Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE 1/4 [DRK-matek]

Rekomendowane odpowiedzi

@DRK

• Ryan Giggs
  • Harry Kane
  • Cesc Fabregas
  • Patrice Evra
  • Fernandinho
  • Pepe Reina (GK) 
  • Gilberto Silva
  • Lee Dixon
  • Martin Keown
  • Phil Foden
  • Gabriel Magalhaes
W dniu 29.12.2024 o 12:30, DRK napisał(a):

Pepe Reina (nie darzony sympatią nad Wisłą, wszak wygryzł ze składu Dudka opromienionego wygraniem LM), ale skoro ostał się do szóstej rundy draftu (a poszło już wcześniej 7 czy 8 bramkarzy) to grzechem byłoby przepuścić taką okazję. 

297 występy w PL, 136 czyste konta i pierwsze miejsce w kategorii clean sheets per game (0,46) oraz czwarty w straconych golach na mecz (0,85)

https://www.statmuse.com/fc/ask?q=most+clean+sheets+per+game+all-time

3x Złote Rękawice za najwięcej czystych kont w lidze 2005/06 (20), 2006/07 (19), 2007/08 (18)

Obrona:

Patrice Evra - 278W 7G 21A  5x Mistrzostwo Anglii 2006/07, 2007/08, 2008/09, 2010/11, 2012/13,  3x PFA Team.

Bonus: duet  MU Evra - Giggs na lewym skrzydle rozumie się bez słów. Do tego lojalny kolega Rooneya i dżentelmen nie zostawiający kuzynki na pastwę losu :)

Lee Dixon - 305W 9G 20A  2x  Mistrzostwo Anglii 1997/98, 2001/02

Obaj boczni obrońcy są wysoko w kategorii czystych kont na mecz 

https://www.statmuse.com/fc/ask?q=most+clean+sheets+per+game+all-time+defender

Martin Keown 323W 4G 7A 3x Mistrzostwo Anglii 1997/98, 2001/02, 2003/04. Dołożył cegiełkę do pamiętnego niepokonanego Arsenalu z sezonu 2003/2004

Kolejny handicap, bo Dixon i Keown to także wieloletni koledzy z ,,jednej ławki". Brakuje tylko Tonego  Adamsa, choć zamiast niego jest także Kanonier ale już z innej bajki

Gabriel Magalhaes 58W 7G (staty tylko do sezonu 2021/22) Kawał chłopa i duża jak na obrońcę liczba bramek. Tutaj szkoda, że ATF zamknięty do 2022. 

Defensywni pomocnicy

Gilberto Silva 170W 17G 13A 1x Mistrzostwo Anglii w magicznym sezonie 2003/04. Jeśli Keown dołożył cegiełkę do okrągłego zera porażek to Gilberto był tu prawdziwym fundamentem Invincibles.

Fernandinho 264W 20G 20A  5x Mistrzostwo Anglii 2013/14, 2017/18, 2018/19, 2020/21, 2021/22 1x PFA Team 

Atak

Cesc Fabregas 350W 50G 117A 2x Mistrzostwo Anglii 2014/15, 2016/17 2x FPA Team. Drugi w ilości asyst w sezonach 1992-2002, sam TOP  również w średniej asyst/mecz. Rozgrywający z prawdziwego zdarzenia.

Ryan Giggs 632W 108G 163A 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆 Mistrzostwa Anglii (rekord niezwykle trudny do pobicia) 6x PFA Team i jeszcze 1x PFA Player. Cesc jest drugi w asystach, ale ustępuje miejsca tylko Ryanowi. Giggs wygrywa tę kategorię mając  prawie 50% przewagę. Większą niż John z Utah nad CP3.

