Skocz do zawartości

[2046] Regular Season - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

Podziwiam pomysłowość Qcina bo ma chłop cygańska smykałkę ale ducha gry tu nie ma. Jasne można się zasłaniać regulaminem że nie bardzo jest jakiś zapis wskazać aby uwalić taki ruch ale dla dobra gry trzeba pomyśleć aby takich opcji nie było. 

Jeżeli miałbym być jednostronnym arbitrem w tej sprawie uwaliłbym to po prostu. 

Alternatywa jest zmiana podejścia i traktowanie tych wypożyczeń jako towaru do kupienia gdzie każdy może kwotowac taki towar. Nie jeden nie dwa ale może 3 picki ktoś da wtedy. 

innej ścieżki nie ma. Albo albo. Twardo kastrujemy takie pomysły albo przechodzimy z tym do porządku dziennego. 

wiem że z perspektywy wielu GM budujących zespoły powoli i starannie takie coś może być po prostu gra nie fair. Moim zdaniem duch gry jest tu zabity. I żadne dyskusje o regulaminie czy jakimś DDR nie mają wpływu na ocenę czy jest to w porządku dla współuczestników. Moim zdaniem jest to dalekie od fair postawy. 

Socjologicznie ciekawe bo to nie pierwsza Bandyterka Prezesa. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Podziwiam pomysłowość Qcina bo ma chłop cygańska smykałkę ale ducha gry tu nie ma. Jasne można się zasłaniać regulaminem że nie bardzo jest jakiś zapis wskazać aby uwalić taki ruch ale dla dobra gry trzeba pomyśleć aby takich opcji nie było. 

Alternatywa jest zmiana podejścia i traktowanie tych wypożyczeń jako towaru do kupienia gdzie każdy może kwotowac taki towar. Nie jeden nie dwa ale może 3 picki ktoś da wtedy. 

innej ścieżki nie ma. Albo albo. Twardo kastrujemy takie pomysły albo przechodzimy z tym do porządku dziennego. 

wiem że z perspektywy wielu GM budujących zespoły powoli i starannie takie coś może być po prostu gra nie fair. Moim zdaniem duch gry jest tu zabity. I żadne dyskusje o regulaminie czy jakimś DDR nie mają wpływu na ocenę czy jest to w porządku dla współuczestników. Moim zdaniem jest to dalekie od fair postawy. 

przypomnij mi który zespół prowadzisz?

Taka kreatywność w simce moim zdaniem tylko potwierdza że w BeGM qcin grałeś nieczysto. 

Teraz, Qcin_69 napisał(a):

przypomnij mi który zespół prowadzisz?

Nie ma to znaczenia. Mój osąd jakikolwiek był poprzez brak zespołu właśnie nie da mi zysku. A simka się interesuje. Bezinteresownie. 

I rozumiem że przez taki mój wpis nie ma to znaczenia dla mojego interesu. Dla twojego jak najbardziej. 

Teraz, ignazz napisał(a):

Taka kreatywność w simce moim zdaniem tylko potwierdza że w BeGM qcin grałeś nieczysto. 

nigdy świadomie  nie złamałem żadnego punktu regulaminu i ciągle się tego trzymam :) 

Po prostu nie lubię mydlić oczu i nazywam rzeczy po imieniu, dysponuje tymi samymi narzędzi co każdy inny uczestnik tej gry, a że korzystam z nich w inny sposób? win grę, a nie gracza

Teraz, Qcin_69 napisał(a):

nigdy świadomie  nie złamałem żadnego punktu regulaminu i ciągle się tego trzymam :) 

Po prostu nie lubię mydlić oczu i nazywam rzeczy po imieniu, dysponuje tymi samymi narzędzi co każdy inny uczestnik tej gry, a że korzystam z nich w inny sposób? win grę, a nie gracza

Rozumiem.  Ale psuć zabawę można także poprzez wykorzystywanie luk w regulaminie. 

Co by było jakby tak jak była akcja z piwem wylanym na Doca Riversa i wymuszonym time out którego już nie było ktoś to robiłby ciągle? Przecież parkiet trzeba wytrzeć. Mecz przedłużasz. Liderzy odpoczywają a ty bez to rysujesz akcje nie łamiąc regulaminu. Bo piwo się wylało. 

8 minut temu, ignazz napisał(a):

Jestem takiego samego zdania.

Natomiast jest jeden problem, w wielu tego typu przypadkach o pozornych wymianach i "wypożyczaniu" dowiemy się dopiero, gdy zawodnik będzie wracał ... można nawet zrobić zmowę i większe kółko przez 3-4 kluby. Więc, jest pewien problem. 

Teraz akurat mamy czystą sytuację i ostentacyjną próbę przeszczepienia raczyskowych metod z beGM (tfu). 

Edytowane przez Krzemo

Raz zabawne ale znając ciebie byłby to precedens powtarzalny. I to dla gry jest groźne. 

Teraz, Krzemo napisał(a):

Jestem takiego samego zdania.

Natomiast jest jeden problem, w tego typu przypadkach o pozornych wymianach i "wypożyczaniu" dowiemy się dopiero, gdy zawodnik będzie wracał ... można nawet zrobić zmowę i większe kółko przez 3-4 kluby. Więc, jest pewien problem. 

Teraz akurat mamy czystą sytuację i ostentacyjną próbę przeszczepienia raczyskowych metod z beGM (tfu). 

To przy takich powrotach potem byłyby REGULAMINOWE kary. NBA też zabiera Picki. 

Da radę karę odwlec. 

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Rozumiem.  Ale psuć zabawę można także poprzez wykorzystywanie luk w regulaminie. 

Co by było jakby tak jak była akcja z piwem wylanym na Doca Riversa i wymuszonym time out którego już nie było ktoś to robiłby ciągle? Przecież parkiet trzeba wytrzeć. Mecz przedłużasz. Liderzy odpoczywają a ty bez to rysujesz akcje nie łamiąc regulaminu. Bo piwo się wylało. 

w tej grze było tyle wałków że ten akurat nawet nie mieści się w top5 imo