Skocz do zawartości

Przyszłość draftów

Cichy

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Cichy napisał(a):

Udalo Ci sie zmienic?

Jak tak to pewnie mozesz zmieniac jeszcze wiele razy, bo ankieta potrwa do czasu aż zagłosuje min 50% managero/komiszów i będą zadowalające wyniki:D

No właśnie nie da rady, dlatego napisałem, że głosuje na nie (głos jest na tak). 

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Ile sejwow grałeś na fikcyjnej bazie danych?

zero, ale wiem do czego zmierzasz więc kontekst:

prawie zawsze (a gram zwykle co drugą edycję, w chuuuuuj na jednym sejwie i potem detox) gram tak że startuję w national league north/south

więc zanim dojdę do poważnego grania (championship/premier league) to mija tyle sezonów że i tak grają tam same (albo prawie same) newgeny -> i generalnie to jest największy fun jak wychowankowie klubu zostają przekotami (raz nawet miałem syna w wychowankach! niestety był c***owy xD)

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

prawie zawsze (a gram zwykle co drugą edycję, w chuuuuuj na jednym sejwie i potem detox) gram tak że startuję w national league north/south

więc zanim dojdę do poważnego grania (championship/premier league) to mija tyle sezonów że i tak grają tam same (albo prawie same) newgeny -> i generalnie to jest największy fun jak wychowankowie klubu zostają przekotami (raz nawet miałem syna w wychowankach! niestety był c***owy xD)

Ale jak masz WYBÓR to nie wybierasz newgenów. Teraz to jakoś hipsterski hapennig jest czy co?

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

więc zanim dojdę do poważnego grania (championship/premier league) to mija tyle sezonów że i tak grają tam same (albo prawie same) newgeny -> i generalnie to jest największy fun jak wychowankowie klubu zostają przekotami

Jakim zespołem zaczynasz? Ja zawsze cisnę Boston UTD😎

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Ale jak masz WYBÓR to nie wybierasz newgenów. Teraz to jakoś hipsterski hapennig jest czy co?

no mam wybór i jako że lubię ciągłość i lubię newgenów, więc gram tak żeby pierwsze sezony grać real-life randomami a potem w poważnej piłce już grać newgenowymi następcami obecnych gwiazd

4 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Jakim zespołem zaczynasz? Ja zawsze cisnę Boston UTD😎

zazwyczaj gram 'create a club' zastępując jakąś c***ozę z national south/north

ostatnim razem jakąś ekipę z Londynu zamieniłem na Golders Green FC, a że Golders Green to żydowska dzielnica to dałem im odpowiedni herb, nickname, barwy i Schalke 04 jako historic rivalry 💪

aha @Pablo81 jak gram w offline'owe managery NBA (ale to rzadko, bo jednak są c***owe) to wtedy gram na new-genach (ew. wyprzedaję co się da i idę w kilkuletni tank na start, żeby budować ekipę na newgenowych prospektach)

Teraz, julekstep napisał(a):

no mam wybór i jako że lubię ciągłość i lubię newgenów, więc gram tak żeby pierwsze sezony grać real-life randomami a potem w poważnej piłce już grać newgenowymi następcami obecnych gwiazd

Nie wiem jaki jest fun z grania zlepkiem liter, który ma dodatkowo z czapy wygenerowane przez fbb skille, który nijak nie może przez to konkurować z graczami z ręcznie tworzonych draftow (przypadek tego ziutka, co go Qcin podpisał).

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Nie wiem jaki jest fun z grania zlepkiem liter, który ma dodatkowo z czapy wygenerowane przez fbb skille, który nijak nie może przez to konkurować z graczami z ręcznie tworzonych draftow (przypadek tego ziutka, co go Qcin podpisał).

przecież było pisane że w przypadku new-genów byłoby podrasowywanie skilli żeby pasowali do ligi (bo FBB faktycznie potrafi zrobić dziwne rzeczy niestety)

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Nie gram real grajkami ale tymi z niskich lig więc praktycznie jak newgeny 😉

Ale nie brałeś newgenów, bo lepiej się gra jednak realnymi graczami. Nieznanymi, ale realnymi.

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

zazwyczaj gram 'create a club' zastępując jakąś c***ozę z national south/north

ostatnim razem jakąś ekipę z Londynu zamieniłem na Golders Green FC, a że Golders Green to żydowska dzielnica to dałem im odpowiedni herb, nickname, barwy i Schalke 04 jako historic rivalry 💪

aha @Pablo81 jak gram w offline'owe managery NBA (ale to rzadko, bo jednak są c***owe) to wtedy gram na new-genach (ew. wyprzedaję co się da i idę w kilkuletni tank na start, żeby budować ekipę na newgenowych prospektach)

Nie potrafię zrozumieć, po rezygnować z realnych graczy, którzy nadają kolorytu. 

Nigdy nie grałem newgenami, nawet zdobywając Champions League Solihull Moors, tu też uważam to za zły pomysł. Wielu graczy na forach FM też jest przywiązanych do nazwisk i często zatrudniają legendy klubów jak personel trenerski.

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

ja też jestem przywiazany!

nie raz swoich newgenowych wychowanków zatrudniałem jako trenerów czy nawet asystentów 🙃

pomyliłeś fora, tutaj nikomu nie zaimponujesz że świetnie czujesz się w środowisku newgejowskim 

13 minut temu, julekstep napisał(a):

Jak grałeś w lidze angielskiej to spokojnie mogłeś nadać nazwę Mumbay Utd np. 100 mln ofiar brytyjskiego kolonializmu w Indiach to chyba światową topka.

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Jak grałeś w lidze angielskiej to spokojnie mogłeś nadać nazwę Mumbay Utd np. 100 mln ofiar brytyjskiego kolonializmu w Indiach to chyba światową topka.

prawda -> mogłem!

7 minut temu, Koelner napisał(a):

pomyliłeś fora, tutaj nikomu nie zaimponujesz że świetnie czujesz się w środowisku newgejowskim 

Sam wiesz co
Sam wiesz kto

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

Ten jakie żydowskie ciągoty ma. 

Ja o tych żydach tylko dobre dowcipy opowiadam, ale teraz nie opowiem, bo boję się, że spalę!

@Cichy Nie zrozumiałem tego pytania numer 3 z superdraft, a po dyskusji i zrozumieniu kontekstu też jestem na nie.

35 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Ten jakie żydowskie ciągoty ma. 

Ja o tych żydach tylko dobre dowcipy opowiadam, ale teraz nie opowiem, bo boję się, że spalę!

@Cichy Nie zrozumiałem tego pytania numer 3 z superdraft, a po dyskusji i zrozumieniu kontekstu też jestem na nie.

Szalom Przyjacielu!