Skocz do zawartości

ATF POLSKA EKSTRAKLASA - 1/4 DRK vs AgresywnyChomik

Rekomendowane odpowiedzi

DRK

• Artjoms Rudnevs
  • Vladan Kovacević (GK) 
  • Mauro Cantoro
  • Ivica Vrdoljak
  • Ondrej Duda
  • Tomasz Kiełbowicz
  • Inaki Astiz
  • Bartosz Bosacki
  • Przemysław Frankowski
  • Marko Vesović
  • Wilde-Donald Guerrier
  • Bartłomiej Wdowik
  • Michał Chałbiński
  • Maciej Iwański  

agresywnychomik

• Kalu Uche
  • Kamil Grosicki
  • Roger Guerreiro
  • Tomas Pekhart
  • Artur Jędrzejczyk 
  • Tomasz Kłos
  • Tomasz Wieszczycki 
  • Junior Diaz
  • Janusz Gol
  • Sergei Pareiko (GK) 
  • Antonio Milić
  • Piotr Reiss
  • Rafał Wolski
  • Jacek Góralski     

Przegrać z @DRK to jak wygrać z każdym innym uczestnikiem ;)

Edytowane przez agresywnychomik

Bazując na formie i wynikach drużyn w polskiej ekstraklasie w XXI wieku, Agresywnychomik mają większe szanse na wygraną w dwumeczu.

Drużyna Agresywnychomik składa się z kilku graczy, którzy byli kluczowi w polskiej lidze, takich jak Kamil Grosicki, Tomas Pekhart czy Artur Jędrzejczyk, którzy zdobyli uznanie w Ekstraklasie dzięki swoim występom w czołowych klubach. Sergei Pareiko, mimo bycia bramkarzem w późniejszym etapie swojej kariery, zapewnia solidne bezpieczeństwo w bramce. Dodatkowo, wielu z tych zawodników miało doświadczenie z rywalizowania w międzynarodowych pucharach, co może dać im przewagę mentalną.

Z kolei DRK miał silnych zawodników, takich jak Mauro Cantoro, Ivica Vrdoljak czy Bartosz Bosacki, którzy również odcisnęli swoje piętno w Ekstraklasie, ale z perspektywy drużynowej i długoterminowych osiągnięć w XXI wieku, Agresywnychomik byli bardziej konsekwentni.

Uwzględniając obecność bardziej zróżnicowanego składu, z większą ilością graczy odnoszących sukcesy w lidze przez wiele lat, oraz ich indywidualne osiągnięcia, stawiałbym na Agresywnychomik jako zwycięzców tego dwumeczu. Moja prognoza to 2-1 w dwumeczu na korzyść Agresywnychomik.

Po pierwsze - zdrowia dla dziecka życzę.

Po drugie - chwała Ci za pofatygowanie się z rozpisaniem 1/4.

Po trzecie - ostrzegam, że masz zepsuty chatgpt.

2 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

Bazując na formie i wynikach drużyn w polskiej ekstraklasie w XXI wieku,

Twoja drużyna dorobiła się 20 MP, mój team ma 23 MP.

Z kolei DRK miał silnych zawodników, takich jak Mauro Cantoro, Ivica Vrdoljak czy Bartosz Bosacki, którzy również odcisnęli swoje piętno w Ekstraklasie, ale z perspektywy drużynowej i długoterminowych osiągnięć w XXI wieku, Agresywnychomik byli bardziej konsekwentni

U Ciebie sześciu graczy nie przekroczyło bariery 100 spotkań w XXI wieku, a dwóch kolejnych ma ich 101 i 106. Długoterminowość i konsekwencja to bardziej po mojej stronie.

Drużyna Agresywnychomik składa się z kilku graczy, którzy byli kluczowi w polskiej lidze, takich jak Kamil Grosicki, Tomas Pekhart czy Artur Jędrzejczyk, którzy zdobyli uznanie w Ekstraklasie dzięki swoim występom w czołowych klubach.

Zgoda, ale to samo albo i bardziej można napisać o Cantoro, Vrdoljaku, Kiełbowiczu, Bosackim, Astizie. 

Sergei Pareiko, mimo bycia bramkarzem w późniejszym etapie swojej kariery, zapewnia solidne bezpieczeństwo w bramce.

