Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE 1/4 [P_M-Sylvinho.]

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, blackmagic napisał(a):

co do karnych - bramka to bramka. Fakt ze drużyna wyznacza Cie do ich strzelania znaczy ze robisz to dobrze. Jest to zatem skill

No nie, bo masz Salaha i Van Persiego, pierwszy strzelił 47 karnych, drugi 39.

To trochę tak jakby w NBA był 1 wykonawca rzutów wolnych i powiedzmy jeden gracz do atfu bierze takiego, który ma 25ppg, ale 20% tych punktów pochodzi z rzutów wolnych, a drugi ma gracza 23 PPG, ale tych wolnych nie wykonuje. Teza, że ten pierwszy ma większy talent ofensywny, gdzie w talencie ofensywnym porownujemy umiejętność zdobywania punktow z gry byłaby z pewnego powodu skazana na porażkę. U Sylvinho nagle dorobek bramkowy graczy musi być dostosowany, bo obaj RVP i MS nie mogą naraz karnych wykonywać w jednej drużynie. Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka jednocześnie.

Skuteczność z rzutów karnych mogłaby mieć wpływ na dalszym etapie, jeżeli faktycznie ktoś nie może ocenić to sprawdza cały skład jak wykonywał karne w karierze i jak bramkarz je bronił.

Natomiast brać strzelone karne i mówić, że z tego powodu zawodnik A jest lepszy od zawodnika B w talencie w ataku to imho duży błąd.

8 godzin temu, airmax napisał(a):

teraz pytanie czy imo taka se obrona Sylvinho zatrzyma meh atak PM. Czy gigant obrona PMa zatrzyma mocny atak Sylvinho.

Powiedziałbym tak, łatwiej średniej obronie popełnić błąd, który wykorzystają moi atakujący i to bezlitośnie, aniżeli przebijać się przez moją ścianę komukolwiek, patrz pierwszy półfinał Barcelona Chelsea 2011/2012 tam nawet trójka Messi Sanchez Fabregas nic nie strzeliła :) i to wspierana lepszą linią pomocy:)

51 minut temu, P_M napisał(a):

No nie, bo masz Salaha i Van Persiego, pierwszy strzelił 47 karnych, drugi 39.

To trochę tak jakby w NBA był 1 wykonawca rzutów wolnych i powiedzmy jeden gracz do atfu bierze takiego, który ma 25ppg, ale 20% tych punktów pochodzi z rzutów wolnych, a drugi ma gracza 23 PPG, ale tych wolnych nie wykonuje. Teza, że ten pierwszy ma większy talent ofensywny, gdzie w talencie ofensywnym porownujemy umiejętność zdobywania punktow z gry byłaby z pewnego powodu skazana na porażkę. U Sylvinho nagle dorobek bramkowy graczy musi być dostosowany, bo obaj RVP i MS nie mogą naraz karnych wykonywać w jednej drużynie. Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka jednocześnie.

Skuteczność z rzutów karnych mogłaby mieć wpływ na dalszym etapie, jeżeli faktycznie ktoś nie może ocenić to sprawdza cały skład jak wykonywał karne w karierze i jak bramkarz je bronił.

Natomiast brać strzelone karne i mówić, że z tego powodu zawodnik A jest lepszy od zawodnika B w talencie w ataku to imho duży błąd.

Karne są elementem gry. Jeżeli rvp je strzelał a cole nie to znaczy że w klubie rvp nie było nikogo lepszego a w klubie cole już był.

Brw. punkty po technicznych też będziesz curremu odejmował ze średniej? 

7 minut temu, P_M napisał(a):

patrz pierwszy półfinał Barcelona Chelsea 2011/2012 tam nawet trójka Messi Sanchez Fabregas nic nie strzeliła :)

bo tam grali Gary Cahill i Ashley Cole :) szkoda, że tego tego meczu jako argumentu na TOP obronę nie pamiętałeś przy głosowaniu w poprzedniej rundzie :P 

Messi-Alexis-Fabregas to za mało na Cahilla i Cola ale Nani + Eriksen to już wystarczy pfff

13 minut temu, blackmagic napisał(a):

Karne są elementem gry. Jeżeli rvp je strzelał a cole nie to znaczy że w klubie rvp nie było nikogo lepszego a w klubie cole już był.

Brw. punkty po technicznych też będziesz curremu odejmował ze średniej? 