Phil Foden 97W 24G 13A (staty tylko do sezonu 2021/22) 4x Mistrzostwo Anglii 2017/2018, 2018/19, 2020/21, 2021/22

Harry Kane 282W 183G 44A (staty do sezonu 2021/22) 5x PFA 3x korona król strzelców. U Harrego warto odnotować również, że w sezonie 2020/21 odebrał nagrodę dla najlepszego playmakera PL 😱

lineup11-tactic.png.0e17e934d8dd15b19ecd468c9280eebb.png

@matek

• Roy Keane
  • Rio Ferdinand
  • Ruud van Nistelrooy 
  • Michael Carrick
  • Leighton Baines
  • Christian Eriksen
  • Nani
  • Hugo Lloris (GK) 
  • Steve Bruce
  • Marcus Rashford
  • Seamus Coleman
W dniu 29.12.2024 o 02:22, matek napisał(a):

Iio71AU.png

Jak widać na obrazku, gram 4-2-3-1

Skład oparty na mocnej defensywie i szybkim wyprowadzaniu piłki, w ataku rasowy topowy egzekutor w osobie Ruuda, którego w każdej chwili może zastąpić schodzący ze skrzydła Rashford.

Bramka: Lloris do uruchamiania szybkich ataków. Świetny refleks i wyjścia.

Obrona: Boki obrony (Baines-Coleman), które znamy z gry w jednej drużynie, to pomoże wyobrazić sobie ich grę. Obaj zaangażowani w ofensywę i wspieranie skrzydłowych. Świetne dośrodkowania, gdy będą potrzebne, szczególnie od Bainesa, który ma w Premier League uzbierane ponad 50 asyst, top 3 w historii wśród obrońców. Ruud będzie regularnie dokarmiany. W bonusie jest bardzo mocny z rzutów wolnych. Skrzydłowi airmaxa nie są szybcy, więc moi boczni obrońcy mogą być mocniej angażowani we wspieranie skrzydłowych, szczególnie Naniego w pojedynkach z Colem. W środku duet fizyczny Bruce i finezyjny Ferdinand. Rio przez lata grał u boku Vidicia, który był właśnie zawodnikiem w typie Bruce'a. Moim zdaniem idealne dopasowanie, przy którym Suarez będzie zdominowany fizycznie. Nie dadzą się sprowokować. Ferdinand może budować akcje od samej bramki. Bruce to moja podstawa przy bronieniu stałych fragmentów.

Pomoc: Tył zabezpiecza Keane z Carrickiem. Keane to serce mojego zespołu, motywator, który nadaje mu charakter. Odbiory, kontrola środka i wsparcie obrony. Carrick reguluję grę i rozdziela piłkę - krótko w grze z Keane i Eriksenem, dodatkowo uruchamia skrzydła, szczególnie przy kontratakach. Obaj dominują nad Silvą i nie zostawiają wiele miejsca. Przed nimi gra Eriksen, który odpowiada za rozdzielanie piłki na skrzydła i uruchamianie van Nistelrooya. Dodatkowo pewny i groźny strzał z dystansu oraz ze stałych fragmentów. Na skrzydłach Nani i Rashford wspierani przez bocznych obrońców. Obaj szybcy z groźnym strzałem z dystansu i jako mocna opcja z zejściem do środka. Szybki atak idzie głównie przez Rashforda i Bainesa, Nani zagrożenie w pojedynkach 1 na 1.

Atak: Wybitny egzekutor w osobie v. Nistelrooya. Król strzelców, prawie 100 bram w lidze. Gra w polu karnym, czeka na piłki i okazje po strzałach kolegów.

Stałe fragmenty: rożne to robota Bainesa i Eriksena, top w tych fachu. Najczęściej z piłką dochodzącą do bramki. Ci sami wykonawcy wolnych. Eriksen bliższe i techniczne uderzenia oraz dośrodkowania, Baines dalsze rzuty wolne, które w niektórych sytuacjach może wykonywać też Rashford (z lewej strony). Przy dośrodkowaniach szukam Bruce'a, Ferdinanda i RvN.

Karne: Ruud van Nistelrooy, pewniak. Gdyby doszło do karnych wykonawcami będą też Eriksen, Baines, Rashford i Nani.

Liderzy i doświadczenie: zebrałem wielu liderów drużyn klubowych i narodowych. Z cała moja obrona to stali lub tymczasowi (Rio) kapitanowie w klubach i w kadrze (Coleman). Dodatkowo Lloris był kapitanem mistrzowskiej Francji z 2018 roku. W pomocy liderem jest oczywiście Keane, ale role kapitanów pełnili również Carrick, Rashford (klub) i Eriksen (kadra). Zespół napakowany doświadczonymi liderami w lidze i rozgrywkach międzynarodowych. 27 mistrzostw Premier League, dostarczone przede wszystkim przez liderów mojego składu, którzy dodatkowo odpowiadają za większość z 20 nominacji do jedenastek sezonu.

