Skocz do zawartości

Golden State Warriors 2024/2025 - Stefek i 12 średniaków

Tasma

Rekomendowane odpowiedzi

Poprzedni wątęk o GSW powstał gdzieś koło połowy sezonu. Niniejszym naprawiam ten niewybaczalny błąd ;) 
Zacząć należy na pewno od zmian w rosterze. Nie będzie już splash brothers. Klay pogardził 24/2 od GSW i wybrał 50/3 od Mavs. W zamian Dubs dostali Kyle'a Andersona i Buddy'iego Hielda. Za midlle level exception podpisali też De'Anthony Meltona. 
Poza Klayem z klubem pożegnali się Chris Paul, Dario Saric, Cory Joseph i Lester Quinones.
W wakacje przedłużony został kontrakt Mosesa Moody'iego 37,5/3 płatne od następnego sezonu oraz Stephena Curry'ego, o rok na sezon 2026/2027 za jedyne 63 miliony. Nie udało się natomiast podpisać Kumingi, który rzekomo życzył sobie minimum 35M/rok i będzie po tym sezonie RFA. 

Gracze w rotacji:
PG Stephen Curry, Brandin Podziemski 
SG Moses Moody, Buddy Hield, De'Anthony Melton, Gary Payton II
SF Andrew Wiggins, Lindy Waters III
PF Draymond Green, Jonathan Kuminga, Kyle Anderson
C Trayce Jackson-Davis, Kevon Looney

pod kontraktami są jeszcze Pat Spencer, Gui Santos, Quinten Post i Reece Beekman ale IMO poza machaniem ręcznikami i graniem ogonów przy blowoutach ich nie zobaczymy.

Kiedy wydawało sie że Warriors będa musieli odchorować cztery tytuły i wysokie kontrakty swoich gwiazd, a Bob Myers zaczął popełniać błąd za błędem pojawił się Mike Dunleavy. O ile nie byłem fanem jego pierwszych decyzji (choćby wymiany CP3 za Poole'a) to po czasie widzę w tym jakiś głębszy sens. Największy szacunek przyznaje ma u mnie za nieprzedłużenie Klaya. Po tym co Thomson pokazał w poprzednim sezonie nie zasługiwał na to co sobie życzył. Nie mówie nawet o tych 4 mln w roku więcej, ale twierdze, że w trzecim sezonie obecnego kontraktu Mavs spuszczą go z jakimś pickiem. 
No więć w składziem mamy Stefka, który pokazał podczas mistrzostw, że cośtam mu jescze w baku zostało oraz zbieraninę chłopaków, którzy mają coś do udowodnienia. W pierwszych 6 meczach odnieśli pięć zwycięstw (w tym trzy bez Currye'go) i twierdzę, że każdy z tej wesołej gromadki wniósł coś od siebie.
Odpuszcze sobie analizę rosteru bo mam przeczucie, że to przygotówka do jakiegoś trade'u. 
To co mi się podoba (i o czym wspominał Podziemski podczas konferencji prasowej po drugim meczu z Pelicans) to to, że kiedy Curry ma kontuzję, oni czują że mogą wygrać takie mecze, a w poprzednim sezonie przegrywali je jeszcze przed pierwszym gwizdkiem. 
Jeśli nic się nie zmieni to ten skład może powalczyć o drugą rundę, choć może też skończyć w play-in. Ja jednak więrzę, że Mike ma plan i w Bay Area pojawi się jakaś większa gwiazda (Giannis?).

Dziwnie się pisze te słowa, ale Hield to jest taki upgrade nad cancerowaniem Klaya, że nie do wiary. Myślałem, że Melton będzie tam umiarkowanym wzmocnieniem, ale na razie jest jak zawsze kontuzjowany.

Rok temu był mega wybrakowany skład przeciętniaków, teraz jest dalej skład przeciętniaków, ale dziur mniej, wiec powinno im się udać uniknąc playinu jak zdrowie dopisze.

troszke wiecej powiedza nam 3 najblizsze wyjazdowe mecze z druzynami o bilansie 22-1 (boston,okc,cleveland).

wg mnie gsw sa o jedna gwiazde/strzelca (alez taki durant by tu pasowal) od grania coajmniej w finale konferencji - fantastyczna glebia i mega wyrownany sklad.

cos mi sie wydaje,ze w lutym mdj bedzie chcial rozmienic troche tych sredniakow na gwiazde,a nie bede zdziwiony jak dostepny bedzie gianis (chociaz nie uwazam go za super fit do stepha).

ps: dobrze,ze menagment nie dal sie podpuscic kumindze i nei dali mu kilkuletniego kontraktu na 30 mln/sezon, bo nie poprawil jakso znaczacaco swojej gry i raczej powinien dostac oferte w typie kontrakty moodiego

Wesoły sezon się szykuje, bo Warriors ponownie mają bliżej określony styl i plan. A więc dobra obrona, a w ataku Steph Warriors zbaw + każdy ma dorzucić coś od siebie (a kadra jest szeroka i ma cos do udowodnienia). Dobrze się to ogląda na tle obecnej ligi. Takie trochę PO granie.

Pomimo bólu serca, trzeba przyznać że puszczenie Klaya to była świetna decyzja. Słabo się go teraz ogląda w Dallas.

