Skocz do zawartości

ASG 2025, czyli 24-ech 'najlepszych' grajkow w nba - nasze typy

joe dumars

Rekomendowane odpowiedzi

Na żywo więcej emocji niż rano jak wstałem po przemyśleniu tematu. Finał to już było odwalenie pańszczyzny.

Nie znoszę teorii spiskowych, ale składa się to, że team Kenny miał przegrać. Mam obawy, że jako kibice jesteśmy ostro dymani a to by było coś, co zniechęciło by mnie kompletnie.

Brawo Wemby! Edwards komediant.

k****, widze jakis hajlajt jak Kevin Hart jako konferansjer pokrzykuje do ewidentnie wkurwionego Shaia.

Kevin Hart? Smh

Liga ma problem, bo ASG to od lat clown show - probuja, kombinuja, zmieniaja zasady, blagaja graczy zeby sie cos postarali. I potem ktos proponuje zeby dodac do tego Kevina Harta?

Kto to wymyslil? Kto to zaaprobowal? Nie moge lmao, nie do wiary.

Obejrzałem fragmenty tego widowiska i niestety muszę przyznać, że dużo lepiej ogląda mi się rywalizację w All-star  NHL. Jakoś tam są emocje w tym turnieju 4 narodów, widać zaangażowanie zawodników.

Może tutaj też można by było zrobić coś w stylu, USA, Europa, reszta świata.

Jakimś sukcesem okazał by się koncept powrotu ASG do starej formuły. Adam wychodzi cały na biało i oznajmia ze będzie klasyk. Wschód na zachód bez tego pajacowania i wybierania. Stare konkursy. Proste i przejrzyste. Ewentualnie aby poprawić wpływy potężne nagrody pieniężne. 

Wybrać jakieś egzotyczne miejsce i niech szejk buli 

Udział w konkursach ograniczać do ludzi co zagrali w połowie meczów tak 22 mpg. 

W kontraktach wprowadzić klauzule kar za olewanie i by wszyscy wyzdrowieli 

Aby było poprawnie politycznie po prostu cześć salary gwarantowane jest po tym jak ktoś uczestniczy w grze. 

Ma ktoś pecha? Trudno. By to odrobine odcięło milionerów od w pełni gwarantowanych pieniędzy niezależnie od dokładania do pieca. Nie wnioskujesz nie jedziesz. 

Zmiany można wprowadzić na przyszłość bo prawo nie działa wstecz wiec tej starej gwardii dałoby się spokój. Ale taki supermaxa Wemby mógłby już mieć finansowe bezpieczniki. 

Zbiega się to z ogólnym wzrostem płac wiec do zaakceptowania przez zawodników. 

23 godziny temu, ignazz napisał(a):

Gość pokazał ze te zasady są bez sensu. Chciał wręcz przeciwnie do twojej tezy pokazać ze zalezy mu na tym aby wróciło mądre a nie głupawy konkurs. Ba. Nawet zaryzykował odrobine swojego dobrego imienia i walczył z wiatrakami w dosyć parodystyczny sposób. To konkurs i zasady są błędne a nie gracz który to wykazuje. Nic nie zrozumiałeś z tej dosyć lekko strawnej sytuacji. 

Chłopaki poszli na dziwna akcje ale zapewne jest to jakiś przejaw bycia na misji aby się to pajacowanie ze strony ligi skończyło. 

Proszę pani, jedynie pozornie i dla niewprawnego oka próbowaliśmy oszukiwać jak c***ki na konkursie w gimnazjum. Był to w rzeczywistości jedynie przyczynek do krytki wymierzonej w postępującą degrengoladę środowiska ASW – swoista manifestacja w duchu rejtanowskiej desperacji. Był to zarazem akt ostatniej instancji, desperacki apel o pilną interwencję strukturalną i implementację mechanizmów rewitalizacyjnych, niezbędnych do restytucji dawnej świetności konkursu.

8 godzin temu, ignazz napisał(a):

Jakimś sukcesem okazał by się koncept powrotu ASG do starej formuły. Adam wychodzi cały na biało i oznajmia ze będzie klasyk. Wschód na zachód bez tego pajacowania i wybierania. Stare konkursy. Proste i przejrzyste. Ewentualnie aby poprawić wpływy potężne nagrody pieniężne. 

Jakim sukcesem? Wiele ludzi pisze/mówi "Niech wrócą do Wschód v Zachód" ale przecież nie dalej jak rok temu wrócono do tej formuły i dostaliśmy największe gówno w historii. Turniej do pewnego momentu żarł ale potem zawodnikom włączył się tryb wyjebongo i zaczęli grać radosne rzucanie bez obrony. Tutaj nie ma już chyba ratunku. Nie wiem co można by wymyślić aby im chciało się grać. Może turniej 1 na 1? Tylko, który gwiazdor się zgodzi na to?

13 minut temu, Koelner napisał(a):

A co musiałoby Was skłonić aby zerwać noc i obejrzeć tego typu widowisko?

Właśnie miałem pisać to pytanie.

Ogólnie problem z ASG jest taki, że ludzie analizują problem od tyłu, a nie od przodu.

Nikt się nie zastanawia jaki jest cel ASW i co ma zaoferować. Zamiast tego założono, że ASW ma być i już, a jak coś nie idzie to zmieniamy co rok w rozpaczliwych aktach.

Ostatnio dziewczynie pokazałem WC w tagowaniu - fajnie się ogądało 5 min. Potem wyskoczyły jakieś mistrzostwa świata w zbijaku, potem Slam Dunku highlighty. Problem z tym, że po 15 minutach było tego już dość.

To jest ciekawe chwile. Konkurs dunków miał sens w latach 70-tych, kiedy nie było możliwości zobaczenia miliona dunków na YT od specjalistów od tego, fan NBA mógł raz w roku obejrzeć sobie w TV taki turniej i to było wtedy ciekawe.

Teraz to nigdy nie będzie ciekawe, bo nigdy dunkowanie nie ma ratingów koszykówki. 

Taki SDC ma problem w TV - po co ktoś ma specjalnie czekać i oglądać na żywo SDC, jak może obejrzeć lepsze dunki kiedykolwiek? A jeśli ma to oglądać z powtórki, to dlaczego właśnie tegoroczne?

I tak problem jest z całym ASW. Dlatego póki nikt z zarządu nie zada pytanie - jaki ma być cel ASW i dlaczego ludzie mieliby to oglądać, nigdy się ta formuła nie stanie atrakcyjna.