Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Był piłkarzem roku w Ligue1 jak i w PL :) Za sam artyzm tego nie dostał.

Bo umiejętności miał bardzo wysokie, a wiadomo, że tego typu gracze są mega przyjemni do oglądania dla kibiców, czy to zawodników, czy dziennikarzy. Za to dla wielu trenerów już pewnie niekoniecznie (zobacz jak szybko wypadł z reprezentacji choćby). 

Niemniej, brakowało regularności w jego grze i pełnego zaangażowania, nie tylko we "własne" momenty, bo był potencjał na top karierę. 

Edytowane przez Braveheart22

18 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Bo umiejętności miał bardzo wysokie, a wiadomo, że tego typu gracze są mega przyjemni do oglądania dla kibiców, czy to zawodników, czy dziennikarzy. Za to dla wielu trenerów już pewnie niekoniecznie (zobacz jak szybko wypadł z reprezentacji choćby). 

Niemniej, brakowało regularności w jego grze i pełnego zaangażowania, nie tylko we "własne" momenty, bo był potencjał na top karierę. 

Tam z repra na 99% jestem pewien że nie poszło o to jak grał.

14 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Riise przynajmniej dwie rundy później niż sądziłem poszedł

No nie sądziłem, że uda mi się takie skrzydła w postaci Riise i Neville'a zapewnić, spacing, rozciągnięcie boiska + stamina przez 120 minut.

Riise całkiem sporo like zabrał na wstępie, jak ja go wybierałem w ATF piłkarskim na lewą obronę to tyle miłości nie dostał :P

Wracając na chwilę do Ledley Kinga, to zdrowy był stawiany wyżej niż Sol Campbell w hierarchii w reprezentacji Anglii ( taki Jamie Carragher to w ogóle łapał się tylko jak sypało kontuzjami ), bardzo dziwi mnie, że @Qcin_69 jako rzekomy kibic Tottenhamu ( jakoś mimo tylu lat znajomości, dużo dłuższej niż z forum nigdy nie dał się poznać z tej strony :P ) pominął gracza stawianego przez kibiców Kogutów w all-time na pozycjach 3-5.

Ledley ma prawie dekadę gry w Premier League na kozackim poziomie, mimo tych kontuzji, także mamy potężny peak ( zdrowy był stawiany niewiele niżej niż Terry i Ferdinand ) i solidne longevity.

Także no wybory Hyypia, Ricardo Carvalho, Carragher i kilka innych nazwisk na tej pozycji kosztem Ledleya to dla mnie i raczej 90% fanów PL to bardzo dziwna sytuacja i na 100% podyktowane tylko tym, że grali w Liverpool i Chelsea. Myślę, że gdyby nie fakt, że jest legendą Tottenhamu, który jako klub niestety zawsze uchodził za 5-6 siłę ligi i oczywiście te kontuzje, to byłby to wybór na TOP5 tej pozycji. Terry, Vidic, Ferdinand, Van Dijk i myślę potem już Ledley King. 

Także gratulacje dla @Braveheart22 bo wziął potężny steal.

12 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Riise przynajmniej dwie rundy później niż sądziłem poszedł

Wahałem się między Riise a Lehmannem, dwóch nie mogłem wziąć. Nie można mieć wszystkiego,  ale Lehmann w czasach gry Arsenalu chociażby wygryzł ze składu reprezentacji Kahna na mistrzostwach świata u siebie w ojczyznie. 

8 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Riise całkiem sporo like zabrał na wstępie, jak ja go wybierałem w ATF piłkarskim na lewą obronę to tyle miłości nie dostał :P

Bo mimo wszystko to ograniczony grajek, który swoje wady ma. Ale co fizycznie był potworem i miał pierdolnięcie z lewej to jego. Tym zyskał sympatię. No i wiadomo rudy=charakterny hehe. 

1 minutę temu, antek napisał(a):

Wahałem się między Riise a Lehmannem, dwóch nie mogłem wziąć. Nie można mieć wszystkiego,  ale Lehmann w czasach gry Arsenalu chociażby wygryzł ze składu reprezentacji Kahna na mistrzostwach świata u siebie w ojczyznie. 