Pewnie że są elementem gry, ale specyficznym, który w przypadku oceny talentu ofensywnego zaciemnia obraz, jeżeli chcemy rzetelnie graczy porównać, bo w ataku bierze udział więcej zawodników, a wykonywać karny najczęściej może tylko 1. Jeżeli uważasz, że po prostu ocena bramkostrzelnosci w totalu jest ok, i twierdzisz na tej podstawie, że ktoś tworzy większe zagrożenie w ataku spoko, masz takie prawo. Moim zdaniem to błąd, jeżeli Cię nie przekonałem argumentami to trudno:) 

A z tymi technikami, no byłoby ciekawe kto ile punktów zgarnął, natomiast to raczej marginalna kwestia, w przypadku karnych dla RVP 39 z 274 to aż 14%, więc ciekawe jakbyś oceniał gracza pod względem ataku skoro wiesz, że komuś z dwójki Salah RVP musisz odjąć możliwość strzelania karnych tym samym mocno uszczuplając ich dorobek punktowy, tym samym obniżając pierwotną ocenę ich wartości w ataku, bo sam przywołałeś bramki jako argument.

Jeszcze dodam odnośnie tej rzetelnej oceny te karne potrafią potem fajnie zamydlić obraz gracza, weźmy duet Mane i Salah w sezonie 18/19 obaj byli królem strzelców z 22. Golami w premier league, ale Salah ma 3 z karnych, a Mane ani jednego, nie zmienia to trochę optyki?

12 minut temu, airmax napisał(a):

bo tam grali Gary Cahill i Ashley Cole :) szkoda, że tego tego meczu jako argumentu na TOP obronę nie pamiętałeś przy głosowaniu w poprzedniej rundzie :P 

Messi-Alexis-Fabregas to za mało na Cahilla i Cola ale Nani + Eriksen to już wystarczy pfff

Wszystko zasługa Terry'ego;) ale fakt mogłeś przypomnieć może bym wziął to bardziej pod uwagę;)

Edytowane przez P_M

4 minuty temu, P_M napisał(a):

Pewnie że są elementem gry, ale specyficznym, który w przypadku oceny talentu ofensywnego zaciemnia obraz, jeżeli chcemy rzetelnie graczy porównać, bo w ataku bierze udział więcej zawodników, a wykonywać karny najczęściej może tylko 1. Jeżeli uważasz, że po prostu ocena bramkostrzelnosci w totalu jest ok, i twierdzisz na tej podstawie, że ktoś tworzy większe zagrożenie w ataku spoko, masz takie prawo. Moim zdaniem to błąd, jeżeli Cię nie przekonałem argumentami to trudno:) 

A z tymi technikami, no byłoby ciekawe kto ile punktów zgarnął, natomiast to raczej marginalna kwestia, w przypadku karnych dla RVP 39 z 274 to aż 14%, więc ciekawe jakbyś oceniał gracza pod względem ataku skoro wiesz, że komuś z dwójki Salah RVP musisz odjąć możliwość strzelania karnych tym samym mocno uszczuplając ich dorobek punktowy, tym samym obniżając pierwotną ocenę ich wartości w ataku, bo sam przywołałeś bramki jako argument.

Wszystko zasługa Terry'ego;) ale fakt mogłeś przypomnieć może bym wziął to bardziej pod uwagę;)

Trzeba by jeszcze pewnie wziąć pod uwagę ile z tych karnych sami wywalczyli. 
ogólnie bramka bramce nie równa - jak dostajesz podanie i pakujesz z 5 m do pustej bramki to też ma mniejszą wartość niż po rajdzie w stylu CR7 - będziemy każdą sytuację analizować i badać ile jest prawdziwej bramki w każdym golu?

Teraz, blackmagic napisał(a):

Trzeba by jeszcze pewnie wziąć pod uwagę ile z tych karnych sami wywalczyli. 
ogólnie bramka bramce nie równa - jak dostajesz podanie i pakujesz z 5 m do pustej bramki to też ma mniejszą wartość niż po rajdzie w stylu CR7 - będziemy każdą sytuację analizować i badać ile jest prawdziwej bramki w każdym golu?

Każdy może przeanalizować na tyle na ile chce, podałeś pewne argumenty, które odbiłem, bo nie zgadzam się z krzywdząca oceną mojego ataku, patrz sezon 18/19 Mane i Salah i bycie królem strzelców, co przywołałem też wyżej. Potem nagle po latach ludzie zapominają i tylko patrzą na gołe cyferki, "a ten strzelił więcej to lepszy".

