Tasma Opublikowano 4 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 Napadła mnie ochota, żeby wybrać się na jakiś mecz. Pogrzebałem trochę w terminarzu i zaraz po ASG znalazłem, całkiem fajny czteropak: 20.02 SAS-PHO 21.02 HOU-MIN 22.02 DEN-LAL 23.02 GSW-DAL Dolot do San Antonio, bezpośrednie loty między miastami (chyba z wyjątkiem San Antonio-Houston, bo pewnie można jakimś autobusem) i powrót z San Francisco to circa 4000 PLN z podręcznym. Do tego bilety na mecze około 700 USD. Pewnie jeszcze jakieś hotele, jedzenie i transfery. Wylot chyba w środę 19.02 bo do San Antonio nie ma bezpośrednich lotów z Europy, powrót do Polski w poniedziałek 24 tego wieczorem (mecz GSW jest o 12.30 więc da sie wylecieć w niedzielę wieczorem z SFO). Kiedyś z @ely3 się umawialiśmy na taki wyjazd, jak nam dzieci podrosną, ale ostatnio chyba nie bywa na forum. Ma ktoś ochotę się wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 4 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zalezy od sytuacji w robocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 ja może (tak 50/50) bym się skusił na kilka dni ale dopiero od pocz marca onwards Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 5 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 Ja bym się wybrał ale jak mi dzieci podrosną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@lik Opublikowano 5 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 Przykre, bo mnie po prostu nie stać. Miłej przygody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 6 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 Przykre. Czyli pisowskie 500+ nie działa, ludzi nie stać na dzieci. Dobrze że na bieganie każdego stać, a niektórych nawet na bieżnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 4 godziny temu, mayor napisał(a): Przykre. Czyli pisowskie 500+ nie działa, ludzi nie stać na dzieci. Dobrze że na bieganie każdego stać, a niektórych nawet na bieżnie Ale ty musisz mieć smutne życie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 pewnie nie musi. ale zdaje się, że ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunk Fan Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udało mi się kupić tanio bilety do NY (w obie strony 2500 zł) i jutro z bratem oglądamy Knicks - Pistons, a w niedzielę Nets - Bucks. Jedyny minus to cena noclegów na Manhattanie... Skoro na 3,5 dnia to szkoda tracić czas na dojazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 2 godziny temu, Dunk Fan napisał(a): Udało mi się kupić tanio bilety do NY (w obie strony 2500 zł) i jutro z bratem oglądamy Knicks - Pistons, a w niedzielę Nets - Bucks. Jedyny minus to cena noclegów na Manhattanie... Skoro na 3,5 dnia to szkoda tracić czas na dojazdy. Nie wiem czy konieczne musisz brać nocleg na Manhattanie, w dobrej lokalizacji NJ, albo BKN/Queens możesz mieć szybszy dojazd i stracisz mniej czasu. Dodatkowo w weekend nawet w obrębie Manhattanu dużo linii metra jest remontowanych i pociągi jeżdżą rzadko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunk Fan Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 Ok, dzieki, ale na samym Manhattanie to juz będxiemy z buta ogarniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 7 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 10 godzin temu, Dunk Fan napisał(a): Ok, dzieki, ale na samym Manhattanie to juz będxiemy z buta ogarniać. Tu bym się zastanowił, bo Manhattan jest taki mały tylko na zdjęciach i ogarnięcie z buta może trochę czasu zająć. Najlepiej kupić 7 days unlimited metrocard i to od razu na JFK masz każdą linię metra , autobusy i Selecty plus jeszcze kolejkę linową na Randall za $35 przez 7 dni do oporu, a linii autobusowych na MHT jest bardzo dużo we wszystkich kierunkach . Żadnym uberem , czy taxi nie przemieścisz się tak szybko jak transportem, nawet dojazd z lotniska i na lotnisko jest lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunk Fan Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) Mayor naprawdę już byłem w NY wcześniej. Szkoda, że mecze Knicks tyle kosztują (kupuję zawsze lower bowl), ale doświadczenie vs Nets wyraźnie/nieporównywalnie lepsze. Za to na Nets to samo miejsce kilka razy tańsze, ale reszta słaba. Warto na lepszego rywala się wybrać. Ten mecz, szczególnie w Q4 był emocjonujacy. Giannis to bydlak. Edytowane 9 Grudnia 2024 przez Dunk Fan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 9 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 Kuzwa dla Nas taki wypad to zawsze must be i tu i tu cały bajer polega na tym aby kalendarz sprzyjał i dowiózł sporo spotkań. I tu i tu. Cena przy kosztach lotu i hotelu drugorzędna. Tylko ten browar drogo Chyba że chodzi o wynik z pistons. To rozumiem „oddajcie za bilety” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano 2 Stycznia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2025 Udało mi się poskładać to co wkleiłem w pierwszym poście. Jadę ze znajomym. Jakby ktoś chciał się dołączyć to na priv mogę podać numery lotów i hotele gdzie mamy rezerwacje. Spursi wycieli mi niezły numer bo 20 i 21 lutego grają w Moody Center w Austin (2 godziny samochodem z San Antonio). Na szczęście w ciągu 24 godzin można zwrócić bilet w United. Jeszcze apropos biletów na mecze. Wiedziałem, że bilety w Chase Center (szczególnie na Klaya) kosztują sporo, ale że w Denver jest tak drogo to nie