Skocz do zawartości

[2046] Regular Season - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, julekstep napisał(a):

Takie trejdy juz byly (z ostatnich to DeRozan czy Jrue)

Do tej pory nikt po prostu nie byl tak bezczelny.

DeRozana ja po prostu chciałem odzyskać, gdyż inaczej dealu się nie dało przeprowadzić ze względu na sztywne salary. Inna sprawa, że ja na tym traciłem podwójnie bo raz, że oddałem 3 1st picki, a dwa - zawaliłem sobie na kolejne sezony salary jego kontraktem w jesieni jego kariery. To zupełnie coś innego, niż wypożyczenie gracza w prime. Zresztą Kuba długo nie dowierzał, że ja DeRozana będę chciał z powrotem.

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

DeRozana ja po prostu chciałem odzyskać, gdyż inaczej dealu się nie dało przeprowadzić ze względu na sztywne salary. Inna sprawa, że ja na tym traciłem podwójnie bo raz, że oddałem 3 1st picki, a dwa - zawaliłem sobie na kolejne sezony salary jego kontraktem w jesieni jego kariery. To zupełnie coś innego, niż wypożyczenie gracza w prime. Zresztą Kuba długo nie dowierzał, że ja DeRozana będę chciał z powrotem.

ale tam gdzie Ty straciłeś kto inny zyskał :)

a wypożyczenie było konieczne do dopięcia dealu (salary)

20 minut temu, Pablo81 napisał(a):

W momencie pozyskiwania JRue nie było żadnych ustaleń, że to wyposażenie. @geniuz potwierdzi. To były dwie niezależne wymiany, a sam JRue był ogłaszany na bloku.

6 minut temu, geniuz napisał(a):

Potwierdzam. Oddając Jru nastawiałem się na okolice 5 picku w drafcie i PG z draftu.

zamierzone czy nie - było to wypożyczenie

qcin po prostu przekracza kolejną granicę bezczelności, ale nie robi czegoś co de facto nie miało miejsca w lidze

Teraz, julekstep napisał(a):

ale tam gdzie Ty straciłeś kto inny zyskał :)

a wypożyczenie było konieczne do dopięcia dealu (salary)

Yap

Kuba mógł się sprawnie i szybko przebudować a ja będę w d## jeszcze 4 lata.

Jak to się ma do tego, że na "wypożyczeniu" Barnesa obie strony zyskują jawnym oszustwem?

ja pójdę dalej - jak takie wypożyczenia będą przechodziły, to zgadam się z np dwoma GMami i będziemy sobie klepali deale, gdzie jeden team będzie megacontenderem, jeden będzie jawnym tankerem, a trzeci będzie zbierał to co zostanie z przesiewu. Po sezonie zmiana - i taka trójpolówka, bo czemu nie? 

Idea jest taka, żeby jednak nie psuć gry chyba, prawda?

5 minut temu, julekstep napisał(a):

qcin po prostu przekracza kolejną granicę bezczelności, ale nie robi czegoś co de facto nie miało miejsca w lidze

brawo Julek, choć raz zachowałeś rozsądek i traktujesz wszystkich jednakowo a nie wg upodobań! 

Zabawne że najbardziej posty przeciwko lajkuje Alonso który oficjalnie robił to wcześniej, ale klasycznie wg logiki Alonzowej:

ja nie tankuje, ja rozwijam młodzież 

ja nie wypożyczałem, ja musiałem bo salary złe i szyny złe

Nie ograniczajmy się! Deale za blika.

Serio jeśli ktoś nie widzi problemu w takim zagraniu to albo jest ślepy albo ma  w tym interes.

Tanker nie dostaje tylko picku za to tfu wypożyczenie ale chroni się przed trade requestem. Po co nam ochrona przed sadzaniem najlepszych graczy zatem?

5 minut temu, julekstep napisał(a):

zamierzone czy nie - było to wypożyczenie

W real NBA przecież też gracze wracali do swoich klubów albo się przewijali przez te same kluby, masz lbj który wrócił do cavs, wade i heat, garnett i wolves to nazwał byś niezamierzonym wypożyczeniem?  

To, że w simce ktoś wraca po jakimś czasie to normalne. Wypożyczenie jawne na sezon powinno być tępione i dziwię się że nie ma tu twardej ręki kima 😕

1 minutę temu, Qcin_69 napisał(a):

brawo Julek, choć raz zachowałeś rozsądek i traktujesz wszystkich jednakowo a nie wg upodobań! 

Zabawne że najbardziej posty przeciwko lajkuje Alonso który oficjalnie robił to wcześniej, ale klasycznie wg logiki Alonzowej:

ja nie tankuje, ja rozwijam młodzież 

ja nie wypożyczałem, ja musiałem bo salary złe i szyny złe

Qcin,

Świetnie Tobie poszło rozwalanie BeGM i teraz robisz dokładnie to samo w simce.