9 minut temu, P_M napisał(a):

Każdy może przeanalizować na tyle na ile chce, podałeś pewne argumenty, które odbiłem, bo nie zgadzam się z krzywdząca oceną mojego ataku, patrz sezon 18/19 Mane i Salah i bycie królem strzelców, co przywołałem też wyżej. Potem nagle po latach ludzie zapominają i tylko patrzą na gołe cyferki, "a ten strzelił więcej to lepszy".

Możesz uważać że odbiłeś argumenty jak dla mnie przy takiej różnicy bramek i asyst nie ma przypadku i to nie szumy decydują 

13 minut temu, blackmagic napisał(a):

Możesz uważać że odbiłeś argumenty jak dla mnie przy takiej różnicy bramek i asyst nie ma przypadku i to nie szumy decydują 

Tych asyst, gdzie Cole miał ich więcej per game niż RVP w karierze? Gdzie Cole wygrał wszystko co można było wygrać, czego o RVP powiedzieć nie można. Właśnie to u Ciebie te szumy decydują o ocenie.

Bez karnych 0.46 gola na mecz w premier league RVP i 0.45 Cole.

Już nie wspomnę o tym, że synergia między Yorkiem i Colem niszczyła na najwyższym poziomie, a tu mam upgrade w postaci Mane, który jest o wiele lepszym graczem niż Dwight. Zapraszam do obejrzenia highlightow że współpracy Cole i Yorke i zobaczyć jak Andy kreował z Mane będzie tylko lepiej.

Edytowane przez P_M

2 godziny temu, blackmagic napisał(a):

To był cytat do rozmowy mane / Salah więc nie wiem po co mieszasz w to teraz rvp.

co do rvp vs cole - robin byl lepszym graczem i dyskutujesz z chyba dosłownie każdym rankingiem. Próbujesz mnie przekonać zmniejszając liczbę goli bo strzelone przez karne tak jakby były one gorszej jakości. Oczywiście możesz tak uważać. Ja uważam że to część gry tak samo jak bramki z innych sytuacji (bramki po stałych fragmentach też się nie liczą?) i tyle

13 godzin temu, P_M napisał(a):

No tak Cole 5 tytułów premier league i peak sezon w golach lepszy niż van Persiego.

Mane i Salah zblizona półka talentu

Kanchkelskis> Sane 

Bruno>Gundogan (zobacz sobie statystyki goli i asyst) 

Salah przecież jest sporo lepszy od Mane. Gundogan od Bruno także szczególnie patrząc na to, że Bruno gra wyżej. Zresztą zdecydowanie wolę profil takiego zawodnika do składu niż Bruno.

12 godzin temu, P_M napisał(a):

W ogóle warunkami fizycznymi będę tutaj dominował w środku pola. Każdy z trójki Pogba Rodri Bruno ma lepsze warunki fizyczne od swojego odpowiednika Gundogan Xabi Arteta.

Dodając do tego trudność w skontrolowaniu przez Sylvinho środka pola, będzie im niesłychanie ciężko budować akcje.

Przecież w środku pola mam zdecydowanie lepszych zawodników, którzy pomogą mi w pełni kontrolować środek pola a Bruno czy Pogba będą biegać w bezsilności nie mogąc zabrać im piłki. 
Także kontrolować piłkę to będzie mój zespół na pewno. Z drugiej strony z taką pomocą Twój zespół będzie miał duży problem z wymianą piłki w środku pola i przetransportowaniem jej do przodu. Generalnie patrząc na Twój skład to masz lepszą obronę, słabszy środek pola i zdecydowanie gorszy atak. Także mam wrażenie, że jedynie jak mógłbyś strzelić mi bramkę to po jakimś stałym fragmencie gry. Gdzie u mnie wachlarz umiejętności moich ofensywnych zawodników pozwala na różne warianty i mimo solidnej obrony nie widzę opcji na to, żebyś nie stracił bramki. 

32 minuty temu, Sylvinho. napisał(a):

Gdzie u mnie wachlarz umiejętności moich ofensywnych zawodników pozwala na różne warianty i mimo solidnej obrony nie widzę opcji na to, żebyś nie stracił bramki. 

