Skocz do zawartości

DONCIC W LAKERS

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

jak już nawet @january pisze posta, to wiesz, że się musiało nieźle odjebać

jakie LAL mają perspektywy na rynku?

Poetl, Kessler, RobWill, i tyle? nie żartujmy z jakimiś Vucami, to nie tego potrzebują, pytanie czy ktoś im znowu podczas TD zrobi dobrze, Pelinka pokazał już dwa lata temu, że umie w te mid-sezonowe wymiany, na pewno będą się starać coś zrobić na tu i teraz, bo ja już teraz mam wątpliwości czy nawet przy uzupełnieniach Lebron jest w stanie zagrać 35 gier rs + kilkanaście w PO na poziomie choćby z serii z Nuggets rok temu, no, ale co jest do stracenia?

sam Davis w Mavs nie wygląda źle, fulltime PF w ataku, nieźle obudowany, tylko, że ja mam wątpliwości czy on ma jeszcze odpowiednio dobrane cele co chce osiągnąć w tej lidze, skoro tak się potrafi spłakać o jakieś śmieszne dpoty, z perspektywy Mavs największy lol to jednak value, które dostali za Donka, przy wtopie w tym sezonie tam zaraz AD z Irvingiem mogą powiedzieć elo, a w rzeczywistości za duo Luka-Irving mogli spokojnie wyłudzić kilkanaście picków i oddalić od siebie wizję rychłego samozaorania

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

4 minuty temu, BMeF napisał(a):

1. Gdyby Doncic zażądał wymiany, to byśmy już o tym wiedzieli, bo Mavs są teraz memem NBA, a to poprawiłoby ich wizerunek.

2. Nawet jeśli Doncic zażądał wymiany do Lakers, to Mavs mogli ugrać dużo więcej niż to co dostali, więc Mavs uznali, że to legit paczka.

No to jak w końcu: mogli urwać dużo więcej o czym piszę, czy nie i to jest max co mogli dostać i Davis to jest ta legit paczka?

Godzinę temu, BMeF napisał(a):

Z tym 'brawo Pelinka' to też nie biadolcie, tam wg reportów realnie Mavs zadzwonili do nich, że w sumie Doncic jest do wzięcia - mniej więcej tak jakby ktoś do Ciebie na ulicy podszedł i powiedział, że da Ci 1000 zł jeśli dasz mu w zamian 500.

Ja bym nie wziął bo pomyślałbym, że podrobione.

Tak więc pytanie co wiedzieli Mavs, a czego nie wie reszta jest zasadne.

Teraz, danny napisał(a):

Ja bym nie wziął bo pomyślałbym, że podrobione. Tak więc pytanie co wiedzieli Mavs, a czego nie wie reszta jest zasadne.

Tak, to inna sprawa, odnosiłem się do pochwał pod adresem Pelinki gdy wg reportów tutaj wszystko zależało od Mavs, bo oni zadzwonili do Lakers. Te wszystkie 'jednostronne' wymiany to albo 1) Ty znajdujesz naiwnego i brawo, 2) naiwny znajduje Ciebie i masz szczęście - tutaj mamy ten drugi case. Oczywiście możliwe, że Doncic jest fizycznym wrakiem, kto wie, ale znowu, może zbytnio kombinujemy.

A co do Mavs, oni wyglądają legit - Kyrie-Christie-Washington-Davis-Gafford + dobra głębia (ew. Klay starter jeśli miałby się spłakać), ale nie mają pierwszej opcji w ataku i kreatora, bo AD jest przereklamowany w ofensywie, i nie mają za wielu assetów żeby kogoś takiego pozyskać.

Dobry w sumie test dla obu, tzn. Irving i Davis mają minimalne resume jako 1A opcja i top resume jako sidekicy. Nawet w '23 AD grał rolę sidekicka w ataku, ale Kyrie chyba nigdy z powodzeniem nie grał roli anchora w O, ale zarazem obaj są świetni, więc może któryś z nich to dźwignie.

Jak wydaje ci się, że już wszystko w tej lidze przez 30 lat widziałeś to taka akcja 😧

Nie będę skakał z radości jako kibic Lakers, chociaż rozumiem Pelinkę jak dostał taki telefon, że nie był w stanie powiedzieć - nie. 

Za bardzo po głowie mi chodzi, że ktoś ten telefon do niego wykonał i miał ku temu powód. 

PS. 20 lat temu Kwame Brown to był TOP5 indywidualnej obrony na C. 

