Skocz do zawartości

Trade Deadline 2025

the_secret

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, shadowy86 napisał(a):

Nie zgadzam się. To raczej słaby ruch ze strony Utah. Do 2031 kupa czasu, kto powiedział, że Suns będą szorować dno wtedy?

Bo ich wszyscy dobrzy gracze wtedy beda starzy albo juz na emeryturze a maja niemal zero pickow do tego czasu... 

4 minuty temu, shadowy86 napisał(a):

Mogą mieć też wtedy taki 20 pick i co przyjdzie z tego Jazz, jak teraz oddali trzy picki za kota w worku.

Bo sa duze szanse, ze ten kot bedzie tygrysem.

Poza tym Jazz fizycznie nie moga pomiescic w skladzie wszystkich pickow, ktore maja w najblizszych latach.
Czyli nie dosc, ze zamienili 3 slabe na 1 dobry to jeszcze odsuneli go maksymalnie w czasie.

Edytowane przez wiLQ

7 minut temu, wiLQ napisał(a):

Bo ich wszyscy dobrzy gracze wtedy beda starzy albo juz na emeryturze a maja niemal zero pickow do tego czasu... 

Bo sa duze szanse, ze ten kot bedzie tygrysem.

Poza tym Jazz fizycznie nie moga pomiescic w skladzie wszystkich pickow, ktore maja w najblizszych latach.
Czyli nie dosc, ze zamienili 3 slabe na 1 dobry to jeszcze odsuneli go maksymalnie w czasie.

Do 2031 sześć lat. To kosmos w koszykówce. A jak Suns będą lecieć na pysk, to właściciel zawsze może obrać kurs na tankowanie i opchnąć Duranta i Bookera za picki, więc to, że Suns teraz nie mają picków nie znaczy, że ich mieć nie będą. Jak dla mnie nienajlepszy ruch Utah, ale ile osób tyle opinii. Ja bym na to nie poszedł.

Ciekawi mnie kto się nabierze na Butlera.

Uważam, że już trochę jest magia nazwiska plus Butler PO mode.

Dla przypomnienia ostatnią bdb serię zagrał w 2023 roku przeciwko Bucks w 1 rd, 2 rd to kontuzja z knicks, 

i praktycznie po tej kontuzji to zjazd, z celtics średnia seria , z nuggets bezbarwny i mamy awanturującego się gościa który obecnie gra na poziomie 17/5/5 i kończy 36 lat 

przypomina mnie się taki Charles Barkley z Rockets

5 minut temu, shadowy86 napisał(a):

Do 2031 sześć lat. To kosmos w koszykówce. A jak Suns będą lecieć na pysk, to właściciel zawsze może obrać kurs na tankowanie i opchnąć Duranta i Bookera za picki, więc to, że Suns teraz nie mają picków nie znaczy, że ich mieć nie będą.

Ale to nie beda ich picki, a tylko nad tymi jest kontrola czy beda w Top5.
Jak oddadza caly core za garsc 15stek to beda w glebokiej D... latami.

IMO jedyna opcja, ze Suns sie z tego wygrzebia to klepia mega trejd z Rockets typu Booker+KD by odzyskac wlasne picki i garsc prospektow... ale bardzo nie chcialbym byc po ich stronie w tych negocjacjach.

6 minut temu, shadowy86 napisał(a):

Jak dla mnie nienajlepszy ruch Utah, ale ile osób tyle opinii. Ja bym na to nie poszedł.

A wg mnie swietny. Po co aktualnym Jazz gosc z #29 draftu 2025?

1 minutę temu, Koelner napisał(a):

Ciekawi mnie kto się nabierze na Butlera.

[....]

i praktycznie po tej kontuzji to zjazd, z celtics średnia seria , z nuggets bezbarwny i mamy awanturującego się gościa który obecnie gra na poziomie 17/5/5 i kończy 36 lat

Tylko jakis desperat... Np Suns ;-]

6 minut temu, wiLQ napisał(a):

Ale to nie beda ich picki, a tylko nad tymi jest kontrola czy beda w Top5.
Jak oddadza caly core za garsc 15stek to beda w glebokiej D... latami.

IMO jedyna opcja, ze Suns sie z tego wygrzebia to klepia mega trejd z Rockets typu Booker+KD by odzyskac wlasne picki i garsc prospektow... ale bardzo nie chcialbym byc po ich stronie w tych negocjacjach.

A wg mnie swietny. Po co aktualnym Jazz gosc z #29 draftu 2025?

Tylko jakis desperat... Np Suns ;-]

Jazz po prostu powinni poszukać innego rozwiązania. Czas oceni ten ruch.

Widzisz jakbyś był GM-em Jazz to byś to klepnął, a ja zablokował.

Jest jeszcze jeden wazny aspekt tego trejdu Jazz-Suns, o ktorym nie pomyslalem, a wyczytalem:
Suns moga teraz oddawac swoje swapy pierwszorundowe... a te beda duzo cenniejsze niz te bieda picki ktore dostali od Jazz!

22 godziny temu, shadowy86 napisał(a):

Jazz po prostu powinni poszukać innego rozwiązania. Czas oceni ten ruch.

Widzisz jakbyś był GM-em Jazz to byś to klepnął, a ja zablokował.

Akurat dla mnie to jest urok dyskusji i calego forum, gdybysmy wszyscy sie zgadzali to byloby bez sensu
A tak za te kilka lat bedzie mozna wrocic do tego tematu i ktos bedzie mogl napisac "Ha! A nie mowilem?!" ;-]
Inna sprawa czy forum wtedy bedzie istnialo, ale to poruszylem w osobnym watku... 

17 godzin temu, josephnba napisał(a):

Uważaj bo w podobnej desperacji mogą być Bucks 

Tam presja na dobry wynik jest chyba nawet większa niż w suns 

Mozliwe, tak czy inaczej tylko desperat moze sie skusic.

50 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

The Sacramento Kings are expected to open up talks to potentially deal De'Aaron Fox ahead of the Feb. 6 trade deadline, per @ShamsCharania 

Uuuu Fox straszny zjazd ma.

Nie wyglada mi na allstara, ktory pociagnie druzyne. Oby wyrwali za niego kogos porzadnego.

tu jest dłuższa historia z Foxem i słowo podobno:

po kolei:

1. Gracz oświadczył ze nie podpisze extension

2. Zmienił zdanie poprzez agenta że może podpisać z Spurs lub Kings

3. Wycofał oświadczenie po tzw. sprawie Lillarda gdzie po tym jak Lill stwierdził, ze podpisze tylko z Miami liga wprowadziła kary za takie zachowanie

4. Przekazał info o preferowanej destynacji: spurs heat rockets

5. Oświadczył, że nie jest zainteresowany Lakers

6. Zawiesił komunikacje ze swoim klubem

Dodatkowo, żona Foxa pochodzi z San Antonio i rodzina już (też podobno) organizuje bazę

Kings rozpoczęli negocjacje od Vassel Castlle 2x1rd i swap Kings który posiadaja spurs

Kibice chcą powrotu H Barnesa ale to niemożliwe

o ile Devin idealnie pasujący w salary to cena do zaakceptowania to całości z Casttlem bym nie rzucił

Sochan jest bezpieczny bo nie rzuca za trzy więc z Sabonisem i DDR nie pasuje, na dziś i Castle watpliwy deal

widziałem w tej wymianie parę multu z Jazz i Nets gdzie w niektórych przypadkach te picki idą do nich za graczy do Kings aby dalej walczyli o wynik a spady jak Collins i Keldon idą do trzecich ekip 

2 godziny temu, wiLQ napisał(a):

Morant za Foxa, ktora strona mowi nie?

nie ma na liście Foxa MEM

Kłopotem spurs jest to, że powinni wyczekać aby Foxa podpisać za darmo bez wymian ale Wemby nie chce czekać i pragnie walczyć o PO juz teraz

Inny kłopot to taki, ze kciuk Foxa jest podobno w fatalnej formie i potrzebna będzie w lato operacja

szanse na Foxa w spurs oceniam na ponad 50%

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

Kings rozpoczęli negocjacje od Vassel Castlle 2x1rd i swap Kings który posiadaja spurs

Kibice chcą powrotu H Barnesa ale to niemożliwe

o ile Devin idealnie pasujący w salary to cena do zaakceptowania to całości z Casttlem bym nie rzucił

Sochan jest bezpieczny bo nie rzuca za trzy więc z Sabonisem i DDR nie pasuje, na dziś i Castle watpliwy deal

widziałem w tej wymianie parę multu z Jazz i Nets gdzie w niektórych przypadkach te picki idą do nich za graczy do Kings aby dalej walczyli o wynik a spady jak Collins i Keldon idą do trzecich ekip 

8QYzdDD.jpeg

plus wybory i wszyscy zadowoleni. 😎