Komisze są m.in. po to, żeby pilnowali żeby gra była fair. Zatem @julekstep @Krzemo mam nadzieję, że widzicie gdzie to zmierza.

1 minutę temu, profesora napisał(a):

Wypożyczenie jawne na sezon powinno być tępione

no a teraz by qcin wymienił Barnesa za 4 x 1st pick od Knicks a potem go odzyskał za 3 x 1st za sezon i byłoby niejawnie

tak jak piszę - tu jest po prostu kwestia bezczelności i żaden PRZYZWOITY GM nie powinien do tego przyłożyć ręki, ale generalnie nie ma nic niezgodnego z przepisami

3 minuty temu, profesora napisał(a):

nie ma tu twardej ręki kima 😕

a to tutaj to klasyka

teraz będę miał 10 niezadowolonych wpisów że brak twardej ręki a jak bym zabronił to bym miał 10 niezadowolonych wpisów że zabieram wolność (pzdr @elwariato )

w żadnym wypadku nie byłoby też ani jednego zadowolonego wpisu :) 

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Komisze są m.in. po to, żeby pilnowali żeby gra była fair. Zatem @julekstep @Krzemo mam nadzieję, że widzicie gdzie to zmierza.

Akurat znalazłeś autorytety moralne którzy chamsko tankowali x lat jebiac 6W w RS czy ruchajac drugą stronę na dealu 👏🏿

Edytowane przez Koelner

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Pytanie jak wstrzymacie wypożyczanie, gdy deal zostanie rozwodniony o trzy następne deale. 

Nie oszukujmy się, że ten proceder już istniał tylko w innej formule, a Qcin nazwał to po imieniu, co w pewnym uproszczeniu jest biznesowym majstersztykiem. 

Niestety masz Marcus sporo racji :( 

Z drugiej strony jakby wprowadzić zakaz, że wymieniony gracz nie może wrócić do sprzedającej go drużyny przez 2-3 sezony, to Pablo nie miałby jak zrobić dealu..

3 minuty temu, Koelner napisał(a):

Akurat znalazłeś autorytetów moralnych którzy chamsko tankowali x lat jebiac 6W w RS czy ruchajac drugą stronę na dealu 👏🏿

ranking tankerów pokazał jasno kto jest kto

tak więc -> japa tankerze

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Z drugiej strony jakby wprowadzić zakaz, że wymieniony gracz nie może wrócić do sprzedającej go drużyny przez 2-3 sezony, to Pablo nie miałby jak zrobić dealu..

yup, Pablo byłby już zablokowany u połowy grajków :)

też pytanie kto by tego pilnował :P

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

Qcin,

Świetnie Tobie poszło rozwalanie BeGM i teraz robisz dokładnie to samo w simce.

z tego co pamiętam to begm w czasach gdy w to grałem było w peaku, a poza Shevcem nikt dwóch teamów nie prowadził, teraz po ile kontrolujecie? po 3 czy już 5? 

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

ranking tankerów pokazał jasno kto jest kto

tak więc -> japa tankerze

Te rankingi są warte tyle ile twoje pi****lenie 

4 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Zwykła gownoburza. Assety tego typu to najwyżej gracze do rotacji które nie muszą wcale pomóc. Ryzyko też ma osoba wypożyczająca gracza ponieważ jak deal nie wypali to zostaje z niczym tylko że strata Picka. 

1 minutę temu, Koelner napisał(a):

Zwykła gownoburza. Assety tego typu to najwyżej gracze do rotacji które nie muszą wcale pomóc. Ryzyko też ma osoba wypożyczająca gracza ponieważ jak deal nie wypali to zostaje z niczym tylko że strata Picka. 

po pierwsze to straci godność

chociaż w Twoim przypadku to faktycznie już tylko strata picku!

21 minut temu, elwariato napisał(a):

Imo wyporzyczanie jest bardzo spoks🤫👍 oczywiscie jesli pozyczkobiorca odda "żywy" towar bedzie zwykym szmaciażem😋

beka może być jak dany zawodnik najlepszy sezon zagra na „wypożyczeniu”, jego macierzysty klub da mu QO a ten na campach się spierdoli 🤣🤣🤣

4 minuty temu, Koelner napisał(a):

beka może być jak dany zawodnik najlepszy sezon zagra na „wypożyczeniu”, jego macierzysty klub da mu QO a ten na campach się spierdoli 🤣🤣🤣

beka to z Ciebie że dealujesz z qcinem leszczu

Edytowane przez julekstep