Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, Qcin_69 napisał(a):

pewnie sentymentem albo opowieściami starszych kolegów w szatni, tutaj też poszły różne Pallistery - to normalne że w takich rankingach zawsze pojawiają się jakieś nazwiska z dupy, legendy minionych lat? ale to jest detal, reszta rankingu nie wydaje się zbyt kontrowersyjna, a jak widzisz Bale znalazł się i w jednym i drugim, a Sona trudno uświadczyć w obu, jakbym sam taki budował miałbym wyżej Piresa, ale nadal Bale > Son 

Nie no, Barnes ogólnie to był kozak, tylko jego prime przypada na erę jeszcze przed powstaniem Premier League to raz, a dwa, panowie chyba zapomnieli, że on już później to częściej występował w środku pola. 

... 

Btw, Friedel zgoda. Z bardziej nieoczywistych to mnie się podobał też swego czasu Thomas Sorensen (może nawet nie tyle pod kątem wyboru, ale myślę warto wspomnieć o nim). Bdb w Sunderlandzie, a potem po transferze świetny w Aston Villi. 

Z obrońców dodałbym Koscielnego i jeszcze "dinozaur" Paul McGrath, który co prawda prime miał wcześniej, ale jeszcze kilka lat grania w Premier League miał i tam nawet raz zawodnicy go wybrali zawodnikiem sezonu. 

Z pomocników dodałbym, że Gary Speed. Potężne longevity, ale też po prostu grajek, który poniżej dobrego poziomu nigdy nie schodził, a i miał mocne sezony. Do tego mega wszechstronny. 

Darren Fletcher, Fabinho. 

Bellamy pasowałby idealnie u Sylvinho. 

Z napadziorów Les Ferdinand. Szybki, silny, bdb w powietrzu, dobrze utrzymywał piłkę tyłem do bramki i nastrzelał trochę tych bramek w karierze. On nawet grubo po trzydziestce strzelał jeszcze po 10, 12 bramek w przeciętnych/słabszych zespołach. 

Edytowane przez Braveheart22

1 minutę temu, Braveheart22 napisał(a):

Z napadziorów Les Ferdinand. Szybki, silny, bdb w powietrzu, dobrze utrzymywał piłkę tyłem do bramki i nastrzelał trochę tych bramek w karierze. On nawet grubo po trzydziestce strzelał jeszcze po 10, 12 bramek w przeciętnych/słabszych zespołach. 

@fluber by wyśmiał

Teraz, antek napisał(a):

Gustavo Poyet !!!

Nie miałem gdzie go już zmieścić 

Hleb i Rosicky z kreatywnym pomocników też mogą się czuć pominięci.

Rosicky ❤️ ale znowu kontuzje zjadły, już chyba tu kiedyś pisałem że Tomas to mój top3 alubiony grajek, cała gimbaze się w koszulce Borussi z Rosickym śmigało :D 

6 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Nie no, Barnes ogólnie to był kozak, tylko jego prime przypada na erę jeszcze przed powstaniem Premier League to raz, a dwa, panowie chyba zapomnieli, że on już później to częściej występował w środku pola. 

... 

Btw, Friedel zgoda. Z bardziej nieoczywistych to mnie się podobał też swego czasu Thomas Sorenensen (może nawet nie tyle pod kątem wyboru, ale myślę warto wspomnieć o nim). Bdb w Sunderlandzie, a potem po transferze świetny w Aston Villi. 

Z obrońców dodałbym Koscielnego i jeszcze "dinozaur" Paul McGrath, który co prawda prime miał wcześniej, ale jeszcze kilka lat grania w Premier League miał i tam nawet raz zawodnicy go wybrali zawodnikiem sezonu. 

Z pomocników dodałbym, że Gary Speed. Potężne longevity, ale też po prostu grajek, który poniżej dobrego poziomu nigdy nie schodził, a i miał mocne sezony. Do tego mega wszechstronny. 

Darren Fletcher, Fabinho. 

Bellamy pasowałby idealnie u Sylvinho. 

Z nieoczywistych jeszcze Sigurdsona bym wymienił, Nwankwo Kanu, Clinta Dempseya, Laurenta Roberta, Fabricio Collocini, Richard Dunne i Chrisa Suttona 

4 godziny temu, matek napisał(a):

Kiedy losowanie grup?

No właśnie zasadnicze pytanie, bo w sumie nie było jeszcze poruszane. 

Czy robimy system grupowy jak w 16-zespołowym euro? 4x4, po dwie najlepsze wychodzą i potem faza pucharowa, 1/4 -> 1/2 -> finał. 

Czy od razu system pucharowy z pominięciem grup i ciśniemy h2h od początku do końca? 1/8 -> 1/4 -> 1/2 -> finał. 

Dajcie znać. 

2 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

No właśnie zasadnicze pytanie, bo w sumie nie było jeszcze poruszane. 

Czy robimy system grupowy jak w 16-zespołowym euro? 4x4, po dwie najlepsze wychodzą i potem faza pucharowa, 1/4 -> 1/2 -> finał. 

Czy od razu system pucharowy z pominięciem grup i ciśniemy h2h od początku do końca? 1/8 -> 1/4 -> 1/2 -> finał. 

Dajcie znać. 

h2h, większe emocje i szybciej, te grupowe to za dużo głosowań jak pokazywała historia do tej pory, tutaj masz szybkie A albo B, a nie ABCD i jeszcze myślenie jak zagłosować żeby się ktoś nie obraził i potem źle na Ciebie nie dał xd 

1 minutę temu, Qcin_69 napisał(a):

h2h, większe emocje i szybciej, te grupowe to za dużo głosowań jak pokazywała historia do tej pory, tutaj masz szybkie A albo B, a nie ABCD i jeszcze myślenie jak zagłosować żeby się ktoś nie obraził i potem źle na Ciebie nie dał xd 

Hehe jeszcze nie wiem jak ale nasz forumowy Helmut jakoś mnie wkurzy xD

4 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

A jeszcze trzeba zrealizowac pozaforumowe ustalenia z kolegami tak zeby nikt sie nie kapnal!

42 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

mi bez różnicy. Pucharowo szybciej załatwimy sprawę, tyle że będzie więcej "niesprawiedliwości"

Edytowane przez airmax

4 minuty temu, DRK napisał(a):

Ole Gunnar ,,Baby face killer" Solskjaer nie poszedł 😢

Mimo sympatii dla Norwega, to ciężko brać rezerwowego gracza pomimo spektakularnego momentu w finale champions league.

U mnie np myślałem jeszcze nad Shaunem Wrightem Phillipsem na skrzydło, ale jego warunki fizyczne jednak trochę na minus, plus wspomniany przez flubera Walcott, ale tam poczytałem trochę na forach i sporo było negatwnych info o jego nierównej formie.

Edytowane przez P_M

1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

W Atf gdzie nie ma zawężenia to 2 topowych sezonów taki wybór to meh.

Jak nie ma zawężenia żadnego to trochę dziwne że nie poszedł przewielki Tony Hibbert idealnie by ci pasował za tego kloca sissoko ;] tony był nie do przejścia , zawsze >>> niż jakiś Coleman Rose czy Stones ;]

No i Ronaldo jednak zdecydowanie za wysoko jak nie gracie top 2 sezony,  jest nikim w takim atf przy lampardzie salahu keanea terrym czy vieirze.

Edytowane przez marzec