Skocz do zawartości

beGM - reaktywacja

january

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

No jak to co zrobiłem? Tak jak z Franzem czy Jalenen. Świetnie wybrałem i jeszcze lepiej oddałem. Nic nowego. 

Jeszcze fajne ze Grizzlies mieli Maxeya, jakby mieli do dzisiaj to może by tam biegał Lebron a nie Anunoby, ten zostałby u ciebie  i wszyscy bylibyście bardziej zadowoleni 😛 

16 minut temu, ignazz napisał(a):

No jak to co zrobiłem? Tak jak z Franzem czy Jalenen. Świetnie wybrałem i jeszcze lepiej oddałem. Nic nowego. 

Nom, Ty sobie sam powinieneś wsadzić embargo na handlowanie swoimi wybranymi graczami na jakieś 3 lata od draftow:p

41 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Jeszcze fajne ze Grizzlies mieli Maxeya, jakby mieli do dzisiaj to może by tam biegał Lebron a nie Anunoby, ten zostałby u ciebie  i wszyscy bylibyście bardziej zadowoleni 😛 

Może i lepiej wyszło :) widać że już powoli Lebrona dopada czas a miał by u mnie trzyletni kontrakt 😉

Jest cicho a w sumie Doncic grając z niegrającym Middle ma prawo być mocno wkurzony co tam ostatecznie w Miami wyszło. Jestem zawsze przeciwny tak żerować na innych niepowodzeniach i pisaniu co chwilę o jakimś trade req ale tu nikt chyba nic nie pisał a powody luka do wkurzenia ma. 

Tobajas to żadne antidotum. 

8 minut temu, ignazz napisał(a):

Jest cicho a w sumie Doncic grając z niegrającym Middle ma prawo być mocno wkurzony co tam ostatecznie w Miami wyszło. Jestem zawsze przeciwny tak żerować na innych niepowodzeniach i pisaniu co chwilę o jakimś trade req ale tu nikt chyba nic nie pisał a powody luka do wkurzenia ma. 

Tobajas to żadne antidotum. 

Eee

Middleton dopiero wrocil do gry I gra na limitowanych minutach, wyglada swietnie motorycznie.

Doncic ma wokol siebie shooterow I najlepszy shot blocking w lidze( w sensie duet, nie ze pojedynczo), nie z takim supportem robil dobry bilans

Sa zdrowi

Spokojnie powinni tu HCA zrobic przy problemach z kontuzjami innych po T1, bo maja zdrowa 8 osobowa rotacje. I to pomimo slabej formy Tobiasa czy KCP.

Pomijam nawet to, ze to jest ekipa na PO, bo Middleton wlasnie wtedy wyrasta na bdb 2 opcje jako swietny PO performer.

A Durant oczywiscie polamany, a pick Bulls zapowiada sie pieknie, takze co niektorzy powinni przepraszac za swoje pi****lenie, a nie teraz wpadac z odsiecza.

Skup sie moze na przeplacaniu Achiuwy, bo wnioski wyciagasz na poziomie Lafa.

1 minutę temu, LAF napisał(a):

Standard. W zeszłym off był jazgot jaki to slaby ruch a teraz nagle się broni bo jest TOP PO Performerem. 

Znowu nie wiem o czym mowisz, ale ja zawsze uwazalem Middletona za zajebistego po performer, takze jak mi cos zarzucasz innego, to znowu klamiesz lub nie wiesz o czym mowisz.

Achiuva im dostanie po rehabilitacji więcej czasu tym lepiej zagra. O to jestem spokojny. Dodatkowo ma kontrakt spadający i te 14 mln za 3 sezony to nie jest jakiś dramat. Wiem ze lubisz powielać narracje mocno populistyczne ale tak jak nie zamierzałem mieć cokolwiek wspólnego z LaMelo bo nie cenie takich egoistycznych graczy tak samo zauważ ze przepisy nakładają obowiązek uzupełnienia przez najtańsze zespołu składu i salary. Ja tam w Miami nie widzę tych strzelców aby luka tak sobie swobodnie przy słabej obronie biegał po parkiecie w szukaniu mvp w co tego kalibru gracz szuka. Tam każde nazwisko gra słabiej i to chciałem przekazać zamiast tego dostałem niczym nie tłumaczona agresywna kontrę o Achiuva który tez dopiero wraca. A tak poza tym Miami fakt ze wydałem 15 taka na Achiuva zamyka mi możliwość jakiejkolwiek dyskusji? Bo zawsze ktoś napisze „zajmij się Achiuva.”?

Liga innym maja sporo problemów i kontrakt Achiuva przy moim luźnym salary jest jednym z najmniej istotnych. Ba. Nawet jezeli literalnie wykazać w stosunku do rl ze był przestrzał 7 mln to w moim przypadku szukania fajnych nie gwiazd do gry jakoś może się bronić. 

Nie wiem kto ma tańszy skład gdy nawet fajnie rozebrane Houston ma wyzsze salary gdy szły wyprzedaże gwiazd. 

Edit. Sprawdziłem. Mam najtańszy obecnie zespół. Wiec czepiać się w dyskusji o innym zespole ze złe wydaje pieniądze jest głupie. 

Jasne nie zwalnia mnie to z odpowiedzialności dobrych kontraktów ale serio Achiuva dalej młody podkoszowy o możliwościach powiedzmy 10/10 to taki zły deal za 15 mln? Nawet jezeli przepłacony to w mojej sytuacji nie jest to bolesne. A chciałem go mieć i dałem ofertę na jaka mnie było stać. 