Jaki wachlarz? Moi zawodnicy są szybsi, bardziej kreatywni, lepiej wyszkoleni technicznie, dodatkow mają o wiele lepsze wsparcie od bocznych obrońców. Nie wiem jak twoi obrońcy mają zamiar sobie poradzić z tym jak skonstruowany jest mój atak. O środku pola to nawet ciężko się wypowiedzieć, gdzie Rodri przerywał największą ilość akcji. Nie wiem, zupełnie inaczej widzę nasze składy:)

Alonso z srednia na poziomie 3 asyst i 3 goli na sezon? Gundogan 6 goli i 3 asysty? Arteta z 3,5/3,5 na sezon? To te zagrożenie?

W ogóle dalej nie wiem jak twoja obrona ma zamiar sobie poradzić z moim naporem, skrzydłowi, boczni obrońcy, świetny Cole, który potrafi kreować, strzały z dystansu. To, że moja sobie poradzi to wiadomo. 

17 godzin temu, P_M napisał(a):

Jakoś nagrody piłkarza afryki nie trafiały co roku do Salaha, tylko Mane mu je też zgarniał. Mane zgarnął Onze d'or a Salah nie. Mieli też obaj sezony z drugim miejscem.No myślę, że część tych nagród Mane wskazuje, że talentem byli na podobnej półce.

Lepsze wyniki w PNA. 

Sam uwielbiam Mane (btw, wzór do naśladowania jako człowiek), ale Salah to Salah :)

17 godzin temu, P_M napisał(a):

Kanchkelskis> Sane 

Jak tak myślę to w sumie Kanchelskis jest właśnie odpowiednikiem Sane. 

24 minuty temu, P_M napisał(a):

Jaki wachlarz? Moi zawodnicy są szybsi, bardziej kreatywni, lepiej wyszkoleni technicznie, dodatkow mają o wiele lepsze wsparcie od bocznych obrońców. Nie wiem jak twoi obrońcy mają zamiar sobie poradzić z tym jak skonstruowany jest mój atak. O środku pola to nawet ciężko się wypowiedzieć, gdzie Rodri przerywał największą ilość akcji. Nie wiem, zupełnie inaczej widzę nasze składy:)

Alonso z srednia na poziomie 3 asyst i 3 goli na sezon? Gundogan 6 goli i 3 asysty? Arteta z 3,5/3,5 na sezon? To te zagrożenie?

W ogóle dalej nie wiem jak twoja obrona ma zamiar sobie poradzić z moim naporem, skrzydłowi, boczni obrońcy, świetny Cole, który potrafi kreować, strzały z dystansu. To, że moja sobie poradzi to wiadomo. 

To serio zupełnie inaczej to widzimy. Przecież nie ma opcji widzieć żeby, pomoc Pogba/Bruno i Rodri sprzed prime była lepsza od 3 kreatywnych pomocników, którzy bez problemu tworzą przestrzeń dla skrzydłowych i potrafią napędzać kontrataki. Masz na tyle słaby atak jak na ATF, że moją obrona nie powinna mieć problemu z takimi zawodnikami, szczególnie te boki pozostawiają wiele do życzenia. Stones czy Carvalho potrafią grać na wyprzedzenie więc Andy Cole za bardzo sobie nie pogra. Zresztą tu największa bolączką powinno być dokładne przetransportowanie piłki przez Twoich pomocników czy bocznych obrońców na wolne pole do zawodników z przodu. 
Generalnie tak jak wcześniej napisałem, według mnie jedyna szansą na Twoje zwycięstwo jest jakiś stały fragment gry. 
Piszesz, że jesteś pewny że Twoja obrona sobie poradzi. Jednak na tak kreatywnych zawodników z przodu ciężko Ci będzie coś poradzić. Ja w sumie rozumiem, że Terry i Kompany w środku obrony robią wrażenie ale Salah grający na Risse to spory missmatch, dodatkowo Sane będący na stronie Neville to też średni matchup dla Anglika, który nie za bardzo lubił grać na szybkich i dobrych technicznie zawodników. Dodatkowo RVP, który zawsze potrafił się odnaleźć czy to w polu karnym czy poza nim i jednak taka obrona może i zapewne nie wystarczy na taki atak.