Kapitanem mojego zespołu jest Keane, kapitan całej zabawy i prawdziwy lider sprawdzony w prowadzeniu drużyny do sukcesów.

...

Zaczynamy ćwierćfinały. Dla przypomnienia, temat służy do wrzucania opisów, wymiany zdań, przerzucania się argumentami, analiz itp. oraz do głosowania.

Format znany, klasyczny pojedynek H2H. Zwycięzca awansuje do półfinału. Głosujemy poprzez wskazanie jednej z osób (awans: nick usera). Nie ma remisów!

Czas trwania rundy: do soboty 11.01

Zapraszam wszystkich do dyskusji. Miłej zabawy ;)

Edytowane przez Braveheart22

• matek przypiął/eła ten temat

Wypada napisać dwa słowa, aby przekonać nieprzekonanych :)

Iio71AU.png

Skład oparty na mocnej defensywie i szybkim wyprowadzaniu piłki, w ataku rasowy topowy egzekutor w osobie Ruuda, którego w każdej chwili może zastąpić schodzący ze skrzydła Rashford.

Bramka: Lloris do uruchamiania szybkich ataków. Świetny refleks i wyjścia.

Obrona: Boki obrony (Baines-Coleman), które znamy z gry w jednej drużynie, to pomoże wyobrazić sobie ich grę. Obaj zaangażowani w ofensywę i wspieranie skrzydłowych. Świetne dośrodkowania, gdy będą potrzebne, szczególnie od Bainesa, który ma w Premier League uzbierane ponad 50 asyst, top 3 w historii wśród obrońców. Ruud będzie regularnie dokarmiany, a w przeciwieństwie do poprzedniej rundy, tutaj mogę bardziej korzystać z dośrodkowań, bo para środkowych obrońców jest słabsza. Skrzydłowi DRK są szybsi, niż w poprzednim meczu, ale z wyciętym Fabregasem i Kane będą osamotnieni. Moi skrzydłowi nie muszą być w tym meczu tak mocno wspierani jak w poprzednim, więc boczni obrońcy mocniej skupią się na zatrzymaniu Giggsa i Fodena. W środku duet fizyczny Bruce i finezyjny Ferdinand. Rio przez lata grał u boku Vidicia, który był właśnie zawodnikiem w typie Bruce'a. Moim zdaniem idealne dopasowanie, przy którym Suarez będzie zdominowany fizycznie. Nie dadzą się sprowokować. Ferdinand może budować akcje od samej bramki. Bruce to moja podstawa przy bronieniu stałych fragmentów.

Pomoc: Tył zabezpiecza Keane z Carrickiem. Keane to serce mojego zespołu, motywator, który nadaje mu charakter. Odbiory, kontrola środka i wsparcie obrony. Carrick reguluję grę i rozdziela piłkę - krótko w grze z Keane i Eriksenem, dodatkowo uruchamia skrzydła, szczególnie przy kontratakach. Duszą Fabregasa i nie zostawiają wiele miejsca na grę, Silva z Fernandinho nie są dużym zagrożeniem w ataku. Przed dwoma szensatkami gra Eriksen, który odpowiada za rozdzielanie piłki na skrzydła i uruchamianie van Nistelrooya. W tej rundzie może być ograniczany przez taktykę z dwoma ŚPD przeciwnika, więc głównie rozrzuca na boki. Ma pewny i groźny strzał z dystansu oraz ze stałych fragmentów. Na skrzydłach Nani i Rashford wspierani przez bocznych obrońców. Obaj szybcy z groźnym strzałem z dystansu i jako mocna opcja z zejściem do środka. Szybki atak idzie głównie przez Rashforda i Bainesa, którzy będą kręcili wolnym Dixonem, a Keown nie załata tych luk, bo sam nie był atletycznym orłem. Nani zagrożenie w pojedynkach 1 na 1.

Atak: Wybitny egzekutor w osobie v. Nistelrooya. Król strzelców, prawie 100 bram w lidze. Gra w polu karnym, czeka na piłki i okazje po strzałach kolegów.

