Skocz do zawartości

umarl krol, niech zyje krol, czyli gukesh sukcesorem magnusa!

joe dumars

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, lorak napisał(a):

Nietrudno mieć 83 procent skuteczności kiedy rywal podstawia figury:)

Warto dodać, że turniej wygrał Post z GSW, mecze były rozgrywane w szachach Fischera a w turnieju grali też m.in. Grant Williams, Okongwu, Melton, Snell, czy Daryl Morey

• 3 miesiące temu...
8 minut temu, P_M napisał(a):

Danya był spoko komentatorem :(

Pojedynki z Hikaru też były ciekawe w bulletach, ale jednak głowa mu nie dowoziła w kluczowych momentach i przegrywał.

Wiadomo co się stało?

I był też topowym instruktorem i nauczycielem szachów.

Nic nie wiadomo, jeszcze dwa dni temu normalnie streamowal i nie wyglądało by coś się z nim działo 

To wrzucał wczoraj Kramnik

Edytowane przez fluber

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
2 godziny temu, P_M napisał(a):

Ktoś ogląda speed chess championship? Magnus z Lazavikiem, a o 19 Hikaru z Alirezą.

Magnus leje Denisa, ale ostatnia partia sprzed chwili to piękna kombinacja Lazavika.

Na teraz to technologia leje szachistów 

• 1 miesiąc temu...

Jestem mega c***owy w szachach, mimo że je kocham, dlatego jestem z siebie dumny, bo wczoraj na evencie szachowym w HCM po 5 whisky sour wygrałem jedną partię z 1800 elo, zremisowałem jedną z 1600 i przegrałem z 1700 mając całkowicie wygrany endgame tylko oddając za free skoczka zamiast robiąc forka. 

4 godziny temu, RappaR napisał(a):

Jestem mega c***owy w szachach, mimo że je kocham, dlatego jestem z siebie dumny, bo wczoraj na evencie szachowym w HCM po 5 whisky sour wygrałem jedną partię z 1800 elo, zremisowałem jedną z 1600 i przegrałem z 1700 mając całkowicie wygrany endgame tylko oddając za free skoczka zamiast robiąc forka. 

Może powinieneś rozważyć starty w chessboxingu?:)

A skoro już jesteśmy przy spuszczaniu wpierdolu, to ogląda ktoś turniej kandydatów? No mam wrażenie, że nigdy w historii nie było tyle przegranych w praktycznie 15-20 posunięć. 

Godzinę temu, fluber napisał(a):

A skoro już jesteśmy przy spuszczaniu wpierdolu, to ogląda ktoś turniej kandydatów? No mam wrażenie, że nigdy w historii nie było tyle przegranych w praktycznie 15-20 posunięć. 

No turniej nie po mojej myśli, bo Hikaru zebrał dziś wpieprz od Sindarova, więc ciężko będzie zmusić się by sledzic dalej.

3 minuty temu, P_M napisał(a):

No turniej nie po mojej myśli, bo Hikaru zebrał dziś wpieprz od Sindarova, więc ciężko będzie zmusić się by sledzic dalej.

Ja się zastanawiam dlaczego on grał Gambit Marshalla, który w klasykach białymi na najwyższym poziomie dał do tej pory okrągłe zero zwycięstw, żeby po poświęceniu 2 pionów spędzić 67 minut nad ruchem, bo nikt w sztabie nie wpadł na to, żeby sprawdzić pierwszą linię silnika, którym był szokujący ruch w postaci roszady. 

42 minuty temu, fluber napisał(a):

Ja się zastanawiam dlaczego on grał Gambit Marshalla, który w klasykach białymi na najwyższym poziomie dał do tej pory okrągłe zero zwycięstw, żeby po poświęceniu 2 pionów spędzić 67 minut nad ruchem, bo nikt w sztabie nie wpadł na to, żeby sprawdzić pierwszą linię silnika, którym był szokujący ruch w postaci roszady. 

No właśnie w wywiadzie pomeczowym powiedział, że błąd sekundanta, że poszedł w to.

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Ja oglądam. Uzbekistan jednak jest zajebisty, można zdelegalizować polską piłkę nożną