Z całym szacunkiem dla sympatycznego Bałta, ale Bośniak lepszy. I zgodnie z moimi przewidywaniami z podstawowego opisu, że długo już u nas nie pogra  wyjechał do Lizbony.

• 2 tygodnie później...

Sam się sobie dziwię, że zespół, który z czwartym pickiem wziął drewnianego Pekharta robi tu awans, ale w zespole DRK widzę kilka podejrzanych nazwisk, które mi nie kojarzą się z wielką jakością.

Nie rozumiem czemu żaden z Panów nie zrobił wizualizacji składów. Opisy też bardzo nieciekawe.

Kalu Uche i Roger Guerreiro robią tutaj różnicę. Awans @agresywnychomik

Wizualizacja i opis były w grupie. Ale masz rację. Można było skopiować.

lineup.png.bd411cca351e9f53d29465f05e986256.png

Zmobilizowałem się w końcu, żeby jedynastce @Sewer nie było tak smutno i samotnie :)

Drużyna w ustawieniu 4-2-3-1, czyli klasyka BVB Kloppa, która ku mojej uciesze złamała hegemonię klubu na literę B z południa Niemiec.

Kovacević - absolutny top, w dwa sezony zrobił praktycznie maxa. Mistrzostwo + wicemistrzostwo, 2x wybrany najlepszym bramkarzem e-klasy, w 71 meczach 33x czyste konto, 61 puszczonych bramek, 0,79 straconej bramki na mecz. Długo już tu nie pogra.

Obrona

Kiełbowicz-lewy obrońca

3xMP w XXI wieku + jeszcze jedno MP, ale już poza czasookresem tego ATF,  w XXI wieku 252 gry 14G/28as w reprezentacji 9A

Astiz- środek obrony

5xMP,  197 gier 8G/5A

Bosacki - środek obrony

1xMP, w XXI wieku 240 gry 9G/3as, w reprezentacji 20A 2 gole. Od ponad czterdziestu lat, żaden Polak nie strzelił więcej bramek na Mundialach :)

Vesović-prawa obrona

3xMP, 82 gry, 3G/14as w reprezentacji 50A 2 gole

Środek

Vrdoljak - defensywny środkowy pomocnik

2xMP, 128 gier  21G/9as 

Cantoro - defensywny środkowy pomocnik

5xMP,  175gier  10G/16as

Duda- ofensywy środkowy pomocnik

3xMP, 67 gier 10G/13as , w reprezentacji 69A/12goli

Guerrier- lewy pomocnik

75 gier 20G/6as, w reprezentacji 59A 10 goli

Frankowski- prawy pomocnik

181 gier 26G/15as. , w reprezentacji 38A 2 gole

Rudnevs- środkowy napastnik

Grał dwa sezony, ale króla strzelców zdążył zgarnąć. 56 gier 33G/3as , w reprezentacji 38 A 2 gole

rezerwa

Wdowik - nie wiem, czy nie najlepszy prospect w lidze, niby lewy obrońca, ale 9 G / 2 as w 19 meczach jesienią temu przeczy. Jedna bramka z rożnego, chyba cztery po wolnych. Cała lewa strona jego.

Chałbiński z Iwańskim jako jokery wchodzą jak trzeba gonić wynik. Ściągam jednego defensywnego pomocnika i wtedy gramy 4-1-4-1 (wersja z Iwanskim) lub 4-4-2 (wersja z Chalbinskim). A gdyby było już całkiem źle to na końcówkę ściągam dodatkowo jednego stopera i wtedy wszystko na jedną kartę i jedziemy 3-5-2 lub 3-4-3.

Dobra robota Panowie i Panie (jak jakaś jest) gratulacje !

Opis pozwolę sobie zacząć od ławki rezerwowych. Każdy z moich zawodników poza oczywiście dużymi umiejętnościami piłkarskimi jest pewnym symbolem.

Piotr “cała Polska będzie oglądać plecy Lecha” Reisspamiętne zdjęcie piłkarza który jest wprowadzany do budynku prokuratury xDDDDD

Ten wybór symbolizuje korupcję, kolesiostwo i układ który trawił polską piłke latami i niestety ciągle jest obecny w PZPN.

Rafał Wolski, magik, symbol wielkiego talentu którego zatrzymały kontuzje… Odbił się od poważniejszej piłki ale w eklapie po niezliczonych urazach ciągle jest above average zawodnikiem.