20 minut temu, Sylvinho. napisał(a):

To serio zupełnie inaczej to widzimy. Przecież nie ma opcji widzieć żeby, pomoc Pogba/Bruno i Rodri sprzed prime była lepsza od 3 kreatywnych pomocników, którzy bez problemu tworzą przestrzeń dla skrzydłowych i potrafią napędzać kontrataki. Masz na tyle słaby atak jak na ATF, że moją obrona nie powinna mieć problemu z takimi zawodnikami, szczególnie te boki pozostawiają wiele do życzenia. Stones czy Carvalho potrafią grać na wyprzedzenie więc Andy Cole za bardzo sobie nie pogra. Zresztą tu największa bolączką powinno być dokładne przetransportowanie piłki przez Twoich pomocników czy bocznych obrońców na wolne pole do zawodników z przodu. 
Generalnie tak jak wcześniej napisałem, według mnie jedyna szansą na Twoje zwycięstwo jest jakiś stały fragment gry. 
Piszesz, że jesteś pewny że Twoja obrona sobie poradzi. Jednak na tak kreatywnych zawodników z przodu ciężko Ci będzie coś poradzić. Ja w sumie rozumiem, że Terry i Kompany w środku obrony robią wrażenie ale Salah grający na Risse to spory missmatch, dodatkowo Sane będący na stronie Neville to też średni matchup dla Anglika, który nie za bardzo lubił grać na szybkich i dobrych technicznie zawodników. Dodatkowo RVP, który zawsze potrafił się odnaleźć czy to w polu karnym czy poza nim i jednak taka obrona może i zapewne nie wystarczy na taki atak.

Ciekawostka z GPT ale trzeba by sprawdzic dane:

Cytat

Porównaj składy Sylvinho i P_M i podsumuj ile ich zawodnicy poszczególnych drużyn zdobyli goli i asyst zdobyli w sezonach w premier league, w ktorych grali (jedynie w latach 1992-2022) rozpisz gole z karnymi i bez.

ChatGPT said:

ChatGPT

Aby rzetelnie porównać składy Sylvinho i P_M, zestawię osiągnięcia ich zawodników w Premier League, uwzględniając gole (z podziałem na gole z karnych i bez), asysty oraz kluczowe role, jakie pełnili w swoich zespołach. Oto szczegółowa analiza:

Skład Sylvinho:

Mohamed Salah

Gole: 137 (12 z karnych)

Asysty: 62

Robin van Persie

Gole: 144 (13 z karnych)

Asysty: 53

Ricardo Carvalho

Gole: 7

Asysty: 2

Xabi Alonso

Gole: 14

Asysty: 17

Ilkay Gundogan

Gole: 38

Asysty: 15

Ederson (GK)

Gole: 0

Asysty: 1

Bacary Sagna

Gole: 4

Asysty: 21

Leroy Sane

Gole: 25

Asysty: 28

Danny Rose

Gole: 10

Asysty: 13

John Stones

Gole: 13

Mikel Arteta

Gole: 41 (10 z karnych)

Asysty: 42

Podsumowanie Sylvinho:

Gole (łącznie): 423

Gole z gry: 398

Gole z karnych: 25

Asysty: 255

Skład P_M:

Andy Cole

Gole: 188 (1 z karnego)

Asysty: 73

Vincent Kompany

Gole: 18

Asysty: 5

Gary Neville

Gole: 7

Asysty: 35

John Terry

Gole: 41

Asysty: 12

Sadio Mane

Gole: 111

Asysty: 38

Paul Pogba

Gole: 29 (7 z karnych)

Asysty: 38

Bruno Fernandes

Gole: 41 (15 z karnych)

Asysty: 31

Andrei Kanchelskis

Gole: 42

Asysty: 33

Rodri

Gole: 11

Asysty: 11

John Arne Riise

Gole: 21

Asysty: 30

Alisson Becker (GK)

Gole: 1

Podsumowanie P_M:

Gole (łącznie): 510

Gole z gry: 487

Gole z karnych: 23

Asysty: 307

Porównanie statystyk:

Statystyka          Sylvinho              P_M

Gole (łącznie)   423        510

Gole z gry            398        487

Gole z karnych 25           23

Asysty  255        307

Analiza porównawcza:

Atak:

P_M ma przewagę w liczbie goli zdobytych z gry (487 do 398), głównie dzięki wsparciu Andy'ego Cole'a, Sadio Mane, i Bruno Fernandesa. Sylvinho ma jednak mocne argumenty w postaci Mohameda Salaha i Robina van Persiego, którzy byli liderami strzeleckimi swoich zespołów.

Asysty:

P_M również dominuje pod względem asyst (307 do 255), co pokazuje lepsze rozłożenie kreacji w drużynie, zwłaszcza przez Fernandesa, Mane i Riise.

