elwariato Opublikowano wczoraj o 00:05 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 00:05 4 godziny temu, kuba2419 napisał(a): A jak byś zareagował gdyby w beGM Giannis poszedł za D.Greena albo Aarona Gordona + jakieś filtry i 1st Orlando 2028? Ale tak dla zasady to ten scotie na teraz to nie jest jakis specjalny gamechanger, a QCon to umie tylko w tanki, także totalnie burza w szklance 3 godziny temu, Qcin_69 napisał(a): bez posiadani w jednym drafcie pickow Hornets, Sonicks i Pacers nigdy moja władza nie będzie zunifikowana! Dałem możliwość toś nie skorzystał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 8 godzin temu, elwariato napisał(a): Ale tak dla zasady to ten scotie na teraz to nie jest jakis specjalny gamechanger, a QCon to umie tylko w tanki, także totalnie burza w szklance Dałem możliwość toś nie skorzystał Sam umiesz tylko w tanki i do tego nieudolnie! Legendarne Blazers z 37’ (albo 33,34,35,35,38,39- któreś z tych lat) i najlepszy Finał w historii z Wizards. Makro pamięta ten wie jakiego potwora z Rondo i Bynumem stworzyłem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu To tak podsumowując: Qcin zrobił to w czym jest najlepszy w grze - czyli imbę, gdzie ludzie się pokłócili o deal, który by nawet szympans zablokował, bo zwyczajnie tworzy to precedens niezgodny z duchem gry. Komisze za to, że wykonują kawał dobrej roboty i nam prowadzą tą grę zostali zjebani jak psy bo czasami jak to ludzie się mogą pomylić, albo po prostu podejmują jakąś decyzję, żeby nie wstrzymywać gry dla dobra ogółu, reagując na gapiostwo, czy opieszałość jakiegoś GMa. Porannej simki nie ma - bo jak to w Polsce wszyscy mają rację Liberum veto w narodzie ciągle żywe! Brawo Qcin Nie chcieli dyktatora Julka, który chciał prowadzić simkę, to mają dyktatora Qcina, który rozwala simkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu W dniu 20.02.2025 o 10:52, julekstep napisał(a): no ten trejd meh, bo Hornets to faktycznie kontener ale hipotetyczna sytuacja: Spurs nie oddają Bricka i korzystają z 'oferty' spiskowca qcina mając s5: Payton-Brick-Barnes-Giannis-Embiid można w zasadzie kończyć sezon i gasić światło Dlatego jedyną odpowiedź na brak reakcji jest wolny rynek. Nie mógłby Pablo zrobić takiego dealu, gdyby inni GMowie mogli go przelicytować, a wartość picku Spurs jest niższa niż 80-90% ligi. Przypomnijmy sobie czemu tak krytykowany był Twój deal o Josh Smitha. Dałeś fatalny pick za świetnego gracza. Gdyby Reikai wrzucił ofertę na forum, to zostałbyś przelicytowany, a tak został niesmak. I tu Pablo słusznie Cię punktuje, bo za deal z Josh Smithem zbijałeś śmietankę geniusza śmiejąc się z konkurencji, a teraz obawiasz się, że mocny team może Cię uprzedzić, zwłaszcza że większość swoich picków oddałeś na 5 lat do przodu. Ja optowałem od początku za zablokowaniem i stworzenia przepisu ograniczającego takie ruchy. Pisałem to Tobie, pisałem Qcinowi i próbowałem przekazać na forum, ale zamiast tego dostałem lawinę gówna. Qcin dał oficjalne ogłoszenie i byłem tylko JEDNYM Z KILKU kontrahentów, a narracja powstała jakbyśmy po cichu dograli deal wypaczający zabawę. Ja tu z siebie nie robię zbawcy, ale gdybym nie dał oferty i przykładowo zgarnął go teraz Koelner za Bitadze to temat byłby grubszy. Hornets to może kontener, ale temat wypożyczeń zaraz albo będzie regulowany przez rynek ( powątpiewam, bo masa dealów przechodzi bez ogłoszeń że gracz jest na bloku jak wspomniany Josh Smith ) albo zostaną wymyślone narzędzia do ograniczenia takich praktyk. Rzucanie tekstami o ligach gentlemanów to piękny romantyzm, ale zupełnie nie oddaje realiów i tego co się działo przez ostatnie sezony. Barnes w Hornets ligi nie zmieni, ale to jest początek zmian przy tak pasywnym podejściu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 5 minut