Jacek “Premia” Góralski jak ktoś nie widział

https://wykop.pl/wpis/69457695/daj-ktos-linka-jak-wszyscy-w-szatni-krzycza-premia

Dla mnie właśnie ten grajek jest symbolem “premii”, czyli bagna jakim ciągle niestety jest nasza skopana (być może wszędzie jest podobnie). Jeszcze nie weszli pod prysznic a już liczą kasę, gdzie szacunek, kibic etc - liczy się tylko kasa. 

Mierzi mnie takie podejście, zawsze uważam że jak ktoś jest dobry w tym co robi to pieniądz wcześniej czy później się pojawi…

Przejdźmy do przedstawienia najlepszej drużyny w tej zabawie xD

FC Mercury Theater 

Skąd nazwa? Nie wątpię że moja drużyna będzie siać panikę w sercach i umysłach przeciwników jak swojego czasu Mercury Theater puszczając w eter Wojnę Światów….

Jedziemy:

Sergei Pareiko (GK)

64 mecze w lidze, 25 czystych kont (88 występów w sumie dla Wisły), etatowy reprezentant swojego kraju (65).

1x mistrz kraju z Wisłą.

Najlepszy bramkarz czasów Telefoniki.

Świetny na linii i przedpolu, dobre czucie karnych. jeżeli jakikolwiek z moich meczy ma się rozstrzygnąć w konkursie 11 to jestem spokojny.

Czy z nim. Wisła przeszłaby Lazio ? Nie wiem ale szanse na to byłby zdecydowanie większe.

Linia defensywna

Junior Diaz (LB)

86 meczów w lidze (126 w sumie dla Wisły).

W Wiśle 10 bramek / 6 asyst.

Etatowy reprezentant swojego kraju (80).

3x mistrz kraju z Wisłą.

Koleś był przesłaby na samym początku ale z każdym meczem rósł i moim zdaniem to top5 lewych obrońców w tym stuleciu u nas, tu nad Wisłą.

Dynamika, gra do przodu ale również uniwersalność, może grać na stoperze.

Artur Jędrzejczyk (RB)

277 meczów w lidze 9 bramek / 11 asyst.

41 meczów w reprezentacji gdzie jego czas przypadał na rywalizację z Łukaszem Piszczkiem…

6x mistrz kraju z Legią.

Baszczyńskiego to się naoglądałem w moim życiu i z całą sympatią uważam że gracz Legii jest lepszy, a to by oznaczało top1 na tej pozycji w naszej grze. Oczywiście może grać też na środku.

P.s. Jak czytałem że Legia płaci prawemu obrońcy 800 tyś euro rocznie to nie mogłem w to uwierzyć…

Antonio Milić (CD) - lewonożny

75 meczów w lidze 6 bramek / 3 asysty

3 mecze w reprezentacji, bądźmy tutaj uczciwi, podstawowy stoper Chorwacji nie będzie grał w ekstraklasie.

1x mistrz kraju z Lechem.

W obronie solidny+ potrafi wyprowadzić piłke, świetna gra głową szczególnie pod bramką przeciwnika, w sezonie mistrzowskim Lecha zdecydowanie najjaśniejszy punkt obrony. 2 ostatnie sezony 2x jedenastka sezonu.

Tomasz Kłos (CD) - prawonożny, drugi kapitan.

106 meczów w lidze w XXI wieku 7 bramek / 4 asysty.

Wybitny reprezentant.

2x mistrz kraju z Wisłą.

Tomasz Kłos po Francji i Bundeslidze ląduje w Krakowie, skała, doświadczenie. U mnie stoper ale może grać na prawej obronie. Na warunki ekstraklasy TOP.

Od lewej wzrost.

1.85 / 1.90 / 1.86 / 1.89.

Siłą mojej linii defensywnej jest doświadczenie, uniwersalność - każdy zawodnik może grać wymiennie na 2 pozycjach (Jędza może też na lewej obronie), dominacja w powietrzu oraz wysokie umiejętności techniczne poszczególnych graczy. 

Ofensywnie grający boczni obrońcy, potrafiący wymienić więcej niż jedno podanie to w ekstraklasie rzadkość ja wystawiam top1 (AJ) i top5 (JD) na swoich pozycjach.

