Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE - 1/8 [LeweBiodroSmoka-agresywnychomik]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, P_M napisał(a):

No nigdy tam nie grał wg transfermarkt, więc nawet gorzej niż średnio. Co prawda można przestawić sobie zawodnika na drugą stronę, "bo tak", w końcu piłka nożna to nie rocket science, ale nie oczekiwałbym, że inni głosujący kupią tak przestawionego zawodnika z jego standardowym wpływem na grę zespołu.

przecież grał wg transfermarkt :)

5 minut temu, P_M napisał(a):

No nigdy tam nie grał wg transfermarkt, więc nawet gorzej niż średnio. Co prawda można przestawić sobie zawodnika na drugą stronę, "bo tak", w końcu piłka nożna to nie rocket science, ale nie oczekiwałbym, że inni głosujący kupią tak przestawionego zawodnika z jego standardowym wpływem na grę zespołu.

Jezu to nawet nie manipulacja tylko kłamstwo, oczywiście że Son grywał po prawej stronie w Totenhamie.

Najważniejsze to mieć pomysł na zawodnika który tu przedstawiłem

Serio @P_M myślałem że jesteś bardziej rozgarnięty...

Edytowane przez agresywnychomik

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

przecież grał wg transfermarkt :)

No i tak to jest sprawdzanie na tel.. tylko sezon aktualny mi podało... 

61 spotkań rozegranych na PNP w karierze na 628 spotkań, no gorzej niż u Pablo.

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Jezu to nawet nie manipulacja tylko kłamstwo, oczywiście że Son grywał po prawej stronie w Totenhamie.

Jw. Niecelowe :) anyway no grał mało:)

3 minuty temu, P_M napisał(a):

Teraz już z kompa:
image.thumb.png.dc727c765460f5842d495fd861f809c6.png
No powiem CI nie licząc sezonu 15/16 to troche lipa z obroną tego prawego napastnika :( 

Z pierwszego posta:

Super Dan pomyka na prawym skrzydle jako ofensywny prawy skrzydłowy dzięki czemu uwalnia Sona który może grać 2 napastnika, "9", może zejść na lewą, wtedy Hazard gra ofensywnego pomocnika. Pełna swoboda taktyczna...

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

ale więcej niż 'nigdy' :P 

"Nigdy", "często", "w miarę" tu są prawdziwe problemy ;)

W dniu 29.12.2024 o 10:12, agresywnychomik napisał(a):

(on łatał dziury które zostawiał Steve Bruce)

O! i takie pikantne ciekawostki to ja lubię ( @matek )

średnio podoba mi się pomysł Sona ustawionego z prawej. W sensie rozumiem zamysł wymienności pozycji ale to nadal ktoś będzie tam poszkodowany z dwójki Hazard-Son. Suma talentu tej dwójki się zgadza tylko cały czas jeden z nich będzie w pewnym sensie ograniczany

No i Rudiger z prawej strony rzuca się w oczy

Edytowane przez airmax

Akurat przy skillu (obunożny) i sposobie grania Sona, nie jest imho bardzo problematyczne to jego ustawienie po tej prawej, niby mniej nominalnej stronie. Ok, naturalniej z lewej przez wgląd na to, co najczęściej widzimy w rl, ale taki Hazard zdecydowanie mocniej, by tracił po prawej stronie.

No i Son też wielokrotnie grał napastnika, co przy Yorke'u, czyli w sumie takim trochę fałszywym napastniku również powinno nieźle współgrać. 

Poniżej Son ustawiony z prawej strony w dwóch meczach z man city:

https://m.youtube.com/watch?v=aEELSlgERpE&pp=ygUWdG90dGVuaGFtIG1hbiBjaXR5IDEgMA%3D%3D

Edytowane przez Braveheart22

2 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Akurat przy skillu (obunożny) i sposobie grania Sona, nie jest imho bardzo problematyczne to jego ustawienie po tej prawej, niby mniej nominalnej stronie. Ok, naturalniej z lewej przez wgląd na to, co najczęściej widzimy w rl, ale taki Hazard zdecydowanie mocniej, by tracił po prawej stronie.