Defensywa:

Defensywnie, obie drużyny mają solidnych zawodników – Terry i Kompany w zespole P_M są bardziej wszechstronni pod względem zdobywania bramek niż defensywni gracze Sylvinho, jak Carvalho czy Stones.

Kreatywność i balans:

Sylvinho ma bardziej kreatywne skrzydła dzięki Sane i Sagna, podczas gdy P_M stawia na ofensywnych bocznych obrońców, jak Riise, którzy zapewniają dodatkowe opcje w ataku.

Podsumowanie:

P_M ma przewagę w liczbie goli i asyst, co pokazuje większą ofensywną wszechstronność jego zespołu.

Sylvinho natomiast posiada bardziej zbalansowaną drużynę, która może kontrolować tempo meczu dzięki zawodnikom takim jak Salah, Van Persie czy Gundogan.

Obie drużyny są niezwykle mocne, ale statystyki wskazują, że P_M ma większy potencjał do zdobywania bramek i kreowania sytuacji.

Przelicz jeszcze te liczby per rozegrany mecz w premier league

ChatGPT said:
ChatGPT

i druga analiza per game

Cytat

Zaadresowania duplikowania zaimportowanych case'ów ergo czasami leadów.

Przelicz jeszcze te liczby per rozegrany mecz w premier league
ChatGPT said:
ChatGPT
Statystyki na mecz dla drużyn Sylvinho i P_M (Premier League 1992–2022)
Drużyna Sylvinho:
Zawodnik    Gole/Mecz    Gole bez Karnych/Mecz    Asysty/Mecz
Mohamed Salah    0.620    0.566    0.281
Robin van Persie    0.514    0.468    0.189
Ricardo Carvalho    0.052    0.052    0.015
Xabi Alonso    0.098    0.098    0.119
Ilkay Gundogan    0.202    0.181    0.080
Ederson    0.000    0.000    0.004
Bacary Sagna    0.015    0.015    0.079
Leroy Sane    0.278    0.278    0.311
Danny Rose    0.047    0.047    0.061
John Stones    0.060    0.060    0.005
Mikel Arteta    0.144    0.109    0.148
Drużyna P_M:
Zawodnik    Gole/Mecz    Gole bez Karnych/Mecz    Asysty/Mecz
Andy Cole    0.454    0.452    0.176
Vincent Kompany    0.068    0.068    0.019
Gary Neville    0.018    0.018    0.088
John Terry    0.083    0.083    0.024
Sadio Mane    0.422    0.418    0.144
Paul Pogba    0.185    0.140    0.242
Bruno Fernandes    0.331    0.210    0.250
Andrei Kanchelskis    0.278    0.278    0.219
Rodri    0.073    0.073    0.073
John Arne Riise    0.065    0.065    0.093
Alisson Becker    0.006    0.006    0.006

Podsumowanie:
Drużyna Sylvinho wyróżnia się wyższą średnią w kategoriach goli i asyst na mecz u swoich ofensywnych graczy (np. Mohamed Salah, Leroy Sane), podczas gdy drużyna P_M ma bardziej zrównoważone wyniki w asystach, zwłaszcza u pomocników takich jak Bruno Fernandes i Paul Pogba.

You said:
podsumuj te srednie w całosci kto ma ile?
ChatGPT said:
ChatGPT
Podsumowanie średnich dla drużyn Sylvinho i P_M
Drużyna Sylvinho (średnia dla wszystkich zawodników):

Gole/Mecz: 0.187
    Gole bez Karnych/Mecz: 0.172
    Asysty/Mecz: 0.101

Drużyna P_M (średnia dla wszystkich zawodników):

Gole/Mecz: 0.177
    Gole bez Karnych/Mecz: 0.166
    Asysty/Mecz: 0.121

Analiza:

Gole/Mecz: Sylvinho ma minimalnie wyższą średnią goli na mecz (0.187 vs. 0.177), co wynika głównie z wysokich liczb ofensywnych graczy, takich jak Mohamed Salah i Robin van Persie.
    Gole bez Karnych/Mecz: Podobnie Sylvinho prowadzi w tej kategorii (0.172 vs. 0.166).
    Asysty/Mecz: Tutaj przewaga należy do P_M (0.121 vs. 0.101), co pokazuje lepsze rozłożenie kreatywności w jego drużynie, zwłaszcza dzięki Fernandesowi i Pogbie.

Obie drużyny prezentują wysoki poziom, ale P_M wyróżnia się większym wkładem w asysty, co wskazuje na bardziej zrównoważoną grę drużynową.

Anyway, widzimy swoje drużyny inaczej :) ale imho te liczby pokazują, że nie ma dużej różnicy pomiędzy naszymi ofensywami, jak częśc osob próbowała to nakreślać. Natomiast różnica w obronie jest olbrzymia.

29 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

jak tak myślę to w sumie Kanchelskis jest właśnie odpowiednikiem Sane. 

Kanchkelsis strzelał po 15 i 14 goli w sezonie, Sane nie przekraczał 10, ale za to miał więcej asyst. Mi osobiscie bardziej imponuje Andrei, ale to już kwestia opinii i preferencji.

Edytowane przez P_M

40 minut temu, P_M napisał(a):

Ciekawostka z GPT ale trzeba by sprawdzic dane:

i druga analiza per game

Anyway, widzimy swoje drużyny inaczej :) ale imho te liczby pokazują, że nie ma dużej różnicy pomiędzy naszymi ofensywami, jak częśc osob próbowała to nakreślać. Natomiast różnica w obronie jest olbrzymia.

Kanchkelsis strzelał po 15 i 14 goli w sezonie, Sane nie przekraczał 10, ale za to miał więcej asyst. Mi osobiscie bardziej imponuje Andrei, ale to już kwestia opinii i preferencji.

No spoko, pokazałeś, że moi zawodnicy są lepsi w ofensywie :) Generalnie masz lepszą obronę ale całościowo Twój skład jest słabszy i tyle. Mam lepiej pasujących do siebie zawodników, bardziej zrównoważony skład i mocne indywidualności w ataku, które mogą przechylić szalę zwycięstwa na moją korzyść, a generalnie w meczach pucharowych jest to bardzo ważne. Także niech inni to ocenią i tyle :) 

10 minut temu, Sylvinho. napisał(a):

No spoko, pokazałeś, że moi zawodnicy są lepsi w ofensywie :) Generalnie masz lepszą obronę ale całościowo Twój skład jest słabszy i tyle. Mam lepiej pasujących do siebie zawodników, bardziej zrównoważony skład i mocne indywidualności w ataku, które mogą przechylić szalę zwycięstwa na moją korzyść, a generalnie w meczach pucharowych jest to bardzo ważne. Także niech inni to ocenią i tyle :) 

Nie, pokazałem że twoja przewaga w golach jest mniejsza niż moja przewaga w asystach, a twoja obrona leży i kwiczy. Dodatkowo mój skład jest właśnie lepiej zbalansowany niż twój i na pewno ma lepsze synergie i też więcej trofeów podniósł:)

Zasymuluj pojedynek tych dwóch drużyn.

Symulacja pojedynku drużyn Sylvinho i P_M

Ustawienia taktyczne:

• Sylvinho (4-3-3):

• Atak: Salah, van Persie, Leroy Sane.
    • Środek pola: Xabi Alonso, Ilkay Gundogan, Mikel Arteta.
    • Obrona: Bacary Sagna, Ricardo Carvalho, John Stones, Danny Rose.
    • Bramkarz: Ederson.
  • P_M (4-2-3-1):

• Atak: Andy Cole jako wysunięty napastnik.
    • Ofensywni pomocnicy: Mane (lewe skrzydło), Fernandes (środek), Kanchelskis (prawe skrzydło).
    • Środek pola: Rodri, Pogba.
    • Obrona: Gary Neville, Vincent Kompany, John Terry, John Arne Riise.
    • Bramkarz: Alisson Becker.

Przebieg meczu:

1. Pierwsza połowa:
    Sylvinho zaczyna dynamicznie, wykorzystując szybkość Salaha i Sane na skrzydłach. W 15. minucie Salah strzela gola po świetnym podaniu Gundogana (1:0). P_M odpowiada w 30. minucie, gdy Bruno Fernandes posyła idealną piłkę do Mane, który wyrównuje na 1:1. Pod koniec połowy Andy Cole znajduje się w dogodnej sytuacji, ale Ederson broni jego strzał.

2. Druga połowa:
    Drużyna P_M przejmuje kontrolę w środku pola dzięki Rodriemu i Pogbie, którzy ograniczają kreatywność Gundogana i Alonso. W 60. minucie Kanchelskis wykańcza kontratak szybkim strzałem (2:1 dla P_M). Sylvinho wprowadza zmiany, przesuwając Sane bliżej środka, co skutkuje golem van Persiego w 75. minucie (2:2). Ostateczny cios zadaje jednak Andy Cole w 85. minucie, zdobywając gola po precyzyjnym dośrodkowaniu Riise (3:2 dla P_M).