Środek pomocy

Janusz Gol (DM)

208 meczów w lidze 12 bramek / 20 asyst.

1x mistrz kraju z Legią.

8 meczów w kadrze.

Już po powrocie z Rosji wybrany najlepszym defensywnym pomocnikiem ligi przez weszło. Zbieranie piłek, celne i rozsądne zagrania do przodu a w Legii było przecież lepiej. Ktoś kto powoduje że zawodnicy przed nim a przede wszystkim za nim stają się lepsi.

Tomasz Wieszczycki © (CM)

69 meczów w XXI wieku 15 bramek / 6 asyst

Legenda, symbol (pozytywny), związany z nią po zakończeniu kariery piłkarskiej dla mnie Mr Ekstraklasa. Ustawiony troche wyzej od Gola, operuje w środkowej strefie, przytrzyma rozegra, poda. Mózg i serce drużyny. Oczywiście jak trzeba to pomoże z tyłu. Doświadczeniem i umiejętnością ustawienia nadrabia braki fizyczne. Świetna gra głową.

Atak

Roger Gureirro (ACM)

101 meczów w lidze 19 bramek / 15 asyst (125 występów łącznie dla Legii)

25 występów w reprezentacji / 4 bramki.

1x mistrz Legią.

Motorek w dupie, zapierdalacz numero uno w mojej drużynie, szybkość, drybling, minięcie, stwarzanie przewag ze środka pola, uderzenie ze stojącej piłki, zabójcza lewa noga.

Tak dobry że Janas załatwił mu obywatelstwo.

Kalu Uche (RW)

54 mecze w lidze 10 bramek / 16 asyst

(W sumie w Wiśle 70 występów 18 bramek / 18 asyst)

37 występów w reprezentacji / 6 bramek.

3x mistrz z Wisłą

Najlepszy obcokrajowiec w historii ekstraklasy. 

Zapierdalacz numero duo w mojej drużynie. Poruszę tylko jeden aspekt jego gry w którym może być niedoceniony w naszej zabawie, otóż

Może grać w ataku, a to dlatego że jest tutaj top3 w grze głową, dosiężny większy od Spuda Weeb'a.

Kamil Grosicki (LW)

171 meczów 47 bramek / 39 asyst

93 mecze w reprezentacji / 17 bramek

W zeszłym sezonie najlepszy zawodnik ekstraklasy w wieku 35 lat xD. Po powrocie dominuje na naszych boiskach.

Zapierdalacz numer trzy w mojej drużynie. Szybkość, minięcie, ostatnie podanie, wykończenie. Przewagi ze skrzydła. Tak po ludzku to żal mi tego prawego obrońcy który gra na “Grosika”.

Tomas Pekhart (CF)

95 razy w ekstraklasie 47 bramek / 5 asyst

(W sumie dla Legii 133 mecze)

26 meczów w reprezentacji / 2 bramki

2x Mistrz z Legią

Elitarny dobijacz, dynia, lewa, prawa noga, piłka zawsze go znajdzie w polu karnym. Kogoś takiego potrzebowałem z moimi zawodnikami on jest gwarancją bramek, wielu bramek.

Zmiany (tak w skrócie):

Góralski za Wieszcza będzie przecinakiem, wtedy Gol idzie grać wyżej.

Wolski może wejść za któregokolwiek z ofensywnej trójki.

Reiss jako drugi napastnik koło Pekharta i przejście na 4-4-2

Moja gra opiera się na stwarzaniu przewag w każdym sektorze boiska. Kalu, Grosik, Perrejro gwarantują kreatywność oraz multum sytuacji które Pekhart kończy.

Stałe fragmenty to również jest mój atut, uderzenie ma Roger, Kalu, Kłos, Reiss, Wolski. Głową bramki gwarantują Kalu, Pekhart, Milić, Wieszczu.

Ja nawet po wrzutce z autu wam wcisne xD

Tak po ekstraklasowemu dam im piłke a chłopaki coś zrobią :) - jeśli stracimy 4 bramki to strzelimy 6.

Oczywiscie 4-2-3-1 jedyna taktyka którą w tym stuleciu miejscowi wuefisci ogarniają, wybranie innej taktyki to obraza eklapy xD 

Poniżej grafika informacyjna

Untitleddesign-jpg-3a5a6bc7e0c4b2af0edc7