Skocz do zawartości

beGM - Ranking ogórów - Tribute to CambyGOAT

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Wzorem wersji simkowej postanowilem spojrzec na nasze kontrakty i poszukac ogorow, kontrakty ktore beda bolaly przez najblizsze sezony. Nie skupiam sie na spadajacych, czy 1+1 PO itd.

Mam nadzieje, ze potraktujecie to jako jakis punkt do dyskusji, a nie moje czepialstwo i podpruwanie sie.

Kolejnosc przypadkowa. Plus zaznacze, ze nie skupiam sie na kontraktach, ktore sa niskie, bo wraz z rosnacym capem nie beda tak bolaly(Klay, Patrick Williams etc.) Skupiam sie na tych 20 mln +.

1. Keldon Johnson - czolowy ogor jesli wezmiemy pod uwage zarobki do produkcji. Zarobi przez najblizsze 3 sezony prawie 100 mln(zakladam, ze skorzysta z PO), a z nim na parkiecie Spurs sa wyraznie gorsi(on -6.67, off 9.01). 2 lata temu zagral przyzwoity sezon, dostal gruby kontrakt i od tej pory jest kutasówa. Jak sie nie ogarnie nagle, to bedzie strasznym balastem dla Ignazza, ktory powtarza o niecheci do przeplacania gwiazd.

2. Terry Rozier - Rozier to dla mnie zagadka beGM. Najpierw dostaje sowity kontrakt od Spurs, a gdy ten sie skonczyl, to Kings postanawiaja go przeplacic dwukrotnie, jak nie trzykrotnie. Jego agent na pewno moze byc zadowolony ze swojej pracy, sam Terry tez. Niemal 100 mln przez najblizsze 4 lata. Dziura w obronie, nieefektywny ani to PG, ani SG.

3. Deni Avdija - bylem zaskoczony kierunkiem GM Blazers, ktory uderzyl akurat tutaj. Dla mnie Avdija jest mocno sredni, a dostal prawie 30 mln za sezon. Jesli nie zanotuje jakiegos mega progresu, to ten kontrakt dla takiego, moim zdaniem zadaniowca bedzie bardzo bolesny, zwlaszcza w obliczu extension dla Suggsa i Jalena Greena. Moze jakis trade?

Honorable mentions:

Paul George - patrzac na historie kontuzji poza contract year, wiek, to 50 mln+ przez kilka sezonow dla niego wydaja sie byc pierwszym w historii przykladem, gdy cygan komus cos dal, zamiast go wydymac.

James Harden - glupio go tu wrzucac teraz po takim sezonie jak gra, zwlaszcza ze bardzo go lubie. Problem polega na tym, ze te dwa ostatnie sezony 26-28 juz moga byc ciezkie do przelkniecia, jesli Hardenowi znudzi sie zapierdalanie latem. 59 mln i PO na 62 w wieku 37-38 lat, ugh.

A Wy jak to widzicie?

Edytowane przez Reikai

8 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

Julius Randle
Deandre Ayton

kandydaci
Middelton
Leonard
Siakam
idk Jamal Murray?

Kompletnie o Aytonie zapomnialem.

Randle zdecydowanie, ale nie chcialem dawac dwoch z Bulls, zakladam ze jeden z nich bedzie ok.

Middleton ma dosc ok kontrakt, a patrzac tylko na PO to wrecz wysmienity. Jako topowy PO performer ostatniej dekady(wzgledem produkcji w RS) swiezo po kozackiej serii vs Pacers zarabia te ~34 mln. Przy takim Playoff P to jest wrecz steal, no chyba ze bedzie tak wykladal lache na RS i bedzie polamany, wtedy yup.

Leonard ciezko powiedziec co sie z nim dzieje, ale z Siakamem nie zgodze sie, kontrakt raczej bez kontrowersji.

I Murrayu myslalem, bo to gosc przecietny na RS, a na polke swojego kontraktu wchodzi zazwyczaj w serii przeciwko Lakers. Ale nie wierze tez, ze jest tak slaby jak teraz.

Edytowane przez Reikai

1 minutę temu, 24kobe8 napisał(a):

Ingram od nowej umowy

Ponizej maxa, ktory mogl podpisac, jakby poczekal rok. Patrzac na ten sezon I jak gra, absolutnie nie.

Jak juz jestesmy przy Hawks, to Hunter pasowalby jako czolowy ogor, ale nie sposob nie docenic tego sezonu w jego wykonaniu. Poki co troche sie broni.

