Skocz do zawartości

Simbasket - lockout

Cichy

Cofnięcie trejdu-wypożyczenia Hawks - Hornets  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Cofnięcie trejdu-wypożyczenia Hawks - Hornets

2. 2. Nowy zapis w regulaminie: "Zakaz powrotu wytransferowanego rookie do klubu macierzystego w trakcie obowiązywania kontaktu rookie (propozycja - czas do ustalenia)"

3. 3. Nowy zapis w regulaminie: "Możliwość blokowania trejdów przez komiszy + opcje odwołania w przypadku braku bloku, lub nieuzasadnionego (wg ligi bloku)

4. 4. Jestem za przywróceniem pendingu do transferów

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mamy wielką inbę na forum, mase ankiet i niedomówień... dlatego czas na kolejną ankietę by powstrzymać Julka przed dyktatorskimi zapędami;) i ustalić co robiMY dalej.

WAŻNE:

- Lockout będzie trwać do czasu odpowiedzi na pytanie nr 1 w ankiecie.

- w ankiecie mogą brać wszyscy aktualni GM i komiszowie simbasketu

- potrzeba większość (16 głosów)

----------------

Pytanie nr 1.

Odpowiedź na TAK oznacza, cofnięcie trejdu (wraz z dodatkowymi sign and cuts) oraz danie 12h czasu na ponowne ustawienie składu

Odpowiedź na NIE oznacza, że gramy dalej (i nawet jak przejdą kolejne zmiany będzie zgoda na powrót Barnesa po sezonie do Hawks)

Pytanie nr 2.

Wszystkiego nie da się opisać w Regulaminach ale można podjąć taką próbę by ukrócić działania tankerskie polegające na ogrywaniu zawodników w innych drużynach i zgarniania za to dodatkowych picków. Wielu GMom udało się budować drużyny przez tank, ale nie szli na skróty (i jak sami zainteresowani przyznali niezgodnie z "duchem gry", ale w sposób który nie był zabroniony).

Odpowiedż na TAK oznacza, że nie wyrażamy zgody na "wypożyczenia" rookies. Można dyskutować o liczbie sezonów banu, oraz potwierdzić co oznacza macierzysty klub - ten który wybrał zawodnika czy ten w którym rozpoczął sezon - kolejne "wypożyczenia" mogą być blokowane przez komiszy do czasu wpisania lub doprecyzowania tego punktu regulaminu.

Dodatkowo w przypadku nowego zapisu w regulaminie mogę się zobowiązać, że zbiorę wszystkie zapiski i ustalenia do jednego tematu.

Odpowiedź na NIE oznacza, że pasuję nam wskazana scieżka hard tanku wytyczona trejdem Hawks-Hornets.

Pytanie nr 3. 

Jak widać jest to pewne doprecyzowanie pomysłu Julka oraz wstawienie pewnych bezpieczników do potencjalnej władzy komiszy. Może prowadzić to oczywiście do ankietozy... choć z drugiej strony jak widać mało trejdów budziło takie emocje jak ostatni. Ramowe plany podobnych ankiet to 48h na zebranie głosów na TAK/NIE by odwołać się od decyzji komiszy lub zwrócić uwagę na niesprawiedliwie puszczony trejd. Lockout na czas ankiety nie obowiązuje - chyba że zachaczamy o trejd deadline.

Odpowiedż na TAK oznacza danie komiszom szansy na szybszą decyzję niż oczekiwanie na wyniki ankiet, ale nie odbiera głosu reszcie ligi jeśli decyzje zostaną uznane za nieuzasadnione

Odpowiedź na NIE oznacza, że nie chcemy blokowania też innych trejdów niż rookie i podchodzimy tak samo liberanie jak obecnie.

Pytanie nr 4.

Gdy zadajemy juz pytania można jeszcze jedno. Czy chcecie wrócić do pendingu, który może uwalać część transferów ale i być swego rodzaju automatyczną szansą na dodatkowo dyskusję o trejdach albo opcją dla innych GMów sprawienia że dana oferta będzie bardziej "sprawiedliwa". Pending zaczynałby biec od zgłoszenia trejdu (a nie jego potwierdzenia).

Odpowiedz na TAK oznacza wprowadzenie pendingu 24-48h

Odpowiedz na NIE oznacza ze dalej beda trejdy superstarów którzy nie są na blocku;)

--------------------

oznaczam wszystkich: @Szulim@profesora @matiwrona@Koelner @julekstep @RDG2@Principe@Qcin_69@MarcusCamby@Reikai@eMeS @SlaKB @elwariato@Ashigaru @Sylvinho. @Roger @Krzemo @kuba2419 @gimmie @Pablo81 @kahR @kolader@geniuz @SzuLcU@piotreksuper@Braveheart22 @LAF @Ice23 @Alonzo

Edytowane przez Cichy

18 minut temu, Cichy napisał(a):

Pytanie nr 4.

