Skocz do zawartości

Sacramento Kings 2024/25

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem gdzie sa @Robaq i @Koelner ze ta druzyna nie ma jeszcze swojego watku...
Ale wlasnie klepneli gruby trejd, wiec go zaloze by omowic z ich punktu widzenia.

OUT - Fox, Huerter, Jordan McLaughlin
IN - Lavine, Sidy Cissoko, 2 picki pierwszorundowe [2027 Spurs, 2031 Wolves] i 5 pickow z 2 rundy [2x Charlotte, Bulls, Nuggets i wlasny z 2028].

I tak wlasnie 8-letnia era Foxa dobiega konca, z czego jeden obiektywnie dobry sezon.

Na pierwszy rzut oka pozyskali solidna paczke pickow [choc nie dajmy sie nabrac na ten pick 1 rundowy od Charlotte bo na pewno sie zamieni w 2 picki z 2 rundy], ale jak to zwykle Kings... bardziej skupili sie na pozyskaniu kogos win-now niz na najlepszej paczce pickow i prospektow.
I to pomimo faktu, ze ich wariant optymistyczny to "lomot w pierwszej rundzie playoffow".
Przypadkowo odtworzyli Bulls z ostatnich lat tylko z Sabonisiem zamiast Vuckiem. Podejrzewam, ze efekt bedzie ten sam...

Pierwsza piatka Monk, Lavine, Keegan, Derozan, Sabonis wyglada na bardzo mocno nastawiona na jedna strone boiska.
Uwolnic Keona Ellisa!

Na koniec pytanie, dlaczego nie sprzedali Foxa wczesniej by zostawic Haliburtona?

52 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Nie wiem gdzie sa @Robaq i @Koelner ze ta druzyna nie ma jeszcze swojego watku...

Miłość do Kings jakoś opadła niestety... :)

53 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Na koniec pytanie, dlaczego nie sprzedali Foxa wczesniej by zostawic Haliburtona?

Kompletnie brakuje strategii.

Obecne ruchy raczej służą do tanku.

4 minuty temu, Koelner napisał(a):

Miłość do Kings jakoś opadła niestety... :)

Akurat wtedy gdy odniesli jakies pierwsze sukcesy od ponad dekady? Hmmmm...

4 minuty temu, Koelner napisał(a):

Kompletnie brakuje strategii.

Oj nie, problemem jest ze oni maja strategie, tylko ona brzmi "all-in po 8 seeda".

Przecież to już było, Fox nie chciał przedłużyć, więc teraz była jedyna szansa zrobić to za sensowny zwrot. 

Mnie w tym dealu dziwi tylko jedno, że nie wzięli na tu i teraz CP3 + jako mentora dla Cartera. 

Co do S5 to jakoś nie wierzę, że tak będzie wyglądać, może to nie koniec trejdow?

6 minut temu, dannygd napisał(a):

Przecież to już było, Fox nie chciał przedłużyć, więc teraz była jedyna szansa zrobić to za sensowny zwrot.

Ze nie podpisze bylo wiadomo w offseason, a oni jeszcze trenera wywalili by zostal!

Mnie w tym dealu dziwi tylko jedno, że nie wzięli na tu i teraz CP3 + jako mentora dla Cartera.

Pensje sie nie zgadzaly, Kings nie mieli jak dorzucic dodatkowych 10 baniek do wymiany.

Mnie z kolei dziwi, ze Kings oddawali Allstara do Spurs i nie wyciagneli od nich swojego picku z 2031.

Co do S5 to jakoś nie wierzę, że tak będzie wyglądać, może to nie koniec trejdow?

Moze tez wyjsc Carter, Ellis, Lavine, Keegan, Sabonis...
ale to bylo ciezko sprzedac przy kontraktach Derozana i Monka. Wkopali sie nimi i teraz ponosza konsekwencje.

3 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Przecież od początku było mówione, że stawiają na Foxa. To też był powód dla którego nie brali Doncica, bo by się dublowali, a Hali to był dalszy pick i traktowany początkowo jako backup. A jak wystrzelił to wymienili go na gracza kalibru all-team.