Lehmann dużo lepszy wybór niż Seaman. Też się kojarzy z dziwnymi interwencjami i miał swoją łatkę jako gościa od baboli, ale nie byłoby "The Invincibles" bez Lehmanna o czym często się zapomina. 

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Lehmann dużo lepszy wybór niż Seaman. Też się kojarzy z dziwnymi interwencjami i miał swoją łatkę jako gościa od baboli, ale nie byłoby "The Invincibles" bez Lehmanna o czym często się zapomina. 

Mi akurat nie musisz mówić o wyższości Lehmanna nad Seamanem. To za czasów gry Niemca Kanonierzy osiągnęli najbardziej historyczne rezultaty ( The Invicibles czy finał Ligi Mistrzów).

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Wracając na chwilę do Ledley Kinga, to zdrowy był stawiany wyżej niż Sol Campbell w hierarchii w reprezentacji Anglii ( taki Jamie Carragher to w ogóle łapał się tylko jak sypało kontuzjami ), bardzo dziwi mnie, że @Qcin_69 jako rzekomy kibic Tottenhamu ( jakoś mimo tylu lat znajomości, dużo dłuższej niż z forum nigdy nie dał się poznać z tej strony :P ) pominął gracza stawianego przez kibiców Kogutów w all-time na pozycjach 3-5.

Ledley ma prawie dekadę gry w Premier League na kozackim poziomie, mimo tych kontuzji, także mamy potężny peak ( zdrowy był stawiany niewiele niżej niż Terry i Ferdinand ) i solidne longevity.

Także no wybory Hyypia, Ricardo Carvalho, Carragher i kilka innych nazwisk na tej pozycji kosztem Ledleya to dla mnie i raczej 90% fanów PL to bardzo dziwna sytuacja i na 100% podyktowane tylko tym, że grali w Liverpool i Chelsea. Myślę, że gdyby nie fakt, że jest legendą Tottenhamu, który jako klub niestety zawsze uchodził za 5-6 siłę ligi i oczywiście te kontuzje, to byłby to wybór na TOP5 tej pozycji. Terry, Vidic, Ferdinand, Van Dijk i myślę potem już Ledley King. 

Także gratulacje dla @Braveheart22 bo wziął potężny steal.

Czy aż taki steal to bym nie przesadzał, zrobiłeś otoczkę tajemniczości wokół niego jakby grający notorycznie pomijali drugiego Maradonne ;)

Dla mnie to zawodnik który z natury swojej kontuzji nie mógł grać w każdym meczu, wybierali mu mecze, odpoczywał (coś na kształt niektórych zawodników w obecnej NBA) a kolana puchły nawet po bieganiu, średnio grał w co drugim meczu w swojej karierze co i tak jest świetnym wynikiem.

Moim zdaniem poszedł w odpowiednim miejscu aczkolwiek sam nie brałem go pod uwagę.

Może się wypowie jakiś kibic TH to będzie w miarę obiektywnie xD.

Screenshot-20241221-220256-1.png

9 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Bo mimo wszystko to ograniczony grajek, który swoje wady ma. Ale co fizycznie był potworem i miał pierdolnięcie z lewej to jego. Tym zyskał sympatię. No i wiadomo rudy=charakterny hehe. 

Mimo wszystko warto odnotować, że Riise godzinę po wyborze dostał już 9 like i z całej zabawy więcej ma tylko pierwszy wybór zabawy czyli Thierry Henry ;)

Swoją drogą czemu ATF Ekstraklasa nie został dokończony? Mam duży żal do Ciebie o to i dlatego nie zgłosiłem się do ATF Premier League, bo czułem kolejny niewypał :P 

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Czy aż taki steal to bym nie przesadzał, zrobiłeś otoczkę tajemniczości wokół niego jakby grający notorycznie pomijali drugiego Maradonne

sami się złapaliście w tą pułapkę, dla mnie wybór był oczywisty od początku :P

Ale przynajmniej mieliście dodatkowy smaczek :D

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Swoją drogą czemu ATF Ekstraklasa nie został dokończony? Mam duży żal do Ciebie o to i dlatego nie zgłosiłem się do ATF Premier League, bo czułem kolejny niewypał :P 

Bo wyszło, że głosujemy w pięć osób na krzyż i nawet nie ma komu rozstrzygnąć remisu w grupie między Chomikiem a Erniem 🤷