Statystyki meczu:

• Strzały (celne):

• Sylvinho: 12 (6).
    • P_M: 10 (7).
  • Posiadanie piłki:

• Sylvinho: 54%.
    • P_M: 46%.
  • Kluczowe podania:

• Sylvinho: 8.
    • P_M: 10.

Wynik końcowy:

P_M 3:2 Sylvinho

Podsumowanie:

• Kluczową rolę w zwycięstwie P_M odegrała synergia w ofensywie, szczególnie między Fernandesem a Cole'em.
  • Sylvinho miał przewagę w posiadaniu piłki i dynamice skrzydeł, ale brakowało mu wsparcia defensywnego w kluczowych momentach.
  • Rodri i Pogba zdominowali środek pola, co znacząco ograniczyło efektywność Gundogana i Alonso.
Edytowane przez P_M

25 minut temu, P_M napisał(a):

Nie, pokazałem że twoja przewaga w golach jest mniejsza niż moja przewaga w asystach, a twoja obrona leży i kwiczy. Dodatkowo mój skład jest właśnie lepiej zbalansowany niż twój i na pewno ma lepsze synergie i też więcej trofeów podniósł:)

Zasymuluj pojedynek tych dwóch drużyn.

Symulacja pojedynku drużyn Sylvinho i P_M

Ustawienia taktyczne:

• Sylvinho (4-3-3):

• Atak: Salah, van Persie, Leroy Sane.
    • Środek pola: Xabi Alonso, Ilkay Gundogan, Mikel Arteta.
    • Obrona: Bacary Sagna, Ricardo Carvalho, John Stones, Danny Rose.
    • Bramkarz: Ederson.
  • P_M (4-2-3-1):

• Atak: Andy Cole jako wysunięty napastnik.
    • Ofensywni pomocnicy: Mane (lewe skrzydło), Fernandes (środek), Kanchelskis (prawe skrzydło).
    • Środek pola: Rodri, Pogba.
    • Obrona: Gary Neville, Vincent Kompany, John Terry, John Arne Riise.
    • Bramkarz: Alisson Becker.

Przebieg meczu:

1. Pierwsza połowa:
    Sylvinho zaczyna dynamicznie, wykorzystując szybkość Salaha i Sane na skrzydłach. W 15. minucie Salah strzela gola po świetnym podaniu Gundogana (1:0). P_M odpowiada w 30. minucie, gdy Bruno Fernandes posyła idealną piłkę do Mane, który wyrównuje na 1:1. Pod koniec połowy Andy Cole znajduje się w dogodnej sytuacji, ale Ederson broni jego strzał.

2. Druga połowa:
    Drużyna P_M przejmuje kontrolę w środku pola dzięki Rodriemu i Pogbie, którzy ograniczają kreatywność Gundogana i Alonso. W 60. minucie Kanchelskis wykańcza kontratak szybkim strzałem (2:1 dla P_M). Sylvinho wprowadza zmiany, przesuwając Sane bliżej środka, co skutkuje golem van Persiego w 75. minucie (2:2). Ostateczny cios zadaje jednak Andy Cole w 85. minucie, zdobywając gola po precyzyjnym dośrodkowaniu Riise (3:2 dla P_M).

Statystyki meczu:

• Strzały (celne):

• Sylvinho: 12 (6).
    • P_M: 10 (7).
  • Posiadanie piłki:

• Sylvinho: 54%.
    • P_M: 46%.
  • Kluczowe podania:

• Sylvinho: 8.
    • P_M: 10.

Wynik końcowy:

P_M 3:2 Sylvinho

Podsumowanie:

• Kluczową rolę w zwycięstwie P_M odegrała synergia w ofensywie, szczególnie między Fernandesem a Cole'em.
  • Sylvinho miał przewagę w posiadaniu piłki i dynamice skrzydeł, ale brakowało mu wsparcia defensywnego w kluczowych momentach.
  • Rodri i Pogba zdominowali środek pola, co znacząco ograniczyło efektywność Gundogana i Alonso.

Ile razy symulowałeś mecz ? :) 
Mi generalnie wychodzą różne wyniki meczów ale głównie ja wygrywam dzięki postawie Salaha i RVP.

Edytowane przez Sylvinho.