Gdy zadajemy juz pytania można jeszcze jedno. Czy chcecie wrócić do pendingu, który może uwalać część transferów ale i być swego rodzaju automatyczną szansą na dodatkowo dyskusję o trejdach albo opcją dla innych GMów sprawienia że dana oferta będzie bardziej "sprawiedliwa". Pending zaczynałby biec od zgłoszenia trejdu (a nie jego potwierdzenia).

Odpowiedz na TAK oznacza wprowadzenie pendingu 24-48h

Odpowiedz na NIE oznacza ze dalej beda trejdy superstarów którzy nie są na blocku;)

A co z pending w przypadku Trade Dedline?

9 minut temu, kuba2419 napisał(a):

A co z pending w przypadku Trade Dedline?

Mozna pomyslec by nie wydluzac bezsensownie sezonu, ze pending obowiazuje do Day 95? - pierwsza rzecz ktora przychodzi do glowy

1 minutę temu, profesora napisał(a):

Moglibyście proszę opisać jak wyglądał ten pending kiedyś? 

nie, mozesz normlanie sie zapytac, tylko na forum trzeba ? :P

Ja mam problem z punktem 2, bo czemu jakiś zawodnik z picku 15+ nie może wrócić, grajkowie tacy mogą byc traktowani jako fillery do tradow będąc na rookie kontakcie... 4 lata to długo.

Ja bym tutaj zastrzegła że zawodnicy z loterii?

Teraz, julekstep napisał(a):

A GDZIE PIĄTE PYTANIE 'CZY CHCESZ WŁADZY ABSOLUTNEJ DLA JEDYNEGO SŁUSZNEGO KOMISZA, POMAZAŃCA SIMBASKETU, FORUMOWEGO GURU (I OFICJALNIE 'NAJLEPSZEGO UŻYTKOWNIKA') JULKA?!?!?

nie tak się umawialiśmy!

Ja tutaj widzę tendencje spadkowa i coraz mniej masz do powiedzenia.

Nasz wlasny lockout🤗 qcin to jednak wartosciowa jednostka, dostarcza duzo rozrywki

PS niestety po wstepnych wynikach widac ze ludzie lubia miec bata nad soba, plus pending, pomijajac co Kuba wyżej zapodał, to jest utrudnianie dealowania, ktore i tak czasami przypomina droge przez mękę z rożnych względów. IMO wystarczyloby zakaz powrotu rukasow i jesli juz wydluzenie zakazu powrotów na okres ponad sezon

2 minuty temu, elwariato napisał(a):

Nasz wlasny lockout🤗 qcin to jednak wartosciowa jednostka, dostarcza duzo rozrywki

PS niestety po wstepnych wynikach widac ze ludzie lubia miec bata nad soba, plus pending, pomijajac co Kuba wyżej zapodał, to jest utrudnianie dealowania, ktore i tak czasami przypomina droge przez mękę z rożnych względów. IMO wystarczyloby zakaz powrotu rukasow i jesli juz wydluzenie zakazu powrotów na okres ponad sezon

Dlaczego bat? Jest to myślę dobrze stworzone, trójka komiszy mogą zablokować jakiś podejrzany deal z czym jeżeli większość uzna że był to nieuzasadniony blok to będzie to można zmieniać. Zresztą oprócz takich deali jak ten ostatni Hawks-Hornets to praktycznie wszystkie były puszczane, nawet jak było ruchanko w którąś stronę.

12 minut temu, Cichy napisał(a):

NIE

to całkowicie bez sensu te pytanie w takim razie. 

Minęło już sporo kolejek od tego momentu a ruch ten miał wpływ na wiele wyników, zarówno w przypadku Hornets jak i Hawks.

Imo jeśli ma dojść do takiego precedensu to należy cofnąć wyniki całej ligi do momentu wklepania tego dealu. 

w no i oczywiście jeśli Komisze maja prawo do jakiekogolwiek blokowani czegokolwiek to ja wnioskuje o przeprowadzenie głosowani czy oby na pewno Krzemo i Julek powinni nadal tymi komisarzami być 

2 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Dlaczego bat? Jest to myślę dobrze stworzone, trójka komiszy mogą zablokować jakiś podejrzany deal z czym jeżeli większość uzna że był to nieuzasadniony blok to będzie to można zmieniać. Zresztą oprócz takich deali jak ten ostatni Hawks-Hornets to praktycznie wszystkie były puszczane, nawet jak było ruchanko w którąś stronę.

W praktyce to wyjdzie, wedlug mnie oczywiscie, ze komus cos sie nie spodoba, pojdzie blok, a wiekszosc i tak sie niezbierze zeby takie cos zanegowac, bo albo przeoczy slbo oleje. Ja nie lubie takiej uznaniowosci, wole faktyczne reguły jak np ten zakaz powrotu rukasow na rookie umowie do macierzystego klubu

Dealu nie można cofnąć, bo prawo nie działa wstecz. To jest oczywiste.

I bardzo mi się nie podoba następujący sposób działania:

1. Robię ankietę, żeby mieć więcej władzy.

2. Wyniki nie są satysfakcjonujące i zaczynam udawać, że to żart.

3. Przechodzę do metody szantażu blokując grę.