Skocz do zawartości

Dallas 24 / 25

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, wiLQ napisał(a):

Tak, wiem.

Po 1, widac to po paczce, a po 2 wszyscy insiderzy pisza o szoku wsrod innych GMow.

mi sie wydaje, ze nie sondowali paczki bo Luka jakby sie dowiedzial to puscil by info ze to bedzie tylko wypozyczenie a w free agency pojdzie do Lakers

i wartosc nagle by wyjebala w dol okrutnie, takiego Davisa wtedy by nie wyciagneli

takze to byl pewnie uklad obu stronny, dostaniecie go ale nie kombinujcie wartosci nie obnizamy

Davis to ziomek Irvinga. GM Dallas, który mówił, że tylko obrona wygrywa mistrzostwa, pracował w Nike i to on dopinał kontrakt dla pana Half Man Half Season na buty. Gaford i Livley (jeżeli wróci w tym sezonie) dają pewność, że Davis nie będzie grać na tak znienawidzonym przez siebie centrze + zdjął trade kicker, żeby zrobić lepiej Mavs, więc już jest team friendly :)

2 godziny temu, 100lare napisał(a):

Nie wiem kim jest GM Dallas, ale musi byc bardzo odważny, przecież juz widac na mediach społecznościowych ze fanbase jest wściekły. Doncic ich zaprowadził  do 3 finału w historii organizacji a oni go oddaja za podstarzalego sidekicka... Drużyna post-prime drugich opcji, no świetna koncpecja na sukces. Jezeli to nie sa kwestie zdrowotne Luki to to jest niewytlumaczalne. To jakby po finałach w 2016 Bob Myers stwierdzil, ze no fajnie ten Curry rzuca te trojeczki ale trzeba difensu to dajemy go za Mike Conleya... Duzy zawód, mocno liczylem na Dallas w tym sezonie, ale czegos tak glupiego w NBA to dawno nie widzialem

Może Pani Miriam Adelson czyli de facto prawdziwej właścicielce Dallas nie uśmiechało się płacić już wkrótce 80mln Doncicowi za sezon?

6 minut temu, the_secret napisał(a):

Może Pani Miriam Adelson czyli de facto prawdziwej właścicielce Dallas nie uśmiechało się płacić już wkrótce 80mln Doncicowi za sezon?

Kobieta ma wartość 30 miliardów.

Doncic jest unikalnym assetem w skali NBA - podnosi wartość Mavs w ciągu następnej dekady.

Nie sądzę żeby to było problemem.

P.s. Już szybciej uwierzyłbym w coś w stylu: jestem nowa w tym biznesie nie znają mnie, a to coś se odjebie żeby widzieli że zależy mi na "dobru" NBA (Doncic w Lakers większą kasa dla ligi i innych właścicieli). No teraz mnie k**** muszą mnie szanować, jestem jedną z nich. xD

Edytowane przez agresywnychomik

6 godzin temu, the_secret napisał(a):

To tlumaczyloby chec jego oddania, ale nijak nie tlumaczy tego za jaka paczke.

6 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

P.s. Już szybciej uwierzyłbym w coś w stylu: jestem nowa w tym biznesie nie znają mnie, a to coś se odjebie żeby widzieli że zależy mi na "dobru" NBA (Doncic w Lakers większą kasa dla ligi i innych właścicieli). No teraz mnie k**** muszą mnie szanować, jestem jedną z nich. xD

Oj czepnalbym sie, ze ktos ja teraz szanuje... czy to wsrod fanow Mavs czy to w reszcie ligi.

Tak niektorzy opisuja jak to Dallas z Davisem i Chrystie  ma teraz szanse wygrać zachód to nie wliczaja impaktu Luki ktory na jednej nodze w poprzednim sezoniew zaciagnał ich do tego finału. Smiem twierdzić że nawet 130 kg Luca dawałby wiecej niż 99% graczy  w tej lidze podobnie jak nie skaczący i nie broniący Nicola. 

Mam nadzieję że LAL i dallas spotkają sie w tym roku w PO. To by było miodzo pogladać jak Luca sam rozp... dallas. 