miałem pojęcia. Za to w Houston za 100 dolarów można kupić bilet 10 rzędów od parkietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 2 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2025 (edytowane) 18 minut temu, Tasma napisał(a): ale że w Denver jest tak drogo to nie miałem pojęcia. To masz na mecz z Lakers bilet, nie? LeBron i Curry robia ceny x3 albo nawet x4 w porownaniu do meczu z powiedzmy "srednim" rywalem. Tzn. też w hali jakiegoś respectable klubu oczywiście, bo u takich Pelicans to pewnie cena jest x15. Edytowane 2 Stycznia 2025 przez Chytruz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tasma Opublikowano 21 Lutego 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2025 Jestem po pierwszym meczu z mojego tripu: Spurs z Suns. Hala w Austin ładna, ale publika niedzielna. Nie wiem jak to wygląda w San Antonio, ale tutaj nie było jakiejś super atmosfery. Spursi zagrali fajny mecz choć Castle i Vassell pudłowali. Za to Jeremy w formie. Szkoda Wembego. Wczoraj przeklinałem go pod nosem, że pewnie odpuścił mecz bo mają back to back, a dzisiaj wszedłem na forum. Mam nadzieje, że wróci. Teraz siedze na lotnisku czekając na samolot do Houston. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tasma Opublikowano 22 Lutego 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2025 Szybki raport po meczu Rakiet z WIlkami. Fajna, nowoczesna hala. Super oprawa. Organizacyjnie 5 z plusem. Szkoda że było tyle wolnych miejsc. Na oko 3-4 tysiące. Aż trudno uwierzyć, że w tak dużym mieście i przy tak niskich cenach biletów nie ma sell out'ów. Ja wiem, że nie ma tam żadnego superstara, ale nie mieści mi się to w głowie. Przez to ceny biletów są bardzo niskie (mój bilet w 10 rzędzie od parkietu kosztował 99 USD). Mecz spoko. Szkoda, że Wilki przyjechały osłabione (choć brak Rondla niekoniecznie jest osłabieniem). Ant zagrał genialne trzy kwarty, a na końcówke zabrakło mu pary. Po stronie Rockets świetny mecz Greena. Sengun nastukał trochę punktów, ale skuteczność i ilość start była porażająca. Wieczorem w Denver ide na piwo z Luką i Jokerem. Stay tuned .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tasma Opublikowano 24 Lutego 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2025 Maksymalny rozmiar zdjęć dodanych do posta to 1,95 GB dlatego są bardzo zmniejszone i skompresowane. Nie jednego. Wszystkich. Wiec z góry przepraszam za jakość. A więc. Ja jako kibic Warriors, a jestem już po meczu GSW z Dallas, przyznaje, że atmosfera w Ball Arena wymiata. Do tej pory mam ciary. Nawet ten zje***y announcer, który swoimi "Oh yeah" i "Let's go" psuje mi każdy mecz oglądany na LP, tutaj dodawał kolorytu i świetnie rozgrzewał publikę. Byłoby pięknie dla miejscowych, gdyby nie jeden spasiony, (chyba) były all nba gracz, który mimo dramatycznej nadwagi, zagrał jakby dalej był all nba. Luka rozjebał system, reszta lakersów dojechała i mecz skończył się blowoutem. Nie mniej jednak, jak ktoś będzie chciał poczuć atmosferę PO w regularze, to polecam tą dziurę w Górach Skalistych. Oni tam wiedzą po co przychodzą na mecze. Zdjęcia z Chase wrzuce z domu jak odeśpie, bo za pół godziny mam boarding lotu do Frankfurtu. Wczoraj o 18:30 był mecz w Denver. Do hotelu dojechaliśmy około 23:00. Pobudka o 4 rano. bo o 6:00 lot do SF. O 12:30 mecz. Po meczu była ceremonia powieszenia koszulki Igoudali pod kopuła hali, ale nie zostałem bo samolot by nie poczekał, a teraz o 18:50 lot . Za stary się robie na takie wariackie wypady, ale było warto. I dobrze, że w takiej kolejności. Gdybym na początku był w Chase albo w Ball Arena i później pojechał do Austin albo Houston, to czuł bym się jak na jarmarku w Andrychowie. Serio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tasma Opublikowano 25 Lutego 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2025 Wrzucam obiecane zdjęcia z Chase Center. Pisałem, we wcześniejszym poście, że w Denver była lepsza atmosfera niż w SF. Pewnie jakiś wpływ na to miała postawa Mavs. Przeszli obok meczu. Warriors odjechali w pierwszej kwarcie. Później publiczność na chwilę rozgrzał wsad Posta i kilka rzutów Stefka, ale emocji w tym meczu nie było. Jeszcze dwa zdania o samej hali. Wiadomo jest nowa, piękna i nowoczesna, ale .... Kiedy po raz pierwszy dowiedziałem się, że Chase ma pojemność mniejszą o 1600 miejsc niż Oracle, pomyślałem WTF. Drużyna ma nieprzerwanie sellouty od nastu lat a oni budują mniejszą halę? Zrozumiałem dopiero po wejściu do środka. Na oko 30% powierzchni trybun zajęte jest przez loże. Czyli tłumacząc na nasze, mamy dużą ilość ludzików w garniakach, którzy przychodzą tam służbowo, a mniej typowych "normalnych" fanatycznych kibiców Warriors. Dodatkowo zmniejszenie ilości stołków wywindowało ceny biletów. Z punktu widzenia klubu jest ok, bo kasa się zgadza, ale IMO atmosfera siadła. Pamiętam mój jedyny mecz oglądany na żywo w Oracle w 2015 roku, z Suns, wygrany jednym punktem po rzucie Barnesa w ostatniej sekundzie. Wiadomo, ciężko porównywać close game z blow outem. Ale zabrakło mi tego pierwiastka Oracle. Podsumowując było świetnie, ale nie genialnie. Na pewno dam jeszcze Chase Center szanse, ale chyba wybiorę się na play offy i pewnie na dłużej niż 11 godzin w samym San Francisco. Dam znać jak będę planował następny wyjazd. Może tym razem ktoś z forum się skusi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi