Skocz do zawartości

[2046] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Jak pokazało życie było to dużym przeszacowaniem :) Nie miałeś kontuzji najlepszego gracza i odpadles w 2nd rnd. I dalej zaczynasz pisać te swoje bzdurki o klękaniu przed wielkmi Magic. Jeżeli tak terapeuta zalecił, to spoko :)

W sensie że to pierwszy raz w historii faworyt i najlepiej zbudowana drużyna w lidze odpadła gdzieś w PO?

Sugerujesz że rankingi drużyn powinny powstawać po sezonie?

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Poprawiłem. 

Ja mu za te srimingi płacić nie będę😋

5 minut temu, julekstep napisał(a):

już nie wspominając o tym że na Cichego i kto tam robił rankingi przed ostatnim sezonem też widocznie dawanie Magic na 1szym działa terapeutycznie (bo każdy dawał Magic na 1szym)

I to sie zgadza, rs legitnie, po dobitnie 😋

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

W sensie że to pierwszy raz w historii faworyt i najlepiej zbudowana drużyna w lidze odpadła gdzieś w PO?

Sugerujesz że rankingi drużyn powinny powstawać po sezonie?

Gdzie napisałem, że powinne powstawać po sezonie? Ludzie nabrali się na twoje krzyki, a nie byłbyś najlepszy nawet w RS, gdyby nie urazy w NYK :)

Edytowane przez Pablo81

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Gdzie napisałem, że powinne powstawać po sezonie?

To ciągłe dopierdalanie się do rankingów i wszelkich (nawet małych) przeszacowań/niedoszacowań (które są nieodłączną częścią takich rankingów) można potraktować jako sugestię że dobry ranking może powstać tylko po sezonie 🙃

5 minut temu, julekstep napisał(a):

To ciągłe dopierdalanie się do rankingów i wszelkich (nawet małych) przeszacowań/niedoszacowań (które są nieodłączną częścią takich rankingów) można potraktować jako sugestię że dobry ranking może powstać tylko po sezonie 🙃

Dlaczego się denerwujesz? 

Przecież napisałem, że jak masz czuć się lepiej od pisania, że wszyscy mają klękać przed Magic, to spoko :)

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Przecież napisałem, że jak masz czuć się lepiej od pisania, że wszyscy mają klękać przed Magic, to spoko :)

nie uważasz, że to jest trochę słodkie?

najlepsza była odklejka jak nazwał się mistrzem podczas PO, ogólnie chłop robi dobrą robotę, simuje , ogarnia wszystko i robi jeszcze za clowna 

dla mnie wszystko git 

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Dlaczego się denerwujesz? 

Z niecierpliwoscia czekam na konkurencyjne rankingi!

Teraz, Koelner napisał(a):

nie uważasz, że to jest trochę słodkie?

najlepsza była odklejka jak nazwał się mistrzem podczas PO, ogólnie chłop robi dobrą robotę, simuje , ogarnia wszystko i robi jeszcze za clowna 

dla mnie wszystko git 

Japa tankerze

Dumnym SuperSonics udało się zakończyć FA już po IV turze - co jest najszybszym lub jednym z najszybszych zakończeń FA w naszym przypadku. Silnik simki chyba się poddał i docenił naszą kulturę organizacji. W Seattle liczymy także że podobny precedens będzie miał miejsce w boju o playoffs! 💪

Zakończenie kariery przez nasza legendę Gorana Dragicia jest największą stratą od czasu, jak prowadzę Dumnych SuperSonics. Jednak Goran pokazał, że prawdziwego HOfa poznaje się po tym jak kończy  - a on w swoim ostatnim sezonie zagrał w ASG. 💪 Niestety Zachód był krwiożerczy i nie udało nam się o włos awansować do playoffs..

Jednak jak zawsze po offseason (szczególnie po przydługawym drafcie) odradzamy się niczym Feniks z popiołów. Niespodziewanie podczas draftu udało się Seattle pozyskać pick w I rundzie draftu, z którym do drużyny trafił Malaki Branham z którym (podobniej jak z każdym młodym graczem zasilającym Dumę Stanu Washington) wiążemy olbrzymie nadzieje. Tu kluczowe będą niewątpliwie pierwsze i kolejne campy. Tak, czy inaczej gracz może sie spodziewać po zakończeniu kontraktu draftowskiego nowej 6-letniej umowy. Również w przypadku drugiego gracza na dradftowskiej umowie - Cama Krutwiga liczymy w Seattle na dobre campy.