Kołdra pewnie okaże się za krótka na "coś więcej" ale chwilo trwaj. Póki Curry biega w koszulce GSW wszystko się może zdarzyć.

W dniu 3.11.2024 o 16:27, Tasma napisał(a):

Poprzedni wątęk o GSW powstał gdzieś koło połowy sezonu. Niniejszym naprawiam ten niewybaczalny błąd ;) 
Zacząć należy na pewno od zmian w rosterze. Nie będzie już splash brothers. Klay pogardził 24/2 od GSW i wybrał 50/3 od Mavs. W zamian Dubs dostali Kyle'a Andersona i Buddy'iego Hielda. Za midlle level exception podpisali też De'Anthony Meltona. 
Poza Klayem z klubem pożegnali się Chris Paul, Dario Saric, Cory Joseph i Lester Quinones.
W wakacje przedłużony został kontrakt Mosesa Moody'iego 37,5/3 płatne od następnego sezonu oraz Stephena Curry'ego, o rok na sezon 2026/2027 za jedyne 63 miliony. Nie udało się natomiast podpisać Kumingi, który rzekomo życzył sobie minimum 35M/rok i będzie po tym sezonie RFA. 

Gracze w rotacji:
PG Stephen Curry, Brandin Podziemski 
SG Moses Moody, Buddy Hield, De'Anthony Melton, Gary Payton II
SF Andrew Wiggins, Lindy Waters III
PF Draymond Green, Jonathan Kuminga, Kyle Anderson
C Trayce Jackson-Davis, Kevon Looney

pod kontraktami są jeszcze Pat Spencer, Gui Santos, Quinten Post i Reece Beekman ale IMO poza machaniem ręcznikami i graniem ogonów przy blowoutach ich nie zobaczymy.

Kiedy wydawało sie że Warriors będa musieli odchorować cztery tytuły i wysokie kontrakty swoich gwiazd, a Bob Myers zaczął popełniać błąd za błędem pojawił się Mike Dunleavy. O ile nie byłem fanem jego pierwszych decyzji (choćby wymiany CP3 za Poole'a) to po czasie widzę w tym jakiś głębszy sens. Największy szacunek przyznaje ma u mnie za nieprzedłużenie Klaya. Po tym co Thomson pokazał w poprzednim sezonie nie zasługiwał na to co sobie życzył. Nie mówie nawet o tych 4 mln w roku więcej, ale twierdze, że w trzecim sezonie obecnego kontraktu Mavs spuszczą go z jakimś pickiem. 
No więć w składziem mamy Stefka, który pokazał podczas mistrzostw, że cośtam mu jescze w baku zostało oraz zbieraninę chłopaków, którzy mają coś do udowodnienia. W pierwszych 6 meczach odnieśli pięć zwycięstw (w tym trzy bez Currye'go) i twierdzę, że każdy z tej wesołej gromadki wniósł coś od siebie.
Odpuszcze sobie analizę rosteru bo mam przeczucie, że to przygotówka do jakiegoś trade'u. 
To co mi się podoba (i o czym wspominał Podziemski podczas konferencji prasowej po drugim meczu z Pelicans) to to, że kiedy Curry ma kontuzję, oni czują że mogą wygrać takie mecze, a w poprzednim sezonie przegrywali je jeszcze przed pierwszym gwizdkiem. 
Jeśli nic się nie zmieni to ten skład może powalczyć o drugą rundę, choć może też skończyć w play-in. Ja jednak więrzę, że Mike ma plan i w Bay Area pojawi się jakaś większa gwiazda (Giannis?).

https://dobramine.co/metody-platnosci/ecopayz/

Moim zdaniem obecna sytuacja Warriors pokazuje, że drużyna przechodzi etap przebudowy, ale robi to w przemyślany sposób. Odejście Klaya było odważnym ruchem, który daje przestrzeń na bardziej elastyczne zarządzanie rosterem. Włączenie takich graczy jak Hield czy Melton to solidne wzmocnienia, które mogą dodać głębi. Curry nadal potrafi wygrywać mecze, ale kluczowa będzie rola młodych, jak Moody czy Kuminga (jeśli zostanie). Jeśli Dunleavy faktycznie planuje większy transfer, jak np. Giannisa, to Warriors mogą wrócić do walki o tytuł szybciej, niż się spodziewamy.

Edytowane przez eshashe

43 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jakim cudem ten śmieć z taką recydywą nie wypieprza z katapulty po sekundzie z 5meczowym zawieszeniem w bonusie?

Niby za co 5meczowe zwierzenie? Toż to lekkie przytrzymanie, po stracie piłki po prostu przerwał kontrę 😉 ma gorsze rzeczy ja sumieniu 😬

2 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

ja wiem że Drey ma bogatą kartotekę ale nie róbmy z lekkich brudnych fauli nie wiadomo co, ot co podobny kaliber jak faul Granta na Tatumie :)

nie wiem dlaczego muszę Tobie tłumaczyć, co może się stać jak weźmiesz sobie pod pachę stopę 130 kilowego typa,  głąb dostał już grube zawieszenie, nie podziałało, dlatego dotkliwe, nawet przesadzone w tym wypadku kary, to jedyne wyjście, a przynajmniej liga nie wyglądałaby znowu jak worek na pieniądze, karząca lifetime banem za betowanie wyników a jednocześnie przymykająca oko na bandyterkę