temu, MarcusCamby napisał(a): Dlatego jedyną odpowiedź na brak reakcji jest wolny rynek. Nie mógłby Pablo zrobić takiego dealu, gdyby inni GMowie mogli go przelicytować, a wartość picku Spurs jest niższa niż 80-90% ligi. Przypomnijmy sobie czemu tak krytykowany był Twój deal o Josh Smitha. Dałeś fatalny pick za świetnego gracza. Gdyby Reikai wrzucił ofertę na forum, to zostałbyś przelicytowany, a tak został niesmak. I tu Pablo słusznie Cię punktuje, bo za deal z Josh Smithem zbijałeś śmietankę geniusza śmiejąc się z konkurencji, a teraz obawiasz się, że mocny team może Cię uprzedzić, zwłaszcza że większość swoich picków oddałeś na 5 lat do przodu. Ja optowałem od początku za zablokowaniem i stworzenia przepisu ograniczającego takie ruchy. Pisałem to Tobie, pisałem Qcinowi i próbowałem przekazać na forum, ale zamiast tego dostałem lawinę gówna. Qcin dał oficjalne ogłoszenie i byłem tylko JEDNYM Z KILKU kontrahentów, a narracja powstała jakbyśmy po cichu dograli deal wypaczający zabawę. Ja tu z siebie nie robię zbawcy, ale gdybym nie dał oferty i przykładowo zgarnął go teraz Koelner za Bitadze to temat byłby grubszy. Hornets to może kontener, ale temat wypożyczeń zaraz albo będzie regulowany przez rynek ( powątpiewam, bo masa dealów przechodzi bez ogłoszeń że gracz jest na bloku jak wspomniany Josh Smith ) albo zostaną wymyślone narzędzia do ograniczenia takich praktyk. Rzucanie tekstami o ligach gentlemanów to piękny romantyzm, ale zupełnie nie oddaje realiów i tego co się działo przez ostatnie sezony. Barnes w Hornets ligi nie zmieni, ale to jest początek zmian przy tak pasywnym podejściu. Po oddaniu Hardena i Lillarda kogos dziwilo, ze dla Josha nie ma miejsca? Trzeba gmow za raczke prowadzic? Ba, gdyby Julek sie nie odezwal to ja bym Joshowi po prostu nie skladal oferty i go olal. A tak z mojej perspektywy dostalem pick za frajer. Takze tak, tu Julek popisal sie i jako jedyny pomyslal i wykonal swoja prace GMa. Przypisywanie mu w tym przypadku walenie w c***a jest nieporozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 1 minutę temu, Reikai napisał(a): Po oddaniu Hardena i Lillarda kogos dziwilo, ze dla Josha nie ma miejsca? Trzeba gmow za raczke prowadzic? Ba, gdyby Julek sie nie odezwal to ja bym Joshowi po prostu nie skladal oferty i go olal. A tak z mojej perspektywy dostalem pick za frajer. Takze tak, tu Julek popisal sie i jako jedyny pomyslal i wykonal swoja prace GMa. Przypisywanie mu w tym przypadku walenie w c***a jest nieporozumieniem. Czyli wykorzystał nieznajomość realiów rynku przez nowego gracza, nie pierwszy raz zresztą Myślałem, że trochę okrzepłeś w realiach simki, ale jak uważasz, że Josh Smith w tamtym momencie wart był słabego picku to nie jestem w stanie nic powiedzieć. Co tu dużo mówić Josh Smith nawet po kolejnych fatalnych campach ma dużo większy impact niż Scottie Barnes. I wsparcie jest co najmniej dwusezonowe Nikt nie zarzucił Julkowi walenia w c***a, wskaż mi może ten fragment w moim poście. Raczej cwaniactwo, co pokazuje nie pierwszy raz zresztą, że komisze nie są kryształowi i też kierują się głównie własnym zyskiem dla swoich teamów. Pod tym względem jest to niebezpieczne dla dawania im większej władzy, bo mogą ograniczać ruchy i pomysłowość lepszych GMów do utrzymania swoich pozycji. Ja to przykładowo bym chciał, by komisze podobnie jak kiedyś w BeGM przejmowali podczas FA rolę mniej aktywnych GMów. Moim zdaniem straty graczy wartościowych podczas FA, bo ktoś nie licytuje znacząco wypaczają zabawę, ale ten element jest jakoś pomijany. A potem zdziwienie, że sobie zastrzegam Randle Bo przecież w innej sytuacji to komisz po czasie zastrzegł gracza... Ale nie ma konsekwencji w tym, panuje wolna amerykanka i co komu akurat jest na rękę podczas FA. I znowu dochodzimy do sytuacji, że komisze są tylko ludźmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 31 minut temu, MarcusCamby napisał(a): Qcin dał oficjalne ogłoszenie i byłem tylko JEDNYM Z KILKU kontrahentów no nie kontrahentem jesteś jedynym (póki co!) 23 minuty temu, Reikai napisał(a): Po oddaniu Hardena i Lillarda kogos dziwilo, ze dla Josha nie ma miejsca? Trzeba gmow za raczke prowadzic? Ba, gdyby Julek sie nie odezwal to ja bym Joshowi po prostu nie skladal oferty i go olal. A tak z mojej perspektywy dostalem pick za frajer. Takze tak, tu Julek popisal sie i jako jedyny pomyslal i wykonal swoja prace GMa. Przypisywanie mu w tym przypadku walenie w c***a jest nieporozumieniem. yup @MarcusCamby musi dostać info na bloku a najlepiej jak byś wysłał mu PMa z propozycją Josha! bo przecież jak miał się bidulek domyśleć że po wyprzedaży w Bulls niespecjalnie chcesz zostawiać sobie Josha xDDD 5 minut temu, MarcusCamby napisał(a): Myślałem, że trochę okrzepłeś w realiach simki, ale jak uważasz, że Josh Smith w tamtym momencie wart był słabego picku to nie jestem w stanie nic powiedzieć. jak widać był wart skoro od momentu kiedy było wiadomo że Bulls się resetują (sprzedaż Hardena) nikt poza mną się po niego nie zgłosił xD no ale fakt, Ty zamiast szukać sensownych dla siebie deali to wolisz poczekać aż qcin zapoda (totalnie ci zbędne) gówno na trade-bloku żeby w nie wejść i nas zbawić! xD 8 minut temu, MarcusCamby napisał(a): Raczej cwaniactwo, co pokazuje nie pierwszy raz zresztą, że komisze nie są kryształowi i też kierują się głównie własnym zyskiem dla swoich teamów. to faktycznie dziwne że jako GM (oferta za Josha poszła z tego stanowiska) kieruje się zyskiem dla swojego teamu Edytowane 18 godzin temu przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 3 minuty temu, julekstep napisał(a): jak widać był wart skoro od momentu kiedy było wiadomo że Bulls się resetują (sprzedaż Hardena) nikt poza mną się po niego nie zgłosił xD Ja się zgłosiłem, ale nie sądziłem że wyprzedaż nastąpiła tak szybko. A myślę, że jakby inni GMowie wiedzieli, że jest do wyjęcia tanio to też by ruszyli. Zresztą dalej wolisz bawić się w szyderkę niż rozmawiać o problemie. Tak to my z tej piaskownicy nigdy nie wyjdziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a): Zresztą dalej wolisz bawić się w szyderkę niż rozmawiać o problemie. Tak to my z tej piaskownicy nigdy nie wyjdziemy ale wiesz że piszemy właśnie w temacie który założyłem jako propozycję na jedyne realne (moim zdaniem) rozwiązanie takich problemów? 3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a): Ja się zgłosiłem, ale nie sądziłem że wyprzedaż nastąpiła tak szybko. A myślę, że jakby inni GMowie wiedzieli, że jest do wyjęcia tanio to też by ruszyli. trade Hardena (do Rockets) i Lillarda (do Magic) -> 27 września start FA (gdzie w ramach snt był podpisywany Josh) -> 9 października geeez nie dość że nie było info na bloku, to jeszcze były tylko dwa tygodnie na ogarnięcie -> jednak faktycznie mogłeś sobie nie poradzić, sorry za zwrócenie uwagi! 18 minut temu, MarcusCamby napisał(a): Co tu dużo mówić Josh Smith nawet po kolejnych fatalnych campach ma dużo większy impact niż Scottie Barnes. dobra, jednak masz rację -> przekonałeś mnie Tobie się nie podoba transfer Magic po Josha mi się nie podoba transfer Hornets po Barnesa jedyne rozwiązanie jakie widzę to wymiana Barnes - Josh (fillery jakoś dogadamy), wchodzisz w to? czy jesteś waflem qcina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 1 minutę temu, julekstep napisał(a): trade Hardena (do Rockets) i Lillarda (do Magic) -> 27 września start FA (gdzie w ramach snt był podpisywany Josh) -> 9 października przecież obaj wiemy, że przehandlowany był już wcześniej zanim FA ruszyło Dla kogo te manipulacje? Pewnie uderzyłeś po Niego już 28 września i ja nie mam pretensji do Ciebie, że wykazałeś