Skocz do zawartości

[2046] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Cichy napisał(a):

Mamy jeszcze 2 drafty z nba. Później można max 2-3 łowić na draft Express i przeglądać mocki.

Chyba jeszcze nie zostało ustalone: "co dalej?"

- czy wracamy do lat 60 (i podbijamy lub nie 3ke)

- czy wracamy do lat 60 i dodajemy tych new genów (ale nad nimi też trzeba byłoby popracować bo większość z ich nadaje się na nasze drugie rundy)

- Czy same new geny

- inny mix?

‐-------

Jeśli pojawią się jakieś dodatkowe opcje to będzie warto założyć nowy temat by podjąć wspólną decyzję szybciej niż 1 miesiac przed końcem ktorego sezonu

Tylko prawdziwe nazwiska. Proponuję drafty od 58 zacząć (Elgin Baylor). No i przez kilka pierwszych draftów musiałyby być łączone, chyba po 3 roczniki przynajmniej. 

New geny dla mnie straszna lipa. 

Edytowane przez Braveheart22

41 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Tylko prawdziwe nazwiska. Proponuję drafty od 58 zacząć (Elgin Baylor). No i przez kilka pierwszych draftów musiałyby być łączone, chyba po 3 roczniki przynajmniej. 

New geny dla mnie straszna lipa. 

Ja tez myslalem na poczatku ze to lipa, jest jakis urok prawdziwych nazwisk vide killer Miller, alez latami tez wypada docenic pomysl z tymi newgenami, ciekawe byloby zobaczyc jak szimka sama z siebie draft tworzy, no i odpadly by cosezonowe dyskusje o tym jak draft powinien byc wykonany.

Ogolnie pomysl z draftem od lat '50 tez ciekawy, tylko np jak rozwiazac kwestie ze skilami grajkow przed wprowadzeniem 3? 

48 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Proponuję drafty od 58 zacząć (Elgin Baylor). No i przez kilka pierwszych draftów musiałyby być łączone, chyba po 3 roczniki przynajmniej. 

To jak już robić takie to chyba najlepiej od pierwszego istniejącego draftu.  Jedyny minus jakim ewentualnie widzę, to przy łączeniu roczników, wyjdą naprawdę mocno dojebane klasy draftu. I z dalekimi numerami będzie można wyciągnąć gwiazdy.

Newgeny tylko jako ewentualne uzupełnienie draftu 

20 minut temu, elwariato napisał(a):

Ogolnie pomysl z draftem od lat '50 tez ciekawy, tylko np jak rozwiazac kwestie ze skilami grajkow przed wprowadzeniem 3? 

No będzie trochę strzelania z tym, dobierania pod profil grajka na czuja. Ale czy to wielki problem? 

3 minuty temu, SzuLcU napisał(a):

Jedyny minus jakim ewentualnie widzę, to przy łączeniu roczników, wyjdą naprawdę mocno dojebane klasy draftu. I z dalekimi numerami będzie można wyciągnąć gwiazdy.

Raczej mocny top tak na oko, ale czy ogólnie całe klasy? Chyba w miarę normalnie wyjdzie, chociaż to mówię tak bez przygotowania. 

5 minut temu, SzuLcU napisał(a):

To jak już robić takie to chyba najlepiej od pierwszego istniejącego draftu. 

A może być i wcześniej niż podałem. Po prostu tak do głowy mi przyszedł od razu Elgin Baylor. 

4 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Raczej mocny top tak na oko, ale czy ogólnie całe klasy? Chyba w miarę normalnie wyjdzie, chociaż to mówię tak bez przygotowania. 

Oczywiście kwestia tego, jak gra wypluje danego zawodnika.  Nazwiska w mojej ocenie topowe od 58 do 60 : Elgin Baylor, Guy Rodgers, Hal Greer, Wilt Chamberlain, Jerry West, Oscar Robertson. Plus jeszcze znalazło by się paru zawodników na poziomie współczesnych  Aaronów Gordonów, Draymondów Greenów etc 

Co do samego pomysłu to ja jestem za. 

5 minut temu, Krzemo napisał(a):

Gdybyśmy mieli zacząć od lat 50 tych, trzeba byłoby sporo konfabulować, żeby zwłaszcza niscy zawodnicy byli u nas grywali. 

Teraz poniekąd też tak jest. Najświeższym przykładem jest Daniels. Dobre wręcz rewelacyjne 3 miesiące tego sezonu, a chodzi do gry na poziomie defensywnym. Jakiego ja tu do tej pory nie widziałem. 

43 minuty temu, SzuLcU napisał(a):

Oczywiście kwestia tego, jak gra wypluje danego zawodnika.  Nazwiska w mojej ocenie topowe od 58 do 60 : Elgin Baylor, Guy Rodgers, Hal Greer, Wilt Chamberlain, Jerry West, Oscar Robertson. Plus jeszcze znalazło by się paru zawodników na poziomie współczesnych  Aaronów Gordonów, Draymondów Greenów etc 

Co do samego pomysłu to ja jestem za. 

Teraz poniekąd też tak jest. Najświeższym przykładem jest Daniels. Dobre wręcz rewelacyjne 3 miesiące tego sezonu, a chodzi do gry na poziomie defensywnym. Jakiego ja tu do tej pory nie widziałem. 

Thybulle po poprawkach Julka? 

Taki podobny przypadek, tylko że jeszcze mniej utalentowany w ofensywie. 

11 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Thybulle po poprawkach Julka? 

Taki podobny przypadek, tylko że jeszcze mniej utalentowany w ofensywie. 

fakt też sporo, ale pewnie nie zapadł mi w pamięci przez to, że w ogóle nie wyglądał zachęcająco 

3 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

A jaki miał potencjał? 

image.thumb.png.431c824031c8bfbf42361fddfebfabd2.png