Skocz do zawartości

Przyszłość draftów

Cichy

Rekomendowane odpowiedzi

Draft jest właściwie gotowy. Zostało może do stworzenia z pięć nazwisk i tak jak mówiłem z końcem RS będzie można dać wgląd simkowych braciom :)

Chyba, że Hornets odpadną z RS to trzeba będzie rozpocząć tygodniową żałobę simkową :(

Także w górce serca i wszyscy za Szerszeniami! 🥳❤️🥊

12 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Draft jest właściwie gotowy. Zostało może do stworzenia z pięć nazwisk i tak jak mówiłem z końcem RS będzie można dać wgląd simkowych braciom :)

Chyba, że Hornets odpadną z RS to trzeba będzie rozpocząć tygodniową żałobę simkową :(

Także w górce serca i wszyscy za Szerszeniami! 🥳❤️🥊

Nie odwracaj tutaj 🐈‍⬛ jak odpadniesz to czasu tez wiecej bedziesz mieć 😄

• 1 miesiąc temu...

Warto byłoby przed rozpoczęciem sezonu podjąć ostateczną decyzję, co do kolejnego draftu.

Rozumiem, że zaczynamy już historyczne (pierwszy z Mikanem) i obowiązuje ten podział 5 draftów na 25 lat? 

Czy jednak bardziej poniższa propozycja Julka?

W dniu 25.01.2025 o 14:15, julekstep napisał(a):

Yup

Ja tez zaznaczylem.ze chce od 47 startowac, ale z podzialem 25 lat na 5 draftow sie nie zgadzam :P

laczyc po 3-4 na poczatku a potem mozliwie jak najmniej

Jak najwięcej graczy z lat 40-50 i później normalnie lata 60 i 70. 

Im więcej tych graczy poznamy - tym lepiej. I tak idziemy 3 sezony w rok, a będzie fajna zabawa z tymi często dla na s no nameami, albo z nazwiskami które gdzies tam nam sie obiły o uszy. 

Można im dorobić elastycznie 3P, bloki, czy inne statsy w zależności od pozycji. 

Qurwa.. simkowy KAT był wybrany DPOTY więc walić brak rl stats ze starożytnych sezonów. 

no wlasnie o tym pisalismy juz z @MarcusCamby i @SzuLcU

Wstepne analizy mowia ze da sie skelic 5 draftow ( @Alonzo nie da sie tego wiecej zrobic z graczami ktorz zagrali po 15 meczow w lidze i sa defacto newgenami;) ), ewentualnie wyjdzie ze 4 lub piaty zachaczy o lata 70.

Pozniej beda szly pewnie czesciej moze co dwa lata, az do lat 80.

Ale niech jeszcze tworcy sie wypowiedza

6 minut temu, Cichy napisał(a):

no wlasnie o tym pisalismy juz z @MarcusCamby i @SzuLcU

Wstepne analizy mowia ze da sie skelic 5 draftow ( @Alonzo nie da sie tego wiecej zrobic z graczami ktorz zagrali po 15 meczow w lidze i sa defacto newgenami;) ), ewentualnie wyjdzie ze 4 lub piaty zachaczy o lata 70.

Pozniej beda szly pewnie czesciej moze co dwa lata, az do lat 80.

Ale niech jeszcze tworcy sie wypowiedza

Cichy,

To dorzucajcie tych no nameów którzy mało meczy rozegrali, bo i tak od 30-40 nazwiska na liście tylko nieliczni się przebijają na dłużej w simce. 

Dallas Comegys na zawsze w naszych serduszkach! 

Można to zrobić w tych okresach 5 letnich. Ale pierwszy draft będzie słaby może nawet bardzo słaby(musiał bym sobie dokładnie nazwiska odświeżyć) z kolei następne "2 rocznik" są mega dojebane. I w okolicach 15-20 picku będą dostępni zawodnicy pokroju CJ McColluma.

1 minutę temu, SzuLcU napisał(a):

Można to zrobić w tych okresach 5 letnich. Ale pierwszy draft będzie słaby może nawet bardzo słaby(musiał bym sobie dokładnie nazwiska odświeżyć) z kolei następne "2 rocznik" są mega dojebane. I w okolicach 15-20 picku będą dostępni zawodnicy pokroju CJ McColluma.

Dlatego ja optowałem bardziej za trzylatkami.

Ten pierwszy wymagałby tylko korekt w górę, ale ostatnie dwa drafty też trzeba było korygować w górę, więc to nie taki problem.

Wciąż nie ma jednomyślności czy następny draft ma być już historyczny czy jeszcze ten z Cooperem Flaggiem. Dawka miesiąca, może półtorej gry to wróżenie z fusów. Dane z NCAA powinny tworzyć jakie wspomaganie, a nie podstawa. Dlatego ja optuje za historycznym już od przyszłego sezonu i wydaje mi się, że tak samo wyszło w głosowaniu userów.

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Wciąż nie ma jednomyślności czy następny draft ma być już historyczny czy jeszcze ten z Cooperem Flaggiem. Dawka miesiąca, może półtorej gry to wróżenie z fusów. Dane z NCAA powinny tworzyć jakie wspomaganie, a nie podstawa. 

Jedźmy na mockach tak długo jak sie da!

Skille można podciągnąć by całościowo pasowało.