2 minuty temu, Van napisał(a):

a Crittenton kozak prospect ;d

W dniu 1.02.2008 o 22:49, Van napisał(a):

West nie jest już GM Grizzlies zrezygnował jakoś latem

aha ta wymiana to absolutny steal dla Lakers, wszyscy się tu skupią na tym, że centralną częścią był Kwame, ale Lakers oddali Crittentona a ten gość będzie kiedyś naprawdę dobry ma niesamowity talent i w młodej drużynie, która nie niego postawi może nieźle rozbłysnąć nawet Tex Winter go niesamowicie chwalił

5 godzin temu, Kubbas napisał(a):

jak teraz zrobi sie z 2 dobre ruchy

to ja nie widze czemu Lebron mialby konczyc kariere

przesuwa sie na Pf'a gdzie fituje idealnie

Luka robi robote, Lebron bierze wolne kiedy chce jak chce

Magic i Jabbar wersja 2?

jakies 4-5 sezonow jeszcze? haha

Mając obok siebie takiego samograja jak Doncić, jednego syna, za chwilę być może drugiego, LeBron nie ma powodu żeby spieszyć się na emeryturę, także faktycznie może jeszcze te 4-5 sezonów pociągnąć.

56 minut temu, wiLQ napisał(a):

To mi sie wydaje dobre podejscie na cwiczenie, w jakim scenariuszu ten deal ma sens ze strony Mavs?

IMO sa tylko dwie opcje [oddzielnie lub razem]:

1) cos jest nie tak z Luka. Ten deal przeszedl tak szybko i bez aukcji a to sugeruje jakby Mavs probowali cos ukryc, co to moze byc?
Zdrowie? Zwroccie uwage, ze tu nawet nie bylo typowych badan, ot deal zostal klepniety!
Co jesli w tym roku np zerwie Achillesa bo juz jest naderwany? Albo moze wyszlo cos poza boiskiem? Jakis nalog?

Babka od Mavs wspierała finansowo Trumpa. Dostała dzięki temu cynk, że Lukę Doncicia zaraz deportują. Szybka wymiana zanim te informacje dotrą do wrażej, niebieskiej Kalifornii.

Jedyne wytłumaczenie:)

Bo zrobienia takiej wymiany po cichu nie da się obronić, oni mogli wyciągnąć w jakims multi lepszy pakiet na dziś i jeszcze wiele assetow na przyszłość.

9 minut temu, Van napisał(a):

20 lat to ty mi jesteś winien 

11 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

a Crittenton kozak prospect ;d

O co ci chodzi?

Wystrzałowy talent 

1 minutę temu, january napisał(a):

Babka od Mavs wspierała finansowo Trumpa. Dostała dzięki temu cynk, że Lukę Doncicia zaraz deportują. Szybka wymiana zanim te informacje dotrą do wrażej, niebieskiej Kalifornii.

Jedyne wytłumaczenie:)

Dobre ;-] Ale kraj pochodzenia sie nie zgadza....

1 minutę temu, january napisał(a):

Bo zrobienia takiej wymiany po cichu nie da się obronić, oni mogli wyciągnąć w jakims multi lepszy pakiet na dziś i jeszcze wiele assetow na przyszłość.

Ten ruch wyglada jakby byl z kategorii "przychodzi szef do pracownika i kaze mu zrobic cos o bardzo mocno ograniczonych parametrach".
Samo ograniczenie nie ma za bardzo sensu, ale trzeba to trzeba.
Powiedzmy, ze tu bylo wymaganie "pozyskanie kogos z ligowej czolowki",
czy Mavs mogliby wyciagnac lepszego gracza od AD?
Wiekszosc druzyn z topowymi gwiazdami za dobrze idzie by tak nagle klepac blockbustera na przyszlosc.

4 minuty temu, wiLQ napisał(a):

Dobre ;-] Ale kraj pochodzenia sie nie zgadza....

Ten ruch wyglada jakby byl z kategorii "przychodzi szef do pracownika i kaze mu zrobic cos o bardzo mocno ograniczonych parametrach".
Samo ograniczenie nie ma za bardzo sensu, ale trzeba to trzeba.
Powiedzmy, ze tu bylo wymaganie "pozyskanie kogos z ligowej czolowki",
czy Mavs mogliby wyciagnac lepszego gracza od AD?
Wiekszosc druzyn z topowymi gwiazdami za dobrze idzie by tak nagle klepac blockbustera na przyszlosc.

Wyobrażam sobie że celci oddają Browna za Luke 

Wyobrażam sobie że sixers oddają embiida za Luke 

Czytam wczoraj o jakiś kuriozalnych trade rumorach o tym, ze Doncic do Spurs za Castle, a rano okazuje sie ze mozna dokonac all time dywersji i oddac top 5 playera za jakiś złom z Lakers. Bez pickow. Ciezko skomentować taki shit.