Skocz do zawartości

beGM - reaktywacja

january

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

@Reikai co tak się prują do ciebie? Jest jakieś głębsze dno? Bo jak nie to jedziesz do spodu a nie się pucujesz.

Ja raczej widzę że to kolega się pruje do każdego. Jakiś kontrolny kokos się należy moim zdaniem bo o ile mogę zrozumieć wyśmiewanie jednozdaniowych wrzutek to tekst o świetnym obwodzie za trzy poszedł do piachu jak spojrzysz na moje wyliczenie tragicznych procentów tych „strzelców”. Jakby tak nie oglądać tego sezonu to można iść w narrację że to są goście na POs ale każdy z nich rekordowo NIE TRAFIA w tym sezonie a zabawa polega na ocenie T1 a nie pisaniu farmazonów jacy oni mocni byli kiedyś. Tu kumulacja słabej gry jest tak mocna że każdy wpis obronny jest śmieszny. To że LAF się podłączył akurat nie pomaga aby wybrzmiało to poważnie ale poziom gry to spory problem. Takie multi x8 combo in minus. Tam dziś grę robi tylko Jones 

Jak ktoś tu ma odstawić używki to raczej @Reikai

Laf po prostu w swojej formie. Nie pomaga. 

11 minut temu, ignazz napisał(a):

Ja raczej widzę że to kolega się pruje do każdego. Jakiś kontrolny kokos się należy moim zdaniem bo o ile mogę zrozumieć wyśmiewanie jednozdaniowych wrzutek to tekst o świetnym obwodzie za trzy poszedł do piachu jak spojrzysz na moje wyliczenie tragicznych procentów tych „strzelców”. Jakby tak nie oglądać tego sezonu to można iść w narrację że to są goście na POs ale każdy z nich rekordowo NIE TRAFIA w tym sezonie a zabawa polega na ocenie T1 a nie pisaniu farmazonów jacy oni mocni byli kiedyś. Tu kumulacja słabej gry jest tak mocna że każdy wpis obronny jest śmieszny. To że LAF się podłączył akurat nie pomaga aby wybrzmiało to poważnie ale poziom gry to spory problem. Takie multi x8 combo in minus. Tam dziś grę robi tylko Jones 

Jak ktoś tu ma odstawić używki to raczej @Reikai

Laf po prostu w swojej formie. Nie pomaga. 

Uuu, chyba ciezki poranek u kolegi.

Sorry, juz nie bede sie smial, ze kogos przeplaciles.

Po co pić rudą i inne kolorowe, skoro to chemicznie syf dużo gorszy od czystej. 

Holenderskie badanie z roku 2006 Prof. Jorisa Verstera, z którym bardzo blisko współpracujemy od wielu lat w ramach międzynarodowej grupy badawczej Alcohol Hangover Research Group wykazało, że największe objawy kaca wywołuje spożywanie alkoholi zawierających wysokie stężenia kongenerów, czyli powstających podczas fermentacji substancji innych niż oczekiwany alkohol etylowy. Do tych substancji zaliczają się takie substancje chemiczne jak: metanol i inne alkohole (znane jako niedogon), aceton, estry, taniny, aldehyd octowy, furfural i inne aldehydy. Najwięcej kongenerów znajduje się w brandy, tuż za nią są inne ciemne alkohole, takie jak whisky i czerwone wino. Kaca potęgują też inne substancje zawarte w napoju alkoholowym - w alkoholach leżakujących są to na przykład taniny, w piwach, zwłaszcza kraftowych pozostałości drożdży – wylicza dr Urbański.