Skocz do zawartości

[2046] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

Dumni SuperSonics po campach

Oczywiście należy zacząć od tego, że wreszcie któryś z moich draftowych steali zaliczył fantastyczne campy - Malaki Branham - #23 pick draftu +53 na campach oraz +10 Potencjału, dający mu równiusieńkie 100! W tym sezonie zamiast na liście Injury zajmie zapewne miejsce Kendricka Nunna, który tam wyląduje. Tu jeszcze nie będzie regularnych minut, ale z pewnością gdzieś tam znajdę mecze, w których będę mógł dać mu pograć. Cieszy +10 InsideScoring, +7 3P, +8 Handling +13 Stealing, solidna poprawa skilli defensywnych oraz oczywiście 100 Potencjału jak gracz wchodzi w sezon. Chyba najlepsze campy od czasu młodego Brooka Lopeza!

Moi dziadersi za to pozaliczali bardzo mocne zjazdy, co specjalnie nie powinno dziwić przy ich wieku, ale jak ktoś lubi sumować cyferki to całościowo wygląda to fatalnie, bo jednak prawie wszyscy zlecieli przynajmniej -20: DeRozan -33, Bojan -29, Brook -23, Conley -23 i Rollo -17. A do tego kluczowi veci z ławki: Flynn -25, Davis -22, Zeller -19 i do tego podpisany na świeżuteńkim 5-letnim kontrakcie Nunn -14!!! Tragedia..

..ale ja jestem właśnie w trakcie przebudowy, więc zjazdy tych graczy były nieuniknione. Również fatalnie wypadli Ersan Ilyasova i Tyreke Evans z którymi nie przedłużyłem kontraktów (w przypadku Ersana - brak slotu). Jeżeli chodzi o trójkę rezerwowych - Flynn, Davis i Zeller to nie ma to jakiegoś istotnego znaczenia, gdyż ich rola w naturalny sposób będzie coraz mniejsza i na ich miejsca w rotacji wchodzą - Grant Williams, Fernando, DSJ, czy Royce o których poniżej jeszcze napiszę, a którzy zaliczyli plusowe campy.

Trochę problemem jest, że całe s5 zaliczyło bardzo ujemne campy. Może żaden z graczy nie poleciał jakoś w konkretnych skillach, ale suma tych spadków jest bardzo duża i z pewnością się odbije na słabszej grze, co naturalnie wymusi u mnie korekty w ustawieniu. Chyba najbardziej szkoda Brooka -3 Jumping, który już mu regularnie leci i ogólnie po bardzo plusowych poprzednich na +30 teraz po sezonie jak do mnie wrócił na -30 DeRozana, który tak naprawdę wraca do punktu Zero sprzed poprzednich campów. U Gorana Dragicia wiedziałem na co mogę liczyć. Conley jest dla mnie niewiadomą (spodziewam się od niego koło 14pkt. 7-8as.). Obaczymy jak wystartuje sezon - wtedy ewentualne korekty. Czy Brook utrzyma średnią 20pkt. powyżej której gra całą karierę z wyjątkiem swojego debiutanckiego sezonu, gdzie notował 19,4pkt.? Czas pokaże.

Bardziej niż te -20 u moich vetów, martwi mnie brak poprawy skilli ofensywnych DSJ, który jako backup Conleya będzie z miejsca istotnym graczem w rotacji. Smith poprawił jeszcze bardziej skille defensywne, co w sumie też może się przydać przy słabej defensywie moich podstawowych guardów. Cieszą solidne campy Granta i nie najgorsze Roycea. Cieszy też konsekwentny postęp Fernando, który do rotacji wróci dopiero po Day 20, chyba że Tyler Zeller będzie lepszy jako backup center niż jego skille.

Wymieniać kto gdzie się poprawił/pogorszył nie będę, gdyż jeszcze nie wiem jakie to będzie miało u mnie konsekwencje, ale te campy mi namieszały sporo w moich planach. Myślę, że to pierwszy z moich dwóch najbardziej kryzysowych sezonów podczas przebudowy. No nic.. walczymy o ten 9 seed..

Edytowane przez Alonzo

25 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Daniels -20 potencjału 😲 zanotował ktoś kiedyś większy spadek?

to klasyka, często widziana u rookich

TMac, Durant - to z głowy z graczy z tej wyższej półki

Edytowane przez julekstep

New York Knicks po campach -25

KarloMatkovic 21 KawhiLeonard 9 NicClaxton 7 JoshHart 4 GogaBitadze 3 KristapsPorzingis -4 EvanFournier -5 AleksejPokusevski -16 OgAnunoby -21 StephenCurry -23

W Knicksach przyszło lekkie wypalenie po zdobyciu mistrzostwa, off season spędzony na świętowaniu dał się niektórym we znaki, ale patrząc na całą ligę to chyba był jakimś bunt przeciwko wprowadzaniu przez komisza OBCIĄGACZA jego ulubionych tęczowych piątków, kiedy uwielbia się przebierać za gościa policjanta jak ten gościu z Village People. 

Pozytywnie:

Kawhi -> wskoczył w top12 SF ligi , + 13 wszystkie ofensywne skille więc może trochę pomóc tym razem też w ataku

Nic -> prawdopodobnie jego ostatni sezon w Knicks, patrząc że już jest top12 center i top19 pf z dojebaną obronę to pewnie ktoś rzuci się i dam mu maksa, poprawił postd i inside więc pięknie się kształtuje na top C ligi

Hart -> przez słabe campy Og, będzie doceniony i wskoczy do s5, chłopak za min podpisał już w 1 rundzie FA , serce Knicks od niego bije

Goga -> poprawił skille dla C

tak średnio bym powiedział:

Kristaps -> jakby campy się nie odbyły, jedynie skille bardziej przesunęły mu się w kierunku PF/C z PF/SF, fajnie że poprawił lekko handling

Evan Fournier -> niby tylko -5 ale w rankingach spadł drastycznie, z gracza s5/6th wpadł zdecydowanie na ławkę

słabe:

Curry -> w jego wieku było to do przewidzenia, stracił miejsce kosztem Walla

rozczarowanie:

Og -> na gościa poświeciłem swój CAP SPACE a ten przehulał offseason. stał się rezerwowym z możliwością wypadnięcia z rotacji -> ogórek i blamaż

Poku -> kolejny mój wymysł na FA i poświęcone LLE. niestety serce Partizanu i Knicks nie zaczęło u niego jeszcze bić!

San Antonio Spurs 

Najlepsze campy w historii organizacji!

Giannis - campami +6 ugruntował swoją pozycję najlepszego gracza simki. Dodatkowo potencjał +2, więc panowanie będzie jeszcze dłuższe.

Westbrook - campy +10, potencjał +1, co zmienia jego umową w całkiem sensowny podpis.

Embiid - campy +32 (!). Poprawione inside i skoczność, co powinno zaowocować progresem ofeswnym. Dodatkowo poprawiona zbiórka, DriveD i pięta achillesowa - handling. Nowy stuningowany Biid wchodzi do top5 ligii.

Payton - +7, potencjał +2. Bardzo fajnie poprawił scoring (+8). Na tej umowie złoto.

Garuba - +51 i potężny skok w zbiórce. Ma 91 potencjału, więc piękna przyszłość przed nim.

Eason - campy +9, więc szału nie ma. Specjalnego dramatu też nie.

Lewis - +22, +13 w scoringu, niestety w rozegraniu lekki regres, ale obrona na plus. W sumie +23 w skillach istotnych dla rozgrywającego.

Ezeli + McLaughin - spadek na campach.

Minott - solidne campy.

Brawo Panowie!