Choc dalej przeplacony o 15 mln za sezon.

Ingram jest teraz w rl w contract year co pewnie ma wpływ na jego dyspozycję, ale pod koniec (27/28 i 28/29) ten kontrakt będzie ciężarem.

Podobnie zresztą jak Murray, choć tutaj przy włączeniu PO mode może się obronić jeszcze za rok-dwa, na więcej ciężko liczyć.

2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

Ingram jest teraz w rl w contract year co pewnie ma wpływ na jego dyspozycję, ale pod koniec (27/28 i 28/29) ten kontrakt będzie ciężarem.

Ingram ma 27 lat I wchodzi dopiero w swoj prime. Gra z grubsza to samo, co od lat, tylko teraz zamienil Midrange na 3, dlatego gra lepiej.

Daleko tu do ciezaru w przypadku goscia przed prime.

Z tych poniżej 20 mln wrzuciłbym przede wszystkim Jabari Walkera, do dziś największe wtf extension dla mnie ever chyba w begm :) Patrick Williams, Saddiq Bey, Cole Anthony też kandydatury. HM: Spencer Dinwiddie, Klay Thompson, Precious Achiuwa, Josh Green, Jordan Clarkson, Grant Williams, Bobby Portis?, Aaron Nesmith, Caleb Martin, Brogdon.

Gary Trent, Jabari Walker, DeAndre Ayton, DeAndre Hunter, Paul George, Kawhi Leonard, Zion Williamson, Terry Rozier, Deni Avdija

To moja topka. Ale kandydatur do 10 miejsca sporo różnorodnych, w kilku przypadkach do ciekawej obserwacji- Middleton, Beal, Miles Bridges, Anfernee Simons, Randle, Sexton, Poole, M. Porter, Jamal Murray. Nawet do obserwacji jeszcze: Harden, Embiid, Haliburton, Towns, Anunoby 

A zapomniałem o Keldonie :)

to on zamknie top10:

10. Kawhi

9. Zion

8. George

7. Avdija

6. Ayton

5. Trent

4. Hunter

3. Rozier 

2. Keldon 

1. Jabari Walker

Edytowane przez january

6 minut temu, january napisał(a):

Z tych poniżej 20 mln wrzuciłbym przede wszystkim Jabari Walkera, do dziś największe wtf extension dla mnie ever chyba w begm :) Patrick Williams, Saddiq Bey, Cole Anthony też kandydatury. HM: Spencer Dinwiddie, Klay Thompson, Precious Achiuwa, Josh Green, Jordan Clarkson, Grant Williams, Bobby Portis?, Aaron Nesmith, Caleb Martin, Brogdon.

Gary Trent, Jabari Walker, DeAndre Ayton, DeAndre Hunter, Paul George, Kawhi Leonard, Zion Williamson, Terry Rozier, Deni Avdija

To moja topka. Ale kandydatur do 10 miejsca sporo różnorodnych, w kilku przypadkach do ciekawej obserwacji- Middleton, Beal, Miles Bridges, Anfernee Simons, Randle, Sexton, Poole, M. Porter, Jamal Murray. Nawet do obserwacji jeszcze: Harden, Embiid, Haliburton, Towns, Anunoby 

Ja bym dołożył jeszcze Wigginsa, Russella czy LaVine. A do obserwacji dodał bym też mojego OG 😉

Cole Anthony dobra beka, bo dopoki byl w Warriors, to gral w RL duze minuty, robil te 15 4 4 I wygladalo to nawet na steal kontrakt.

Wymienilem go I z automatu od t2 zaczal wygladac jak kasztan, a teraz zbliza sie do DNP. Spadek ogromny, chyba lubil to moje powietrze w Oakland.

2 godziny temu, Reikai napisał(a):

Mam nadzieje, ze potraktujecie to jako jakis punkt do dyskusji, a nie moje czepialstwo i podpruwanie sie.

Fajny temat Reikai 👍

Fajnie jakbyś też sam sie do tego stosował, bo przy moim Rankingu jakoś tak na to nie patrzałeś :P 

2. Terry Rozier - Rozier to dla mnie zagadka beGM. Najpierw dostaje sowity kontrakt od Spurs, a gdy ten sie skonczyl, to Kings postanawiaja go przeplacic dwukrotnie, jak nie trzykrotnie. Jego agent na pewno moze byc zadowolony ze swojej pracy, sam Terry tez. Niemal 100 mln przez najblizsze 4 lata. Dziura w obronie, nieefektywny ani to PG, ani SG.

