Skocz do zawartości

[2046] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Krzemo napisał(a):

w sumie taki średniawy zwrot z tego robinsona @kahR

przecież Robinson na full maxie to był mega ciężki kontrakt

jakikolwiek zwrot za to to już plus

8 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Love za McColluma też za dobry nie jest.

tu kwestia fitu po podpisaniu Irvinga

a McColluch miał fatalne campoy ostatnio i stracił mocno na wartości

Spurs za to powtórka z rozrywki -> potężne big4 i gruz (jakby mieli te 3-4 bańki więcej to byłaby bardzo fajna sytuacja bo za minima mogliby dobrać jakichś fajnych vetów pod uzupełnienia -> ciekawe czy @Pablo81 użyje swojego ostatniego assetu (Sonics 2050) pod zdumpowanie kasztanów

Edytowane przez julekstep

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

przecież Robinson na full maxie to był mega ciężki kontrakt

jakikolwiek zwrot za to to już plus

tu kwestia fitu po podpisaniu Irvinga

Spurs za to powtórka z rozrywki -> potężne big4 i gruz (jakby mieli te 3-4 bańki więcej to byłaby bardzo fajna sytuacja bo za minima mogliby dobrać jakichś fajnych vetów pod uzupełnienia -> ciekawe czy @Pablo81 użyje swojego ostatniego assetu (Sonics 2050) pod zdumpowanie kasztanów

:) Czyli minimum Finały, a jak nie będzie kontuzji to może i Mistrzostwo? Brzmi ok :)

A Ezeli to sprawdzony w PO starter, Kira Lewis po campach osiągnie poziom startera słabszej PO ekipy, Eason to dyskretny SF ze sporym ovr i potencjałem, a Garuba jak wykorzysta swoje 100 potencjału to jest legit rolesem.

wklepałem ostatnie wymiany (Hornets - Wolves nie ma jeszcez potwierdzenia, więc pewnie jutro przed wklepaniem rundy) -> @Pablo81 sprawdź tego Waszego 4soma, bo coś mi się krzywo klikało i było dużo back and forth lol

dodatkowo poczyściłem temat draft pick protections (co się dało to powrzucałem do gierki i wywaliłem z posta), też możecie zerknąć

7 minut temu, julekstep napisał(a):

Nie no, Pablo za stertę przeciętniaków, wyjął bardzo solidnego startera na na SG i w OFF i w DEF, na niezłym kontrakcie, załatał dziurę. 

Zobaczymy, czy wytrzyma ;] 

Teraz, Krzemo napisał(a):

Nie no, Pablo za stertę przeciętniaków, wyjął bardzo solidnego startera na na SG i w OFF i w DEF, na niezłym kontrakcie, załatał dziurę. 

Zobaczymy, czy wytrzyma ;] 

no tak, ale on załatał jedną dużą dziurę przy okazji robiąc mnóstwo małych :P 

teraz zostało dalsze łatanie albo modlitwa do Matki Boskiej Camposkiej :P 

8 minut temu, Pablo81 napisał(a):

A Ezeli to sprawdzony w PO starter, Kira Lewis po campach osiągnie poziom startera słabszej PO ekipy, Eason to dyskretny SF ze sporym ovr i potencjałem, a Garuba jak wykorzysta swoje 100 potencjału to jest legit rolesem.

Ezeli -> spoko big na 3rd spot
Kira Lewis -> fajny macie poziom na tym zachodzie skoro on jest niby o jedne campy od bycia STARTEREM PO ekipy (realnie to taki PG na 3rd spot :) ) 
Eason -> ten to na chwilę obecną zapowiada się na startera (!!!) w ekipie a musi zrobić campy na 50+ (i to dobrze wcelowane) żeby to nie była totalna tragedia (a i wtedy pewnie będzie jednym z najgorszych / najgorszym starterem wśród poważnych ekip)
Garuba -> fajny przyszłościowy asset, ale tu też trzeba dobrze rozlokowanych 50+ campów żeby w ogóle zbliżyć się do aktualnego poziomu Sullingera

14 minut temu, julekstep napisał(a):

no tak, ale on załatał jedną dużą dziurę przy okazji robiąc mnóstwo małych :P 

teraz zostało dalsze łatanie albo modlitwa do Matki Boskiej Camposkiej :P 

Ezeli -> spoko big na 3rd spot
Kira Lewis -> fajny macie poziom na tym zachodzie skoro on jest niby o jedne campy od bycia STARTEREM PO ekipy (realnie to taki PG na 3rd spot :) ) 
Eason -> ten to na chwilę obecną zapowiada się na startera (!!!) w ekipie a musi zrobić campy na 50+ (i to dobrze wcelowane) żeby to nie była totalna tragedia (a i wtedy pewnie będzie jednym z najgorszych / najgorszym starterem wśród poważnych ekip)
Garuba -> fajny przyszłościowy asset, ale tu też trzeba dobrze rozlokowanych 50+ campów żeby w ogóle zbliżyć się do aktualnego poziomu Sullingera

W tamtym sezonie grałem duże minuty Maledonem, Tiilmanem i Mamukelashvilim i wyniki były spoko. Teraz jest upgrade :)

Poole to dla mnie żywy dowód, że mimo posiadania statystyk i liczb przed sobą GMowie i tak kierują się samym nazwiskiem i tym co kojarzy się im z RL NBA. Gdyby Poole miał takie same statystyki i nazywał się Brunson, jego value byłoby dwa razy wyższe. A przecież ofensywny skillset mają do siebie bardzo podobny, a Poole jest trzy lata młodszy.

Mam nawet zakład z @Pablo81 o jego następną umowę, bo kiedy ja zastanawiałem się nad QO, on stwierdził że nikt mu nie da 5mln na sezon. Rozstrzał totalny, a patrząc na negocjacje to wychodzi nie tylko jego zdanie. 

Rzadko kiedy w ostatnim czasie mam poczucie, że przegrałem deal, ale tutaj tak czuję. Poole to fajny prospekt na cenionych pozycjach, mogący grać PG/SG, wciąż na rookie contract. Mitchell to kołek pod kosz ( chociaż fajnie, że może też legit defensywę jako PF, może to kiedyś zaprocentuje ) na masywnym kontrakcie. O ile starego, chociaż wciąż mocno wartościowego Hensona nie szkoda, to Chrissa przyznam już tak. Fajny młody all-rounder z prawami Birda. Sądzę, że w assetach oddałem za dużo, bo podejrzewam, że sam Poole będzie miał większą wartość niż Robinson.

Ale coś trzeba było zmienić. Szukałem rozwiązań już jakiś czas, mając Trae, Lavine, Green, Poole brakowało miejsca na boisku i biorąc pod uwagę, że trzej z Nich będą prawdopodobnie tylko lepsi to nie miało sensu. Niby mogłem czekać, te kontrakty mi nie dublowały się, a sądzę że value by rosło. Ale też mam nazwiska do gry o wynik na teraz i trzeba było poszukać fitu i prospektów na innych pozycjach. Dobrze, że jeden @kahR schował swoje uprzedzenia do gracza z RL NBA ( chociaż i on podkreślał jego niechęć ;) ) i zrobiliśmy deal.

Nie jestem zadowolony pod względem trade value, ale mocno zaintrygowany jak ta maszyna może wyglądać w najbliższych sezonach. 

22 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Poole to dla mnie żywy dowód, że mimo posiadania statystyk i liczb przed sobą GMowie i tak kierują się samym nazwiskiem i tym co kojarzy się im z RL NBA. Gdyby Poole miał takie same statystyki i nazywał się Brunson, jego value byłoby dwa razy wyższe. A przecież ofensywny skillset mają do siebie bardzo podobny, a Poole jest trzy lata młodszy.

+21 w handlingu dla Brunsona

+ 14 w passingu

+ 12 w def

no  podobne, ale jednak nie tak bardzo ;] 

18 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Mam nawet zakład z @Pablo81 o jego następną umowę, bo kiedy ja zastanawiałem się nad QO, on stwierdził że nikt mu nie da 5mln na sezon. Rozstrzał totalny, a patrząc na negocjacje to wychodzi nie tylko jego zdanie. 

Rzadko kiedy w ostatnim czasie mam poczucie, że przegrałem deal, ale tutaj tak czuję. Poole to fajny prospekt na cenionych pozycjach, mogący grać PG/SG, wciąż na rookie contract. Mitchell to kołek pod kosz ( chociaż fajnie, że może też legit defensywę jako PF, może to kiedyś zaprocentuje ) na masywnym kontrakcie. O ile starego, chociaż wciąż mocno wartościowego Hensona nie szkoda, to Chrissa przyznam już tak. Fajny młody all-rounder z prawami Birda. Sądzę, że w assetach oddałem za dużo, bo podejrzewam, że sam Poole będzie miał większą wartość niż Robinson.

Ale coś trzeba było zmienić. Szukałem rozwiązań już jakiś czas, mając Trae, Lavine, Green, Poole brakowało miejsca na boisku i biorąc pod uwagę, że trzej z Nich będą prawdopodobnie tylko lepsi to nie miało sensu. Niby mogłem czekać, te kontrakty mi nie dublowały się, a sądzę że value by rosło. Ale też mam nazwiska do gry o wynik na teraz i trzeba było poszukać fitu i prospektów na innych pozycjach. Dobrze, że jeden @kahR schował swoje uprzedzenia do gracza z RL NBA ( chociaż i on podkreślał jego niechęć ;) ) i zrobiliśmy deal.

Nie jestem zadowolony pod względem trade value, ale mocno zaintrygowany jak ta maszyna może wyglądać w najbliższych sezonach. 

Poole potrzebuje +50 campów i to dobrze rozłożonych, bo na razie to gracz na 3 spot. Trzeciospotowy gracz Henson, jeżeli nie będzie miał campów +70 i to wycelowanych, to będzie jednym z najgorszych wysokich. Mitchell jeżeli również nie zanotuje campów +79 będzie jedynie graczem nadającym się maksymalnie na 3. spot, a i przy campach +117 będzie jednym z najsłabszych starterów. Ogólnie wymiana lose-lose - sami przeplaceni gracze na trzecie spoty.

A tak serio, to pamiętam o naszym zakładzie i szykuj pick :)

PostD + DrD + Blok + OReb + DReb + Jump + Strenght

Bol Bol - 508

Ezeli - 507.

Ale wiadomo - Ezeli na 3. spot, a Bol to super rezerwowy :)

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

fajny macie poziom na tym zachodzie skoro on jest niby o jedne campy od bycia STARTEREM PO ekipy (realnie to taki PG na 3rd spot :) ) 

No taki, że druga najgorsza drużyna zachodu, robi na wschodzie luźno PO  

Edytowane przez SzuLcU

Tak pomijając czy Pablo przepłacił czy nie. 

Czy wymiana McColluma za Love ma sens czy nie.

To widać @Szulim mocno odrobił pracę domową po fatalnym okresie z obudowywania Westbrooka. Co wymiana to kolejne cenne assety. 

Tak po prawdzie to on jest największym wygranym dealu, przecież on za Love, którego już i tak dostał z pickiem za Valanciunasa, teraz dostał jeszcze więcej. Sullinger, Avdija, kolejny pick. Ładnie tam assety od jakiegoś czasu zbiera Boston.

Sylvek dał się nabrać Julkowi a ja musiałem wyrównać, żeby nie odpuścić Robinsona za darmo. Osobiście taki kontrakt był dla mnie nie do zaakceptowania więc wziąłbym cokolwiek, żeby się go pozbyć.

Gdzie się podziały czasy gdy mogłem mieć Diopa za 2mln/sezon...

Dzięki @MarcusCamby

12 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Tak pomijając czy Pablo przepłacił czy nie. 

Czy wymiana McColluma za Love ma sens czy nie.

Pierwsza myśl która mi przyszła do głowy po wymianie CJa na Love że Kings będą walczyć o Wembanyame😃

15 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Pierwsza myśl która mi przyszła do głowy po wymianie CJa na Love że Kings będą walczyć o Wembanyame😃

Kto wie, Ice lubi zaciągnąć hamulec. 

Love nie broni, Kyrie nie broni, Ball prawie trochę broni ;]