Skocz do zawartości

DONCIC W LAKERS

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, josephnba napisał(a):

Wyobrażam sobie że celci oddają Browna za Luke 

Wyobrażam sobie że sixers oddają embiida za Luke

Ciezko liczyc Embiida bez kolana jako lepszego od AD. Byl lepszym graczem, ale na ten moment jego wartosc trejdowa jest ujemna.

I wg jakich kryteriow Jaylen jest lepszy od AD?

Teraz, wiLQ napisał(a):

Ciezko liczyc Embiida bez kolana jako lepszego od AD. Byl lepszym graczem, ale na ten moment jego wartosc trejdowa jest ujemna.

I wg jakich kryteriow Jaylen jest lepszy od AD?

Bardziej chodzi mi o fakt że contenderzy oddają top2 gracza za lukę 

Nikt lepszy mi do głowy nie przychodzi 

2 minuty temu, josephnba napisał(a):

Bardziej chodzi mi o fakt że contenderzy oddają top2 gracza za lukę 

Nikt lepszy mi do głowy nie przychodzi 

Minimum 3/4 druzyn by oddalo swojego #1 gracza, wiec nie w tym rzecz.
Zastanawiam sie nad kryteriami, ze pada na AD i moze wlasnie chodzilo po prostu o "jak najlepszy gracz na teraz"?
To byloby dosc typowym bledem dla nowego wlasciciela.

Zgadzam się z przedmówcą. To cena jest bardziej dyskusyjna niż chęć wytransferowania Luki, bo organizacja wie o nim bilion razy więcej niż całe forum razem wzięte. Mnie myśli kierują w stronę pytania, co to może być. Czy był superstar leń jak Luka, któremu się odmieniło? Zresztą Luka też się z matką napierdzielał (czy ona z nim, bez znaczenia), to też dla mnie znak zapytania. 

Edytowane przez Dunk Fan

4 minuty temu, iglo13 napisał(a):

Wracam tu tylko po to żeby napisać że od 9 rano nie wiem o co chodzi.

Rozumiem że Luka to patentowany leń, podobno dobił prawie do 130 kilo podczas obecnej kontuzji i to byłoby kuriozalne. Z przebitek z meczów tego po nim nie widać, ostatnio jak Mavs grali z Bostonem buzia Luki nie była specjalnie bardziej zaokrąglona niż zwykle. Chyba że się do tego już przyzwyczaiłem. A może to jest właśnie problem. On dłużej dochodzi do formy fizycznej niż w niej jest. 

Staram się znaleźć jakieś plusy bo co innego mi zostało. Ucieczka do przodu, granie all in. Jak za dwa lata się okaże że Luke pochłonie Los Angeles, kontuzje będą normalnością a zbijanie wagi w marcu pod PO będzie zaczynać od 140 kilo to się może okazać że Harrison zrobił trade życia. Ja Harrisona mam za bardzo dobrego GMa. Mavs MUSZĄ wiedzieć coś więcej. Może od długiego czasu naciskali na Luke pod względem prowadzenia się? Może medycznie coś jest nie tak długoterminowo?Może sztab medyczny/psychologiczny uznał że Luki się nie da zmienić i ocenili że to ostatni dzwonek na wymiane?

Jedyne do czego mogę się przyczepić to cena. AD, średni guard i 1st pick. Za mało tych pickow. Oddanie Klebera uznaje za plus. Bo to bardzo minusowy gracz w tym sezonie. Już nie broni, a w ataku fatalny od dawna.

Teraz czekam na kolejne ruchy, na moje długoterminowo Washington albo Gafford poleci. Nie ma miejsca na wszystkich wysokich jeżeli AD ma docelowo grać z Lively w parze. 

A plotek w temacie jest strasznie dużo. Teraz piszą że Luka wiedział o wymianie wcześniej. Widziałem na X nawet teorię że to ruch pod przeniesienie Mavs do Las Vegas. Lepiej odpocząć na parę dni od tej wymiany. 

I żeby nie było, napisałem to wszystko żeby próbować wytłumaczyć ten trade, ale uważam że Mavs go przegrali. Oddali potencjał na top5 gracza w historii. Musiałoby się wydarzyć wiele dziwnych rzeczy żeby to się odwróciło za parę lat.

jest tez opcja ze ten GM po prostu uznal w pewnym momencie

jestem geniuszem, dodam tutaj Davisa, mamy taka obrone pod koszem ze zajebiemy kazdego, odklejka level hard

tak w ogole, ktos w koncu wyjasnil o co chodzilo z ta krwia co leciala Luce non stop z kolana?

dalej tez nie rozumiem jak on mial nie przytyc skoro musial poruszac sie tak: 

Luka Doncic's Recovery: Insights on Calf Injury Progress

1 minutę temu, Kubbas napisał(a):

dalej tez nie rozumiem jak on mial nie przytyc skoro musial poruszac sie tak: 

Luka Doncic's Recovery: Insights on Calf Injury Progress

Jeżeli nie trenujesz i spalasz znacznie mniej kalorii dziennie niż normalnie to powinieneś dostarczać mniej kalorii do organizmu.

