Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, antek napisał(a):

Duff to był mój pick na prawe skrzydło, Wahałem się czy brać jego czy Songa w 10 rundzie, myśląc że Irlandczyk jest trochę zapomniany, niestety nie przez wszystkich. Na tą rundę mega steal.

Jeszcze kilka lepszych wyborów na prawe skrzydło niż Duff jest do wzięcia, pick w porządku, ale nie steal.

9 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Az ciekawy jestem jakie.

Piekny pick Damian Duff, bałem się że nie pójdzie w ogóle, fajnie że o nim nie zapomniano jednak, trochę brakowało mu finezji, ale to taki premium Krzynówek :D 

1 minutę temu, airmax napisał(a):

Nie wiem czy kilka, u mnie jest jeden grajek na prawą stronę imo ciekawszy. Ciekawe czy pójdzie 

ciekawe czy myślimy o tym samym, ja się wahałem między nim a Sanchezem, finalnie zadecydowało to że Chilijczyk miał lepszy peak

Dużo świetnych picków w końcówce: Stones dla mnie to ten sam tier co Adams. Martyn przez 3 sezony z rzędu był w drużynie sezonu (97-00) a oprócz tego miał 2 sezony z największą liczbą czystych kont 96/97, 01/02. Rashford miał dominujące miesiące w pl, Duff może nie miał kosmicznego prime, ale relatywnie długi, sheringham to nie tylko gole, ale i dużo kreowania, Paulo ferreira chyba został zapomniany przez wielu wybierających, jorginho też poszedł dużo za późno.

11 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

xd

Chętnie poznam argumentację (tak, wiem że wybory do 2022, oceniam caloksztalt). Stones był pewniakiem na 3 wielkich turniejach ( półfinał MŚ, finał euro przegrany po karnych, ćwierćfinal mś) w topowym teamie, pewniaczek od lat w topowej drużynie klubowej świata, kilka jedenastek sezonu, mistrzostw Anglii, liga mistrzów, sprawdzony na najwyższym poziomie, przy dużo lepszej ofensywnie lidze niż w latach 90-tych. 

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Chętnie poznam argumentację (tak, wiem że wybory do 2022, oceniam caloksztalt). Stones był pewniakiem na 3 wielkich turniejach ( półfinał MŚ, finał euro przegrany po karnych, ćwierćfinal mś) w topowym teamie, pewniaczek od lat w topowej drużynie klubowej świata, kilka jedenastek sezonu, mistrzostw Anglii, liga mistrzów, sprawdzony na najwyższym poziomie, przy dużo lepszej ofensywnie lidze niż w latach 90-tych. 

Myślę że to co @matek napisał o liderach, Stones nie jest żadnym liderem natomiast Adams jest.

4 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Myślę że to co @matek napisał o liderach, Stones nie jest żadnym liderem natomiast Adams jest.

Adams jest takim liderem jak Tomasz Hajto był. To może być moje uprzedzenie, ale tacy kapitanowie to robią więcej szkody niż pożytku swoim trudnym charakterem (szczególnie że Adams całą karierę miał problemy z alkoholizmem) Stones zresztą już pod nieobecność kane'a robił za kapitana Anglii w tym roku.

6 minut temu, fluber napisał(a):

Główny atut Stonesa to elegancka gra z piłką przy nodze, rozgrywanie piłki. Może fajnie to wygląda dla oka, jeszcze jak gość sobie swobodnie potrafi wejść w linię pomocy i wymieniać podania z kolegami, ale obrońców, szczególnie tych środkowych ocenia się za coś więcej. 

Stones miękki grajek jak na stopera, lider żaden. Wahania formy. Ile było narzekań na niego. 

A Adams trochę niedoceniany tu chyba jest. Raz, że wyjątkowy lider na boisku, każdy obok niego lepiej wyglądał. Dwa, bardzo dobrze czytał grę i bronił. Trzy, w bardziej nowoczesnym systemie Wengera też dał radę i się nie odbił. 

Nie mówię, że Stones jest jakiś słaby, ale szanujmy się. 

A w city to rzeczywiście Ruben Dias robił wrażenie. Tu było widać kozaka, choć no w tym formacie zabawy trochę straci. 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Adams jest takim liderem jak Tomasz Hajto był. To może być moje uprzedzenie, ale tacy kapitanowie to robią więcej szkody niż pożytku swoim trudnym charakterem (szczególnie że Adams całą karierę miał problemy z alkoholizmem) Stones zresztą już pod nieobecność kane'a robił za kapitana Anglii w tym roku.

To Twoje zdanie. Moje jest inne. 

Adams grał jako kapitan tzw "Boring Arsenal" drużyny która wygrywała po 1:0 etc.

Zdarza mi się chodzić na City (łatwo o bilety) a za starych czasów nawet loża się trafiła +- raz w sezonie. Żadna absolutnie żadna osoba która interesuje się City nie wymieni Stonesa jako kluczowego grajka.

10 minut temu, fluber napisał(a):

Adams jest takim liderem jak

2, 1, 8, 1, 1, 2, 1*, 4, 2 - defensywa Arsenalu za czasów liderowania Adamsa, jeśli mówimy o straconych golach (sprawdzane na szybko na Flashscore więc do weryfikacji)

*17 straconych goli, drugi wynik w historii PL jeśli dobrze kojarzę

niezły ten angielski Hajto

Edytowane przez airmax