Oczywiście rozumiem miejsce Roziera w tym rankingu i nie mam z tym żadnych problemów, jednak wyjaśnię mój punkt widzenia:

Dla mnie takim egzaminem dla niego będą playoffy '25 i dopiero wtedy albo przyznam Tobie rację, albo zaprzeczę.

Rozier dostał kontrakt, który pokrywa się długościowo z kończącym sięrookie kontraktem McCaina - i ogólnie taki był plan - nawet jak gracz nie zasłuży na niego, to nie będzie to problem. Dam mu trochę czasu na zrealizowanie swojego potencjału, a jak nie wypali, to zawsze jako spadający kontrakt nada się pod wymianę wzmacniająca Kings.

Do swoich typów w rankingu usiąde w wolnej chwili może dziś wieczorem.

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Fajny temat Reikai 👍

Fajnie jakbyś też sam sie do tego stosował, bo przy moim Rankingu jakoś tak na to nie patrzałeś :P 

Oczywiście rozumiem miejsce Roziera w tym rankingu i nie mam z tym żadnych problemów, jednak wyjaśnię mój punkt widzenia:

Dla mnie takim egzaminem dla niego będą playoffy '25 i dopiero wtedy albo przyznam Tobie rację, albo zaprzeczę.

Rozier dostał kontrakt, który pokrywa się długościowo z kończącym sięrookie kontraktem McCaina - i ogólnie taki był plan - nawet jak gracz nie zasłuży na niego, to nie będzie to problem. Dam mu trochę czasu na zrealizowanie swojego potencjału, a jak nie wypali, to zawsze jako spadający kontrakt nada się pod wymianę wzmacniająca Kings.

Do swoich typów w rankingu usiąde w wolnej chwili może dziś wieczorem.

Tylko pytanie po co musialo to byc 25 mln za sezon. Watpie zeby ktokolwiek przebil 8 mln za sezon.

Jak juz jestesmy przy Hawks, to Hunter pasowalby jako czolowy ogor, ale nie sposob nie docenic tego sezonu w jego wykonaniu. Poki co troche sie broni.

Choc dalej przeplacony o 15 mln za sezon.

Yap

My nigga 💪

Fajny gracz, ale trochę przepłacony i często się łamie. Może w Sacto uda mu się regularniej utrzymać w dobrym zdrowiu. :)

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

Tylko pytanie po co musialo to byc 25 mln za sezon. Watpie zeby ktokolwiek przebil 8 mln za sezon.

#kulturaorganizacji :P

..a tak naprawdę, to liczyłem na to, że w ten sezon Rozier wejdzie z buta. Jego charakter i zadziorność pasuje mi do rl Heat i cały czas w niego mocno wierzę. Choć pewnie mogłem dać mu nieco niższy kontrakt - fakt.

7 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Niby taki Lavine na 1+1 ale w praktyce to będzie dwuletni kontrakt bo wątpię aby odrzucił PO, podobnie Russell.

No to worst case scenario, beda to spadajace kontrakty za rok. To nie jest definicja ogora imo, ogor to ktos na 3-4 lata za zbyt duzy hajs.

16 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Żeby nie tworzyć nowego tematu, teraz podajcie top kontrakty, stosunek ceny do jakości, tzw steale.

ale bez rookie umów. 

Dopiero co Brunson zarabial tu 5 mln.

Jerami freakin Grant

tak na ogarkę, choć z catch%shoot dalej czołówka ligi, gorzej ze wszystkim innym, dobrze, że u mnie nie musi mieć sporej roli

do dziś żałuje, że nie obniżyłem mu kontraktu zamiast podwyższać, już widzę jakby odrzucał po raz kolejny przy braku innych ofert :V

jeśli przeżyjemy, to system FA jest do zmiany, zwłaszcza te odrzucanie drugiej oferty ilością czterech głosów

Nie ja dawałem taki Kontrakt Keldonowi. Sprowadziłem go w miejsce Johna Colinsa i Rui z którym miałem ten problem że nie umiem do dziś go ocenić a przy okazji w pakiecie udało się opchnąć moją inną pomyłkę czyli Nassir Little. Keldona wziąłem bo z tej grupy był i jest najmłodszy więc najdłużej można się łudzić że wróci do tych 21PPG. on nie gra źle tylko że inni zagrali lepiej i chłop traci minuty. Przy takiej wypłacie skandal. Przyznać się muszę do Achiuvy bo to już w pełni mój „pomysl” ale może wróci i się pokaże z dobrej strony.