Skocz do zawartości

Dallas 24 / 25

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się składa, że od nastania Kerra nie oglądałem w całości około 30 meczów Warriors (z czego większość w pamiętnym sezonie 19-20), więc się wypowiem. Klay w czasie gry dla GSW miał ponad 100 spotkań gdzie był pierwszą opcją (zakładam, że warunki spełnia mecz, gdzie nie grał Stefek i nie bierzemy pod uwagę okresu z Durantem). Nie pamiętam dokładnej statystyki (na pewno któryś z kolegów wprawionych w wyszukiwaniu mnie poprawi jakby co) ale mam wrażenie że GSW wygrało trzydzieści kilka procent takich meczów, a Klay jako pierwsza opcja po prostu się nie sprawdził. 

Facet w najlepszym okresie był poprawnym obrońcą, ale w ataku jechał na plecach Curry'ego i systemu GSW, który mu wybitnie leżał.  Niezaprzeczalne jest, że jak był "hot" to robił rzeczy niesamowite: 37 pkt w kwarcie, 60 pkt w 30 minut czy 14 trójek w meczu. Na niedzielnym kibicu robi wrażenie. Tyle tylko, że te 14 trójek w meczu rzucił w sezonie gdzie był trzecią opcją w ataku i czwartym najlepszym graczem zespołu, obok po boisku biegali Durant i Curry, których trzeba było podwajać, a on o ile pamiętam przed tym meczem z Bulls miał w sezonie poniżej 30% za 3PT. 60 punktów z Indianą też było za czasów Duranta. Miał jeszcze kilka fajnych meczów w PO (choćby 6 mecz z OKC), ale dalej uważam że to był (bo już nie jest) tylko solidny 3&D, a jego obecny kontrakt to jakaś paranoja. 

• 3 tygodnie później...
W dniu 4.03.2025 o 18:41, Roger napisał(a):

Akurat tegoroczny pick Mavs mają, więc blatant tank od tego momentu i niesamowity splot okoliczności w loterii, który da im top spot i Flagga.

Call me Nostradamus.

Ostatnio rozmyślałem kto mógłby zgarnąć w drafcie 1 i Dallas pasuje mi idealnie. Trade z Luka może mieć jakąś niepisana umowę na nr1 a wtedy nie wygląda tak tragicznie. Na dodatek Flagg to białas , jak kidd, dirk i luka. Marketingowo cała liga na tym zyskuje kasę, a i Flagg będzie zadowolony ze nie trafi na zaplecze ligi.

1 minutę temu, splaash napisał(a):

Ostatnio rozmyślałem kto mógłby zgarnąć w drafcie 1 i Dallas pasuje mi idealnie. Trade z Luka może mieć jakąś niepisana umowę na nr1 a wtedy nie wygląda tak tragicznie. Na dodatek Flagg to białas , jak kidd, dirk i luka. Marketingowo cała liga na tym zyskuje kasę, a i Flagg będzie zadowolony ze nie trafi na zaplecze ligi.

Ale bym sie wkurwił. Mam nadzieje za Flagg nie trafi do takiej patologi jak Mavs, Pels, 76ers czy Hornets. 

43 minuty temu, marceli73 napisał(a):

Ale bym sie wkurwił. Mam nadzieje za Flagg nie trafi do takiej patologi jak Mavs, Pels, 76ers czy Hornets. 

Pomijając oddanie Luki co masz na myśli nazywając świetny klub patologia? Jasne za Cubana to była jeszcze wyższa jakość bo właściciel był największym miłośnikiem koszykówki z tych 30 właścicieli zapewne, mocno emocjonalny i skupiony na podwyższaniu jakości klubu od komfortu w szatniach na technologicznych nowinkach w hali. Mimo że to rywal zza miedzy to za wcześniejsze działania nie sądzę aby wyzywać od patusow. A jeżeli jedynka wpadnie Dallas to coś w tym może być. Tylko że ten niesamowity skok loterii odbył się rok temu i szanse są dużo mniejsze na akcję 2 razy z rzędu. A jak już to przecież oczywiste że dla spurs ;) 

Na razie trzymać trzeba kciuki „za” Hax 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Pomijając oddanie Luki co masz na myśli nazywając świetny klub patologia? Jasne za Cubana to była jeszcze wyższa jakość bo właściciel był największym miłośnikiem koszykówki z tych 30 właścicieli zapewne, mocno emocjonalny i skupiony na podwyższaniu jakości klubu od komfortu w szatniach na technologicznych nowinkach w hali. Mimo że to rywal zza miedzy to za wcześniejsze działania nie sądzę aby wyzywać od patusow. A jeżeli jedynka wpadnie Dallas to coś w tym może być. Tylko że ten niesamowity skok loterii odbył się rok temu i szanse są dużo mniejsze na akcję 2 razy z rzędu. A jak już to przecież oczywiste że dla spurs ;) 

Na razie trzymać trzeba kciuki „za” Hax 

Oddanie Luki to najgorszy ruch GM odkąd pamiętam. Ciężko to pominąć. To trochę jakbyś napisał co masz do Hitlera pomijając holocaust

43 minuty temu, blackmagic napisał(a):

Oddanie Luki to najgorszy ruch GM odkąd pamiętam. Ciężko to pominąć. To trochę jakbyś napisał co masz do Hitlera pomijając holocaust

O to to. Mavs do tego roku wydawało sie spoko organizacją. Ale nowy wlasciciel napełnił całe szambo w przeciagu półsezonu i uwolnił je jeszcze szybciej.  Jakby mavs dostało jedynke to by była  nagroda za to sk****syństwo które zrobili. 

Edytowane przez marceli73

1 godzinę temu, marceli73 napisał(a):

O to to. Mavs do tego roku wydawało sie spoko organizacją. Ale nowy wlasciciel napełnił całe szambo w przeciagu półsezonu i uwolnił je jeszcze szybciej.  Jakby mavs dostało jedynke to by była  nagroda za to sk****syństwo które zrobili. 

A bo to pierwszy raz drużyna by dostała 1 w drafcie po tym jak wysłała swoją gwiazdę do Lakers...

48 minut temu, ignazz napisał(a):

Nie można na bazie durnego jednego ruchu którego do dziś nie rozumie nikt oceniać klubu i dokonań występujących przez ostatnie 20-25 lat. To nie tak działa. 

Wiekszość  zespolów nigdy nie dostała i nigdy nie dostanie  takiego zawodnika jak Doncic. Jak pozbywasz się takiego gracza jak smiecia nie zasługujesz na drugiego podobnego. Jak śmiecia powtarzam bo mogli to rozegrac inaczej, uczciwiej. Cos w ta mańke: Nie możemy mu płacić tego supermaxa i jest na sprzedaz lub dac mu supermaxa i po roku sprzedac. A juz te komentarze z za kurtyny to juz było naprawdę żałosne skowyczenie żałosnej drużyny. 

Edytowane przez marceli73