Edytowane przez marceli73

5 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Dziadkom już nieźle internet odjechał, skoro newsy z parodystycznych kont podają.

na ich usprawiedliwienie dodajmy że gadające głowy z espn też się nabierały na centela/ballsack sports i poświęcały segmenty na te fejkowe tweety

4 godziny temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Powiem tylko tyle - jebać te k**** zarządzające drużynami w NBA. Tyle gadania o lojalności, prucia się do graczy, którzy odchodzą, proszą o wymiany, a jak trafi się charakterny gość, to cwel GM traktuje go jak frajera pod celą. 

Jak komuś płacisz na czas przyczepę hajsu to jednak oczekujesz od niego lojalności. Zawodnik ma płacone za granie, każdego wieczoru ma z siebie dać 100%, na to się pisze podpisując kontrakt. Jak mu się nie podobają zasady ligi (czyli, że mogą mu zmienić miejsce pracy bez pytania) to niech sobie idzie grać do Chin czy na inny Barbadoss. To zawodnicy zaczęli robić fochy i co drugi żąda wymiany, bo mu się widok zza okna przestał podobać. 

W dniu 2.02.2025 o 18:32, marceli73 napisał(a):

Tak niektorzy opisuja jak to Dallas z Davisem i Chrystie  ma teraz szanse wygrać zachód to nie wliczaja impaktu Luki ktory na jednej nodze w poprzednim sezoniew zaciagnał ich do tego finału. Smiem twierdzić że nawet 130 kg Luca dawałby wiecej niż 99% graczy  w tej lidze podobnie jak nie skaczący i nie broniący Nicola. 

Mam nadzieję że LAL i dallas spotkają sie w tym roku w PO. To by było miodzo pogladać jak Luca sam rozp... dallas. 

O ile nie będzie miał więcej plastrów na sobie niż skóry 

Nie wiem czy chcialbym sie chwalic publicznie "probowalem sprzedac Luke przez dwa lata", ale to jest na pewno przydatne wyjasnienie co tu sie stalo:

https://old.reddit.com/r/nba/comments/1iin3k4/engelmann_the_luka_doncic_trade_my_perspective_as/

Cytat

"Fascinating read. The article is behind a paywall but I’ll summarize the broad strokes.

• Luka plays a brand of basketball that generates raw numbers that overstate his impact. This has gotten better over the last few years but the Mavericks’ own internal models showed him as significantly overrated

• There are questions about Luka’s commitment to doing the things that lead to winning like getting back in transition, rotating on defense, boxing out, being conditioned etc. It appears these questions are much more serious than this sub thinks

• Luka requires very specific team construction to get the best out of him

• This trade would have never happened with Mark Cuban at the helm and Nico Harrison surrounded himself with “yes-men”

In summary the author agreed with the decision to trade him but thought they could’ve gotten more. While the author was with the Mavs he had proposed a Luka for Tatum + picks trade for example.

The most interesting part of the article imo is that the Mavs’ own internal models showed that Luka is overrated, this is especially notable since they have by far the most data on him."

Plus

Cytat

Insight #8: Nico Harrison surrounded himself with yes men, and the Mavericks' franchise is paying for it.

My time with the Mavericks overlapped with Nico's time as GM for about one year - his first year in charge of an NBA front office.

In that time I realized that Nico did not have a good grasp of which front-office members actually understood basketball. Nor was he able to comprehend that certain people just kept parroting what he was saying, with the goal to be liked by Nico and thus to be promoted.

In some ways, this trade marks the culmination of those developments. With critical voices drowned out and only sycophants rising up the ranks, the people now close to Nico weren't the type that would provide any pushback on this historically awful trade idea.

To mi dokladnie tak wyglada, tu ewidentnie zabraklo jednego koszykarskiego nerda, ktory by sie rzucil wlasnym cialem by powstrzymac taka wersje trejdu.
W sumie tez chyba za malo bylo wspomniane jak Luka jojczy z sedziami i jak to wplywa na powrot do obrony, to faktycznie moglo sie stac meczace.

P.S. Czy ma ktos moze pelny dostep do tego artykulu?

Edytowane przez wiLQ