Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE - 1/8 [Pablo81-Sylvinho.]

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

@Pablo81

• Alan Shearer
  • David Silva
  • Gianfranco Zola
  • David Seaman (GK) 
  • Steve McManaman
  • Jan Vertonghen
  • David Ginola
  • Jordan Henderson
  • Ashley Young
  • David Luiz
  • Glen Johnson

@Sylvinho.

• Mohamed Salah
  • Robin van Persie
  • Ricardo Carvalho 
  • Xabi Alonso
  • Ilkay Gundogan
  • Ederson (GK) 
  • Bacary Sagna
  • Leroy Sane
  • Danny Rose
  • John Stones
  • Mikel Arteta

...

Temat służy do wrzucania opisów, dyskusji, przerzucania się argumentami i na koniec do głosowania. Przypominam, że rozbudowane opisy nie są wymagane. Każdego wola ile napisze. Obowiązkowo proszę wrzucić grafikę z taktyką, która najlepiej zobrazuje Wasze zespoły. Ewentualnie jakieś podstawowe informacje, które Waszym zdaniem warto przedstawić, ale najważniejsza grafika.

Jeśli chodzi o format to jest to klasyczny pojedynek H2H. Zwycięzca awansuje do 1/4. Głosujemy poprzez wskazanie jednego z nich (awans: nick usera pogrubioną czcionką).

Czas trwania tej rundy: Myślę, że tydzień, czyli do następnej niedzieli będzie optymalny, biorąc pod uwagę, że w międzyczasie mamy Sylwester, ale tu dajcie jeszcze znać jak to widzicie.

Zapraszam wszystkich do dyskusji. Również osoby spoza zabawy mogą brać udział w głosowaniu, jeśli czują się na siłach. Jednak proszę w tym przypadku chociaż o krótką argumentację głosu z ich strony.

Miłej zabawy ;)

• matek przypiął/eła ten temat
5 minut temu, matek napisał(a):

Jestem ciekawy, jak uargumentujesz Younga na lewej obronie na tle prawdziwych lewych obrońców.

https://www.transfermarkt.pl/ashley-young/leistungsdatendetails/spieler/14086/saison//verein/0/liga/0/wettbewerb//trainer_id/0/pos/4

United pewnie za dużo nie oglądasz? :)

Wlasbie tam w miarę często grał jako LB.

Godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

United pewnie za dużo nie oglądasz? :)

Od ponad 25 lat, dziś też będę oglądał. Uprawnia mnie to do zabrania głosu?

Na lewej obronie to grał z musu, bo nie było kogo tam ustawić. Ale to jest skrzydłowy. To już bardziej Valencia był obrońcą, niż on.

2 minuty temu, matek napisał(a):

Od ponad 25 lat, dziś też będę oglądał. Uprawnia mnie to do zabrania głosu?

Na lewej obronie to grał z musu, bo nie było kogo tam ustawić. Ale to jest skrzydłowy. To już bardziej Valencia był obrońcą, niż on.

Wiem, że jesteś fanem Utd, stąd zdziwiło mnie twoje pytanie :)

Young był dość elastyczny, a 21% swoich meczów dla MU zagrał jako lewy obrońca właśnie. 

1 godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

Wlasbie tam w miarę często grał jako LB

25 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Young był dość elastyczny, a 21% swoich meczów dla MU zagrał jako lewy obrońca właśnie. 

Co piąte spotkanie, gdzie rozegrał 217 jako lewy pomocnik, 107 jako prawy obrońca i 82 lewy obrońca i dodatkowo 49 jako prawy pomocnik i 76 jako inny napastnik/pomocnik. No muszę przyznać, że dość nieortodoksyjnie rozumiesz słowo "często"

10 minut temu, P_M napisał(a):

Co piąte spotkanie, gdzie rozegrał 217 jako lewy pomocnik, 107 jako prawy obrońca i 82 lewy obrońca i dodatkowo 49 jako prawy pomocnik i 76 jako inny napastnik/pomocnik. No muszę przyznać, że dość nieortodoksyjnie rozumiesz słowo "często"

A ty wyrażenie "w miarę" :)

15 minut temu, Pablo81 napisał(a):

A ty wyrażenie "w miarę" :)

Nie złapało mi całkowicie pogrubienia z tel piszę, nadal "w miarę często" nijak ma się do twojej tezy i przypadku Younga. 82 spotkania, a 76 spotkań to mała różnica, a wątpię żebyś napisał, że Young grał w miarę często z przodu (bo tak można łącznie potraktować jego występy w napadzie i pomocy), ale może się mylę :)

3 minuty temu, P_M napisał(a):

Nie złapało mi całkowicie pogrubienia z tel piszę, nadal "w miarę często" nijak ma się do twojej tezy i przypadku Younga. 82 spotkania, a 76 spotkań to mała różnica, a wątpię żebyś napisał, że Young grał w miarę często z przodu (bo tak można łącznie potraktować jego występy w napadzie i pomocy), ale może się mylę :)

Gość zagrał 82 mecze na lewej obronie, co nie jest liczba epizodyczną i imo mogę go śmiało tam wystawić. EOT :)

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Gość zagrał 82 mecze na lewej obronie, co nie jest liczba epizodyczną i imo mogę go śmiało tam wystawić. EOT :)

Spoko, po prostu nie dziw się, że ludzie piszą, że to nie jest jego najlepsze wykorzystanie, bo tak samo 76 meczów zagrał z przodu, ale na pewno nie napisałbyś tego samego ;)

5 minut temu, P_M napisał(a):

Spoko, po prostu nie dziw się, że ludzie piszą, że to nie jest jego najlepsze wykorzystanie, bo tak samo 76 meczów zagrał z przodu, ale na pewno nie napisałbyś tego samego ;)

Rozegrał 82 jako lewy obrońca. Więcej niż niektórzy draftowani tu gracze rozegrali na wyspach. Oczywiście, że jako wing był w swoim prime, ale jako LB wyglądał na tyle dobrze, że go wybrałem. Ocenisz to jak chcesz. W sezonie 17-18 był podstawowymi LB wicemistrzów z czerwonej części Machesteru.

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Young jest szybki, co powinno zniwelować główny atut Egipcjanina.

Szybkość Salaha jest tylko jednym z jego głównych atutów obok dryblingu, wizji gry czy skuteczności. Generalnie mój atak na tle takiej obrony to powinien kilka bramek załadować bez większych problemów.