No i Son też wielokrotnie grał napastnika, co przy Yorke'u, czyli w sumie takim trochę fałszywym napastniku również powinno nieźle współgrać. 

Poniżej Son ustawiony z prawej strony w dwóch meczach z man city:

https://m.youtube.com/watch?v=aEELSlgERpE&pp=ygUWdG90dGVuaGFtIG1hbiBjaXR5IDEgMA%3D%3D

Son schodzi na drugiego napastnika i Petrescu gra wtedy na skrzydle?

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Son schodzi na drugiego napastnika i Petrescu gra wtedy na skrzydle?

W sensie, że Petrescu jako "wahadłowy" może się mocno podłączać, a Son schodzić bliżej środka do Yorke'a? Czemu nie. Generalnie jestem sobie w stanie jeszcze wyobrazić inne kombinacje ofensywne przy tym zestawie graczy z przodu, o których Chomik nie pisał.

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

W sensie, że Petrescu jako "wahadłowy" może się mocno podłączać, a Son schodzić bliżej środka do Yorke'a? Czemu nie. Generalnie jestem sobie w stanie jeszcze wyobrazić inne kombinacje ofensywne przy tym zestawie graczy z przodu, o których Chomik nie pisał.

Jestem w stanie sobie wyobrazić, że raz na jakiś czas schodzi robiąc miejsce Petrescu. Ale raz na jakiś czas i większość czasu spędzi na prawym skrzydle, które nie jest jego naturalną pozycja.

11 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Thx,

Kto by się chciał wystrzelać ze wszystkich opcji w pierwszej rundzie ;)

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Jestem w stanie sobie wyobrazić, że raz na jakiś czas schodzi robiąc miejsce Petrescu. Ale raz na jakiś czas i większość czasu spędzi na prawym skrzydle, które nie jest jego naturalną pozycja.

Jak wiemy wszechstronni zawodnicy jak Son po przypisaniu pozycji do protokołu nie szukają przewag podczas meczu i nie są na tyle flexible żeby grać wszędzie z przodu. Tylko biegają przy linii... 

Son to nie Young który w Twoim ustawieniu gra tylko po lewej stronie... obrony...

10 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Thx,

Kto by się chciał wystrzelać ze wszystkich opcji w pierwszej rundzie ;)

Jak wiemy wszechstronni zawodnicy jak Son po przypisaniu pozycji do protokołu nie szukają przewag podczas meczu i nie są na tyle flexible żeby grać wszędzie z przodu. Tylko biegają przy linii... 

Son to nie Young który w Twoim ustawieniu gra tylko po lewej stronie... obrony...

Ale dla mnie tak średnio wygląda, że się bierze dwóch left wingów i tworzy się historię, że tak naprawdę jeden nie gra na prawej. Ma grać jako drugi napastnik - spoko, tylko tak rozpisze taksę.

To jak ja bym zaczął robić fikołki, że Young gra wyżej, bo Ginola atakuje pole karne rywali, a Zola cofa się do ofensywnego pomocnika. Przecież to bez sensu. Zachowajmy jakieś ramy.

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

To jak ja bym zaczął robić fikołki, że Young gra wyżej, bo Ginola atakuje pole karne rywali, a Zola cofa się do ofensywnego pomocnika. Przecież to bez sensu. Zachowajmy jakieś ramy.

Faktycznie to jest bez sensu xD.

Co do mojego ustawienia jest spokojnie do wyobrażenia i zagrania ale to potrzeba odrobinie dobrej woli.

11 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Faktycznie to jest bez sensu xD.

Co do mojego ustawienia jest spokojnie do wyobrażenia i zagrania ale to potrzeba odrobinie dobrej woli.

Jak masz bujną wyobraźnię to zmieścisz dwóch LW, z czego jeden będzie grał jako prawy, ale tak naprawdę tylko na grafice, bo tak serio serio będzie drugim napastnikiem i na koniec Piotruś Pan przyleci :)

Edytowane przez Pablo81