się przebiegłością. A Reikai zrobił bardzo słaby deal, bo mógł za Josh Smitha uzyskać więcej, ale postawił na pośpiech. Nie ma tu kontrowersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 6 minut temu, MarcusCamby napisał(a): przecież obaj wiemy, że przehandlowany był już wcześniej zanim FA ruszyło Dla kogo te manipulacje? Pewnie uderzyłeś po Niego już 28 września i ja nie mam pretensji do Ciebie, że wykazałeś się przebiegłością. A Reikai zrobił bardzo słaby deal, bo mógł za Josh Smitha uzyskać więcej, ale postawił na pośpiech. Nie ma tu kontrowersji. był czas żeby skusić Reikaia tym morzem picków! ale podsumowując -> handlujesz tym Barnesem czy tracimy czas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Teraz, julekstep napisał(a): ale podsumowując -> handlujesz tym Barnesem czy tracimy czas? c***a wnosi do mojej ekipy, więc sprzedam go Koelnerowi. Ale poczekam, aż kurz opadnie by nie było zbyt bezczelnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Teraz, MarcusCamby napisał(a): c***a wnosi do mojej ekipy, więc sprzedam go Koelnerowi. Ale poczekam, aż kurz opadnie by nie było zbyt bezczelnie! nie spodziewam się dużego zwrotu skoro takich sobie szukasz partnerów biznesowych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 10 minut temu, MarcusCamby napisał(a): przecież obaj wiemy, że przehandlowany był już wcześniej zanim FA ruszyło Dla kogo te manipulacje? Pewnie uderzyłeś po Niego już 28 września i ja nie mam pretensji do Ciebie, że wykazałeś się przebiegłością. A Reikai zrobił bardzo słaby deal, bo mógł za Josh Smitha uzyskać więcej, ale postawił na pośpiech. Nie ma tu kontrowersji. Julek wykazal sie mysleniem, wyobraznia, a nie przebiegloscia. Wykonal dobra prace jako GM. Tak jak mowilem, jakby sie nie odezwal, to ja pozwolilbym Joshowi odejsc za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 5 minut temu, julekstep napisał(a): był czas żeby skusić Reikaia tym morzem picków! ale podsumowując -> handlujesz tym Barnesem czy tracimy czas? Oddanie Barnesa w bezstronne rece to jedyne słuszne rozwiazanie, mozna nawet by tu licytacje oglosic jawną Edytowane 18 godzin temu przez elwariato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Teraz, Reikai napisał(a): Julek wykazal sie mysleniem, wyobraznia, a nie przebiegloscia. Wykonal dobra prace jako GM. Tak jak mowilem, jakby sie nie odezwal, to ja pozwolilbym Joshowi odejsc za darmo. Moje gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 2 minuty temu, Reikai napisał(a): Julek wykazal sie mysleniem, wyobraznia, a nie przebiegloscia. Wykonal dobra prace jako GM. Tak jak mowilem, jakby sie nie odezwal, to ja pozwolilbym Joshowi odejsc za darmo. Bardziej pokazuje Twoja świeżość i nieznajomość realiów simki jeżeli zdecydowałeś się jego odpuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Teraz, MarcusCamby napisał(a): Moje gratulacje! Dziekuje! W Bulls nie tolerujemy przegrywow ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu W tym wypadku komisze powinni Tobie doradzić co zrobić a nie wykorzystać sytuację dla wlasnego dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Teraz, kuba2419 napisał(a): Bardziej pokazuje Twoja świeżość i nieznajomość realiów simki jeżeli zdecydowałeś się jego odpuścić. A ja mysle, ze pokazuje poziom GM, ktorzy nie sa w stanie wyjsc poza schemat i pomyslec, jesli nie maja czegos na tacy. Teraz, kuba2419 napisał(a): W tym wypadku komisze powinni Tobie doradzić co zrobić a nie wykorzystać sytuację dla wlasnego dobra No ja dziekuje za te rady jednak, miedzy innymi Ty przesmiewczo pisales "Reikai mysli, ze w jedno FA sie przebuduje xD" Niech kazdy robi swoje po swojemu, ale niech nikt nie oczekuje, ze dobre deale beda podstawiane pod nos na trading blocku. Troche wyobrazni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi