Skocz do zawartości

[2046] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Wiem. I co to zmienia? Zespół był dwa pierwsze sezony w fazie kształtowania, sporo luk w składzie, w dodatku doszły kontuzje najważniejszego gracza (kilkanaście opuszczonych meczów w tym drugim sezonie).

Jak wszystko wreszcie zagrało (dobre, fajnie zbilansowane s5 + niezła ławka) to wyszło 46W + mistrzostwo. Ostatni sezon trudniejszy (średnie campy zespołu, słaba ławka), ale dalej ostatecznie 41W się udało zrobić i playoffy na bardzo mocnym zachodzie. 

To w końcu fajny kąsek czy jak? :)

Jak twoim celem jest wygrywać 39 meczów w sezonie, to spoko za tę kasę :)

Plus za kulturę organizacji - Sonics mają konkurencję :)

Jest argument pierścienia, ale łatwiej na przestrzeni 20 gier PO o splot dziwnych wyników. RS jest dużo lepszą i bardziej miarodajną próbką.

Imo jak Trae i Brunson nie poprawią w znaczny sposób obrony to będą bardzo złymi umowami i tyle. Wystarczy zobaczyć, jak zmienili się Knicks, po odejściu Trae. Kontrowersyjny Irving chociaż miał niezły przechwyt. Ci dwaj nie mają za wiele do zaoferowania w D. 

A cytat o "łakomych kąskach" był trochę przekorną odpowiedzią na teksty o stracie Brooka przez SSS :)

Ale przepraszam, jak wprowadziłem w błąd :)

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Jak twoim celem jest wygrywać 39 meczów w sezonie, to spoko za tę kasę :)

Jest argument pierścienia, ale łatwiej na przestrzeni 20 gier PO o splot dziwnych wyników. RS jest dużo lepszą i bardziej miarodajną próbką.

Imo jak Trae i Brunson nie poprawią w znaczny sposób obrony to będą bardzo złymi umowami i tyle. Wystarczy zobaczyć, jak zmienili się Knicks, po odejściu Trae. Kontrowersyjny Irving chociaż miał niezły przechwyt. Ci dwaj nie mają za wiele do zaoferowania w D. 

A cytat o "łakomych kąskach" był trochę przekorną odpowiedzią na teksty o stracie Brooka przez SSS :)

Ale czego Ty oczekiwałeś od chłopaczka z draftu? Że w drużynie w lekkim kryzysie z wyraźnymi lukami w skladzie będzie robił od razu 40W+? 

Fakty są takie, że był częścią najlepszego sezonu w historii Suns, bo okraszonego tytułem. 

Dostał myślę bardzo spoko kontakt. Sam (bez jakiejś analizy innych teamów) myślałem, że będę musiał wyżej licytować. Tego typu gracze, pewnie nawet słabsi, potrafią dostać QO na wyrost. Mnie się udało dać płaski kontrakt sporo poniżej per year. 

I sam o niego pytałeś. Na pewno z myślą, że podpiszesz go na jakiejś mega promocji :D

6 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

I sam o niego pytałeś. Na pewno z myślą, że podpiszesz go na jakiejś mega promocji :D

Pytałem o połowę graczy z tej ligi :)

Rynek wycenił go tak, że nie dostał żadnej innej oferty. 

Były tworzone rankingi przez trzech userów, którzy mają różne spojrzenie na kwestie oceny graczy. I wiesz, co łączy te rankingi? W żadnym z nich w top 15 PG nie ma Brunsona :)

19 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Pablo,

Nie pisz o czymś, czego nie jesteś w stanie pojąć, bo nie leży w Twojej naturze. :)

Dennis Schreder (z którym nawiasem mówiąc się nie zgadzam) pozdrawia :) 

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Pablo,

Nie pisz o czymś, czego nie jesteś w stanie pojąć, bo nie leży w Twojej naturze. :)

Dennis Schreder (z którym nawiasem mówiąc się nie zgadzam) pozdrawia :) 

Czasami pisałeś o wygrywaniu, więc pomyślałem, że mogę :)

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Pytałem o połowę graczy z tej ligi :)

Rynek wycenił go tak, że nie dostał żadnej innej oferty. 

Były tworzone rankingi przez trzech userów, którzy mają różne spojrzenie na kwestie oceny graczy. I wiesz, co łączy te rankingi? W żadnym z nich w top 15 PG nie ma Brunsona :)

Ale wiesz, jakie kontrakty mają ci zawodnicy, a jaki podpisał Brunson? 

Jedynie Dinwiddie podobne rejony, trochę niższy (Haliburtona i Balla nie liczę, bo u nich pójdzie QO). 

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

Ale wiesz, jakie kontrakty mają ci zawodnicy, a jaki podpisał Brunson? 

Jedynie Dinwiddie podobne rejony, trochę niższy (Haliburtona i Balla nie liczę, bo u nich pójdzie QO). 

Payton miał oferowane 6 mln :)

Ogólnie nie jest to bardzo zły podpis, ale daleko mu do najlepszego.

19 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Które były poniżej wartości. Których też nie przyjął w tej turze. A powiedz jeszcze, ile potencjału ma Payton, a ile Brunson. 

Brunson ma 63 potencjału, więc raczej do poziomu Elfrida się nie zbliży już. Ostatnie campy z okienkiem na jakiś skok już za nim, ale miejmy nadzieję, że poprawi defensywę. 

12 minut temu, Alonzo napisał(a):

Pewnie, że możesz :)

Ale Ty grasz w simkę głównie dla liczb, a ja pomimo liczb - to dwa różne postrzegania gry. :) 

Gdybym był kibicem Sonics w świecie simk, to nie wiem czy byłbym bardzo zadowolony z sytuacji w organizacji. 

W realu Butler pokazał Heat, robiącym z "kultury organizacji" chwyt marketingowy, środkowy palec. Zobaczymy czy u nas Brook doceni ten aspekt :)

Ale rozumiem, że każdy ma satysfakcję z czegoś innego. Jak gram z córką w grę karcianą, to zbiera karty z końmi, mimo, że cel gry jest inny i nie da jej to zwycięstwa. Ale ma z tego radość :)

Edytowane przez Pablo81

7 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Gdybym był kibicem Sonics w świecie simk, to nie wiem czy byłbym bardzo zadowolony z sytuacji w organizacji. 

W realu Butler pokazał Heat, robiącym z "kultury organizacji" chwyt marketingowy, środkowy palec. Zobaczymy czy u nas Brook doceni ten aspekt :)

Brook oczywiście, że doceni :) Dostaje nawet 4-letni kontrakt - żeby wydłużyć jeszcze karierę Legendy Dumnych Seattle.

A dla Butlera w rl Miami mamy to ;) :

image.png.6869350097cb2d9dbcf936febf56db3e.png

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Ale rozumiem, że każdy ma satysfakcję z czegoś innego. Jak gram z córką w grę karcianą, to zbiera karty z końmi, mimo, że cel gry jest inny i nie da jej to zwycięstwa. Ale ma z tego radość :)

a ja lubię jednak widzieć zawodników, a nie tylko same liczby - b gdybym widział tylko liczby, to pewnie bym nie grał w simkę :)

Ale tak jak piszesz - każdemu radość sprawia coś innego. :)