Skocz do zawartości

[2046] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Alonzo napisał(a):

Natomiast u nas, nie dosyć że skille, potencjał i overall graczy wybierający mają podane na tacy, to jeszcze z jakiegoś powodu musimy im dawać 24h jak qurwa nie byliby w stanie tuż przed swoim wyborem porównać sobie 3-5 najlepszych wg siebie graczy, tylko musi mieć 24 h

To jak to jest, że dwa czy trzy sezonu temu nie przygotowałeś sobie listy i musieliśmy też na ciebie czekać prawie 24h.

14 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Strata Nets i zysk Suns, to dla mnie za to wypaczenie zabawy/rywalizacji. I chciałbym takie sytuacje ograniczać do minimum, a nie potencjalnie rozszerzać.

A ja bym chciał Marcus mieć możliwość wyboru z dalszym pickiem gracza, który ma szansę by zostać Gwiazdą :)

Inwestuję w graczy sezon w sezon i jak skille ma ograniczone, to i sufit gracz ma ograniczony.

A odnośnie tego fragmentu, który zacytowałem - to jaki sens ma draft, jak już gracze są ułożeni wg jakiejś kolejności, kto może zrobić karierę, a kto może być co najwyżej solidnym rolesem?

Draft powinien mieć w sobie więcej nieprzewidywalności (fajnie, że są capmy, które są super).

8 minut temu, Krzemo napisał(a):

@Alonzo jesteś chyba sam z tym radykalnym ograniczaniem czasu na pick, wyprztykałeś się z własnych i teraz ... :P 

Mi to nie robi różnicy czy mam swój pick, czy nie - po prostu taktyka na drużynę jest uzależniona od aktualnej sytuacji, więc to nie to Krzemo :P

Po prostu jako kreatywny user podrzucam Wam pomysły jak można udoskonalić grę.

7 minut temu, SzuLcU napisał(a):

To jak to jest, że dwa czy trzy sezonu temu nie przygotowałeś sobie listy i musieliśmy też na ciebie czekać prawie 24h.

Pierwsze słyszę.

Jak chodzi o wybór Cadea, to przecież nie był mój wybór - po prostu czekałem aż mi ktoś napisze, kogo mam dla któregoś z GMów wybrać, bo ja zawsze wybieram bardzo szybko szanując czas grających.

edit. A to było na tyle niekomfortowe, że musiałem częściej niż zwykle odświeżać stronę, żebym to nie ja był tym wstrzymującym.

Edytowane przez Alonzo

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

A ja bym chciał Marcus mieć możliwość wyboru z dalszym pickiem gracza, który ma szansę by zostać Gwiazdą :)

No widzisz. Ja mówię o całej lidze, a ty o zyskach dla siebie. 

Niestety się nie doczekasz :) Niedocenianych graczy można inwestować tylko z FA i liczyć na solidne campy, ale też nie gwiazdy tylko gości jak Evan Turner czy Jared Sullinger. Jakbyś nie oddawał picków na wariata to spokojnie z picków 10-15 można zbudować sensowne core. Jak oddawałeś mi swój pick za Perkinsa to miał być ostatni, bo wiedziałeś że core Ci się starzeje. A potem z powodu DeRozana oddałeś na wariata kolejne trzy bodajże. 

10 minut temu, Alonzo napisał(a):

A odnośnie tego fragmentu, który zacytowałem - to jaki sens ma draft, jak już gracze są ułożeni wg jakiejś kolejności, kto może zrobić karierę, a kto może być co najwyżej solidnym rolesem?

Zdarzają się busty i dziwne kolejności. Przykładowo ja Saddiq Beya miałem na miejscu 9-10, a ostał się do 20 picku :)

1 minutę temu, Krzemo napisał(a):

BTW

Pippen JR to nie jest jakiś tragiczny CPU pick 

Mimo wszystko pozycja Nets byłaby dużo lepsza, gdyby zamiast Nick Richardsa mieli Imannuela Quickleya, a zamiast Pippena takiego jednego gościa :P

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

No widzisz. Ja mówię o całej lidze, a ty o zyskach dla siebie. 

Niestety się nie doczekasz :) Niedocenianych graczy można inwestować tylko z FA i liczyć na solidne campy, ale też nie gwiazdy tylko gości jak Evan Turner czy Jared Sullinger. Jakbyś nie oddawał picków na wariata to spokojnie z picków 10-15 można zbudować sensowne core. Jak oddawałeś mi swój pick za Perkinsa to miał być ostatni, bo wiedziałeś że core Ci się starzeje. A potem z powodu DeRozana oddałeś na wariata kolejne trzy bodajże. 

.. bo pojawiła się szansa gry obu Lopezów razem, ale teraz już nie oddaje, chyba że SlaKB będzie chciał oddać mi Quickleya za pick.

Po woli już wchodzę w etap łowów na FA. Jeszcze 2 sezony gry tym co mam i obaczymy co się da stworzyć z FA. :)

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Zdarzają się busty i dziwne kolejności. Przykładowo ja Saddiq Beya miałem na miejscu 9-10, a ostał się do 20 picku :)

Mimo wszystko pozycja Nets byłaby dużo lepsza, gdyby zamiast Nick Richardsa mieli Imannuela Quickleya, a zamiast Pippena takiego jednego gościa :P

Quickley piękny steal, cieszyłem się jak mi się ostał, bo wiedziałem że będzie fajny, ale szczerze mówiąc nie wiedziałem, że aż tak :P

5 minut temu, SlaKB napisał(a):

Quickley piękny steal, cieszyłem się jak mi się ostał, bo wiedziałem że będzie fajny, ale szczerze mówiąc nie wiedziałem, że aż tak :P

Cały czas daję za niego mój pierwszy wolny unprotected 1st pick chyba 20251 czy jakoś tak :P

26 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Za to Patrick Williams chyba największy bust w historii picków wybranych podczas loterii :P

Największy to może nie, ale na pewno jeden z największych, na szczęście jak wytrzezwialem to uratowałem ten draft Stewartem i Quickleyem. 

A historia z Williamsem jest taka, że najebany nie otworzyłem pliku, dodatkowo od kiedy LeBron dołączył do Lakers to nie oglądam NBA więc nie znam tych nazwisk, a Williamsa coś kojarzyłem bo jozekNBA coś o nim pisał na forum 😆

30 minut temu, Alonzo napisał(a):

Prześpij się z tym, nie spiesz się :P Teraz Tobie dałem tego Sharpea ;)

Sharpe to dostałem za pomoc w zejściu z kontraktu Browna i dodatkowo dostałeś solidnego Bynuma :P

Quickley na ten moment jest największą nadzieja Pistons na franchise playera więc póki co jest nietykalny. Chociaż kluczowe dla niego pewnie będą tegoroczne campy, mogą one zdefiniować kim on będzie w tej lidze.  

20 minut temu, SlaKB napisał(a):

Quickley na ten moment jest największą nadzieja Pistons na franchise playera więc póki co jest nietykalny. Chociaż kluczowe dla niego pewnie będą tegoroczne campy, mogą one zdefiniować kim on będzie w tej lidze.  

Przyjaciele z Magic trzymają kciuki żeby okazał się kasztanem!

Ładnie Mathurin spadł przez poboczne skille. Dopiero chyba wczoraj na to zwróciłem uwagę jak odstaje pod względem overall od Sharpe i Iveya ( ten trochę zyskał później, bo Cichy mocno walczył o jego podbicie i fakt, że grywa też jako PG więc ma sporo więcej w takim passingu ), ale w ofensywnych skillach Mathurin ma sporą przewagę i może się fajnie rozwinąć.

Ogólnie między 4 pickiem, a tym 14 to wydaje mi się, że można było mieć bardzo różną kolejność upodobań :) Jakby taki Mathurin poszedł z 4 pickiem to bym też pewnie nie był wielce zdziwiony.

Zobacz @Alonzo 15 pick, a materiał na budowanie coś fajnego :) 

Gdybym nie oddał swojego picku za Trae/Lavine to teraz byłaby moja kolej i jestem ciekaw co bym wybrał 🤔 Mam wstępnie dwa typy.

1 minutę temu, Braveheart22 napisał(a):

@julekstep @Cichy

A jaka była historia Vina Bakera, że z 13 picku wskoczył na poziom ~superstara? Kosmiczne campy? 

W simce nie ma raczej innych mozliwosci....poza tym z tego co pamietam, to dawniej drafty dawaly takie mozliwosci. teraz w wiekszosci poza 3-5 pierwszymi wyborami, dalej jest szansa na super stara jak 1 na 100

4 minuty temu, Ice23 napisał(a):

W simce nie ma raczej innych mozliwosci....poza tym z tego co pamietam, to dawniej drafty dawaly takie mozliwosci. teraz w wiekszosci poza 3-5 pierwszymi wyborami, dalej jest szansa na super stara jak 1 na 100

Harrison Barnes się łapie na superstara?

Po za tym trzeba pamiętać, że wcześniej drafty były łączone z dwóch lat, więc taki 13 pick to był wartość 6-7 picku.

Edytowane przez MarcusCamby