nieproblematyczne rozwiązanie

ale dałeś się zabić żeby nie przeszło! enjoy!

1 minutę temu, kuba2419 napisał(a):

Czy jeżeli przy 1 pytaniu wygrają głosy aby zostawić ten trend jak jest tutaj a w 2pytaniu wygra opcja TAK to czy Qcin będzie mógł oddzyskac swojego Scottiego szybciej niż po rookie kontrakcie?

Odzyska go od razu, deal wejdzie zaraz po zamknięciu ankiety i wróci simka.

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

oczywiście że jest problematyczne

było jedno nieproblematyczne rozwiązanie

ale dałeś się zabić żeby nie przeszło! enjoy!

Mi się podoba zapis o blokowaniu wymian. Jak udowodnił BeGM każdy będzie patrzył obiektywnie, bez względu na własny interes czy antypatie. 

Dwóch GMow dogra sobie deal, ale osoby trzecie powiedzą nie bo nie; albo nie bo cię nie lubię; albo nie bo mam inną wycenę; albo nie bo jesteś moim konkurentem.

Dramat.