Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Rekomendowane odpowiedzi

Warto przypomnieć, że Mane przed przyjściem do Liverpoolu miał jeszcze dwa mocne sezony w Southampton, gdzie święci nawet skończyli w top6 i awansowali do pucharów. U niego jest bardzo mocny peak, jest fajne longevity. To nawet nie jest kontrowersja, że ktoś go ma wyżej od Bale'a, a nawet dziwne, że nie :P

Przy okazji świetny człowiek, czego nie można powiedzieć o wielu tu wybranych graczach xd

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

podawałem przykład Ofoe, który grał w ESA jeden sezon i poszedł chyba jako pierwszy

Ekstraklasa jednak inna specyfika

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

podawałem przykład Ofoe, który grał w ESA jeden sezon i poszedł chyba jako pierwszy

nie oglądam ekstraklapy, tamtego draftu nie grałem, nie śledziłem, nadrabiać nie zamierzam :P także w tym kontekście nie wypowiem się

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Bale tu dostaje po głowie za to, że wział go Real

ja mam z kolei wrażenie, że Bale dostaje tu spory boost właśnie za karierę w Realu i to ile tam wygrał

4 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Ekstraklasa jednak inna specyfika

inna, ale dobitnie pokazuje, że tworzycie nieżyciowe kryteria

Teraz, airmax napisał(a):

ja mam z kolei wrażenie, że Bale dostaje tu spory boost właśnie za karierę w Realu i to ile tam wygrał

nie u mnie, w ogóle na to nie patrzę

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

inna, ale dobitnie pokazuje, że tworzycie nieżyciowe kryteria

Ale jakie kryteria? Przecież i tak każdy sobie oceni i zagłosuje jak mu się podoba, bo jednego gracza bardziej ceni, innego mniej, zwraca większą uwagę na to albo na tamto itd. Żadne kryteria, by tego raczej nie zmieniły. 

W premier league jest po prostu za dużo talentu, by powoływać się 1 do 1 na taki case Vadisa z ekstraklasy.

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie u mnie, w ogóle na to nie patrzę

spoko

ja po prostu nie widzę tu za bardzo klucza do tego, żeby mieć Bale'a nad Mane, bo peak Bale'a nawet jeśli lepszy, to nie na tyle lepszy aby zrekompensować przewagi Mane w innych kategoriach.

no i co mieć peak w bezstresowych Totkach, to nie trzaskać top sezony w lidze po 98/99pkt vs Guardiolowe City

Jakbyśmy grali peak to byłoby zaokrąglenie do 2 lat, stad dla mnie osobiście team Gregorious jak narazie w skali all time mocny meh. 

Jeden, 2 graczy z mocnym peakiem i krótkim stażem ok ale cała drużyna tak zbudowana mam nadzieję zostanie negatywnie zweryfikowana przez panel głosujących

Mane i Bale są imho blisko siebie jak chodzi o grę w PL. Kto był lepszy trudno powiedzieć.

Edytowane przez agresywnychomik

20 minut temu, ernie9005 napisał(a):

No Essien konkretny bust w tej turze.

Ale przecież:

W dniu 18.12.2024 o 00:47, Qcin_69 napisał(a):

Tak bez pełnego riserczu, to na ten moment jest jeszcze całkiem sporo graczy ze środka pola, którzy nie odbiegają znacznie od tych wybranych

xd

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Seaman w PL 0,84 gola wpszczonego na mecz, Schmeichel 0,92 :)

Miałem Seamana i to był mój największy bust i najbardziej jechany pick, a też robiłem podobny research kiedyś xD przykro mi Pablo, ale raczej nikogo nie przekonasz, próbowałem.

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Seaman w PL 0,84 gola wpszczonego na mecz, Schmeichel 0,92 :)

A śmiali się tu z Adamsa! 

1 minutę temu, airmax napisał(a):

Jako, że TAA już wybrany, to jestem ciekaw jak będzie odbierany poziom defensywy TAA przy tych wszystkich topowych skrzydłowych

Zależy jak się obuduje zespół. Ja na przykład nie mam pojęcia, dlaczego P_M mając tak zabezpieczone tyły zbustował z G. Neville'em. Dokładasz jeszcze jakiegoś DM'a z tej strony i Trent, by tam zarąbiście fitował. 

8 minut temu, P_M napisał(a):

Miałem Seamana i to był mój największy bust i najbardziej jechany pick, a też robiłem podobny research kiedyś xD przykro mi Pablo, ale raczej nikogo nie przekonasz, próbowałem.

Ja tylko podałem fakt.

Ale Peter Bolek bardziej dał się lubić i miał świetny wyrzut. No i był przystojniejszy :)

10 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

A śmiali się tu z Adamsa! 

Ja się śmiałem? Ej!

Adams to case Seamana, tylko poszedł później, więc bardziej akuratnie.