Tak zwana dieta Mniej Żreć

Myślę że sztab medyczny to wie, zawodnik który zaraz podpisze kontrakt 350/5 też powinien to kumać 

Z AD to Mavs napsułoby więcej krwi Celtic w finałach.

No wygląda jak oddanie Thomasa do Cavs. Nie życzę źle Luce i Lakersom ale może okazać się, że to będzie mega wtopa.

Nie wiem kiedy ostatni raz napisałem coś w temacie innej drużyny niz Celtics. Pewnie cisnąłem bekę z Embiida w temacie 76ers

15 minut temu, ptak napisał(a):

No wygląda jak oddanie Thomasa do Cavs. Nie życzę źle Luce i Lakersom ale może okazać się, że to będzie mega wtopa.

Jak podpiszą Doncica za 350 milioow to nawet w Lakers bedzie im trudno zmontować team na mistrza. Nowe salary cap wymaga inngo ppodejscia do budowy misstrzowskiego teamu. Cos jak OKC i SA przez lata. Ale to dobrze niech Lakers wyjdzie na tym tradzie jak najgorzej a jeszcze gorzej niech na tym wyjdzie Dallas jak są tacy głupi. Poza tym nie wiem jakie były  w tym działania Luki ale w Lakers nikt nie bedzie go tak niańczył jak w Dallas. Bedzie hejt jak sie nie ogarnie z kondycją i nie bedzie wyników. 

7 minut temu, ignazz napisał(a):

Nie dodanie wszystkich możliwych picków przez lakers to kryminał i niestety śmierdzi nieczysta gra. 

To przede wszystkim działania na szkode Dallas. Chyba w Mavs mieli kreta a nie swojego człoweka w zarządzie. 

Edytowane przez marceli73

Godzinę temu, iglo13 napisał(a):

Staram się znaleźć jakieś plusy bo co innego mi zostało. Ucieczka do przodu, granie all in. Jak za dwa lata się okaże że Luke pochłonie Los Angeles, kontuzje będą normalnością a zbijanie wagi w marcu pod PO będzie zaczynać od 140 kilo to się może okazać że Harrison zrobił trade życia. Ja Harrisona mam za bardzo dobrego GMa. Mavs MUSZĄ wiedzieć coś więcej. Może od długiego czasu naciskali na Luke pod względem prowadzenia się? Może medycznie coś jest nie tak długoterminowo?Może sztab medyczny/psychologiczny uznał że Luki się nie da zmienić i ocenili że to ostatni dzwonek na wymiane?

Ciekawe, że nikt nie patrzy na to w drugą stronę, że sztab Lakers MUSI wiedzieć coś więcej, jeżeli chodzi o historię kontuzji i stan zdrowia Davisa xD 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Nie dodanie wszystkich możliwych picków przez lakers to kryminał i niestety śmierdzi nieczysta gra. 

Mało tych picków i z doncicen mniej wartościowe więc się dziwię Dallas. 

To z daleka śmierdzi sabotażem. Tak jakby nowej właścicielce bardzo zależało żeby ujebać Mavs, obrazić fanbase i oszukać season tickets holders. Cuban kiedyś powiedział że prędzej rozwiedzie się z żoną, niż pozwoli Luce odejść, a syjonistka na dodatek jeszcze oddała go za półdarmo. Powinien Silver zablokować tą wymianę bo to jest przekręt 

5 minut temu, marceli73 napisał(a):

Jak podpiszą Doncica za 350 milioow to nawet w Lakers bedzie im trudno zmontować team na mistrza.

Te 350/5 to chyba tylko w Mavs mógł podpisać 

po trejdzie Doncic stracił ten kontrakt z tego co mi mignęło na tt 

Godzinę temu, Stratosfear napisał(a):

Czytam wczoraj o jakiś kuriozalnych trade rumorach o tym, ze Doncic do Spurs za Castle, a rano okazuje sie ze mozna dokonac all time dywersji i oddac top 5 playera za jakiś złom z Lakers. Bez pickow. Ciezko skomentować taki shit. 

Pick jest, tylko jeden ale zawsze (nie każdy GM odda lekko ręką 5 niechronionych picków za rolesa jak Leon Rose), "złom z Lakers" to młody chłopak na fajnym kontrakcie i top 15 (może i 10?) tej ligi, który w marcu kończy nie 35-36 lat, jak można odnieść wrażenie po komentarzach tutaj, a 32. Niby to tylko 3 lata a różnica jednak kolosalna. 

W ogóle to napisałbym, że w ten specyficzny bądź co bądź sposób, Mavs skompletowali naprawdę konkretną ekipę, overall to są IMO lepsi niż w 2024, ale chyba nie będę ryzykował linczu, że strony rozemocjonowanych userow, którzy piszą tu o gwałtach a samego Davisa kreauja na jakiegoś pierwszego lepszego 'peta'...

Ps jeszcze a propos emocji, które wywołał ten transfer (co nie dziwne ofc), to znamienny dla mnie jest spokój, jaki po tym wszystkim panuje u większość znanych tu "starych" fanów Lakers. Tak tylko tu zostawię.