Pojawienie się Malaki Branhama (który był tak naprawdę jedynym graczem, jakiego chciałem w tym drafcie) spowodowało, że ograniczona została ilość slotów w drużynie, gdyż w cap space Seattle pozyskało Mikea Conleya, przeciwko któremu byłem jeszcze nie tak dawno na krucjacie w temacie HOF z oczywistych powodów (Goran), a teraz bardzo w klubie liczymy na Mikea i chcemy sprawdzić ile ten gracz ma jeszcze w baku, w tym sezonie powierzając mu role pg w s5.

Utrzymanie Tyreke Evansa było niemożliwe, gdyż jego slot zarezerwowany było od dawna dla DeMara DeRozana, którego również pozyskałem w cap space - i właściwie od tego powinienem zacząć, ale było to już tak dawno temu, a poza tym DeRozana nawet jak nie był w naszym składzie, traktowaliśmy zawsze jako HomeTown Boy, że zupełnie o tym zapomniałem pisząc ten post. :P 

Chwilowo też (do Day 20) w drużynie nie ma Bruno Fernando, ale on jest niczym Lessie i zawsze wraca. Tak też będzie i tym razem! 💪

Tak czy inaczej pozostały tylko 3 wolne spoty i kolejność była taka: 1. Brook Lopez 2. Bojan Bogdanovic 3. Kendrick Nunn 4. Monte Morris 5. Ersan Ilyasova. Gdyby nie było Conleya, to wtedy nr2 z MLE szłoby juz w I turze FA dla Monte Morrisa. Udało sie podpisać 3 nasze podstawowe cele - w związku z tym dla Ersana nie ma aktualnie wolnego slotu - choć w Dumnych SuperSonics nie powiedzieliśmy tu jeszcze ostatniego słowa, gdyż zwyczajnie nie chciałbym  żeby Ersan konczył karierę jak zwykły dziad na FA.  Sezon jest jednak długi, więc obaczymy czy kreatywny GM Seattle coś tu jeszcze wymyśli. 

Plan przed campami jest taki:

s5: Conley/Bojan/deRozan/Brook/Rollo

2nd unit: DSJ/Flynn/Grant Williams/Grant Williams/T. Zeller

Royce chwilowo w 3 unicie, ale spodziewam sie tradycyjnie kontuzji, więc rotacja będzie się zmieniała wprost proporcjonalnie do kontuzji oraz campów i ogólnie fitu i formy moich dzików.

Mogę tez wypożyczyć komuś Kendricka Nunna na ten sezon za coś spadającego @Pablo81 żebym miał wolny slot dla Ersana. Tu tylko jakaś dłuższa kontuzja Bojana (lub jego tragiczne campy i w konsekwencji fatalna forma) mogłyby da ć szanse na jakies poważniejsze minuty dla Nunna.

Czekamy w Seattle na środowe campy 💪 i liczymy na to, że uda sie jeszcze temu core awansować do playoffs przed wymiana liderów, która juz po woli w Dumnych SuperSonics ma miejsce (choć jeszcze tych nowych liderów nie widać :P ). 

37 minut temu, kuba2419 napisał(a):

a to jest u nas legalne? xD

No jak Kendrick wywali +40 dziś wieczorem na campach, to pewnie się rozmyślę i dam mu regularne minuty :P 

ja ogólnie widzę w nim swojego sg na najbliższe lata, ale możliwe, że te campy zadecydują o tym, czy może być jeszcze podstawowym sg w simce, czy raczej czeka go juz tylko rola backupa i okazyjnego s5 sg.

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

Tez to czujecie?

To zapach poteznych campow w Orlando.

Szykujcie poduszki coby kolanka za bardzo nie bolaly!

Szumne zapowiedzi jak co sezon 😅

A wracając do bieżących spraw to coś mało ofert jak na ostatnie godziny V etapu FA...😐

Mogłaby mu żona wreszcie dogodzić, bo żal patrzeć na ten upadek męskości i desperackie szukanie atencji. 

Najlepsze jest to, że Magic mają młode potężne core, a obudowali je jakby to był last dance i oddali picki na pięć lat do przodu i zaraz się okaże, że początek przygody to będzie jej koniec i Tatum lub Edwards skończą jak Ingram oddani za bieda assety otoczeni starym Smithem i Teague.