Skocz do zawartości

2025 NBA Tour

Tasma

Rekomendowane odpowiedzi

Napadła mnie ochota, żeby wybrać się na jakiś mecz. Pogrzebałem trochę w terminarzu i zaraz po ASG znalazłem, całkiem fajny czteropak:

20.02 SAS-PHO

21.02 HOU-MIN

22.02 DEN-LAL

23.02 GSW-DAL

Dolot do San Antonio, bezpośrednie loty między miastami (chyba z wyjątkiem San Antonio-Houston, bo pewnie można jakimś autobusem) i powrót z San Francisco to circa 4000 PLN z podręcznym. Do tego bilety na mecze około 700 USD. Pewnie jeszcze jakieś hotele, jedzenie i transfery.

Wylot chyba w środę 19.02 bo do San Antonio nie ma bezpośrednich lotów z Europy, powrót do Polski w poniedziałek 24 tego wieczorem (mecz GSW jest o 12.30 więc da sie wylecieć w niedzielę wieczorem z SFO). 

Kiedyś z @ely3 się umawialiśmy na taki wyjazd, jak nam dzieci podrosną, ale ostatnio chyba nie bywa na forum.

Ma ktoś ochotę się wybrać?

2 godziny temu, Dunk Fan napisał(a):

Udało mi się kupić tanio bilety do NY (w obie strony 2500 zł) i jutro z bratem oglądamy Knicks - Pistons, a w niedzielę Nets - Bucks. Jedyny minus to cena noclegów na Manhattanie... Skoro na 3,5 dnia to szkoda tracić czas na dojazdy.

Nie wiem czy konieczne musisz brać nocleg na Manhattanie, w dobrej lokalizacji NJ, albo BKN/Queens możesz mieć szybszy dojazd i stracisz mniej czasu. Dodatkowo w weekend nawet w obrębie Manhattanu dużo linii metra jest remontowanych i pociągi jeżdżą rzadko 

10 godzin temu, Dunk Fan napisał(a):

Ok, dzieki, ale na samym Manhattanie to juz będxiemy z buta ogarniać.

Tu bym się zastanowił, bo Manhattan jest taki mały tylko na zdjęciach i ogarnięcie z buta może trochę czasu zająć. Najlepiej kupić 7 days unlimited metrocard i to od razu na JFK masz każdą linię metra , autobusy i Selecty plus jeszcze kolejkę linową na Randall za $35 przez 7 dni do oporu, a linii autobusowych na MHT jest bardzo dużo we wszystkich kierunkach . Żadnym uberem , czy taxi nie przemieścisz się tak szybko jak transportem, nawet dojazd z lotniska i na lotnisko jest lepszy 

Mayor naprawdę już byłem w NY wcześniej. 

Szkoda, że mecze Knicks tyle kosztują (kupuję zawsze lower bowl), ale doświadczenie vs Nets wyraźnie/nieporównywalnie lepsze.

20241208_221647.jpg

Za to na Nets to samo miejsce kilka razy tańsze, ale reszta słaba. Warto na lepszego rywala się wybrać. Ten mecz, szczególnie w Q4 był emocjonujacy. Giannis to bydlak.

20241208_221552.jpg

Edytowane przez Dunk Fan

Kuzwa dla Nas taki wypad to zawsze must be i tu i tu ;) cały bajer polega na tym aby kalendarz sprzyjał i dowiózł sporo spotkań. I tu i tu. Cena przy kosztach lotu i hotelu drugorzędna. Tylko ten browar drogo ;) 

Chyba że chodzi o wynik z pistons. To rozumiem „oddajcie za bilety” 

• 4 tygodnie później...

Udało mi się poskładać to co wkleiłem w pierwszym poście. Jadę ze znajomym.

Jakby ktoś chciał się dołączyć to na priv mogę podać numery lotów i hotele gdzie mamy rezerwacje.

Spursi wycieli mi niezły numer bo 20 i 21 lutego grają w Moody Center w Austin (2 godziny samochodem z San Antonio). Na szczęście w ciągu 24 godzin można zwrócić bilet w United. 

Jeszcze apropos biletów na mecze. Wiedziałem, że bilety w Chase Center (szczególnie na Klaya) kosztują sporo, ale że w Denver jest tak drogo to nie miałem pojęcia.

Za to w Houston za 100 dolarów można kupić bilet 10 rzędów od parkietu. 

18 minut temu, Tasma napisał(a):

ale że w Denver jest tak drogo to nie miałem pojęcia.

To masz na mecz z Lakers bilet, nie?

LeBron i Curry robia ceny x3 albo nawet x4 w porownaniu do meczu z powiedzmy "srednim" rywalem. Tzn. też w hali jakiegoś respectable klubu oczywiście, bo u takich Pelicans to pewnie cena jest x15.

Edytowane przez Chytruz