Dajmy mu pograć bo trochę upłynie czasu gdy zobaczy minuty 

W 3 meczach jest plus 25. Wiec nie zamula przynajmniej n

15 minut temu, LAF napisał(a):

Poproszę o wpis z poprzedniego off poświadczający tę tezę to wtedy się przyznam do błędu 🙃

W sensie zarzucasz mi jakas gowno teze, ktorej nie wypowiadalem I oczekujesz, ze udowodnie to? XD

13 minut temu, ignazz napisał(a):

Ja tam w Miami nie widzę tych strzelców aby luka tak sobie swobodnie przy słabej obronie biegał po parkiecie w szukaniu mvp w co tego kalibru gracz szuka. Tam każde nazwisko gra słabiej i

No jak nie widzisz strzelcow, to nie mamy o czym dyskutowac za bardzo tbh.

Bo nawet z kiepskimi trymestrami graczy Heat(lacznie z Luka, ktory jest spasiony) powinni miec sie dobrze dzieki zdrowiu, a powinno byc tylko lepiej(Middleton wraca do zdrowia, zespol zbudowany na PO).

Plus KCP urodzilo sie w koncu dziecko i wedlug komentarorow Magic, zaczyna w koncu spac lepiej po trudnych poczatkach, to sprawia ze wierze ze wyjdzie ze slumpu ;)

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Od kiedy po narodzinach dziecka rodzicowi śpi się lepiej? ;) 

Powtarzam po komentatorach Magic. Ponoc jakies strasznie przejebane rzeczy podczas tej ciazy sie dzialy.

Plus dwie rzeczy jeszcze:

1. Luka nie jest Slabym obronca. Jest spasionym knurem, który chyba wszyscy zgodza sie poki co marnuje swoja kariere, bo ma 26 lat, a 4 lata temu przewidywano mu multum mvp. Tak, w finalach go Tatum z Brownem orali, ale jemu tam kolano krwawilo I ledwo biegal. Zarowno podczas Po oraz w tym sezonie lataly staty, ktore mowily ze Luka jest najczesciej atakowany na iso I jednoczesnie broni je najlepiej w lidze.

2. Skad Ty wziales tego samolubnego Balla? Niedojrzalego, glupkowatego poza boiskiem tak, ale egoistyczny na boisku?

Za trzy nasze Miami:

Luka 34,4% drugi najgorszy wynik kariery 

Lopez 35,5% najgorszy wskaźnik 5 ostatnich lat 

Harris 35,3 najgorszy wynik od 7 czy 8 lat 

KCP 29,8% zdecydowanie najgorzej w karierze 

Oubre 32,0% 

Claxton 33,0% ale on nie rzuca 

Tillman 20,0% ale też nie rzuca 

Bona 0% 0/0

masz jedynie rzut obecnie od 1 undersized gracza czyli 

Jones 41,3 % i 2 trójki regularnie 

Pokażesz mi ten trójkowy obwód? 

O rzeczach oczywistych czyli sytuacji na parkiecie z ballem i obronie Doncica nie będę rozmawiał bo aż tyle czasu nie mam. Skupmy się na rzutach za 3. 

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Za trzy nasze Miami:

Luka 34,4% drugi najgorszy wynik kariery 

Lopez 35,5% najgorszy wskaźnik 5 ostatnich lat 

Harris 35,3 najgorszy wynik od 7 czy 8 lat 

KCP 29,8% zdecydowanie najgorzej w karierze 

Oubre 32,0% 

Claxton 33,0% ale on nie rzuca 

Tillman 20,0% ale też nie rzuca 

Bona 0% 0/0

masz jedynie rzut obecnie od 1 undersized gracza czyli 

Jones 41,3 % i 2 trójki regularnie 

Pokażesz mi ten trójkowy obwód? 

O rzeczach oczywistych czyli sytuacji na parkiecie z ballem i obronie Doncica nie będę rozmawiał bo aż tyle czasu nie mam. Skupmy się na rzutach za 3. 

Przeciez od poczatku pisze, ze Miami w T1 jest mocno bez formy(zaczynajac od Luki), ale dzieki kontuzjom w innych zespolach I wlasnym zdrowiu, powinni zrobic dobry bilans.

Co nie znaczy, ze slaba forma wszystkich grajkow utrzyma sie do konca sezonu ;)

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

powiedzmy otwartie.

po zabraniu Donciciowi realnej szansy na mistrza (z durantem taka byla) i z tym paździerzem, który jest aktualnie, kwestią czasu jest trade request.

Z tym Durantem, ktory jako sidekick odpadl U SIEBIE W G7 z Embiidem bez nogi I jest oczywiscie polamany oraz 12x minimum kontrakty (I to te rookie, bo na zwykle 1y min tez by nie starczylo)?

Zloz trade request lub zamilcz na wieki.

Edytowane przez Reikai

15 minut temu, LAF napisał(a):

Jest wielki Nic pod koszem także jaki paździerz

Podobno lepszy od Zu , tak czytałem niedawno tutaj 🤭

I znowu klamiesz, bo ja pisalem ze Zubac to zaden fit do Doncicia I Claxton jest lepszym obronca.

Jebnij sobie setke, to moze przestaniesz klamac.