Skocz do zawartości

ATF PREMIER LEAGUE

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, P_M napisał(a):

Sleeper? C'mon skillowo nie wiem czy nie bralbym go przed Shearerem, wiadomo nie te longevity, ale still.

Van der sar miał być mój:/

:) Jakich miał pomocników jeden, a jakich drugi. Jakie bramki strzelał jeden a jakie drugi?

Ruud miał świetny instynkt, ale skilla raczej a'la Inzaghi :)

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Umówmy się że:

Shearer>Ruud>Pippo.

Gdzie różnice w skillu Alan - Ruud i Ruud - Filippo są podobne.

Pod względem techniki stawiam najwyżej Ruuda w tym gronie, Pippo to kwintesencja drewna dla mnie, ale go nie lubiłem, więc możliwe, że przesadzam

Fajny ATF został wymyślony. Jestem bardzo ciekawy jak będziecie podchodzić do lat 90-tych, gdzie liga angielska plasowała się między 5 a 13 miejscem w rankingu UEFA (dopiero w 2001 roku awansowała z TOP5 do TOP3) i ogólnie dużo łatwiej było brylować zawodnikom niż w czasach, kiedy liga angielska stała się topową.

6 minut temu, fluber napisał(a):

Fajny ATF został wymyślony. Jestem bardzo ciekawy jak będziecie podchodzić do lat 90-tych, gdzie liga angielska plasowała się między 5 a 13 miejscem w rankingu UEFA (dopiero w 2001 roku awansowała z TOP5 do TOP3) i ogólnie dużo łatwiej było brylować zawodnikom niż w czasach, kiedy liga angielska stała się topową.

images?q=tbn:ANd9GcSBSVoft_fjomrwFbaUbCH

Zawodnicy topowych drużyny nie odstawali.

Utd wygrywał LM w 98, Arsenal 94 Chelsea 98, Utd 91 - PZP

Nikt tu nie bierze prawego obrońcy Crystal Palace z 93 roku.

Edytowane przez agresywnychomik

19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Pod względem techniki stawiam najwyżej Ruuda w tym gronie, Pippo to kwintesencja drewna dla mnie, ale go nie lubiłem, więc możliwe, że przesadzam

No nie :) RvN był skuteczny, ale technika i przede wszystkim siła strzału po stronie Shearera. Alan potrafił sam wykreować bramkę. Ruud to był raczej od wykańczania akcji. To rozważnie raczej akademickie, ale Holender grając z Wilcoxem czy Ripley'em nie strzeliłby tyłu bramek co Anglik.

20 minut temu, fluber napisał(a):

Yyy, może dlatego były tak nisko?

English teams have participated in UEFA competitions every year save for 1955–56 and the years between 1985 and 1990, when in the aftermath of the Heysel Stadium disaster all English clubs were banned from Europe by UEFA; Liverpool, who had been playing at the Heysel Stadium against Italian side Juventus, were banned

Dziękujemy za opinię i do widzenia :)

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Gazze (Paul Gascoigne) macie? :P

A sprawdz jego dokonania w PL :)

i nie spoiluj wiecej nazwiskami bo a noz trafisz!

7 minut temu, fluber napisał(a):

W 98 United przegrał ćwierćfinał z As Monaco, które miało przemocarny skład: Barthez (C) Djetou Dumas Diawara Collins Benarbia Trezeguet Léonard Sagnol Konjic
Ikpeba.

Newcastle nie wyszło z grupy.

Przegralo przez gole na wyjezdzie

W skladzie Monaco bylo 3 mistrzow swiata pol roku pozniej

To ma byc jako przypal traktowane?

Edytowane przez julekstep

11 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Yyy, może dlatego były tak nisko?

English teams have participated in UEFA competitions every year save for 1955–56 and the years between 1985 and 1990, when in the aftermath of the Heysel Stadium disaster all English clubs were banned from Europe by UEFA; Liverpool, who had been playing at the Heysel Stadium against Italian side Juventus, were banned

Dziękujemy za opinię i do widzenia :)

Wielu topowych zawodników nie chciało grać w lidze, która nie ma możliwości gry w europejskich pucharach, ja się im w sumie nie dziwię. Liga angielska budowała swoją pozycją długo. Sam pamiętam mecze Legii z Blackburn w LM.

10 minut temu, julekstep napisał(a):

Przegralo przez gole na wyjezdzie

W skladzie Monaco bylo 3 mistrzow swiata pol roku pozniej

To ma byc jako przypal traktowane?

Sagnola nie kojarzę wtedy z kadry, on miał chyba jakieś 20 lat wtedy. Trezeguet był w kadrze, ale chyba nie grał (wirtuoz Guivarch był pierwszym napastnikiem)

35 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Nikt tu nie bierze prawego obrońcy Crystal Palace z 93 roku.

Ja tu nie chcę dyskutować, jak świetni byli tamci zawodnicy. Na tyle się nie znam. Natomiast jestem ciekawy jak podejdziecie do wyników, statystyk itp. rzeczy, bo obrońca Crystal Palace w 1993 to dziesięć poziomów niżej niż obrońca Crystal Palace w 2024.

9 minut temu, matek napisał(a):

k****, tego się obawiałem że ten moralny bezkręgosłupowiec i tutaj w końcu przylezie 

Po co ta wycieczka personalna? W rl life nawet byś do mnie nie pisnął, więc po co wyjeżdżasz z takimi epitetami w necie? Nikogo personalnie nie atakuję, nie krytykuję niczyich konkretnych wyborów, często piszę w temacie o futbolu, ale nie zgłosiłem się do gry, żeby nie rozwalać głosowania i nie powodować wycofania się uczestników (i też z ostatnich lat jestem raczej cienki), jestem ciekawy w jaki sposób potraktujecie okres, w którym liga angielska była słabsza i jak go w ogóle oceniacie. Jeżeli nie interesują Cię moje posty, to zwyczajnie możesz dać mnie na ignora.

39 minut temu, fluber napisał(a):

Sagnola nie kojarzę wtedy z kadry, on miał chyba jakieś 20 lat wtedy. Trezeguet był w kadrze, ale chyba nie grał (wirtuoz Guivarch był pierwszym napastnikiem)

Henry byl wtedy w skladzie Monaco :)

Czyli ekipa ktora mogla sobie pozwolic na 2 mistrzow swiata (lada moment) na rezerwie. Sounds legit.

A no i widze ze w linkowanym meczu nie bylo najlepszego gracza ManU z tamtego okresu w skladzie :)

Edytowane przez julekstep