Stałe fragmenty: rożne to robota Bainesa i Eriksena, top w tych fachu. Najczęściej z piłką dochodzącą do bramki. Ci sami wykonawcy wolnych. Eriksen bliższe i techniczne uderzenia oraz dośrodkowania, Baines dalsze rzuty wolne, które w niektórych sytuacjach może wykonywać też Rashford (z lewej strony). Przy dośrodkowaniach szukam Bruce'a, Ferdinanda i RvN. W przeciwieństwie do poprzedniej rundy, tutaj nie będzie takich problemów w powietrzu, co otwiera mi więcej opcji.

Karne: Ruud van Nistelrooy, pewniak. Gdyby doszło do karnych wykonawcami będą też Eriksen, Baines, Rashford i Nani.

Liderzy i doświadczenie: zebrałem wielu liderów drużyn klubowych i narodowych. Z cała moja obrona to stali lub tymczasowi (Rio) kapitanowie w klubach i w kadrze (Coleman). Dodatkowo Lloris był kapitanem mistrzowskiej Francji z 2018 roku. W pomocy liderem jest oczywiście Keane, ale role kapitanów pełnili również Carrick, Rashford (klub) i Eriksen (kadra). Zespół napakowany doświadczonymi liderami w lidze i rozgrywkach międzynarodowych. 27 mistrzostw Premier League, dostarczone przede wszystkim przez liderów mojego składu, którzy dodatkowo odpowiadają za większość z 20 nominacji do jedenastek sezonu.

Kapitanem mojego zespołu jest Keane, kapitan całej zabawy i prawdziwy lider sprawdzony w prowadzeniu drużyny do sukcesów.

Przeciwnik:

Od tyłu - słabym punktem @DRK jest bramkarz - Reina miał niepewne wyjścia i średnio radził sobie ze strzałami z dystansu, podobnie jak Howard w poprzedniej rundzie, więc będę polował w ten sposób i w razie czego mam Ruuda, który może przy dobitkach wykorzystać jego słaby refleks.

Do zabicia kreacji Fabregasa mam Keane, który odpowiednio wyhamuje jego zapędy. Już o tym wspomniałem.

Najważniejsza sprawa - Kane wyczerpał już limit zwycięstw w tej zabawie ;)

Do przykrycia go mam idealnego ŚO w postaci Rio. Szybki, zwinny i mocny fizycznie. Keane wejdzie mu w głowę już w tunelu. Jako bonus Lloris - kto możne lepiej znać napastnika, niż jego wieloletni kapitan i bramkarz, z którym latami spotykał się na treningach?

Edytowane przez matek

Nie będę się targował, swoje wiem. Moja drużyna doskonale neutralizuje największe zagrożenia DRK (poza Giggsem) i wykorzystuje jego słabości (brak szybkości w obronie, bramkarz), a na moje atuty nie ma on za bardzo odpowiedzi.

W sumie to DRK nawet nie napisał co chce grać, poza litanią wyróżnień jego zawodników, więc nie wiem, czy i ten Giggs byłby należycie wykorzystywany. Wyłączenie Fabregasa i Kane powinno wystarczyć i zabić jego grę w ataku.

2 godziny temu, blackmagic napisał(a):

fodden to gracz na max 9 goli i 5 asyst w meczu

Dzięki za komplement. Foden GOAT

Muszę zacząć trochę na wesoło.

13 godzin temu, matek napisał(a):

Najważniejsza sprawa - Kane wyczerpał już limit zwycięstw w tej zabawie ;)

Skoro ATF lajtowy, więc  powiem przekornie, że przy takich kompanach w tym Tottenhamie jak Ericksen i Lloris to i nie dziwota, że żadnego misia nie zrobił ;);)

Był 3x królem strzelców i jeszcze raz wybrany najlepszym rozgrywającym. No na bramce przecież nie stanie

Właśnie - bramkarz. Czy określanie Reiny jako słaby punkt jest słuszne? Nie zgodziłbym się z tym. Szczególnie jeśli porównamy bramkarzy obu drużyn. A więc Pepe vs Hugo:

Stracone gole na mecz:

Reina 0,85 i 4 miejsce

Lloris 1,09 i 12 miejsce

Czyste konta (clean sheets per game)

Reina 0,46 i debeściak

Lloris 0,35 i ponownie 12 miejsce

https://www.statmuse.com/fc/ask?q=goalkeepers+with+most+clean+sheets+per+game+in+pl+all-time

I na dokładkę 3x Golden Gloves dla Pepe. Więcej mają tylko Cech i Hart.

Edytowane przez DRK

12 godzin temu, matek napisał(a):

27 mistrzostw Premier League, dostarczone przede wszystkim przez liderów mojego składu, którzy dodatkowo odpowiadają za większość z 20 nominacji do jedenastek sezonu.

Doceniam, doceniam te Mistrzostwa i nominacje choć jeśli mój kalkulator nie jest zepsuty to zdaje mnie się że tych mistrzostw jest 26, a nominacji PFA Team 19. Ale to szczegół, bo i tak liczby okazałe. Liczę także na uznanie mojego teamu w tej dziedzinie, w której jest dumnym posiadaczem 35 Mistrzostw oraz 17 nominacji PFA Team.

13 godzin temu, matek napisał(a):

Jako bonus Lloris - kto możne lepiej znać napastnika, niż jego wieloletni kapitan i bramkarz, z którym latami spotykał się na treningach?

Pełna zgoda, ale pamiętajmy, że to działa w obie strony więc tu egalite :)

56 minut temu, DRK napisał(a):

Dzięki za komplement. Foden GOAT

Muszę zacząć trochę na wesoło.

Skoro ATF lajtowy, więc  powiem przekornie, że przy takich kompanach w tym Tottenhamie jak Ericksen i Lloris to i nie dziwota, że żadnego misia nie zrobił ;);)

Był 3x królem strzelców i jeszcze raz wybrany najlepszym rozgrywającym. No na bramce przecież nie stanie

Właśnie - bramkarz. Czy określanie Reiny jako słaby punkt jest słuszne? Nie zgodziłbym się z tym. Szczególnie jeśli porównamy bramkarzy obu drużyn. A więc Pepe vs Hugo:

Stracone gole na mecz:

Reina 0,85 i 4 miejsce

Lloris 1,09 i 12 miejsce

Czyste konta (clean sheets per game)

Reina 0,46 i debeściak

Lloris 0,35 i ponownie 12 miejsce

https://www.statmuse.com/fc/ask?q=goalkeepers+with+most+clean+sheets+per+game+in+pl+all-time

I na dokładkę 3x Golden Gloves dla Pepe. Więcej mają tylko Cech i Hart.

Skrót myślowy - biorąc do oceny w tym meczu masz nie foddena z teraz tylko gracza robiącego 9/5 w sezonie 

2 minuty temu, blackmagic napisał(a):

Skrót myślowy - biorąc do oceny w tym meczu masz nie foddena z teraz tylko gracza robiącego 9/5 w sezonie 

Foden w tej formule to żaden game changer ale przywołując te staty imo warto też dać kontekst. Te 9/5 robił w stosunkowo małej liczbie minut.

w sezonie 20/21 g/a co ~115 minut
w sezonie 21/22 g/a co ~150 minut

imo nie ma biedy. To są praktycznie te same wartości co Rashforda z sezonów 19/20 i 20/21 (sprawdzane na telefonie więc do weryfikacji)

ewentualnym minusem u Fodena, przy tym zakresie czasowym to bym dał, że on na prawej stronie to grał mało. O ile w ogóle grał. On jak wchodził do City to z lewej strony był ustawiany z tego co pamiętam.

Tutaj jeśli się kogoś czepiać to Gabriela, bo bierzemy pod uwagę czasy sprzed defensywnego masterclassa Arsenalu z poprzedniego sezonu

Potencjał ofensywny drużyny DRK jest dużo większy niż matka. Dla mnie zespół Matka liczy na brudna, niski wynik i ewentualne kontry Rashforda i Valenci. Dla mnie różnica talentu jest za duża by mógł ten zespół utrzymać się przeciwko DRK. Fernandinho z Gilberto Silva wyglądają mega jako solidni pracusie, ale i przede wszystkim ballerzy w przeciwieństwie do duetu Keane/ Carrick. Eriksen był fajny, ale na klub pokroju Kogutów,  a nie top 4 zabawy.

Dla porównania Cesc to półka wyżej niż Dunczyk, dzięki czemu Kaneowi będzie łatwiej o gole niż RVN.

Awans @DRK