Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to miejsce w top5 co roku nie jest wystarczające, patrząc na to co biegało obok niego?

no jeśli mówimy o jednym z lepszych peaków (jak sam określiłeś) + absolutny top to...

rok później to co biegało obok niego zrobiło top6

56 minut temu, P_M napisał(a):

Miałem na radarze Garetha, ale i w tak w tej kolejce miałem Garryego Neville'a  upatrzonego. Ciężko znaleźć sensownego bocznego obrońcę, który jeszcze taką wartość w ataku wnosi (35 asyst w ManU)

W ile sezonów te 35 asyst? 

Ja nie przepadałem nigdy za Manchesterem (dlatego też wziąłem Lamparda over Scholesa), ale imo za szybko bo Gary to był tylko i aż rzemieślnik z dalekim wyrzutem z autu.

3 minuty temu, airmax napisał(a):

jeśli byśmy wybierali jeden/dwa sezony i patrzyli tylko na peak, to o Bale'u bym się nawet nie zająknął. Ale całościowo to IMO jako kombinacja peaku, długowieczności, sukcesów indywidualnych/drużynowych, przełożenie tego peaku na wynik zespołu, znajdą się lepsi

peak - najlepszy gracz Premier League 

długowieczność - 2,5 sezonu na światowym poziomie 

sukcesy indywidualne - 3x 11 sezonu premier league z rzędu, druzyna roku Uefa 2 razy, piłkarz roku Premier Legue 

sukcesy drużynowe - no grał w Tottenhamie xd wiadomo że łatwo nie było! 

Tbh jestem ciekawy kogo masz wyżej, bardziej niż chce dowodzić swoich racji i wtedy chętnie porównam te wymienione przez Ciebie kategorie. 

Ja po prostu pamiętam jakich partnerów miał wówczas Bale i że bez niego byłby to zespół ze środka tabeli. Podobny casus co przy ATFie piłkarskim gdzie się wyśmiewano z Harry’ego Kane, bo c***a zdobył i że bez niego pono Spurs mieli być lepszym zespołem bo nie zagrał w meczu z Ajaxem w LM. 

Bale imo miał epicki ostatni sezon w Spurs a i poprzedzające go dwa miał na absolutnym topie w lidze, no ale ten ostatni to ciężko mi znaleźć kogoś kto tak dominował w lidze jak on - chyba później Hazard dopiero 

2 minuty temu, airmax napisał(a):

no jeśli mówimy o jednym z lepszych peaków (jak sam określiłeś) + absolutny top to...

rok później to co biegało obok niego zrobiło top6

nie to co biegało obok niego, ale za wcześnie na tę rozmowę w kontekście dalszej części ATFa 

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

i ja się generalnie zgadzam z tym, niemniej na pewno warto mieć jednego stopera z wyższego tieru niż naładować sobie przód tylko po to, by potem łatać tyły tym co zostało

a tak z ciekawości, którzy wybrani obrońcy do tej pory nie byli klasy światowej?

Choćby gary Pallister 

Teraz, blackmagic napisał(a):

Podaj tych najlepszych bo jak to Adam’s i Pallister się do nich łapią to carvahlo tex

Adams i Palister<Carvalho

Terry, Ferdinand, Kompany, Van Dijk to najlepsi.

Zastanawiam się co z Desaillym, bo też jako gracza gościa lubiłem.

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nad czym się zastanawiać, gość był skałą totalną, trochę case Bale'a bo grał w średnim teamie, niemniej nawet na tle reprezentacji, to przecież top topów

Nad tierem na tle czwórki najlepszej, której wymieniłem:)