Ale Fox nie sprostał oczekiwaniom. Gracz na maxa to nie jest. Słabsza wersja Moranta z totalnym wyjebaniem na obronę.

W dniu 3.02.2025 o 11:36, Robaq napisał(a):

Ludu, mój ludu w północnej Kalifornii co ześ mi uczynił..

Za takie kazanie like obowiązkowy.

Jak nie oglądałem Kings, tak teraz kilka meczów na pewno obejrzę. Jestem bardzo ciekawy jak to będzie wyglądać? Czy DeRozan i LaVine w otoczeniu innych graczy będą w stanie coś osiągnąć? Czy Zach ponownie schowa się za plecami DeMara, przyjmując rolę tego drugiego? Czy ten skład przetrwa więcej jak jeden sezon? Myślę, że względnie szybko poznamy odpowiedź na te pytania.

Edytowane przez Thomas

W dniu 3.02.2025 o 11:36, Robaq napisał(a):

Bohaterowi poboczni:

Malik Fucking Monk aka Malik means a KING ( in arabic) chłopak z jednego uniwerku z Foxem. Podobno przyszedł do Kings dla Foxa, wziął niższy kontrakt dla bardziej flexibility dla organizacji, a potem najlepszy ziutek go olał. Robi robotę, chyba najlepszy kontrakt w lidze. Umie rozgrywać ma energię. Fox czasem był jego kryptonitem. 

Tego wariata najbardziej żal, serce drużyny, Kings trochę ciepłe kluchy się robią.

1 godzinę temu, Thomas napisał(a):

Za takie kazanie like obowiązkowy.

Jak nie oglądałem Kings, tak teraz kilka meczów na pewno obejrzę. Jestem bardzo ciekawy jak to będzie wyglądać? Czy DeRozan i LaVine w otoczeniu innych graczy będą w stanie coś osiągnąć? Czy Zach ponownie schowa się za plecami DeMara, przyjmując rolę tego drugiego? Czy ten skład przetrwa więcej jak jeden sezon? Myślę, że względnie szybko poznamy odpowiedź na te pytania.

Zapraszamy na ten pociąg - snujący się pomiędzy pewnie 6 a 10 miejsce w konferencji.

A co do Monka, to już się pojawiają statsty, że chłopak uwolniony od Foxa, pięknie sobie radzi. 

powyzej 20 pkt na na mecz, asysty 5-6, plus 4-5 zbiórek, także na pewno będzie mu brakować Foxa niewątpliwie, aczkolwiek jest takim energizerem i mam nadzieje, ze zlapie flow z LaVinem.

Zobaczymy jutro mecz z Magic  i powinni być wszyscy dostępni.

6 godzin temu, Koelner napisał(a):

Lavine jeszcze jak był młody to chociaż efektowny a teraz to słabsza wersja Ricky Davisa 

Akurat tutaj się nie zgodzę, bo Zach jest nadal bardzo efektownym graczem, pewnie nie zapakuje już z linii osobistych, ale dynamit w nogach ciągle ma.

Edytowane przez Thomas

Tak, ale to oznacza, praktycznie out Deviona Cartera z tegorocznej rotacji. 

A przypominam, że później np. poleciał Kele'la Ware. 

I mimo tego, że nie oglądałem żadnego meczu z Zachiem w składzie oprócz mocnej wtopy z Magic, to już odzywaja się głosy, że akurat Zach i DeRozan to nie dziala w ogole defensywnie i jestem w stanie to uwierzyć, i że  to tylko czas przejściowy bo ktoś z nich poleci w lato. Obawiam się, że z uwagi na kontrakt tj. tylko 10 mln gwarantowane w sezonie 26/27 będzie to DeRozan.

Do tego nawet jeśli chcieliby Kings zatrzymac LaRavie to mogą mu dać kontrakt na poziomie 5 mln max. A i wbrew opinion Jonas się całkiem nieźle zaadaptował w Sacto. 

Także szanse na PlayIn są, co wiążę się bezpośrednio z utrata picku o nr 13-14, co przy GM i tak by pewnie wiązalo się ze spaleniem picku.